Friday, October 30, 2009

kenapa aku menulis?

Views
aku menulis kerana aku menganggap penulisan adalah suatu medium utk aku mengekspresi apa yang aku rasa, apa yang aku lihat, apa yang aku dengar, dan apa sahaja yang berlaku di sekeliling aku

aku menulis kerana sekadar ingin mengabadikan setiap detik yang ada dalam hidup ini

aku menulis seikhlas-ikhlasnya, tiada alasan kenapa untuk aku menulis

aku menulis kerana menulis adalah terapi yang sangat bagus jika mengalami konflik dalaman

aku bukan menulis kerana mahu mendapat komen dari sesiapa

aku bukan menulis kerana mahu berlagak mahupun menunjuk-nunjuk kemampuan atau kelebihan yang ada

aku bukan menulis kerana orang lain

therosputih :
biarkan saja aku menulis semahuku


cuba fikirkan

Views
akukah yang bersalah?
masih belum terjawab

reaksi

Views
skang ni, my anak buah dah masuk 2 bulan lebih da, kan best kalu aku ada buku what to expect for the first time, dlm tu, bagus sgt, jadi, kepada bakal2 ibu, aku suggest korang atleast ada buku tu, complete tajuk, aku tak bape ingat, tp buku tu lah my sister guna...really helpful...

semalam mother bgtau, izhar da pandai memberi reaksi pada persekitaran, dia da pandai tegur org makan, mother send a short video, hihihi...comel...izhar tegur his mother dia makan, nak jugaklah tu...heee...bulat mata2 pandang, ngan mulut2 sekali bulat...

adakah dia da pandai terliur ngan makanan?haishhh...kalau mcm tu, jenuhlah aku nanti, nak makan, takleh makan depan dia da...nnti dia terliur, kesian dia...awak boleh minum susu je sayang...takleh mkn makanan pepejal lagi...tunggu awak umur 6 bulan and above yer....

kisah sengal

Views
lokasi : sekitar cimb bank bersebelahan cafe
masa : around pukul 1
tarikh : semalam je, 291009
mood : baru pas exam

kisah :
~ kita makan kat sini je lah ek
aku : aku ingat nak makan nasi kukus, tapi takpelah, lain kali boleh lagi
budak sengal : (dengan nada yang lantang) ain nak makan nasi kukus
aku : eh2...takpelah, makan je la kat sini...(ya allah, dia boleh jerit kuat2 lak, wei malu2...)
*
sebaik sahaja habis dialog yang lantang itu,
kelepek...dia langgar daun...
depan 5 orang lelaki yang sedang berdiskusi
siap kena sound2 ngan abg2 diskusi itu lagi
*
apa jadi pada budak sengal itu?
mestilah kami bantai gelakkan dia tahap kuasa lima...hahahaha
apala perangai

moral of the story :
jangan tunjukkan kesengalan anda di khalayak umum

Wednesday, October 28, 2009

percaya atau tidak?

Views

jadi, apa yang terbaik?

bersangka baik dengan semua orang dan percaya semua orang sebagaimana kita percaya kepada rakan kita......

tertarik aku utk berkongsi dgn kalian ttg kepercayaan, nak bace lebih lanjut, jangan malu jangan segan, klik lah http://jinggo-ecokid.blogspot.com/

therosputih
tanpa kepercayaan, bagaimana harus kita mulakan suatu perhubungan, kerana asas pembentukan satu hubungan addalah berlandaskan kepercayaan...

a : sambungan kisah mogok

Views
lagi2 kisah a...selagi kisah a tak setel, mcm mana boleh nak citer psl hal lain...hehehe...selaku penulis rasmi kisah a dan b, aku bangga mengupdate kan kisah mereka di sini...

so a, ape citer skang?

a :
"mmg pada awalnya a dah nekad hati, nak lancarkan serangan mogok terhadap b, mmg dah lancar dah pun, tapi hati a lembut sgt, a tak sampai nak senyap...biarkan b sendiri, biarlah b tak kisah psl a sekalipun, tp a tak smpai hati nak mentakkisahkan jugak b, jadi...a amek kata2 ain, a duduk dan berbincang dgn b, walaupun tak lama, tp cukup utk mendamaikan atau menyetelkan apa y berlaku antara kami...skrg ni, rasenya da ok, overall, ok lah kan, masing2 dah tau apa sbnrnya y da berlaku, b ngah keje skang ni, a takmo ganggu b, jadi a tunggu b balik keje nanti lah, alhamdulillah...allah permudahkan urusan kami, walaupun ada adegan cite hindustan sket, tp a tak kisah, adat resam hubungan lah kan, doakan a dan b dirahmati allah, suburkan kasih sayang kami ye ain..."
"terima kasih rosputih"

wahh...panjang kata2 a, tp aku mestilah paling suke part yang last sekali tuh, hehehe...sama2 a...moga hubungan a dan b berpanjangan sehingga akhir hayat and yang paling penting, dirahmati dan diberkati allah...

therosputih :
aku tak tau nak kata apa, gaduh2 tu biasalah kan dalam perhubungan, tiada siapa yang sempurna, mungkin kuman di seberang laut sana tu jelas je kite tgk, tp gajah sejerugup depan mata ni tak nampak...jadi, kalau kita satu pasangan, adalah tidak menjadi satu kebanggan langsung kalau kita tak pernah gaduh, tak pernah bermasam muka, tapi sadalah satu kebanggaan jika kita mampu mengendalikan sebarang masalah yang timbul dalam satu perhubungan ini, cara kita mengendalikan masalah lambang kematangan akal dan fikiran serta sikap kita sebagai seorang hamba allah...ingat citer p ramlee? 3 abdul...time nyanyi2 kat kandang kuda,
sedangkan lidah lagi tergigit
ini pula suami isteri
buang yang keruh
ambil yang jernih
baru teguh peribadi

aku mmg pandai berkata-kata, tapi aku akui aku tidak sempurna, juga tidak lengkap, banyak kelemahan, setiap kelemahan yang ada adalah dari diri aku sendiri, kerana aku hamba yang sangat hina...

kepada mereka yang sedang bercinta
renung2kanlah kisah ini...apa yang baik, jadikan tauladan, apa yang tidak baik, jadikan teladan (betul kah kata2 aku?ke terbalik?hihihi...) tapi aku nak suh korg sume jadi yang terbaik yang korang boleh lakukan..apa yang kita selalu dgr,

jadikan hari ini lebih baik dari hari semalam, jadikan hari esok lebih baik dari hari ini

byk sungguh kata2 motivasi utk entry nih, apa dah jadi ngan aku nih? part time motivator kah?hahaha...ataupun aku telah mendapat satu ilham dari a...hmmmm...mungkin...

apa lagi, skarang jugak aku nak gi sebarkan dakwah kepada penghuni bilik2 sebelah, ikhlas dari aku pendakwah yang tidak bertauliah ini...hikhikhik

a : serangan mogok terhadap b

Views
aku : betul ke a nak lancar serangan mogok?

a : taktaulah ain, a pun tak sure

aku : kan hari tu a dah janji takmo buat mcm ni dah

a : tau, ingat lagi janji tu, tp dah tak tahan sgt dah

aku : kenapa? apa y dah berlaku?

a : takde pape ah, a cume kecik ati je ngan b

aku : kecik ati? b buat apa kat a?

a : a pun tak faham ngan apa y berlaku sekarang ni

aku : pastu, a nak teruskan gak mogok ni? nak langgar janji?

a : janji tetap janji, a tak buat perangai, cuma a taknak bertindak, nak tunggu je

aku : tunggu b y bertindak?

a
: lebih kuranglah tu, tp a sendiri pun tak pasti skrg ni, a ke y patut bertindak atau a just perlu wait n see je

aku : bila aku tanya apa y berlaku, taksure lak, tp bleh lak nak decide keputusan

a
: a taktau nak cite mcm mana, kalau kau boleh masuk dlm kepala a ni, dah lama dah a suruh kau masuk n explore sendiri apa y a ngah problem skarang ni

aku : ek?okay2...hbs tu, mcm mana ngan janji?

a
: janji tetap janji, cuma a nak tgk b mcm mana skarang ni, kalau dia senyap, a senyap gak

aku : haishh...urusan rumah tangga org...

a
: takdelah...biasa je...

aku : conclusion here, mogok?

a
: iyer..

jadi b, a dah lancar mogok, nnti kang kalu pape, b contact lah a yer, bawak berbincang, duduk dan berbincang...cuma skrg ni, mcm mana nak berbincang kalu takde komunikasi, berkomunikasilah...

everything goings to be alright, alright...cuma b yang kena amek tindakan dulu, biasalah tu, perempuan, takkan b tak faham lagi perangai a kan...papehal, a tu tetap sayang b, cuma dia nakkan perhatian lebih sket je...

harap b faham...

welcome to EXAM

Views
lupa lak aku nak list titik kebiolan aku kat sini

291009
mth3103 - vector analysis
edu3069 - kaedah mengajar math

311009
mth4202 - teori nombor
mth4602 - kawalan optimum

021109
teknologi multimedia

041109
mth4102 - teori persamaan pembezaan

wahh...bila tenung lama2 tarikh ni, aih...sakit ati lak aku...ahh...malas ah nak fikir, y penting aku dah usaha sedaya y aku mampu, aku takleh push2, kekgi demam exam lak aku nih...tenang2...

gangguan bekalan air

Views
hahaha...nak tergelak byk2 lak bile fikir kisah smlm...satu U*M terganggu dek bekalan air terputus...mula2 blok member yang lain dulu yang terputus bekalan, last sekali baru blok aku, so sempat la backup pape y patut...terima kasih rakan2 sekalian...

ngah2 kalut duk tadah air ni, aku ngan rumate leh layan makan maggi lagi, hahaha...sempat masak air, makan maggi, basuh pinggan...

seharian aku rimas ngan diri sendiri sebab gagal memandikan diri...tp aku sempat je layan tidur...

sekali mimpi gi kolam renang, kelam kabut aku dalam mimpi tu cari baju renang, semata-mata nak gi mandi, sekali mase kat kolam renang, aku dengan sengaja melemaskan diri, aku boleh tgk kaki2 org dalam air, tapi aku takleh nak buat pape, i'm just freeze...aku da sesak nafas ni, pastu ade sorg foreigner ni selamatkan aku, dia tarik aku ke atas, apa lagi, cungap2 la aku tarik nafas....
pastu aku terjaga...

pening pale aku aku, penat sgt sbb baru lemas...rumate tgk aku heran jer sbb cungap2, takleh nak bangun, duduk je atas katil, pastu aku plak bleh cakap
aku : ain lemas
~ hah?

apelah sengal sgt aku ni, gi ckp aku lemas kat dia, apa lagi, tercengang2 la si rumate ni ngan kata2 aku, bila lak aku lemas, tidur je atas katil, tp bleh lak lemas...pelik2...

pastu aku cite la pe y berlaku, kami sama2 gelak...hahaha

hmmm...nasib air utk amek wuduk ada, bolehla sembahyang, sekali pas maghrib tu, kecoh floor aku cakap da ada air...

wah....alhamdulillah...bolehla aku mandi jap agi...

hari yang mementalkan

Views
mementalkan bg aku aku, aku rase its okay lagi, tp bile mementakan org lain, aku rase cukup rimas, sbb aku rase i'm the one who is very useless coz cannot do anything...harsshhhh...

see...when i know that you are not that free, you are quiet depressed, i pray for you so that the depressed will gone, i really hope that you can smile freely, not buat2 smile, eventhough i can't see the smile, but trust me, i can feel it, deep inside my heart...so...do please smile...

i try my best to make you happy, seems like...i just making it worse...so...i think i better keep quiet, let only you settle what you have create for today...

i just wanna say, sometimes, we don't have any right on something, other people who are responsible in it...so...sometimes, we just only let it go...everything already passed, nothing we can do anymore...only pray to allah is the best thing we can do right now...just tawakkal to allah kan?

so...please do not involve me further in this complex hard to say feeling...maybe today is your worse day, i just want you to know, you still have something that is valueable in your life...

please do smile...

Tuesday, October 27, 2009

kelam kabut

Views
mula2 jumpa penyelaras, dia da gaduh2 ngan tepon dia sbb tak confirm lagi sape y akan menyelaras kami semua utk praktikal nnti...(seperti y disampaikan kepada aku)...

pagi, lebih kurang kul 10am lebih...
penyelaras : kalau mcm tu, biar saya je lah yang handle awak semua, kalau mcm tu, esok dgn lusa, awak semua datang bilik saya, setelkan penempatan praktikal awak semua...

okey...setel pun...kalau mcm tu, esok pagi, pegi bilik penyelaras...harap2 dapat sekolah y aku nak tuh...kalu tetibe ada org caras aku amek sekolah tu, mmg aku akan mengalami gangguan saraf secara berulang kali utk suatu ketika shingga keadaan kembali stabil...

sekali
kul 12...

~ hah....kena setel ari ni gak?kul berapa doktor free? 2 hingga 5? okay...sebarkan pada yang lain...
aku : hah? setel ari ni? mati lah...sebarkan sebarkan...!!

aku : wei...kita kena setelkan penempatan sekolah praktikal kita ptg ni gak, no excuse, sbb esok doktor tu da nak setelkan sumenye sekali...kita gerak kul 2 ek?

tika dan saat kejadian, kul 2pm
~ hah...sape y praktikal bulan 1, letak star (*) kat belah kiri nama dia
~ pasni pass kat saya ye
~ wei...apa no matrik kau? nak sekali ngan aku tak ni? nnti kita sewalah satu umah
~ kau amek apa? aku masjid tanah, dorang amek jasin...
aku : hah...nasib baik sekolah y aku nak takde org tulis nama lagi...tak kira tak kira...aku nak tulis nama kat sekolah ni...ALOR GAJAH...hihihi

kesimpulan sebuah peristiwa
kelam kabut...bayangkan seramai lebih kurang 30 orang duk berkerumun satu kertas yang sama, nasib baiklah ada sistem first come first serve, y late come, wait for a while, don't have to worry, sekolah are available utk anda semua...

wahai fakulti kesayanganku, janganla diduga lagi sistem kesabaran aku dgn pemberitahuan last minute cenggini, benar2 menyeksa sistem pencernaan ku saje...

261009 - selamat ulang tahun sayang

Views
ingat nak update je entry sebaik sahaja 261009 masuk, tp tenet tak cun, de jerawat sket, terpaksala sabar je...ari ni dpt, terus aku update yer...

selamat ulang tahun sayang, buat salah seorang teman aku, (no need to mention her name lah kan)...y penting niat tu sampai...hehehe...aku cuba utk menjaga privasi teman ini...

utk dia,
aku sebagai salah seorang teman kau, (teman yang tak seberapa ini)...nak ucapkan selamat ulang tahun kelahiran yang ke 22 ek...semoga kau dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, gembira2 selalu, tabah dan sabar hadapi liku2 hidup ini (ayat skema)...ayat y tak skema bermula cenggini...wei...kau dah masuk 22 tau, dah matured enough nak buat keputusan, mngkin kau just perlukan pengalaman sahaja nnti...aku taknak tgk kau peluk2 je bantal pink tu sambil sembam muka (wat mase skrg ni sarung bantal kaler pink, lain kali taktau lah kan)...kau dah berteman skrg ni, jagalah dia betul2, jangan ngengade lebih2 ngan dia, kesian dia, pening pale nak layan kau...yang paling penting, jaga hubungan sisters antara kita sampai bila2 tau pompuan...hihihi...

aku sayang kau sgt2...eh..yang dua orang lagi jangan terasa...aku pun sayang korg sgt2 sbnrnya, korglah life aku kat U*M tau...semoga allah merahmati hubungan kita...

271009 lak

Views
tadi entry pasal hari smlm, skang ni pasal hari lepas semalamnya....takde pape yang menarik berlaku, takde persidangan pemandu2 bus terbesar di malaysia, takde anugerah muzik2, takde upacara perayaan, takde jugak pertandingan bunga api asia...takde2...(yang ade aku sendiri pun taktau apa...hihihi...lama tak bace paper nih...)

"saya cuma nak doakan yang terbaik berlaku hari ni,
sebab awak ada temuduga yang menentukan hidup mati awak,
semoga penemuduga tertarik ngan awak,
berminat nak amek awak keje,
yang paling penting tak torture awak teruk2...
tadi bangun subuh, saya doakan awak...
dah jampi2 sket penemuduga tuh, hihihi...jampi dari jauh...good luck...bace bismillah banyak2...
awak jgn cuak sgt tau...buat y terbaik,
i'll always be beside u...
"

spanjang pagi ni, rasenya aku dilanda virus kencuakanan yang melampau sehingga penentu ukur kencuakanan akan rosak kalu test kat aku...hihihi...

semoga allah sentiasa bersama kita dan merahmati apa jua tindakan kita hari ini...

Saturday, October 24, 2009

terbang tinggi si rama-rama

Views
rama-rama itu
hinggap seketika
mencium keharuman bunga
bunga yang cantik
rama-rama dan bunga
sepadan bersama
rama-rama terbang lagi
singgah di bunga yang lain
sekali lagi
si rama-rama itu
mengambil keharuman
disimpannya rapi
dalam buih udara
supaya selamat
dari sebarang gangguan si kumbang
terbang si rama-rama
menuju kelompok bunga yang lain
asyik dan khusyuk
rama-rama mengutip
harum yang mewangi
hanya yang terbaik
disunting rama-rama
buih-buih udara itu
dilepaskan bersama angin
supaya tersebar kepada seluruh pelusuk
keharuman bunga
rama-rama itu
terbang lagi
meneruskan usahanya
menyebarkan keharuman bunga
untuk mereka yang tahu menilai
keindahan dan kecantikan bunga
terima kasih rama-rama

kisah tentang satu hubungan

Views
aku taknak cite banyak utk perenggan pendahuluan ni, taknak ckp byk pasal tajuk kat atas, aku terus straight to the point...aku nak ckp tentang satu hubungan antara lelaki dan perempuan, entry ni aku lebih tujukan pada orang yang sedang bercinta, takpun kita panggil org yang ngah kapel2 ni...

ok...masuk isi penting terus...

AMARAN : ini hanyalah pendapat peribadi semata-mata, tidak mengambil atau menciplak idea2 insan lain, tidak pula menujukan kepada sesiapa secara khususnya...semua secara umum, kalau suka, teruskan bace and drop a comment, kalau tak suke, abaikan saja penulisan ini...

dalam percintaan..kita akan merasakan dunia percintaan itu indah, terawang-awangan, sumenye berkisar tentang masa depan, tentang apa yang hanya dilihat oleh hati, apa yang diingini oleh minda, jadi mind set menyebabkan kita seakan2 tidak mahu berpijak pada alam nyata...sbb tu lah kalau org ckp org yang sedang bercinta muka seri2, ye ah, sebab apa? sbb dalam diri org tu, penuh dengan kebahagiaan, setiap unsur luaran dan dalaman disatukan menjadikannya hidup dalam kebahagiaan, kebahagiaan dalaman naik ke muka, as a result, muka seems like cantik, ada innershine tersendiri...

bila bercerita ttg masa depan, semuanya dirancang dengan penuh indah, penuh cantik, penuh teliti, kita mencipta suatu kepompong kehidupan tanpa sebarang sempadan, hidup yang bakal dilalui pastinya bahagia kerana mind set itu sendiri telah menyebabkan kita hanya memandang ke arah positive side sahaja, kerana begitulah lumrah kehidupan, always think positive, always take the positive side...jadi, bila bertemu realiti kehidupan y sebenar, positive side tak pernah dtg sorg2, pasti berteman, negative side...mula lah kebahagiaan goyah kerana diduga diuji dgn pelbagai jenis rintangan dan cabaran...

pendekatan y bijak perlu diambil utk tangani cabaran dan dugaan y datang...kesabaran diuji...hanya mereka y benar2 kuat dalam dirinya mampu membendung negative side ini dan menakluknya dengan positive side nya y ada...

perancangan masa depan sungguh indah jika sekadar merancang...jika bertemu dengan realiti, kekuatan kepada si dia diperlukan...

oleh sebab itulah, sebelum membuat perancangan, dimulakan dengan lafaz dengan nama allah yang maha pemurah lagi penyayang...rancanglah masa depan bersama-sama dengan kalimah allah, semoga perancangan dipermudahkan, semoga perancangan dapat dicapai, dan semoga dikurniakan kekuatan dan kesabaran yang tinggi...

bercinta tidak salah asalkan berpaksikan hukum2 allah, bersendikan alquran, bertatahkan nilai2 keislaman yang sebenar...wallahuallam...

notakaki : aku hanya mampu merancang, namun allah jua yang menentukan segalanya kerana dia lebih mengetahui apa yang terbaik buat aku...kepadamu ya allah aku berserah segalanya...


sebagai penutup entry ni, aku nak ucap selamat bercinta kepada mereka yang sedang bercinta, dan selamat berusaha mempertahan hubungan cinta yang ada...biarlah cinta yang hadir ini cinta yang membawa kepada perkahwinan....

Thursday, October 22, 2009

aku pelajar jurusan pendidikan

Views
aku rasa ini adalah pertama kalinya aku announce secara official bahawasanya aku seorang penuntut dlm jurusan pendidikan di sini...mungkin before ni aku pernah ckp kot cuma tak guna ayat seperti di atas...hahaha...

ni kenapa skema sgt ayat kali ni ni? sbb...tadi ptg de kelas microteaching...kelas terakhir kaedah mengajar utk kali ini, pasni takde dah...byk y tuan demo atau lebih dikenali dengan nama tuan haji ttg selok belok dunia seorang pendidik...

ada y kelakarnya, ada yang tak beshnyer...haiiihhhh...betul ke aku ni bakal pendidik nusa bangsa?(ayat nak skema jer...)

ni apa y tuan haji ckp and apa y sempat singgah 2,3 saat dlm kepala aku sebelum berangkat pulang

1. sebelum ditemuduga, pastikan anda well prepared especially dgn ilmu2 berkaitan pendidikan, download ajer kat laman web kpm tu, pastikan anda faham sefaham-fahamnya berkaitan falsafah pendidikan negara...

2. atasi masalah di kalangan pelajar dari segi JERI : jasmani, emosi, rohani, intelektual, dekati
pelajar

3. jangan cemari rekod perkhidmatan dengan rekod merah, nanti tak naik pangkat

4. kalau dapat tawaran GST, wat keje betul2, nampak je pengetua lalu, tunjukkan kesungguhan kuasa lima, supaya pengetua nampak anda buat keje, kerana pengetua punya kuasa utk merujuk nama anda ke peringkat bahagian sumber manusia (buatlah keje ikhlas dari hati)

sbnrnya banyak lagi, tp dah banyak y tercicir mase ngah jalan balik kolej tadi...hurmmm...lupa nak tutup tinge dua2 belah, tgk, habis sume dah tercicir...tak dapat nak kongsi cerita ngan korg sume...kuikuikui

no more fighting2

Views
what? fighting? amboi...apa kau ingat kau tu otai sgt ke skrg ni? da upgrade level jadi taiko samseng ke plak skarang ni?

ops3....

sabar2...lek2...belum habis explain lagi, baru tulis tajuk, da nak bising2 gaban mcm ni, sabar ah lu, bagila peluang utk aku explain pe y patut...buleh?

sbnrnya mcm ni...

mulai hari ini, aku rasa taknak gaduh2, masam2 muka, muncung2, tarik muka, n pape lah lagi ekpresi muka y aku rasa tak sesuai utk dibuat, jadi, apa y boleh dibuat skrg ni? hah...ni, byk lagi ekpresi muka y available utk dibuat, dipendekkan cerita...

marilah kita terima dan cuba utk beradaptasi terhadap segala kelebihan dan kekurangan mereka di sekeliling kita...kerana kita perlu ingat, mmg benar mereka di sekeliling tidak sempurna, kita juga harus ingat, kita jugak tidak sempurna...

jadi...

berdasarkan ketidaksempurnaan y masing2 ada, marilah kita cuba menerima dan memperbaiki apa sahaja y kita rasa kita perlu perbaiki...

just

duduk dan berbincang

kita tak rugi pape, mana tau silap ari bulan, untung plak...

sbg peringatan kepada diri sendiri

entry ttg perjanjian ini sbnrnya perlu di update pada 201009 lagi, memandangkan talian internet y sadis, hari ni baru boleh update, tp ingat...perjanjian telah pun bermula...jadi tarikh tamat perjanjian adalah pada 201109...mungkin pasni, kalu perjanjian ini berjalan lancar, tarikhnya boleh dipanjangkan?hmmm...kita tgk situasi...bukan nak sgt bergaduh ni kan? tak hingin pun...

Sunday, October 18, 2009

aku ingin menjadi mimpi indah

Views
once - dealova

aku ingin menjadi
mimpi indah
dalam hidupmu
aku ingin menjadi
sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
karena
langkah merapuh
tanpa dirimu
ooo
karena
hati telah letih
aku ingin menjadi sesuatu
yang selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu
bahawa aku selalu memuja mu
tanpamu
sepinya waktu
merantai hati
ooo
bayangmu
seakan-akan
kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil rinduku padamu
seperti udara yang ku hela
kau selalu ada
oooo
hanya dirimu
yang bisa
membuatku tenang
tanpa dirimu
aku merasa hilang
dan sepi
dan sepi
kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil rinduku padamu
oooo
seperti udara yang ku hela
kau selalu ada
kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil rinduku padamu
oooo
seperti udara yang ku hela
kau selalu ada
selalu ada
kau selalu ada
selalu ada
kau selalu ada
nananana

bisakah aku jadikan mimpi indah dalam hidupmu menjadi suatu realiti yang tidak bisa mungkin kau lupakan wahai sayangku, betapa aku ingin menjadikan dirimu bintang yang paling bergemerlapan di langit sana dengan kasih dan sayang yang tidak berbelah bahagi, aku perlukan dirimu sebagaimana dirimu memerlukan aku, aku menyayangi dirimu sebagaimana dirimu menyayangi diriku, ingin ku sematkan cinta ku untuk mu ini di setiap penjuru diriku dan dirimu, kerana setiap hela nafasku terukir namamu, setiap langkahku tercalit namamu, setiap pandanganku terbayang wajahmu...aku menyayangi dirimu seadanya sayang...tidak mahu ku ubah apa-apa...

therosputih : wahhh...pagi2 update entry jiwang tahap jusa...hurmm...love this song very much also just like song2 yang lain, ahaks...nak buat mcm mana, dalam dunia aku, setiap benda aku rasa punya value tersendiri, punya nilai estetika buat aku, jadi...biarkanlah aku untuk menyatakan pendapat, sekadar pendapat peribadi, tak salah bukan?

Saturday, October 17, 2009

out for vacation

Views
hushhh...let me go free today without thinking or any kind or think come across and singgah jap in my mind...don't want don't want...

because

i'm out for vacation today!!!!hahahaha

i'm free!!!

i'm like a bird
lalalalalalalala

huhuhu...let's go bebeh..!!!

betapa imanku senipis bawang

Views
dari petang smlm lagi, aku bear in mind la nak wish h****d******** kat my frens y celebrate this day, so...tadi, mase ngah online, aku usha la kan satu laman ni, bace sana, bace sini, sekali terpandang isu sensitif, isu agama...di mana aku tak pernah tahu pun, mungkin jugak aku tahu tapi aku pandang ringan benda tu menyebabkan aku alpa di dalamnya atau aku betul2 tak perasan benda sebegitu penting atau juga mmg aku tak tahu...

soal hukum dalam mengwishkan sambutan perayaan agama lain selain agama islam, sebagai contoh Q***C*F*C** atau D******** atau M****C*******....hurmmm...

aku tahu menyekutukan allah dengan mana-mana zat atau mana-mana benda hukumnya kita boleh jadi terkeluar dari islam

aku tahu allah itu satu, tiada beranak atau diperanakkan

aku tahu agama islam adalah satu-satunya agama yang benar

jadi, aku tidak sangka isu mengwishkan perayaan agama lain boleh jadi hukumnya syirik kerana kita boleh dianggap mengiyakan kepercayaan mereka dan hal ini pastinya bertentangan dengan islam, jadi besar isunya di sini, perlu diambil berat, bukan dipandang remeh

ternyata aku tidak pernah menyedarinya...terasa sungguh hina diri ini kerana gagal mengetahui perkara yang sebegini penting...sangat penting untuk seseorang manusia yang mengaku dirinya islam, mengaku tiada tuhan selain allah, nabi muhammad itu pesuruh allah...

aku malu dgn diri sendiri, dan tersangat malu dengan penciptaku....

Friday, October 16, 2009

bagaimana membuat muka anda merah

Views
di sini, saya amat berbesar hati untuk menerangkan salah satu cara bagaimana nak buat muka atau wajah anda dari keadaan normal kepada keadaan sedikit kemerah-merahan

bagaimana?

senang sahaja, saya gunakan contoh suasana di kedai runcit...katakan anda mahu beli roti, kebiasaannya roti diletakkan di luar kedai, jadi, ambil mana-mana roti yang mahu dibeli, berjalan masuk ke dalam kedai menuju kaunter untuk membayar harga roti tersebut, pastikan anda berjalan dengan penuh keyakinan, penuh konfiden, dengan duit di sebelah tangan, roti di sebelah tangan yang satu lagi, tanpa perlu memandang ke bawah, pandang terus ke kaunter, dan kemudian....

jeng jeng jeng

kaki anda tersadung, tersepak lantai yang sedikit tinggi, akak yang jaga kaunter tepat memandang anda, anda pula hampir-hampir mencium meja kaunter, dan...

taraaa

muka anda sudah kemerah-merahan bukan?
anda buat-buatla macam takde pape yang berlaku bagi mengelakkan tahap kemerahan muka anda bertambah-tambah dengan kadar kuasa tiga...

sekian dahulu tips dari saya untuk kali ini, sehingga berjumpa lagi di masa hadapan...

keranamu aku begini

Views
alleycats - kerana

kerana kau
ku masih di sini
kerana kau
ku bisa menangis
dan kerana
kau yang menghancurkan
ku tiada berteman
terkenang wajahmu
aku pilu
selangkahku tersebut namamu
tak terasa jiwaku dipalu
oleh rindu
dan dendam padamu
dan ketika ini dan di saat ini
di manakah dikau
kau puja bulan yang mengambang
tapi tak bunga yang di taman larangan
kau sendakan ku punya perasaan
dan kau menyatakan
cinta ini hanya
satu permainan
mengapakah
tak kau rasa
bukan paras rupa
yang sangat ku pinta
oooo
tapi hati
yang dapat merasa
yang kesedihan ini
tak lain hanyalah
keranamu
kau puja bulan yang mengambang
tapi tak bunga yang di taman larangan
kau sendakan ku punya perasaan
dan kau menyatakan
bahawa cinta ini hanyalah
permainan
mengapakah
ku diluka
mengapakah harus
ku tempuh semua
ini
bilakah kau
merasakan
kesedihan ini
tak lain hanyalah
keranamu

therosputih : indah bukan kata-katanya...betapa kerana kasih yang diberikan pada seorang perempuan ini menyebabkan lelaki tadi terluka, dek kerana sayang, dek kerana cinta itu, dia merana...cinta bisa membahagiakan, cinta juga bisa memedihkan...this song, lagu lama, namun as for me, it has its own identity, no matter how old the song is, i still think this song is one of the best...welcome to my playlist...

solution bg keterkilanan yang dialami

Views
1. ahhh...fokuskan pada apa yang menggembirakan hati anda

2. usah mengadap apa yang menyebabkan keterkilanan berlaku, cari benda lain untuk dihadap

kerana dia aku begini

disebabkan sikap mereka di sekeliling

bukankah kita satu masyarakat?

Views
peringatan : ini adalah suatu cetuhan rasa...

bukankah satu masyarakat membawa maksud ramai? atau anda menganggap satu masrakat itu adalah SATU masyarakat semata-mata? rasanya aku dapat mengagak...mmg itulah maksudmu bukan? disebabkan itulah masyarakat itu hanya bergerak seorang diri padahal kita sudah cukup arif dgn pengertian masyarakat itu sendiri...

perkara sebeginilah telah menyebabkan aku berasa sedikit terkilan dengan sesetengah masyarakat yang membutakan telinga memekakkan mata dengan perkara penting sebegini...jika tidak mahu bergerak sebagai masyarakat, apa kata jika kita bergerak sebagai SATU masyarakat, itu adalah lebih baik daripada satu masyarakat seperti yang diingini...

jadi, apa yang aku nak conclude di sini, aku ralat dengan satu masyarakat kerana aku hanyalah SATU masyarakat...

Thursday, October 15, 2009

kenapa aku bahagia?

Views
continue drpd entry smlm ttg kebahagian y aku rasa...(khas utk nurulain baharuddin)

tergelak aku bace komen cik ain nun jauh di sana bertanyakan cerita di sebalik kebahagiaanku...hakhakhak...

kenapa aku bahagia?alaa...aku sendiri pun tak tau...

alkisahnya mcm ni...

spjg kelas smlm, aku sgt ngantuk, smpai satu tahap aku ckp mcm ni je kat member sblh...

aku : lantaklah pe nak jadi pun, aku nak tido gak, nak tido, ngantuk sgt da ni, takleh nak bukak mata dah, tak mampu nak angkat kepala, tak mampu nak absorb da apa y lecturer kat dpn duk ngajar...
~ mcm mana nak tido?
aku : boleh je
~ nnti kang lecturer tu suh jwb kang
aku : cerahlah mata aku jap kalu kena tegur ngan lecturer nih

hbs je kelas...waahhhhh...rasa sungguh seronok sbb kelas utk hari ni dah hbs...boleh tidur...ngantuk nih...
*
tunggu bus
*
dlm bus...da start da proses senyum sorg2 tu, taktau kenapa, adakah disebabkan terlalu memikirkan keseronokan dapat menyembam muka dalam keempukan bantal? atau ada perkara lain?
hmmm...
*
*
suspennn...
*
*
hahaha...teringat kat perbualan telefon kot...
ari tu aku ckp mcm ni
aku : sebelum tidur kena telefon cakap ngan ain dulu, takleh main tidur gitu
~ ek? asyik tertidur...mcm mana nak tefon?
aku : hahaha...permintaan tak semestinya wajib dipatuhi kan? kalu nak tidur, tidur je lah...
~ okay...

sekali mlm esoknya tu, ada permintaan mau tepon aku..hah...apa lagi, laju je aku ckp okay!!! hahaha

jadi?

aku rasa nak tergelak sbb dapat borak kejap...bukan apa, jarang borak2 ni...masing2 bizi kan...bila dapat panggilan gini, aku rasa sangat BANGGA...padahal takde pape pun...(apala perangai aku)...

jadi...

spjg ari ni aku rase tenang je, bahagia je...hummm...bukan selalu kita dapat rasa kemanisan di sebalik kebahagiaan...benda remeh je pun tapi boleh buat kita awet muda...hakhakhak...(jangan percaya sgt)...


mcm lagu m nasir, "mungkin inilah dia kebahagiaan"...

therosputih : walaupun entry ni sngat tidak punya apa2 makna, tp aku nak gak jadikannya besar makna buat aku...hehehe

Wednesday, October 14, 2009

aku bahagia

Views
taktau apa sebab mahupun kenapa, tp rasa2nya aku antara org terpilih hari ini...allah telah memilih aku utk dikurniakan satu perasaan y sangat menyenangkan aku, kenapa?

aku rasa sungguh bahagia hari ini

tersenyum aku kerana memiliki jiwa y sungguh bahagia...

terima kasih ya allah ya tuhanku....

Tuesday, October 13, 2009

siapa pemilik hari semalam

Views

search - andaiku miliki semalam

andai kumiliki semalam
dan bisa aku ubah menjadi esok
takkan kuubah apapun
kerana aku tahu engkau tetap indah
tanpa sempadan masa
aku bahagia seadanya
tangis ini tanda kasihku
bukan mengeluh luka yang semalam
kerana engkau mengasihiku
tiada sendu lagi di duniaku ini
aku tak dapat bayangkan
sengsara yang harus kutanggung
jika kau pilih perpisahan
tanpa punca yang meyakinkan
aku akan tersasar mencari cintamu
andai terhentinya masa
dan gunung jatuh ke laut
kau tetap kucinta
kasih sayangku adalah kekuatan
untuk menempuh segala
dugaan yang tak terbayangkan
oleh insan yang lemah seperti kita
sekalipun kumiliki esok
takkan kumenolak ketentuan...

bait yang indah untuk dihayati, dan juga bisa membuat sesuatu terbit dari kita...

andai semalam bukan milikku
apakah yang akan berlaku hari ini
andai semalam bukan milikku
siapakah pemilik hari ini
hanya tuhan jua
aku berserah padamu

Saturday, October 10, 2009

jangan pandang belakang congkak

Views
walaupun dah lama cite ni kuar kat panggung, tp disebabkan aku baru je selesai nengoknya semalam, walaupun ketinggalan, tapi aku tetap nak komen...tak kira tak kira...

seram kelakar romantik kelakar lagi dan kelakar lagi...haishhh...bertambah dalam minat aku kat lan pet pet nih, suke ah tgk dia berlakon...very the kelakar sgt...mcm mana nak ckp...

aku : tgk dah cite jangan pandang belakang congkak?
~belum lagi, tp org kata citer tu kelakar sgt smpai berguling2 gelak
aku : ek?hikhikhik...kalu org lain tgk smpai berguling2 kot, tapi kalu ain...haih...bukan berguling2, tp mau nak putus urat kentut sbb gelak, pecah bilik, dan yang penting air mata nonstop keluar sbb terlalu kelakar...

ya allah...mcm mana nak ckp, tp bagi aku sangat best lawak dia, jalan cerita takmo komen pape, nak komen pasal lawak dia, sangat sangat membuat aku pecah perut, tampal pecah perut lagi...ya allah hai...begitu sadis keadaan aku ketika itu...

even ari ni pun de rase sengal2 lagi kat urat kentut...

sape y tak tgk lagi cite ni...tulunlah tgk...best utk bergelak ketawa...tetapi awas!! better tgk dlm bilik, bukan di tempat awam...boleh bantai gelak sesuka hati...hahahaha

bagi aku sangat kelakar

Views
bunyik pish pish...? enjin turbo tu...

pernah dgr iklan ni?hehehe...ni iklan kfc xmeal, beli set xmeal, percuma kereta wolksvagen (haishhh...mcm mana dah nak eja?tetibe aku lupa...janji bunyik ade le sket2 pun jadi lah...)

mehla kita pakat dgr iklan kat radio...hikhikhik...

tiap kali dgr, mesti aku gelak sorg2 bila part dialog bunyik pish pish...hihihihi

double thumbs up utk org y bertanggungjawab menjayakan iklan tu, ikhlas dr therosputih...

to those bakal guru 2010

Views
TNC (A&A) : Penempatan ke sekolah dibeku bermula 2010

Tanjong Malim, 4 Oktober – Profesor Dr. Zakaria Kasa, Timbalan Naib Canselor Akademik & Antarabangsa Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) mengeluarkan kenyataan semua penempatan lepasan UPSI ke sekolah-sekolah terpaksa dibeku bermula 2010.

Kenyataan tersebut dipetik dalam ucapan perasmian yang disampaikan beliau dalam 'Simposium Halatuju Pendidikan Fizik Di Malaysia' anjuran Persatuan Mahasiswa Sains (PMS) dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni (JHEPA) UPSI yang berlangsung di Bilik Seminar Bitarasiswa semalam.

Dalam pada itu katanya, pembekuan semua penempatan ke sekolah-sekolah ini dikeluarkan oleh pihak Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) melibatkan semua institusi yang mengeluarkan bakal-bakal guru bukan sahaja di UPSI malah di IPTA lain yang menawarkan program pendidikan termasuk Institut Perguruan (IPG) di seluruh negara berikutan masalah kewangan yang dialami pihak Kerajaan Malaysia.

Beliau pada awalnya mengambil langkah untuk tidak mengumumkannya kepada pelajar kerana bimbang menjejaskan motivasi pelajar untuk meneruskan pengajian namun bertukar fikiran dengan mengumumkannya semalam kerana beranggapan perkara tersebut harus diketahui semua pihak sebagai langkah persediaan.

Sementara itu, beliau turut menjelaskan penempatan untuk graduan pada tahun ini tidak mengalami masalah kerana tindakan membekukan penempatan tersebut hanya bermula tahun hadapan.

Beliau walau bagaimanapun tidak mengeluarkan kenyataan bertulis berkenaan perkara tersebut dan hanya diselitkan dalam ucapan perasmiannya semalam.

Dalam perkembangan berkaitan, seorang mahasiswa UPSI mendakwa menerima mesej melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS) daripada rakannya dari sebuah IPG mengatakan perkara yang sama minggu lalu. Katanya dalam e-mel yang dihantar ke upsikini@gmail.com, pelajar terbabit mengatakan keluaran UPSI dan IPTA lain yang tamat pengajian bermula tahun hadapan, perlu menunggu selama 2 tahun sebelum ditempatkan ke sekolah-sekolah.

Tambahnya, pelajar IPG yang dijadual ditempatkan ke sekolah-sekolah pada tahun hadapan akan diawalkan penghujung tahun ini bersama-sama dengan keluaran UPSI dan IPTA lain yang bergraduat pada tahun ini.

Keadaan ini menurutnya mempunyai kaitan dengan masalah yang berlaku apabila lambakan graduan pendidikan di seluruh negara.

Mengulas tentang perkara tersebut, Exco Akademik & Kerjaya Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), Nur Aqilah Hanis berkata pihaknya akan mendapatkan penjelasan lanjut berkenaan perkara tersebut daripada TNC Akademik sendiri supaya tidak berlaku kekeliruan.

“Isu ini boleh menjadi isu nasional, bukan hanya melibatkan UPSI sahaja, jadi lebih baik kalau saya dapatkan dulu penjelasan secara terperinci daripada Prof. Dr. Zakaria dan Bahagian Akademik supaya maklumat sebenar dan tepat diperoleh sebelum saya mengulas lanjut.

“Kita tak mahu isu ini menjadi sebab untuk kita bertelagah, apa yang penting selepas kita mendapatkan maklumat tersebut, kita akan fikirkan penyelesaiannya. Jadi semua pihak diharap dapat bersabar”, jelasnya.

http://upsikini.blogspot.com/2009/10/tnc-penempatan-ke-sekolah-dibeku.html

tak bisa ku jauh darimu

Views
irwansyah - perempuanku

biarkan
aku di sini
untukmu
aku hanya ingin
menghibur malam ini
malam yang pasti menyenangkan
tentu untukmu dan tentu untukku
biarkan aku di sini
aku bernyanyi
hanya untukmu
hanya untuk menghiburkanmu
dan aku yakin
senyummu tulus dan jujur
hanya untukku
perempuanku
engkau cintaku
tak mungkin bisa
bila aku jauh darimu
bisa gila ku pasti sedih
ku cinta engkau
perempuanku
semakin lama
semakin ku tahu
maksud hati tak hanya mencintaimu
hanya ku ingin
habiskan seluruh hidupku
hanya untukmu
perempuanku
engkau cintaku
tak mungkin bisa
bila aku jauh darimu
bisa gila
ku pasti sedih
ku cinta engkau
cinta pada perempuanku
semakin lama
semakin ku tahu
maksud hati tak hanya mencintaimu
hanya ku ingin
habiskan seluruh hidupku
hanya untukmu
perempuanku
engkau cintaku
tak mungkin bisa
bila aku jauh darimu
bisa gila
ku pasti sedih
ku cinta engkau
cinta pada perempuanku
ku cinta engkau
perempuanku
oooo
perempuanku

therosputih : lovely song, lovely lyric, the lover just wanna express how he felt into his partner...walaupun lagu ni dah berkurun, if i'm not mistaken, about last 4years ago, but i still keep listening to it...cinta dan sayang tidak kan bisa melemahkan kita, tetapi menjadikan kita insan yang luar biasa kerana cinta punya sayang yang suci...

akhirnya

Views
waaaaa.....aku sgt gumbira la ini pagi...

kenapa?

sebab aku dapat online and update aku nye blog....waaaahhhhh...

gumbira...gumbira...gumbira...

notakaki : korg akan faham perasaan aku jika tetibe intenet tersangat low even nak bukak blog...aduhai...

Monday, October 5, 2009

tiada yang lebih indah hidup ini

Views

tiada yang lebih indah hidup ini jika kita mampu menghasilkan penawar bagi segala yang kita alami mahupun wujudkan ini sendiri tanpa perlu bergantung harap pada jasa insan lain

tiada yang lebih indah hidup ini jika kita mampu berjalan sendiri tanpa perlu mengharapkan ada insan lain yang menemani langkah kita

tiada yang lebih indah hidup ini jika kita benar2 memahami kehendak hati kita

tiada yang lebih indah hidup ini jika kita adalah apa yang kita harapkan pada waktu itu dan bisa berubah mengikut kehendak kita yang seterusnya

tiada yang lebih indah hidup ini jika kita yang bertanggungjawab terhadap diri sendiri

K.A.M.I. lagi

Views
alkisah pembuka cerita, bermula ngan sorg teman ni, dia tak dpt nak rasa suasana beraya y betul sbb dia beraya di tempat y bukan tempat dia, jadi sbg suatu cara utk mewujudkan suasana raya itu, aku dan rakan2 y lain (mcm buat karangan cerita lak) membuat jelajah ke rumah teman dan member y umahnya area2 sini jugak...so, kena sewa kereta ni...

seawal jumaat (peginya ahad), dah cnformkan kereta ngan org tu, sekali hari kejadian tuan punya kete menghilangkan diri...kebengangan aku dgn org tu meluap2 sbb dia tak reti nak meniaga tp seboookkk nak meniaga...(moral of the adegan?jangan nak berniaga lah kalu tak reti...)...aku boleh saman tau...

pagi2 dak kecoh, nassib kete member satu lagi ada, kami naik la beramai2...terpaksa mintak kete satu lagi ngan mmber y nak wat makan2 utk kitorg, on de way nak gi sana,
aku : wahhh...mcm dalam poskad!!!ini ke masjid y dalam poskad tu?
~sedihnya jadi kau ain...
~nilah masjid sultan salehuddin abdul aziz shah
~alah...jakun2 kau, ada touch n go...
hahaha...biarlah aku ni jakun ke ape ke...tak kisahlah...dah mmg aku tak pernah smpai...aku ckplah...
okeh...keadaan da setel, jom kita ke meru...
*
*
assalamualaikummmm...
best2...jumpa ngan mak teman...ada nangka, mak dia buat mee sup, dan aku telah menumpahkan air teh dalam umah dia sbb terlanggar...(apala perangai...takleh masuk majlis!!)

okeh...kita ke shah alam pulak...

tapi...

sempat lagi amek gambar kat landasan kete api y tak digunakan lagi, bergambar?wahhhh....mana boleh lepaskan peluang gini....jommmmm!!!!!

dah2...

assalamualaikummmm...
kat sini, makan2 lagi...ada soto...(hahaha...aku TERINGIN SANGAT2 nak makan)...tak kempunan dah, sbb dapat mkn soto...makan kuih raya...kenyang2...

singgah tasik shah alam, utk?apa lagi...amek gmbar lah...hahaha...pusing satu tasik, smpai 2,3 org dr kami ni dah soksahsoksah dah menahan sakit kaki...penat wooo....tersangat penat...

aku : jomlah balik, kita balik terus tau, takmo singgah2...penat dah...tak semayang asar lagi...
~jom...

notakaki : pengalaman yang sangat best, tak dijual di pasar malam mahupun di kedai makan, walaupun kaki sakit, penat, tp i'm enjoying my day...really enjoying that althought ada part y kurengg menyenangkan...takpelah...adat resam duniawi...thanks to those who involve in this experience...no word can describe how thankful am i...

Saturday, October 3, 2009

ke mana?

Views
hanya sekadar mengikut hayunan kaki yang entah bila kan hujung, sekadar mengikut rentak hayunan juga kedegilan hati....

hahahaha....

apala perangai...ayat nak gempak padahal kosong ajer...

sebenarnya nak cakap mcm ni...

aku keluar sorg2 ari ni, bukan jauh mana pun gi nye, dekat je, tp de gak ah kena sound ngan 2,3 org, alaa...bukan sound apa, aku paham jer...dorg risaukan aku, aku pun bukannya berani mana pun, takut2 gak, tapi ntah...degil sgt, dah cakap nak keluar, nak keluar jugak...tak kira...sekejap je kuarnye...tak beli pape, sekadar mengusha y lebih...overall...bestttt...

balik ngan semangat lain...

Friday, October 2, 2009

apa yang perlu dilakukan

Views
khusus untuk mereka yang menginap di asrama

kalau tetibe bilik anda didapati blackout, dan anda pula sedang nyenyak dilena mimpi, pastinya akan terasa panas, dan nyenyak tidur terganggu menyebabkan anda tersedar, maka anda seharusnya bangun dan mencari punca kenapa tetibe blackout...

cuba lah membaiki sendiri apa yang anda tahu, tetapi jangan main tekan mana-mana yang patut, takut nanti rosaknya melarat...

jadi, segeralah telefon org yang berkenaan...

"banggg...tolong baiki yer..."

perhatikan apa yang dia buat, supaya kelak anda boleh baiki sendiri, boleh belajar terus ngan dia...takperlu nak belajar melalui medium lain seperti melalui telefon...

and thennnn....
*
*
taraaaaa

dah ok dah...

i want to share with you something

Views
this phrase was taken from a korean movie, entitled "doremifasolatido", just viewing for a short time in my friend's room, i was touched by this phrase, taken from a song he was singing to someone that he loved so much, but already left him,

"instead of forgetting you, paint is much easy for me"

whoaa...i can feel the paint inside, really touched me a lot...

loving someone is wonderful, and loving someone also hurt you from the inside...you have to pay for the love...

i'm still searching for the right love...

011009

Views
selamat ulang tahun to my dearest father, you are my inspiration, you are everything for me...

teringat mase kecik2, selalu ngekor my father kalau dia nak gi memana, sebab?aku anak manja, hahaha...ye ke?entahla...but my siblings selalu tak bape nak puas ati ngan aku, ada aje y tak kena, espeseli kalu aku ngah wat something....hurmmmm....biasalah tu kot aku rasa, sindrom adik beradik, hahaha...but never mind jer, aku tak kisah mana pun, sume tu mematangkan kita je..tp setiap y berlaku time kita kecik akan membesar bersama kita, pengalaman time kecik akan mencorakkan bagaimana kita time besar...so, overall, aku memiliki pengalaman yang best with my father, walaupun aku rasa time tu, akulah budak kecik yang punya daddy yang paling garang di dunia, aku bangga memanggilnya abah...abah aku ni byk sgt berkorban utk kami adik beradik, taktau la aku ni dapat balas ke tak, aku takut bukan saje tak dapat nak balas, tp takut tak dapat nak menandingi kasih sayang yang dia berikan untuk aku...hmmmm...i love him so much...

so...dengan bangganya aku nak umumkan di sini,

SELAMAT ULANG TAHUN ABAH!!!!