Saturday, March 31, 2012

hati

Views
i could not be there

it's too pain

Thursday, March 29, 2012

new heroes

Views
perkenalkan kepada kawan2 blogger aku yang tersayang sume



iman arrazi - 080312


haris el rasyideen - 110312


iman tu anak abang aku, haris ni anak kakak aku...totals up anak buah yang aku ada sekarang ni, dari sorang, terus lompat jadik tiga...so, da layak utk panggil anak bebuah...hehehe...dan yang paling best, bebuah aku nih sume boys...huh

kawan aku, anak sulung sorang, anak kedua dua...paham tak? hehehe...dia ngah mengandung sekarang nih dan anak kedua dia kali ni kembar seiyhh..juga dari sorang terus lompat jadik tiga...

ada kawan mak aku, sedara sepapat yang datang melawat, pernah buat lawak "sume laki ke? takpe...tunggu anak ain lah, nanti perempuan, tak tahun ni, tahun depan" memang kaw2 tim ah lawak dia bagi, dan aku terus TERsentap dengan sesuatu yang memang takde orang tahu, dan aku tak perlu nak bagitahu sape2 sebab ini melibatkan hidup aku...kalau aku cerita lah, macam la akan berubah sesuatu kan...

dah...apesal entry nak emo2 taek kucing nih kan...ahaks...be happy lah dear...

notakaki : sudah lama aku tidak dapat tidur lena memikirkan sesuatu strategi



Sunday, March 25, 2012

being positive thinker

Views

klik utk tumbesaran yang sehat


sasau ini telah memakan diri sendiri

notakaki : aku sudah penat berlakon

Saturday, March 24, 2012

keputusan CONTEST : TEKA TEKI TEKUK

Views
salam semua



CONTEST : TEKA TEKI TEKUK

mempertaruhkan gambar ini untuk ditekatekitekuk

dengan

klu : boleh mengeluarkan bunyi

dan bermacam2 jawapan yang telah saya terima
ada antara penyertaan yang menyertakan sekalik ngan gambar

kagum aku ngan korang sume

gigih tol mencarik gambar2 itu

tertarik ati aku nengoknya *sumpah aku suke

tapi sayang...tak ada satu pun jawapannya betul...owh...

maka dengan ini

hadiah utama dan hadiah saguhatinya akan diforward untuk next contest coming soooooonnnnn

terima kasih kerana menyertainya


notakaki : sampai sudah aku takmo kasik bagitau jawapan dia, ngeee

musnah

Views


Friday, March 23, 2012

jodoh itu milik siapa?

Views

kepadamu kekasih

Views
lewat mlm macam ni, tetibe perut berkeroncong lagu safura dan oney, jangan menangis sayang....adeh...tulah, padahnya tak dinner...

sementara menunggu kekasih pulang, hupdate lewat malam namanya...

selamat ulang tahun kelahiran kekasih, tahun lepas ada pengalaman sambut sama2, tahun ni, pengalaman sambut dalam alam ghaib namanya...ahaks...kelip2 ku sangka api, kalau api, mana puntungnya...ghaib2 ku sangka mati, kalau mati, mana kuburnya...teringat sama imran ajmain...

terbaca ttg satu ayat nih kat fb, dan nak share kat sini

seandainya kau catatkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku

-->motip letak ayat tu??? sbb ayat tu best...buleh terima?

notakaki : hati sudah bersatu, jiwa pun sudah bersatu...tapi...

ehh...motip utama aku beriya hupdate tgh2 mlm awal2 pagi cenggini nak wish SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN KEKASIH je, yang lain2 tu, sampingan semata2...adiossss....

Thursday, March 22, 2012

CONTEST : TEKA TEKI TEKUK - therosputih (relaunched)

Views
entry melekat sampai expirey date nya...


salam sejahtera semua

seperti yang telah diketahui umum, 

CONTEST : TEKA TEKI TEKUK - therosputih

telah pun dirasmikan pada 21.01.2012 yang lalu dan telah pun mendapat penyertaan tetapi disebabkan beberapa masalah teknikal berkaitan setting blog ini, maka tetibe je entry tersebut menghilangkan diri sama ada disebabkan malu atau dimalukan, masih belum dapat dikenalpasti

dan oleh sebab sudah berjanji, maka entry ini ditaip semula dengan ehsan tuan tanah kedaun

syarat-syarat penyertaan

1. wajib follow blog therosputih dan blog jual beli crocheted

2. buat 1 entry dengan letak banner
 
mula-mula entry

3. tajuk entry anda CONTEST : TEKA TEKI TEKUK - therosputih

4. dalam entry anda, pastikan ada link entry ini

5. teka teki tekuk ini
klu : boleh mengeluarkan bunyi

6. satu entry layak untuk satu penyertaan dan boleh teka 2 kali sahaja

7. tag 2 orang kawan anda dan pastikan mereka tahu mereka telah ditag

8. apabila sume sudah setel, pastikan anda meninggalkan link entry anda di entry ini, tempat lain tak diambil kira sebab jenuhla aku nak mencari link2 anda itu

9. terbuka kepada semua blogger tidak kira di mana jua anda berada, oberthesi? boyeh jugak,,,


hadiah
 topup bernilai RM30 boleh juga ditukarkan kepada wang tunai
untuk seorang pemenang yang berjaya meneka neki dan menekuk dengan tepat dan pantas, meanings...kalau ada 2 orang blogger yang menjawab dengan tepat, pemenang akan dikira berdasarkan siapa yang tinggal link entry dia paling cepat la

dan

3 hadiah saguhati yang masih belum ditentukan lagi

TaMMaT

dengan ini, aku nak tag 2 orang kawan baik aku untuk merasmikan teka teki tekuk
dan 

sebarang pertanyaan boleh direct tanya tuan tanah kedaun

notakaki : sebarang hupdate mengenai teka teki tekuk ini akan dinyatakan dari masa ke semasa

Friday, March 16, 2012

cinta yang pergi

Views

putus cinta atau putus kasih?

pandangan ini kosong, memerhatikan sisa cinta, yang ditinggalkan untuk aku, kerana kau, sudah pergi jauh dariku

kau meninggalkan aku tanpa ku rela

Thursday, March 15, 2012

hujan lagi

Views


jiwaku kosong memerhatikan hujan yang turun membasahi pipi

air mata ini bukan untuk kamu

Views

Air Mata..
Gugurlah engkau kerana TAKUTku pada YANG ESA
Gugurlah engkau kerana TAKUTku pada AZAB DI ALAM BAQA
Gugurlah engkau kerana TAKUTku pada AZAB NERAKA
Gugurlah engkau kerana TAKUTku menghadapi DASYATNYA AKHIRAT SANA
Gugurlah engkau kala KEINSAFAN di atas segala DOSA-DOSA
Gugurlah engkau kala RASA HINANYA diriku di sisi YANG MAHA ESA
Gugurlah engkau kala ku MEMOHON diampun DOSA DAN ALPA
Gugurlah engkau kala ku MERAYU taubatku DITERIMA
Gugurlah engkau kala kumemohon PETUNJUK-NYA
Gugurlah engkau kala kumemohon segala BANTUA-NYA
Gugurlah engkau kala ku memohon mati dalam RAHMAT-NYA
Gugurlah engkau kala kumemohon menghuni SYURGA-NYA
Gugurlah engkau kala kumengharap REDHA-NYA
Gugurlah engkau kala kumengharap CINTA-NYA
Gugurlah engkau kala kurindu pada PENCIPTA ku YANG NYATA
Gugurlah engkau kala kurindu HAMPIR PADA-NYA
Gugurlah engkau kala ku rindu pada KEKASIH-NYA
Gugurlah engkau kala ku SUJUD pada yang Kuasa
Gugurlah engkau kala ku TADABBUR Kalam yang Esa
Gugurlah engkau kala ku ZIKIR pada Yang Kuasa
Gugurlah engkau kerana YANG ESA

Sunday, March 11, 2012

hupdate2 CONTEST : TEKA TEKI TEKUK - therosputih

Views


ini adalah senarai penyertaan yang telah aku terima 
sehingga ke saat entry ini dihupdate

sorang je yang baru join

ucapan terima kasih yang tak terhingga 
kepada mereka yang sudi menyertainya

dan yang paling penting

selamat berjaya

berkesempatan untuk hupdate

Views
salam semua...cuti sekolah baru nak bermula, tp aku cuti 2minggu lebih awal dari kalian semua, semestinya banyak benda yang boleh aku buat kan? tp sayang...itu cuma satu pernyataan yang tidak mempunyai apa2 makna pun...

aku begini sahaja...sakit yang ada masih ada di sini, setia menemani, ditambah2 dengan sakit yang lain...aku tak tau sampai mana badan aku ini mampu bertahan, aku percaya, suatu hari nanti, aku pasti tersenukgur, kapannya saja yang tidak diketahui...

banyak benda berlaku dalam hidup aku lately, tp tak banyak yang aku kongsikan di sini, semuanya aku simpan dalam hati sahaja...tunggulah, ada masa yang sesuai nanti, akan ku curahkan segalanya dengan rapi dan tersusun, insyaallah...

notakaki : pada yang akan menamatkan zaman bujang, aku ucapkan tahniah...moga kebahagiaan milik anda...aku?? okaylah...aku blah dulu babe...

Sunday, March 4, 2012

hati ini

Views

sudah tidak tertanggung rasanya
hati ini
dek kerana mu
betapa aku sayang
betapa aku perlu kamu
tidak tergambar
tidur malamku
hanya kamu yang ku sebut
terjaga dari lena
hanya kamu yang ku sebut
mengapa begini jalan hidupku
tidak seindah impian
yang selama ini
kita bina dan semai
namun hancur
hanya kenangan bersamaku
untuk selamanya
wahai sayang
wahai pujaan hati
cinta ini untuk kamu
hati ini tetap untukmu
aku sayang kamu
dengan sepenuh hatiku

tiada apa yang berhak ku pinta
hanya tiga perkara
kenang daku sentiasa
jangan mungkiri daku
dan
janjilah aku yang utama di hatimu
tiada yang lain
sayang
sayang
sayang

agar dia tahu ku terseksa

Views

tuhan tolong lembutkan hati dia 
untuk terima ku seadanya 
kerna ku tak sanggup 
kerna ku tak mampu 
hidup tanpa dia di sisi ku 

tuhan aku tahu banyak dosa ku 
hanya ingat kamu kala duka ku 
namun hanya kamu yang mampu membuka 
pintu hatinya untuk cintaku 

malam kau bawalah rinduku 
untuk dirinya yang jauh dari ku 
agar dia tidak kesepian 
selalu rasa ada cinta agung 

hujan bawa air mata ku 
yang mengalir membasuh luka ku 
agar dia tahu ku terseksa 
tanpa cinta dia di hatiku 

 hanya mampu terserah 
moga cahaya di penanti 

tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk terima ku seadanya

kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu
hidup tanpa dia di sisi ku


betapa aku terseksa tanpa dia di sisiku, tidak sanggup ku melihatnya dengan insan lain, relaku pergi, namun tidak ku rela dengan hidupku, dan hidupnya, tidak ku rela semua itu untuk berlaku

biarlah malam ini menemaniku. biarlah hujan ini mengertiku

Friday, March 2, 2012

salam jumaat

Views
salam bersiaran dari kampung halaman...opppsss...

syukur alhamdulillah, perjalanan yang memakan masa hampir 5 jam je, tp untuk aku, terasa sangatlah lama, aku sempat sakit, okay balik, sakit balik, okay balik, sakit balik dah pun, tak jugak sampai2 lagi...hushhh....kusss semangat...

sesuatu terjadi dalam hidup aku namun aku masih kuat utk menyimpannya erat di dalam hati ini, takpelah, cukuplah sekadar aku mengetahui perjalanan hidup aku...satu saje aku mohon, berilah aku kekuatan untuk menempuh semua ini...

aku tak sanggup memikirkan akan kehilangan dari jauh akan seseorang...tapi apa aku boleh buat? sikda papa...

notakaki : kenapa aku bermonolog ntah pape nih? nak cakap aku balik kampung tu je