Friday, August 30, 2013

masa rehat = update blog

Views
cerita hari selasa lepas tapi ari ni baru nak publish, bolehkan aje lah...hahaha

okeh...baru pas basah ketiak jerit2 kat budak suh duk diam2 atas kerusi masing2, sambil nak menerangkan maksud segitiga sama kaki...dah cakap dah kaki ada dua, jadik segitiga sama kaki adalah segitiga yang dua sisi daripada tiga sisinya adalah sama panjang...punnnn...ada lagi duk meleret2 pasal alien si kaki panjang sebelah...hadoi...sabar jo lah aku nih...

sekarang nih ngah rehat, jadik...sambil mengendurkan kekejangan kaki sendiri, sempat jap la aku syiok sendiri depan kamera...hahaha...takpekan? hihihi...

alkisah...nak ler ngajar depa cara lukis segitiga pakai benda alah protraktor sama jangka lukis seperti yang telah dirancangkan dari minggu lepas, tapi sadis...tak menyempat...sedih aku...objektif pengajaran tidak tercapai...hukhukhuk...

                     

penat je 'orang suruhan rasmi' aku turun naik tangga pi pinjamkan benda alah ni untuk aku, last2...tak sempat nak guna...hope esok sempatla nak ajar depa kan...dah berkobar2 dah semangat aku nih, mengalahkan semangat nak sambut kemerdekaan dah...

                    
ni plak muka cikgu yang sengal itu...syiok sendiri, snap gambar sendiri...hahaha...mentang2 takdak orang ari ni, ada aku sorang je kat bilik nih...syiok la kau nak pose2...huh...

notakaki : atas meja berlambak pbs yang nak kena semak...

 

sebenarnya saya seorang guru

Views
                     

terima kasih yang tak terhingga kepada semua guru yang telah mendidik aku hingga aku seperti apa yang aku ada hari ini...terima kasih banyak2 pada ibu ayah selaku guru terbaik yang aku ada...alhamdulillah...

terima kasih guru

notakaki : setiap hari adalah hari guru, hari ibu, hari kekasih, dan hari jadi...miahahaha

Tuesday, August 27, 2013

jadual masa berubah

Views
ngam2 sebulan aku menghilang, sekali...tetttt...toing...naik satu entry ari ni kan...hahaha...

ramai kawan tanya aku sihat ke tak, life macam mana, dan dot dot dot...macam2 lagi...overall, aku sihat...alhamdulillah, masih boleh bertahan...

nak dijadikan cerita, naik aje pas cuti raya itu ari, aku start bertugas...jadik...haru sketla life, nak2 after bercuti berbulan2 lamanya, dah biasa berkepit ngan anak, tup2...nak kena berkepit ngan anak orang lain plak, mana masa nak makan, mana masa nak tidur, mana masa nak uruskan hidup, sume tunggang langgang beb...langgar sana, langgar sini...sangatlah tingtong aku rasa, tapi syukurlah...sume tu aku haruni setakat yang terdaya dan termampu...lega sangat diberi kekuatan seadanya...

paling tinggi dugaan adalah bila mana time tu kau nak mula kerja, sekalik...pengasuh alia demam, dan tak boleh nak jaga alia...peh...ari pertama kerja, aku dah mc...hauhauhau...lahabau sungguh sekolah aku ni dengan adanya cikgu macam aku nih...nak wat acanner beb...last minute kot dapat tau, jadik...memang no back up plan la...

ari kedua, yakni merangkap ari pertama aku kerja...alia plak demam...mak aih...dua ari dia demam yang aku rasa agak teruk demamnya kali ni...syukur, ari ketiga tu, demamnya hilang...tapi tetibe je naik ruam2 merah satu tubuh dia start ngan muka, perut, belakang, tangan dan last kaki...sume orang cakap tu campak, tapi bila consult sama itu doktor, dia kata bukan, just allergic saja...aku pun, taktau la kan...dua ari jugakla ruam tu bertenggek, ari ketiga dah okay dah, lega sangat mama ni nak oi...

minggu ni, aku mengharapkan sumenya berjalan seperti yang telah dirancang...

                     

*nampak cam kosong je kan meja aku? hahahaha....kosong sebab nak amek gambar punya pasal je ni, tak tengok belah kanan tu, melambak buku kerja budak

dannnnn...dah lama jugakla aku tak terjah menerjah blog kawan2 yang lain kan...adoila...ape citer korang sume...farah, kompem perot dah maju ke depan dah kan? mimie, mesti tgh kalut dan super duper bizi siapkan pape yang patut sebelum kahwin kan? cik puan azliejah, hah...tak habis lagi ke raya? kak jassnani, fiyya macam mana dah sekarang ni? kak adyna, macam mana dengan kerja? deqla, ape cerrr? dann...ramai lagi la yang aku nak tahu perkembangan kalian sume...

notakaki : tak sabar nak habis sekolah sebab nak peluk alia, owh...hahaha