Friday, September 23, 2011

masalah tulang belakang

Views
seriously, aku memang akui la aku sering sakit2 pada area belakang, lenguh2 tu semua, dan aku anggap sume tu sbb aku banyak duduk, takpun banyak berjalan, dan tak pernah sekali pun aku terlintas ada sesuatu yang perlu aku ambil berat...

sekali, hari tu, buat chest xray, kecoh jap kat kaunter depan xray, petugas tu ingatkan aku sengaja menyengetkan posisi badan aku masa buat xray, aku ni, ngan blurr2 dah rasa tak bape nak best dah...aku dapat agak dah apa yang dorang kecoh2 nih...dalam ati, tuhan je yang tahu, janganla ada something yang lain dari yang lain aku nih, i'm tired aleady dgn status sebegitu...

alih2...pas buat xray utk kali yang kedua, result dia, 

hmmmm...kompem...tulang belakang aku menyenget...doktor tu cakap almost 23degree, tp kalau tak dirawat dan dijaga dgn betul, it will become worse and worse....tapi kalau jaga sekalipun, dia takkan 100% boleh jadik normal straight balik...

adeh...aku ni idok ler bape reti sgt dunia doktor doktar nih, sku bleh cakap berdasarkan apa yang aku pernah baca dan lihat je, lebih2 dari tu, wallahhuwallam je lah...

kalau korang tanya aku, aku rasa sakit tak, sebenarnya setiap hari setiap masa aku rasa sakit, dan benda nih bukannya aku rasa pas tahu tulang belakang aku senget, dah lama dah, tapi aku abaikan je, kalau sakit sket2 tu, aku letak tepi je, buat2 keras semangat, dah boleh buat kerja seharian...smpaikan aku rasa aku dah lali dah ngan sakit2 tuh, cuma kadang2 kalau teruk sangat, itu yang aku pun give up jugak...

right now, aku ngah tunggu date appointment kat hospital besar...nnti apa2 hal, aku citer kat sini sekadar untuk dikongsi bersama ngan mereka yang mungkin nasibnya lebih kurang ngan aku...

notakaki : aku bukan nak simpati jauh sama sekali mengharapkan ehsan..aku sekadar mahu berkongsi dengan mereka yang senasib...

Thursday, September 22, 2011

fuhfuhfuh (tiup habuk)

Views
mula2 entry kena buat2 malu siput dulu, almaklum ler, dah tahu salah sendiri kan, membiarkan blog mcm tu jer...huh...mengabaikan aku!!! kata blog kat tuan dia smbil mengetuk2 kepala tuan dia dengan penyapu lidi...ampun2...kata tuan blog...
*
*
apa yang aku merapu nih? *bengong!!!

wah...hampir seminggu nampaknya tak berhupdate? hehehe...tertaksengaja kebelakuan hokeh...ni baru ada ruang dan masa untuk mencelah...usahkan blog, email pun tak menyempat nak balas...kesian + sadis....

baru2 ni, aku dapat 2 tugas baru, menyediakan kertas soalan untuk dua subjek yang aku ngaja, serius aku tak bajet turn aku, sebab ujian yang last ari tu aku dah buat, so, aku ingat turn aku kalu kena sekalipun, not the next one lah, meanings, bukan ujian yang kali ni kan, sekalik...hamek kau...dua2 datang bedebush depan aku just like that...ini yang rasa nak nyanyai lagu just like that sambil goyang2 pinggang dan vontot nih...errr...ada ke tajuk lagu just like that? hehehe...kalu takde, korang buat2 la irama dia sendirik...alah...mcm tak biasa menyumbangkan lagu kan...aku pro kot bab2 gitu...

pagi semalam dah siap satu subjek, pagi ni, siap lagik satu subjek...mak suke nyah oi...mak dah lega sket...tinggal masa mak nak menunggu kertas2 mak nih siap direzor sekaligus mak dapat tugas baru, mengstapler kertas soklan untuk students yang lebih 700 itu...mak memang suke nyah oit sambil buat2 muka ketat...

ekceli, mak tak mandi lagik nih, punyalah khusyuk yolah tuh (bluekkkk) buat kerja, sampaikan makan pun belum lagik....dan tetibe jugak mak rasa nak bekpest pagik ni ngan nasik lemak lah...tgk jam, aish...baru kul 9.20, sempat kot kalu masak jap...okaylah nyah2 sekalian...mak ke dapur dulu...kalu nak rase air tangan mak pest time buat nasik lemak, buat2la muka tak malu sambil huluq pinggan kosong, nescaya mak bagik nyah oi...itupun kalu menjadik ler...kalu tak menjadik, jawabnya...kalu nyah hulur pinggan, mak kasik nasi lemak yang berbungkus je lah eh...beli kat kedai lah tuh, hampeh...

notakaki : mandi dulu ke baru masak atau masak dulu baru mandi? kalu masak dulu baru mandi, nnti masakan bau bucuk macam, kalu mandi dulu, jawabnya, tak masak lah tu....errr...fikir2 dulu la yang mana satu...

Thursday, September 15, 2011

kanang anak langkau

Views
semalam, sekolah aku ada menganjurkan majlis penutupan bulan kemerdekaan, hajat nak buat khamis malam, yakni malam ni, tp disebabkan esok cuti2 mesia, maka, diawalkan sehari....aku punyalah berkejar2, pas balik sekolah, terus siap2 nak ke sekolah lagik...

majlis rancang bermula kul 7.15, tapi last2, kul 8 jugak startnya, mungkin ada masalah teknikal kan...takpelah, itu sume boleh diabaikan...

nape aku excited sangat terlibat? sbb tetamu jemputan dia adalah someone yang aku cukup2 teruja nak tgk, kanang anak langkau

ketibaan tetamu jemputan

siapa kanang? dulu, mase aku form 3, novel komsas kami adalah berkaitan sejarah hidup kanang anak langkau, sebab tu aku sangat2 teruja bila dgr nama tetamu jemputan, terus pasang niat nak join, kalau aku lambat dtg sekalipun, aku tetap nak dtg...smpai mcm tu sekalik kau tahu...hahaha

novel kanang anak langkau

kanang anak langkau
*gambar sangat kurang jelasnya

menceritakan pengalaman semasa kecilnya

punyalah aku excited wei...hakhakhak...paling best, last2, sempat bergambar ngan dia...hajat ati nak amek gambar ngan dia dua orang je, tp segan ngan bebudak yang ado, kang kekgi, masuk kelas nak ngajo nnti, tak pasal2 aku kena bahan ngan dorang...sbb aku tau la, aku memang gile bergambar...sila terima hakikat ini dengan hati yang tenang dan ikhlas ye...


notakaki : agi idup agi ngelaban

Wednesday, September 14, 2011

maaf, aku tak ponteng

Views
lepas raya, sesi persekolahan disambung balik...aku awal2 lagi dah inform sekolah, aku crk cuti rehat khas 2 ari, ari isnin ngan ari selasa...maksudnya aku hanya gi sekolah untuk 3 hari yang berikutnya yakni rabu, khamis, dan jumaat...

tapi...kita hanya mampu merancang...aku tak bape nak sihat...terMC dua hari lagi, rabu ngan khamis...even, untuk ari jumaat tu pun aku MC jugak, tp sebab fikir mcm2, hal sekolah lah, hal kelas lah, maka aku gagahkan jugak pegi sekolah...jadik, minggu lepas, aku gi sekolah ari jumaat je lah...

minggu ni, ari ni baru ari rabu...semalam aku MC lagi...adeh...kalau minggu lepas aku bergelut ngan demam, minggu ni, aku bergelut ngan sakit lain plak...

takpelah...dugaan ini indah kan...

minggu lepas aku sekolah 1 ari je seminggu, minggu ni, insyaallah 3 ari je seminggu, sebab jumaat nih cuti mesia...

notakaki : kalu anak murid mcm ni, kompem dah dapat surat ponteng, tapi aku bukan ponteng tau...

wordless wednesday #5 - are you a good pretender?

Views


entry asal aku cilok kat blog ika

notakaki : sesekali aku sendiri tertanyta2, smpai bila...

Tuesday, September 13, 2011

mencintai tak semestinya memiliki

Views
di suatu malam hari, tatkala hujan renyai, selepas satu perbualan antara aku dan kawan aku....aku memperoleh sesuatu benda baru...
*

*
*


dulu aku selalu sebut mencintai tak semestinya memiliki bila bercakap tentang mencintai seseorang atau pun bila berbincang tentang isu cinta dengan kawan2 aku...rupa2nya, aku sekadar bercakap tanpa memahami maksud sebenar yang tersirat di sebalik pernyataan tu...

sekarang ni...baru aku paham apa maksud phrase tu...sungguh makan dalam upenya....terima kasih pada kawan aku yang juga seorang hamba allah sebab telah mengingatkan aku pada apa itu cinta dan apa itu memiliki...

nasihat aku, bila mana kita terasa susah atau dalam kesukaran, cepat2lah tadah tangan mohon kepada allah, permudahkan segala urusan, sbb hanya dia sahaja yang mengetahui apa yang bakal berlaku di hadapan kita dan hanya dia sahaja mengetahui apa yang terbaik buat kita...berdoalah padanya, mohonlah apa sahaja padanya...semoga hanya yang terbaik berlaku dalam hidup kita semua...insyaallah...

notakaki : selagi cinta itu ada untuknya, selagi itulah kita memiliki hatinya...

Monday, September 12, 2011

e-g tukar aka sistem pertukaran guru

Views

isu yang tengah hot di kalangan guru sepanjang bulan september nih, tambah2 kalau korang mengajar di kawasan sabah atau sarawak...most of them, mintak pindah balik semenanjung...

aku pun nak mintak pindah jugak, tapi aku taknak balik semenanjung lagi...hahaha...aku suka duk sini beb, serius aku suke, walaupun kadang2 senyum kelat pahit payau2 especially time nak membooking tiket balik kampung...humang aih...bila ngenangkan sume tu, aku rasa nak buat pelaburan ngan beli kapal terbang sebijik je, letak kat belakang umah, kalu rase nak balik, hah...drive sendirik...amacam? ada berani ka? hehehe

oh ye...borak tu borak la jugak...sebenarnya aku saje je nak promote benda yang dah memang hot....senang kerja aku...pada mana2 guru yang terasa ditimpa angin2 sengal tak ingat apa dah dia nye laman web egtukar nih, leh je refresh balik ngan klik kat link nih...tak rugi pun...even kalu memang tak nak apply pindah sekali pun, terjah je lah laman web tu sekejap, just untuk hupdate status atau maklumat sendiri pun tak pe dah...tak yah tunggu nak mintak pindah baru terhegeh2 nak hupdate...

errr...terlebih sudah entry ni kan...blah ah dulu sebelum ada orang baling selipar kat aku...tapi kan...kalu nak baling tu, baling dua2 tau, boleh aku pakai...yang penting, saiz 6 atau 7...aku on je...

notakaki : hayati bait ini "aku pergi bukan kerana aku membenci tetapi aku pergi kerana aku terlalu mencintai dirimu, anda ada hari itu untuk kita, aku sabar menunggunya, cinta ini tetap setia bersamaku"

cintaku padamu

Views
cinta itu
tidak pernah meminta
tetapi memberi 
sepenuh rela
rasa bahagia
biarpun sengsara
berkorban segala-gala

notakaki : namamu tetap terukir di sini selamanya, biar jauh kaki melangkah, biar berkurun masa berlalu, hati ini terukir namamu selamanya

tidak sihat atau kurang sihat

Views
mana satu yang sesuai digunakan...
tidak sihat 
atau 
kurang sihat?

masa aku kat sekolah2 dulu, kalau sebut je tidak sihat, maksudnya gila, tapi bila sebut je kurang sihat, maksudnya sewel...habis tu, mana satu sesuai digunakan dalam perbualan yang waras? sampai ari ni aku jadik cam fobia nak guna both terms sebab takut jadik bahan sesape, walhal, takdak sorang pun kengkawan sekolah aku keje sama ngan aku....hehehehe

pas kawin itu hari, aku amek crk (cuti rehat khas) 2ari, flight aku ke bintulu selasa pagi...kiranya, sebelum zohor lagi aku dah selamat berada kat umah...ingatkan aku cuti smpai tu je, upenya melarat sampai ke hari khamis...

alkisah....

aku sampai je bintulu selasa pagi tu, aku dah rasa lain macam...ekceli, since ari ahad lagik aku dah rasa badan aku cam tak bape nak mencapai tahap piawaian sehat je, tapi aku buat2 endah tak endah je...sekalik, smpai je bintulu...huh...hamek kau....aku tak boleh makan pape, masuk makanan je, belum sempat diproses, aku dah selamat muntah...hadoi...tensen beb idup mcm ni...minum air pun sama...muntah jugak...badan pun cam demam semacam je...

esoknya, meanings...ari rabu...kawan aku temankan aku pegi klinik, time kasih banyak2 kawan.... serius aku dah tak larat sangat dah, doktor cakap takde pape, maybe aku gastrik...dia bagi ubat gastrik, ngan ubat tahan muntah, dapat mc...malam tu, aku makin teruk demam plus2 ngan muntah....

esoknya, meanings...ari khamis, sekalik lagik aku gi klinik, kali ni sorang2 je...hehehe...doktor cakap akunye tonsil bengkak, plus2 ngan demam...dapat mc lagik...

ari jumaat, aku rasa tak tahan lagik, tapi terpaksa gagahkan diri gi sekolah, tapi serius, aku tak dapat nak mengajar dengan baik...baru je bincang soklan exam smpai no 5, aku dah takde suara...huh...tahniah untuk diri sendirik...

even ari ni, ari isnin...badan aku masih lagi panas2, muntah2, tp syukurlah, muntah2 tu dah kurang, sbb rase je nak muntah, aku bantai minum air mcm2...100plus la, soya la, air kundur la....haih...mcm2...padan muka kau muntah...hahahaha...<gelakkan diri sendiri cam orang sewel>

ari ni, tataulah nak ngaja mcm mana...haih...kesian dak kelas aku kan, dapat cikgu selalu sakit cam aku...rekod mc aku kat sekolah tu, mmg terbaekkk kot...ahaks...

notakaki : fizikal sakit, mental sakit, rohani pun sakit...perfect!!!

moral of this entry :
tidak sihat ke kurang sihat? 
hmmmmm

ntahlah labu

Sunday, September 11, 2011

esok isnin, esok sekolah

Views
baru beberapa minit yang lepas, aku terperasaan ayat pernyataan di atas yakni "esok isnin, esok sekolah"

adeh...camno den buleh lupo fakta nih, den buek2 lupo ko apo ek...atau den memang sudah tergolong dlm golongan lupo daratan? hmmmm...den kompius sokojap...

den baru ingat esok isnin dan esok sokolah bilo mano den terpandang status kawan den dokek mukobuku tu ha, aduhhh...seraya dengan kedatangan ingatan den, den teringat den bolum siapkan lukisan untuk mengajar kelas pendidikan seni...adeh....

den sobonarnyo eh, bolum cukup pueh hati laei dongan coti hujung minggu den, gara2 ketidaksehatan diri yang melando den sojak den menjojakkan kaki di bumi bintulu nih....tu pasai den raso cam den nak cuti tambahan jo esok...tapi bilo toringat dokek anak murid walaupun den tahu dorang idok ler hengat kat diri den ni ha, tapi, den idok le kesah tu sume...

tanggungjawab is alwasy tanggungjawab...ececece....torangkat kain mak limah ekau tu ha bilo den speaking londong nih...tu yang den maleh nak speaking lobih2...den takut bukan jo torangkat, malahan, tercabot terus kain mak limah ekau tu ha, dongan kain mah jah sobolah umah tu sokali...huih...soram den...

notakaki : den raso den patut tido awal malam ni, dokek luar tu, hujan kemain lobat, memang iklim yang sosuai untuk den tido, tapi den tak ngantuk lagi...apakessss....

lawatan ke hospital

Views

petang tadi, start kul 1, aku memulakan ekspedisi singkat ke hospital bintulu, kat sini famos sebut hospital nyabau, sbb hospital tu letaknya di nyabau...nyabau tu nama tempat ye adik2 sekalian...

first2, kami nak jenguk housemate kami, kak maria namanya...adeh...mcm mana la boleh berlaku salah faham, smpaikan dia dah admit dalam wad dah dekat ngan seminggu, baru lah muka2 kami ni smpai ke sana...serius, salah faham beb, bukan sebab kami tak caring, dan bukan jugak kami ni housemate terlampau...ahaks...

mase borak2 ngan kak maria, sempat ler usik2 dia...dia tak sabar nak keluar hospital, nak makan udang galah...hehehehe...lama gak lah kami kat sana...rindu sama dia kot...

pastu, kami beralih ke wad salah sorang cikgu sekolah aku, dia ditahan sebab disyakki ada jangkitan tibi...hoho...tadi kawan aku ni explain, kat sawak ni, penyakit tibi tu tak heran mana, sepah2 tepi jalan je, gitulah ibaratnya, maybe sbb kat sini tak bape nak maju sket kan dia nye kelengkapan hospitaliti, jadik, masyarakatnya pun masih ada yang tinggal di kawasan yang sukar dicapai...kawan aku ni maybe dapat jangkitan dari anak2 muridnya kot...

tu yang sebelum masuk wad dia, kami kena pakai mcm ni...

cita2 kami dolu2 nak jadik doktor gamaknya
teringat aku kenangan masa gi pesta floria tahun 2009, mase tu kecoh2 h1n1, tapi kami ngan selambanya keluar jenjalan tak hengat dunia, dengan pakai mask nya...hahahaha...kelakar2...teringat pada kawansampaimati aku...hukhukhuk...kalian tgh buat apa tu?

kepada housemate aku, ngan kawan aku tu, aku doakan kalian cepat2 sembuh, pada kak maria, dah keluar wad nnti, kita gi sambut birthday kat secreto recepito nak? akak belanja...hehehehe...

okaylah...daaaa....

notakaki : nak je aku masukkan diri aku nih dalam wad, tak tahan dah sakit2 gini

kenangan lama

Views
ari ni, sedang aku asik2 simpan barang2 dalam kotak, usha sana, usha sini...terpandang pada satu helai kertas usang...tarikhnya takde, tapi tahun ada...2009 lagi tu...dah lama...tulisan aku...hmmm....aku dah agak dah aku yang punya sbb bukan apa...aku ni suka sangat conteng sana sini...


semalam, aku excited sgt, sbb dpt belajar main tenis, kiranya bersukan lah tu kan, ahaks...tak pernah main tenis beb, first time smlm...tp tu pun main kat dlm court spesel tu, main baling2 kat dinding, budak baru belajar lah katakan...thanks to midah, sbb ajar aku, thanks to linda sbb teman main, and lastly, thanks to nizaa sbb jd tukang sorak aku...hahahaha...best2....tp sbb tak reti pukul bola lah katakan, bola asyik keluar court je, kalo org lain, penat sbb nak kena kejar bola, aku penat sbb nak kutip bola, asyik melantun keluar je, tak reti nak bajet langsung...wawawa....enjoy sgt gelak mcm tu...dah lama tak gembira kan...tak terfikir apa2 pun, bagus je...bgs2...balik tu, singgah tgk org main bola tampar...best jgk...linda nak main bola tampar, kitorg pun tggu ah dia main, aku?ohhh...tak mungkin lah kot, sbb aku tak reti main bola tampar....tgk bolehla...balik bilik, mghrib da pun, tak mkn mlm kami, walaupun aku agak lapar, tp rasa mcm dah lewat kalo nak g mkn skrg...da mghrib...tido je wei...hihihi...penat....


kenangan aku first time main tenis upenya...adeh....kertas ni buat aku kerinduan sama geng2 bengong aku...

notakaki : rindu nak lepak2, kuar sama2 smpai lewat malam, naik bus rapid, jalan kaki balik kolej, ngan kaki yang dah sangat penat...owh...rindu...

Saturday, September 10, 2011

pakcik nak straight jugak nak

Views
jalan raya di bandar besar itu sibuk, kereta simpang siur, keluar masuk tanpa henti....baik kereta mewah, mahupun bas2 yang padat dengan manusia...

kelihatan sebuah motosikal tua, yang ditunggangi oleh seorang pakcik yang mungkin sudah mempunyai beberapa orang cucu...

sebuah kereta saga model baru, merapati motosikal pakcik, pemandunya menurunkan tingkap kereta

pemandu : pakcik...bawak motosikal hati2 pakcik, jalan jem ni
pakcik : pakcik nak straight jugak
pemandu : saya tak suruh pun pakcik belok, saya suruh pakcik bawak motosikal ni hati2 je
pakcik : pakcik nak straight jugak
pemandu : pakcik, jalan sibuk ni
pakcik : pakcik nak straight jugak
pemandu : hati2 ye pakcik
pakcik  : pakcik nak straight jugak
pemandu : pakcik pakcik(dalam hati)
pakcik : pakcik nak straight jugak pakcik nak straight jugak

notakaki : rindukan suasana itu, kenangan paling best

jual baju la pulak

Views
ha mai pakat mai dekat sume adik kakak abg sekalian mai dekat mai dekat...dah ada tokoh jadi peraih dah gamaknya aku ni kan...

dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim, aku merasmikan satu lagi blog bwh aku, khas untuk jual beli blouse, sebenarnya aku dah lama dah jadi org tengah jual2 blouse labuh muslimah gitu, so, ari ni, ngan tahap kesewelan pale otak aku ditambah2 ngan kebuhsanan yang ada, terberanaklah satu blog, the blouse corner

sekarang ni ngah ada promosi sempena raya, biarlah raya dah lama lepas pun, bg aku, raya is everyday, jadik suke hati aku le kan nak kasik nama apa kat promosi nih...ahaks...

beli mana2 3 blouse yang berlabel 3 helai rm100 dengan harga rm100...kalau beli sehelai, rm44, jadi, bape anda untung? anda dapat berjimat sebanyak rm32...see...betapa banyaknya anda dapat berjimat kan...dengan duit sebanyak tu, anda dapat beli topup sebanyak rm30 je...sebab nnti kang ada cukai 6% tu kan...hehehehe

aku dengan ini, menjemput semua rakan2 sekalian untuk sama2 menjengah dan menyopping kat sane...kite enjoy!!!

notakaki : dapat duit raya buat beli baju...bagush2...sape ajar? hehehehe...therosputih hajar....

02-09-11

Views
02-09-11
banyak benda penting berlaku dalam hidup aku

aku dapat seorang suami
dan aku hilang seorang kekasih

notakaki : mood sewel di pagi2 buta

Friday, September 9, 2011

entry khas untuk miss pregnn part II

Views
hoho....ada part II upenya, ingatkan sekali harung je entry tu, sekali bersiri daa...hakhakhak...pada sape yang terlepas part I, leh klik kat sini lelaju...

aku ni bukan nak mengeruhkan lagi keadaan jauh sama sekali nak menyebokkan diri dengan kes ini, tapi aku rasa terpanggil untuk mengetengahkan pendapat beberapa orang pembaca entry aku baru2 ni...

bermula dengan entry tahniah kat kawan aku yang berkahwin dan bertunang, pastu timbul isu di mana hadirnya miss pregnn dengan satu cerita yang bagi aku agak hot la jugak kan...aku terus terang takde nak berpihak kat mana2 pihak, setiap yang berlaku tu ada hikmahnya...kalau bukan hari ni, hari esok kita akan nampak hikmahnya tu...percayalah cakap aku...

alkisah, aku sengaja publish entry pasal miss pregnn ni, sebab aku tatau mcm mana nak hubungi dia, dia contact aku melalui blog, maka, melalui blog jugalah aku boleh contact dia kan, itupun kalu dia sudi nak menjengah blog cikaiyong aku nih...

aku tertarik ngan notes yang miss pregnn tinggalkan kat aku dalam ruangan comment,

salam therosputih.miss pregnn here.hope u don mind if i comment here since i dunno how 2 pm.

this is the real story:

aritu saya ad tengok gmbar org kawin yg awk post. dan psgn tu baru je kawin. baju pengantin merah dan nama pengantin lelaki tu adalah en.khairunnaim yusof. so saya faham awak penahla tgk muka die even dlm gmbar ke fb ke..

apa yg saya nk ckp aritu dlm msg adalah en.naim or khairunnaiam tu adalah seorng yg saya kenal n saya sgt menghormati beliau dan kawan beliau nama azami org dungun.azami tu tunang kepada kawan awak agknya..(gmbar azami kat bwh gmbar kawin en naim.) mereka berdua seorang yg pd pndgan saya baik n bbudi bhasa..namun begitu pndngan sy terhdp mereka berubah setelah apa yg mereka lakukan pada 2 kwn baik saya.mereka berkwn rapt n berchinta bertahun2 tp diputuskan oleh 2 sedara lelaki tersebut atas alasan yg saya rs mane2 pompuan xleh terima..xperlu sy spesifik sbb telampau peribadi untuk kwn2 sya..bukan berniat untuk marah therosputih..cuma saya xd cara lain nk nyatakn pd dua sedara lelaki tersebut betapa xpatut btul perbuatan mereka pada kawan2 saya.alasan yg xkukuh.betul kita ada Allah dan Allah yang tentukan jodoh kita. tp pilihan untuk jadi manusia yg mcm mana terletak pada akal fikiran manusia tesebut..beza antara manusia adalah cara manusia melayan manusia lain secara  baik@buruk..bukan nk mengatakan saya baik tp saya rasa kwn2 lelaki saya lebih sempurna akalnya kerana mereka lahir sbgai lelaki yg akalnya lebih dr wanita..saya hanya nk mereka tahu bahawa saya bersedih ke atas apa yg terjadi pd kwn2 saya apatah lg perasaan kwn2 sya..hepi diluar..dalam Allah shj yg tahu...eniwei tq sbb awk concern dgn comment saya..mmgla concern sbb msg saya tu semcam je kan..cannot wait 4 ur reply..

miss pregnn


hoho...dah habis bace? hmmmm...aku ni tatau pape, so, tak berani nak komen pape...kena tanya tuan empunya badan yang dimaksudkan itu je lah kan...aku ada dua pendapat sebenarnya, errr...mcm ada tiga pendapat je...hehehehe

pendapat 1 (dari sudut 2 lelaki yang dimaksudkan itu)
mungkin dah takde jodoh, setiap yang berlaku tu betul kita yang merancang, namun tuhan jugak yang menentukannya mcm mana kan...benda dah pun berlaku sekarang, dua2 pun dah ada keluarga masing2 dah, so, tak perlu lah kita nak ungkit kisah lama lagi dah, yang dah lepas tu, biarkan je lah...fokus pada masa depan je lah...

pendapat 2 (dari sudut 2 perempuan yang dimaksudkan itu)
geram, marah, benci, dan DENDAM sampai mati...

pendapat 3 (dari sudut aku yang sekadar pemerhati dari jauh)
aku pernah ditinggalkan oleh seorang lelaki, dan kesannya...masih lagi terasa...jadi aku paham sesangat betapa sakitnya hati bila mana seorang lelaki mengucapkan kata selamat tinggal menggunakan alasan yang mungkin bagi aku tak bape nak munasabah, bagi orang lain mungkin terlebih munasabah sudah kan...jadi, nasihat aku apda 2perempuan itu, bersabarlah...nak buat macam mana, mungkin inilah takdirnya, kalau boleh, cubala lupakan apa yang telah berlaku, dan live your life dengan cara yang kita sepatutnya dapat...jaga awet muda yang ada...=) aku akui sangat susah, tapi nak buat mcm mana...takkan kita nak pegi bunuh orang yang wat kita sedih, nnti kang, tak pasai2 kita masuk lokap, haru hidup kita sendiri jugak...sebab tu aku cakap, live your life dengan cara yang kita mahu....tapi kalau kita tetap mahu mengingati betapa sakitnya hidup kita selepas diperlakukan sebegitu oleh lelaki, teruskanlah...pilihan semua di tangan kita kan...aku ni tatau pape yang berlaku, so, nak cakap lebih2 karang, takut ada yang sound aku tatau pape, tapi sebok nak berkata2...aih...haru aku nnti...aku sekadar memberikan pendapat, kalau tak suke, abaikan je....kalau rasa ada kebenaran, baguslah....aku berkata2 based on pengalaman aku, lain orang lain pengalaman kan...
sekarang ni, dorang dah pun kahwin, dah ada family masing2...mungkin apa yang berlaku hari ni, pasangan dorang tatau pape pun kan, tak pasai2 dorang kena tempias gini, mungkin jugak pasangan masing2 dah tahu lama dah pasal ni, wallahuallam lah kan...benda2 mcm ni sangatlah subjektif utk diperkatakan...

aku mintak maaf andai ada kata2 aku di atas mengguris perasaan sesiapa, terus terang, aku takde maksudkan apa2...aku menulis berdasarkan pengalaman aku yang tak seberapa...kalau ada apa2 cerita, feel free to leave a comment here...nak panjang2 pun takpe, mcm miss pregnn kita buat...aku tak kisah semua tu, aku baca sume...

kepada miss pregnn, terima kasih banyak2 sebab sudi menjengah blog cikaiyong aku nih, terima kasih sekali lagi kerana membuka mata aku pada realiti duniawi, kadang2 kita tak perasan semua ni kan, kalau tak kena kat diri sendiri, lagi lah kita tak perasan...can't wait for your reply too...=)

notakaki : aku takmau gaduh ngan sesape, nak berkawan ngan sume orang yang boleh terima aku as a friend...muhjse dosti karoge?

aku rindu

Views
mak aih...punya la lama aku tak hupdate kan smpai satu tahap...aku rasa tatau nak hupdate apa gi dah, padahal banyak benda yang berlaku dalam idup aku, espeseli raya ari tu ngan kawin2 aku...tapi...aku kekeringan idea la beb...plus2 ngan ketidaksihatan diri...plus3 lagik...ngan kelembaban kekuraan tenet yang ade...huh...

pagi ni aku ingat nak gi klinik utk kali yang ketiga berturut2...hahaha...hobi aku minggu ni memang pegi klinik gamaknya...tambah lagi satu hobi, mengumpul mc...huh....tapi ari ni bukan untuk mengumpul mc, tp sbb nak buat medical checkup...errr...mc la jugak tu kan....

notakaki : badan masih belum sihat sepenuhnya....lega dapat bukak blog ari ni....