Friday, April 30, 2010

a hangin ke?

Views
a dan b skrg ni mcm aku ngan mr someone aku, berjauhan...tadi a datang kat aku ngan muka merah2, asal ni a?

aku : nangis ke?
a : taklah, tahan marah
aku : asal?
a : kat sini ada tempat private sket tak? ada benda aku nak story sket
aku : meh2...sini...
a : aku hangin ngan b
aku : kenapa plak ni? b buat apa?
a : dia keluar ntah ke mana, aku tak tau, dahla dia jauh ngan aku, aku risau gile keadaan dia skrg ni, dia boleh rilek2, tau2 je dia cakap kat aku dia kat luar, aku taktau dia ngan sape, duk mana, pegi ngan apa, bila aku nak tanya sume tu, dia cakap henset dia takde bateri sekarang ni, so, aku taktau nak cakap ngan sape pasal dia ni, tu y aku dtg cari kau
aku : ok2, sabar...bawak bersabar
a : aku tak tau nak sabar mcm mana dah
aku : aku fhm keadaan kau, tapi apa boleh kita buat, kita tak ada kamera litar kat sana nak tau dia buat apa, mengharapkan pada empunya badan je y boleh bgtau kat kita, tp bila empunya badan tak bgtau, maka, taktau lah kita...
a : aku risau
aku : doakan dia tak ada pape

moral of the story here
please lah pada tuan empunya badan dalam mana-mana cerita atau kisah, tolonglah fikirkan ttg org lain jugak, jgn fikir diri sendiri sahaja, sbb nnti karang, menyusahkan org lain jugak...

for my sister

Views
tetibe tadi, terbuka box aku, my sister terpandang, aku terus request dia, nak tak?

dia laju je jawab "nak2!!"

aku pun, amek koleksi benang y ada, buat untuk dia, hah...amek lah dua2 nih, taktau mana satu y dia prefer...katanya, dia prefer y belah kiri tuh...bagi aku, aku prefer y belah kanan tu, pastu aku teringat sesuatu...

"org math selalunya suka corak y simetri"

mungkinkah...aku rasa, ada kebenaran...

musim entry tertunda

Views
disebabkan aku sudah berada di rumahku syurgaku, maka dengan ini, ingin aku umumkan di sini bahawasanya, laman ini akan masuk ke fasa entry tertunda...jadi, boleh dikatakan hampir semua entry selepas ini adalah entry y berlaku terlebih dahulu, kemudian baru disemadikan di sini...(ayat nak skema kan)

sume ini disebabkan oleh capaian tenet di rumahku syurgaku sangat2 sadis...tolonglah pihak bertanggungjawab, jangan bunuh aku dengan cara y macam ini, aku sangat terseksa...

sekian, tuan punya laman melaporkan...

Tuesday, April 27, 2010

di sudut hati

Views
aku mengharapkan yang terbaik buat dia, permudahkan segala urusannya

jaga diri leklok

hari ini, 270410

Views
my somebody dah selamat pergi dari aku, (sebenarnya, aku y tinggalkan dia dulu, sbb aku tak tahan tgk org tgglkan aku, sedihhh beb)

right now, i'm still waiting for him to arrive...lamanya aku rasa...right now jugak, i'm still waiting for my plane to kelantan...kembali ke tempat asal...

tadi, before my somebody ada kat sebelah, my sister kol, she makes me cry...ahhh...siot tol...aku dah janji ngan dia takmo nanges2...tapi tah, she makes me cry...she did it...ohhh...

my mother ada kat sebelah at that time...i have to be strong kan...

he said to me "i'm gonna miss you"
and then i said "its hard"

notakaki : aku mesti kuat

Monday, April 26, 2010

aku di hotel

Views
tadi, check in sorg2, (first time) aku bertindak seperti org dewasa, hihihi...aku da dewasa upenya...tak sangka...

duk bilik ni sorg2, huish...seram gak lah aku rasenya...takut2...


not bad jugak lah kan keadaan bilik nih...hehehe....habis robek poketku...takpelah, sekali sekala...nnti kena kerja keras ni...hehehe

going to be very sad

Views
tak tau nak tulis any soothing words y available utk diri ini di saat ini....

Sunday, April 25, 2010

don't know exactly

Views
a few hours left, make me feel something that i already expected before, i just can't expect how far will i feel this feels...when will i be strong? when will all these ends?

please be strong ain...please....we are going to face this together

aku tak sanggup....

together we strong, together we succeed

hari-hari terakhir

Views
sedih lak tulis tajuk entry pagi nih...menjalani hari-hari terakhir bersama seseorang di sini...tak sanggup nak fikir pe y bakal terjadik kat aku...ahhh...baik aku biarkan saje kan...biarlah, biarlah masa y menentukannya...

kat sini aku baru nak share...

mr someone aku bakal berangkat ke negeri bawah bayu, mendapat tawaran kerja di sana, dan dia akan berangkat ke sana selasa ini (270410), esok pagi2 dia dah start berorientasi kat one of hotel kat area2 klia (lokasi terpaksa dirahsiakan atas sebab keprivasian)...mulai saat pagi esok jugak lah, aku dah takleh nak seperti hari2 sebelum ini, satu chapter akan bertambah dalam hidup aku...wahhh...hidup ini makin berkembang bukan...baguslah kan...

aku mesti kuat sebab aku insan yang kuat...kan kan...

notakaki : ain jangan nangis2

Saturday, April 24, 2010

entry khas

Views
aku sayang kamu sangat2

hupdate guna wifi

Views
hahaha...tahniah tahniah untuk aku sendiri...hahaha...apo kono eh jang? hakhakhak...sobabnyo satu ajo, ah...aku maleh ah nak cakap panjang...kwang2...

aku saje nak announce satu dunia, aku hupdate entry ari ni kat satu tempat misteri bersama insan misteri sambil makan misteri...hakhakhak...opss...lupa...satu lagi, guna wifi beb...(first time aku hupdate using wifi at wifi zone) hakhakhak

notakaki : aku sangat gembira ari ni sebab tadi aku sangat nyampah and sangat marah ngan diri sendiri

Friday, April 23, 2010

macam semalam pulak

Views
hahaha...tak sangka, walaupun birthday ku dah lepas, tapi semalam, aku rasa celebration nya lagi dasat dan lagi best...thanks pada yang menjayakannya...

aku dan dia keluar, walaupun bukanlah untuk bersuka ria, tetapi menjalankan satu misi, papehal, i am so enjoy yesterday (kenapa rasa mcm salah je ayat aku)

gembira gembira jugak, tapi hati totap mau ingat maa...kegembiraan tak selalu berpanjangan kan...jadi, sentiasa amek precaution steps...huhu

notakaki : bila lah lagi nak having kegembiraan mcm ni...

Wednesday, April 21, 2010

hadiah hari jadi

Views
terima kasih pada mereka yang wish birthday kat aku, aku tak lupa sume2...

tapi hari ni, i got something on my birthday, i will never ever forget it...no matter how...seems like it happens yesterday...why?

stop haunting me please...let me fly freely....

aku rasa sungguh sakit...

notakaki : tibe2 lumpuh dari pinggang ke kaki

off to perak

Views
baru je decide a few minutes ago...we have to go to perak right now...huh...final check!

kondisi chot : okay

spek itam : ada

minyak : three quater

okeh...selamat jalan untuk aku...moga selamat pergi dan selamat balik...amin....

Monday, April 19, 2010

special for you

Views
ni nama dia penanda buku atau bookmark...aku buat based on contoh from one of my friends...first trial untuk design mcm ni, so...aku decide nak bagi kat someone speacial, supaya nanti dia bleh guna time...

kaler pink, sbb aku suke pink...ahaks...hope that dia suka and paling penting, sila jaga bebaik tau...jangan kasik comot jauh sama sekali ilang...

Sunday, April 18, 2010

hijau daun - suara ku berharap

Views
hijau daun - suara ku berharap

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu
masih tanpamu
bila esok hari datang lagi
ku coba tuk hadapi semua ini
meski tanpamu
oooowooo
meski tanpamu
bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku di sini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan
suara
dengarkanlah aku
apa khabarnya
pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap
di dalam hatinya
suara
dengarkanlah aku
apakah aku
selalu di hatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap
di dalam hatinya
kalau ku masih tetap di sini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu
ooowooo
aku menunggu
suara
dengarkanlah aku
apa khabarnya
pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap
di dalam hatinya
suara
dengarkanlah aku
apakah aku ada di hatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap
di dalam hatinya
suara
dengarkanlah aku
apa khabarnya
pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap
di dalam hatinya
suara
dengarkanlah aku
apakah aku
selalu di hatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap
di dalam hatinya
kalau ku masih tetap di sini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu
ooowooo
aku menunggu
suara
dengarkanlah aku
apa khabarnya
pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap
di dalam hatinya
suara
dengarkanlah aku
apakah aku ada di hatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap
di dalam hatinya
ooowoooo
suara
dengarkanlah aku

aku sentiasa mendengar kata hatiku, tapi terlupa untuk mendengar kata hatimu...maafkan diri ini...

sebelum malam berlabuh

Views
haduhai...belum pape lagi dah mata aku ni dah angkat signboard "M.E.N.G.A.N.T.U.K."

macam mana ni?

surrender....aku nak tido...

lama tak jumpa

Views
wah...rindu sangat2...semalam bajet nak jumpa tapi tak sempat...hari ni, aku berjaya meluangkan masa untuknya, dan dia juga berjaya meluangkan masanya untuk aku...bagus2...

having a very nice day ah today...



thanks for all these...terlalu mahal untuk aku rasanya...

terima kasih...

Friday, April 16, 2010

akhirnya selesai

Views
penat counting days untuk mencapai tarikh hari ini...

dengan sukacitanya dimaklumkan bahawa

aku telah tamat praktikal

huhuhu

kegembiraan yang tak tergambar dek kata-kata, seronok sangat, terlepas segala beban yang ditanggung selama 3 bulan ini

rasa mcm orang baru kapel je...ahaks...terlebih angau....

Tuesday, April 13, 2010

mood yang hilang

Views
haih...sejak semalam banyak simptom2 kemalasan aku semakin parah...

1. malas nak buat lesson plan untuk hari ni, sangat malas
2. nak masuk kelas hari ni pun susah, rase mcm nak ponteng2 je
3. bila masuk kelas, dah start nyampah bila tgk muka anak murid, apa kessss

jap lagi ada kelas lagi, kelas aku untuk esoknya, aku dah berkira2 mcm mana nak ponteng kelas esok...mcm mana?

Monday, April 12, 2010

observed today

Views
kadang2 seronok bila kita jadi lecturer ni, kita boleh buat orang tunduk pada permintaan kita...

hmmm....aku kehujanan hari ni sbb aku rase sangat tensen, padal benda boleh setel, tu aku tau, cuma penerimaan aku sangat teruji dengan permintaan drastik y kena aku lakukan...

pagi ni, tetibe je observer minor aku kol cakap nak dtg observe aku lebih kurang kul 7 pagi, bapak sentap aku sbb banyak benda aku nak kena setel dalam masa kurang dari 2 jam...lebat hujan aku....

apa y aku kena buat?
1. tau jadual waktu kelas yang nak diobserve
2. minta kelas ngan cikgu yang terlibat
3. tanya doktor boleh ke tak waktu yang kita mintak tu
4. buat rancangan mengajar
5. sediakan bahan
6. bagitau students aku nak amek kelas tu
7. tunggu doktor sampai
8. mengajar

waaa....finalnya, aku rasa sangat penat....

hari sukan sekolah

Views
seperti apa yang telah aku janji, nak upload gambar sempena sukan sekolah ari tu, ni adalah sebahagian moments y sempat aku captured...

menunggu johan keseluruhan


pelajar berkumpul


acara lompat tinggi


pasukan rumah kuning @ temenggung

pasukan rumah biru @ syahbandar

pasukan rumah oren @ panglima

pasukan rumah hijau @ laksamana

pasukan rumah purple @ bentara

pasukan rumah merah @ bendahara
ketibaan dif-dif kehormat


merah membara membawa-bawa

yes!!! lepas...

moto aku sepanjang hari sukan itu : lets tanning together!!! hiyargh!!!


Sunday, April 11, 2010

cendol satu siap!

Views

hari panas2, meh pekena cendol satu mangkuk...wahhh...peberet aku, cendol biasa...huh...seronok sangat...

ni cendol ni, kawan aku yang syorkan aku tempatnya, katanya menjadi pujaan ati dia, aku yang penuh keterujaan untuk pekena cendol ni laju je terima pelawaan dia...hihihi

nnti nak lagi ek wahai kawanku...kali ni, aku belanja kau!

Friday, April 9, 2010

penat

Views
tak sempat lagi nak hupdate gambar2 sempena hari sukan semalam sbb tenet tak bape nak cun...nnti aku upload ek...(ntah ingat ke tak ni)...

papehal, best la jugak sukannya, tp y paling penting, aku kepenatan sangat2...nak rehat aje ari ni, bagus jugak, lepas sambut hari sukan, esoknya mesti cuti peristiwa...bagus2...

aku nak rehat...

Thursday, April 8, 2010

lets tanning together!!

Views
hari ni kelas dihabiskan awal dari biasa...waaa....seronok...tapi tak best jugak sbb nnti habis ah kelas aku kekgi, terlambat dari landasan...hmmmm...

hari ni acara akhir sukan sekolah aku...hopefully nak amek gambar banyak2...nak letak kat blog...ececee....angan2...tak sudah2...

Wednesday, April 7, 2010

jalan yang pelik

Views
sejak dua tiga ari ni, aku akui ah aku banyak keletihan sebab banyak sebab...aku kekurangan darah merah, pastu paras platlet aku lak rendah...hmmm....dah banyak dah aku makan makanan-makanan yang penuh dengan zat2 makanan...tapi....takpelah....kena baaaanyak lagi lah tu...

hari ni, aku rasa sedikit bertenaga...seronok aku sbb dapat menjadi aku sendiri seperti sebelum ni...seronok aku...tp hari ni ada seseorang tegur aku...

~ : ain...jalan leklok, kau nmpak jalan ke tak ni...huyung hayang...
aku : (huyung hayang? tapi, aku rasa da okey dah sket ni....)

haih...aku akui kalau aku letih penat, and then jalan nampak pelik, tu mesti sebab aku mmg tak larat dan mmg tak mampu nak berdiri...sbb pening...

tapi ari ni...aku jalan pelik?

hmmmm....aku boleh bau sesuatu....

Monday, April 5, 2010

kuasa seorang observer

Views
1. observer merujuk kepada orang yang hanya memerhati dan memperhati gerak geri seseorang yang dalam kes ini dipanggil mangsa

2. apabila observer cakap, "saya akan observe awak esok", maka mangsa ini secara automatiknya menjadi tidak keruan

3. dengan hanya 1 sms, observer ini sudah mampu menghuruharakan perancangan seminggu si mangsa itu tadi

4. mangsa tidak berdaya atau dengan erti kata lain tidak boleh berkata apa-apa selain menerima dengan hati yang terbuka walaupun pintu hatinya sedikit keriuk keriak gara-gara sudah lama tidak letak minyak gris kat engselnya

5. sebagai seorang mangsa, mangsa tidak ada hak untuk berkata apa-apa kepada observer apatah lagi membangkang kata-kata observer setelah observer melakukan pemantauannya terhadap si mangsa

6. dalam kes ini, aku bertindak sebagai si mangsa manakala observer merangkap lecturer atau pensyarah aku

7. kesimpulannya, aku akan diobserve esok oleh pensyarah aku

8. aku membayangkan apala nak jadi esok ni...haihhhh....

9. mangsa hanya mampu mengeluh sambil menghitung berapa banyak masa yang dia ada untuk dia bersiap sedia atau pura-pura bersiap

welcome to sabah

Views
teringat iklan tahun melawat sabah...

mental jap

Views
selepas menjalani cuti diberi 2 hari dan cuti memang dapat 2 hari...hari ni, duk sekolah, mental2 lak...sbb masih dalam mood nak berehat...hmmmm....

Sunday, April 4, 2010

bila esok isnin

Views
* esok ari isnin, esok aku kena gi sekolah slps 4ari aku duk umah tanpa sentuh buku...alaaa...

* nk kena ngadap students y suke buat aku hangin memanjang...aku tak suke...

* esok jugak aku kena ngadap cengcikgu lain dan jugak para pentadbir yang lain dan aku jugak terpaksa mengexplain apa yang dah berlaku sepanjang aku tiada di sekolah...alaaa...

* termenung panjang aku...esok ada kelas ngan bebudak form 1...hmmmm....

* lesson plan untuk esok dan esok dan esok tak buat lagi...usahkan esok punya, sehari sebelum sakit tu pun aku tak sempat nak buat lagi....hmmmm lagi sekali....

* rase lemah je nak gi sekolah esok...tak shangguppp...


esok da sekolah da sebab esok hari isnin

duit macam air

Views
pagi2, bangun tidur, check bil...haih...tertunggak tertunggak....banyak benda yang nak dibayar ni...

(promote cimb clicks)

bukak cimbclicks, log in, tengok duit dlm akaun, hmmm...get ready you all, i'm going to free you today...click transfer...and then...tadaaa....da tggl coet...bagus2...bagus utk korg sume tapi sadis untuk aku...apa kesss....

bayar tu, bayar ni...huhuhu...kena kerja keras lagi lah ni...chaiyyok2...

Saturday, April 3, 2010

nyaris2 nak kena

Views
ari ni, nekad nak kuar walaupun tau badan masih sengal2 ngilu lagi, tp bila hati dah degil, tak kuasa nak melayan, huh...tak kira tak kira...nak keluar jugak...hihihi

~ : nak gi mana?
aku : adalah...ikut jer...

*
*

sekali

~~ : ni kat mana ni?
aku : kat luar
~~ : kat luar kat mana?
aku : kat luar
~~ : kat mana?
aku : ayer keroh
~~ : sakit2 pun nak merayap

alahai...aku terlupa la aku sakit...

semangat baru

Views
terima kasih pada 'nurse lelaki' ngan 'nurse perempuan' sebab jaga aku sampai aku rasa much better hari ni...terima kasih kalian terima kasih....

Friday, April 2, 2010

salam takziah

Views
secara jujur...

aku baru tau arwah din beramboi sakit mase ari rabu ari tu, dgr era, si aznil duk bercakap ngan sape tah, dari situ, baru aku tau din beramboi sakit...mase tu tgh drive, kaku je tangan nak pulas stering...tapi digagahkan jugak...pagi ni, kecoh kat fb cakap din beramboi dah tak ada, lebih kurang pukul 1 pagi tadi, ya allah...din beramboi dah tak ada...

aku tak tau secara exactly pasal kehilangan din beramboi nih, tau pun dari mulut ke mulut sahaja...salam takziah buat keluarga allahyarham...kehilangan arwah sangat2 dirasa oleh kami peminatnya...

al fatihah....

aku yang sakit

Views
selepas diserang kepanasan dan kesejukan secara tetibe, suara mula berubah...hidung kadang kala tersumbat, kadang kala berair2...lepas tu satu2 nikmat allah ditarik...aku tak larat nak angkat tangan, apatah lagi badan...

kenapa dgn aku ni...

pagi2 smlm....aku dah tak larat sgt2...dgn kepanasan badan melebihi paras normal....tak bley jadi nih...

jom check kat sepital...

*
*
aku demam!! dan disyakki demam denggi...hah!!! (suspen aje)

nyamuk belang2 punya pasai la nih...