Saturday, January 31, 2009

bersemangat

Views
entah apa y aku dah buat smlm tah, entah apa y aku dah mkn tah, rasa sgt bersemangat hari ni...rasa ceria, nak je aku senyum memanjang hari nih, tapi nanti org cakap aku ni tak bape betol lak, asyik tersengih cam kerang busuk, hurmmm...tp mmg mcm tu lah perasaan aku skang, hehe...bagus la kan, syukur pada allah sbb dia lah y bg aku senyuman ni...

hah...mana dia?

Views
eh...msg tak berbalas...mana lak dia nih...dah lbh dr 2 jam dah ni...mana dia gi nih...tlglah jgn berlaku pape lak...boleh ke kol dia?nnti tak psl2 dia mrh lak, manalah tau, mngganggu ketenangan dia...tp, dah cuak sgt ni...risau dia gi mana...ermmm...kau kol je lah dia..tu pun takut...hurmmm...yelah2...kol je lah dia...hello...eh...dah tido ke?ooo...takpelahhh...smbung je lah tido...sori2, ganggu...babai...hushhh...nasib baik dia tido...tak berlaku pape...syukur2...tp..alahai...kesian dia, tido dia terganggu...msti dia penat sgt tuh...hurmm...takpelah...

Friday, January 30, 2009

kesabaran ini membunuhku

Views
tajuk, mcm lagu d'masiv je, ala je, lbh2 kurang, cinta ini membunuhku...tak pernah dgr?hishhh...lagu tu best tau, cpt beli album dia, kalau tak pun, gi download ke hape ke...semakin lama kita bersabar kan, semakin dasat kita diuji kan, mmg mcm tu, tu sbb allah nak tgk apa betul ke kita nak bersabar, apa betul ke kita bertahan ngan sumenya, apa betul ke kita ni nak berubah...so, mcm mana kita menangi hati allah tuh, ha...mcm ni je lah...kita dah bersabar, semakin byk dugaan y dtg, semakin besar, semakin teguh kita kena bersabar...eh..mmgla cakap senang je, tp nak buat, macam mak aku selalu cakap, pahit mcm buah gorek...buah gorek? aku pun taktau sebenarnya, tp dia selalu ckp mcm tuh...cakap senang la, lidah pun tadak tulang, apa susah, cakap je lah...aku sabar, aku sabar, aku sabar...tak smpai 3 saat pun nak cakap mcm tu, tp kalau time kita kena uji, y memerlukan kita bersabar, waa...3 saat pun kita rasa mcm berjam2 kena tahan ngan ujian tuh, pastu mula ah rasa mcm lambatnye masa berlalu...hishhh...so, skang ni, aku terpaksa menelan dalam kepahitan, dalam kepayahan la kan...takpelah...aku mesti kuat utk tmpuhi sume ni...

Thursday, January 29, 2009

great time today

Views
entah apa y menghasut aku, balik2 je, kuar lagi tgh hari, teman mmber, tp mmg aku nak beli heater pun, sblm ni dah rosak, susah nak minum air, so, kena la kuar g beli sebijik kan...harga tu boleh tahan la jugak, takpelah...y mmber ni plak, sibuk nak beli kalung, nak pakai time dinner, aku?hurmmm...ntahlah...tanak pergi leh tak, mls nak fikir psl baju nih, lntaklah, y penting aku takmau pegi, mmposlah...cari punya cari, agaknye dia dah berkenan ngan y satu nih, dia pun beli lah...aku?hurmm...ntahlah...ingat nak beli kasut sukan, tp takpelah...lalu kedai kasut lain, fulamak...ni y aku takleh tahan nih, tgk heels cantik2, hushhh...kecur liur ni ha...kang ada y terbeli kang...tp aku tahan je, sbb dah janji ngan diri sndiri kan, takmo beli kasut sem nih, sbb dah byk da koleksi nih pakai lah dulu smpai rosak, lps rosak, then kita cari y lain....masa nak balik nih, kat luar tuh hujan lak...lalu kedai cincin, aku suke ah stainless steel, compared ngan silver, sbb aku taksuke nak kena cuci2 nih after pakai, tp ntah kenapa, aku pun tak tau, aku tak fhm ngan apa y aku fikir sbnrnya, itu lbh tepat, aku terbeli...hahaha....alasan...terbeli tuh...melayang...tp bukan cincin, bukan gelang...tp...ah...mls nak cakap...biarlah aku sorg y ngadapnya...

kenapa dia?

Views
jangan mulakan jika anda takut utk bersemuka, jangan mulakan jika anda tidak tahu untuk berkata, jangan mulakan jika anda masih terpinga-pinga, jangan mulakan jika anda tidak tahu untuk meleraikannya...biarkan saja dia begitu, biarkan saja dia diam, biarkan saja dia membisu, biarkan saja dia...biarkan saja dia...jika dia ingin menangis, maka biarkan dia, kerana nanti air mata itu akan kering sendiri, biarkan saja dia, kerana dia mahu begitu buat seketika, pasti kita tahu bukan itu akan jadinya dia, maka usah dicampuri urusan dia, usah ditanya mengapa, usah diajak dia berbincang, takut nanti lain jadinya bukan...

Wednesday, January 28, 2009

naik bus balik tempuh assignment menimbun

Views
whoa la hai...memerlukan kekuatan dalaman n fizikal y mantap nih...assgnment byk woo...mcm mana nih...nnti dah ada test lak tuh...takut la plak, tak study pape nih, duk umah, ngadap lapatopa aje, layan tenet, tak hbs2...mkn lak mkn free, mcm belon da rasa diri nih...hurmmm....jap nak kira pe assngment y ada ek...pengurusan makmal sains ada tiga buku nak kena wat, dlm masa terdekat nih, kena wat kajian silibus subjek fizik...due date mnggu dpn...hurmmm...kena ada silibus fizik nih...silibus takde lg...kena byk g library nih...pastu assgnment kaedah ngajo kimia...kena anto assgment mnggu ke-6, laporan 5 pages pasal bahan kimia, i choose deodorant...passed by group of 4...kepimpinan pendidikan, hurmmm...ada 2...satu y nak kena anta soalan objektif, satu soklan tiap2 minggu, anta mnggu ke-6, means that kena ada 6 soalan...hurmmm...lg satu, hntar draf assgnment, aku kena tajuk pasal badan2 ngo y ada dlm dunia pendidikan...hape tah soalan dia, aku sndiri pun da lupa...setel utk sbjek edu...sbjek math lak...hurmmm....math yer...ha...assgnment by group gak, wat soalan dia tuh...anta before first test, means that next week lah...alahai...td assgnment yer..skang ni psl test lak..y tau, sbjek math je...020209 - mth3602, 030209 - mth3302, 110209 - mth3104...hahaha...byk woo...kena study awal2 nih...hishhh...serabut ngan assgnment ni jer...hishhh...sekali aku lessing baru tau...hahahah...encik bakhil...ngeh3...

Tuesday, January 27, 2009

td dia ckp mcm tu

Views
dia mmg mcm tu kan, tak pernah fikir psl pe org lain rasa ke hape ke, y dia tau just apa y dia rasa je...hala...kenapa dia nih...td dia ckp...nak kuar...la...kenapa msti nak kena kuar mlm2...nympah lak aku tetibe..pastu sebok nak gitau aku...mntang2 aku jauh, berani lak gitau aku, kalo aku duk dekat, lain lak jadinye kot...hishhh...dia tuh, mmg...tp tak sngka lak mmber sendiri leh lak tak gitau aku psl ni, nape tak gitau, alaaa...i think it is better for me if dia sndiri y gitau aku, bukan dia...hurmmm...tak psl2, tgk aku da lain mcm da mlm ni, td dah mendung sket, ingatkan dah nak ujan, tp smpat dibawak angin kot, tak jd hujan kat sini, hujan kat tmpat lain...ddk monyok sendiri, dpt msg...hurmmm...dia?ye lah tu...msg sket2, ha...i think aku dah okey sket kot...da tak mcm td dah...i can smile....i can smile...bagus la kan...hehehe...tak smpat nak melarat...arghhh...aku bukannya suke kalo melarat2 nih, bahaya utk diri sndiri...

Monday, January 26, 2009

balik kenduri kawin

Views
best ah gi umah org kenduri kawin kan, dpt tgk ramai org, dianye hantaran mcm mana, fesyen baju pengantin hari ni, pelamin, ah...mcm2 lagi...aku suke memerhatikan...lots of thing that i can watch right...td gi 2 tempat, i mean 2 umah kenduri, sume tu mmber mak...umah first...ini y aku dpt...mknn dia best, de lauk banyak, caterer y dia upah tu mmg tak asing lagi, pndai masak siot...sedappp....kyg aku...ingat nak amek gmbar pengantin, tp gagal, kerana ntah ke mana tah pengantinnya berada, pelamin dia pun tak jmpe, takkan tak bersanding kot, takpelah...lps mkn tu, mstilah basuh tgn kan, ngah jalan nak basuh tgn, tetibe lak dorg main band...bpk ah terkejot berok aku dibuatnye, nasib tak bukak silat depan tuh, kalo tak, mmg kena ah ngan tema kan, selalu kalo org kawin ada silat2 ni...hahaha...kalo tak, msti glamor jap aku...umah kedua...ini lak y aku dpt....mknn dia tak bape nak best..ke sbb aku da kyg...lauk dia tak bape nak mengancam ah...tp y menarik perhatian aku, dorg serve lauk ikan keli goreng...hehehe...comel je...hakhakhak...kenapa aku ckp comel?sbb aku tak pernah nengok kenduri kawen sape2 y serve lauk ikan keli lagu tu, aku ni dahla mmg tak mkn ikan air tawar, so aku tgk la, walaupun tekak aku dah loya2 nak muntah, aku thn je lah...hehehe...kat umah ni, lg sekali tak dpt amek gmbar pengantin ngan pelamin dia, tp aku smpat ah tgk pngntin pmpuan dia, cntik, pakai baju pngantin kaler kuning emas....mcm raja tollah...kat sini dapat 2 bunga pahar, thanks tuan rumah...byk dpt kutip gula2...best lak gi umah org kawen kan...dah kawen dorg sume....

Sunday, January 25, 2009

keluarga y ku kasihi

Views
aku tak malu mengatakan diri ini anak mak, anak abah, anak manja, apa2 lagi ah, malah aku bangga dgn gelaran itu semua, mungkin time ngah belajar kat sekolah lu, sume org tak suke dipanggil gitu, sume nak tnjuk lagak mereka boleh berdikari dan sebagainyalah kan, tp aku mmg dr kecik mcm ni, mmbesar ngan begini, dan sekarang i am really proud to say here i am still like that...hahaha...really really proud to say here...kenapa tak semua org berfikiran mcm aku ni ek...kenape ye...sume mcm bila besar je, cuba nak menjauhi keluarga y bersama-sama ngan mereka dr kecik hingga satu tahap dorg boleh dikatakan berjaya, kenapa nak lupakan mereka di belakang kita, tlglah buka fikiran anda semua, tanpa mereka, tanpa keluarga, tanpa parents, manakah kita akan berada, tak mungkin kita akan berada di saat kita berada sekarang ini, percayalah, ameklah masa beberapa saat then think about it...tak merugikan langsung untuk bertafakur sejenak nagn hidup kita ini, malah bertafakur sejenak mampu melahirkan dan menajamkan impuls supaya kita recharge, menghasilkan idea baru y lebih bernas dan bijak...percayalah....bagi aku, keluarga adalah segalanya, mungkin di saat kita bahagia, punya segalanya, kita akan katakan semua ini adalah hasil titik peluh kita, tapi kalau kita sedih, keseorangan, melarat, keluargalah y akan kita cari....aku bukan menuduh sesiapa, kadang aku jua bisa begitu, kini aku sedar, menyedari segalanya, aku perlukan keluarga, kerana merekalah titik kekuatan y dikurniakan tuhan padaku...terima kasih tuhan, terima kasih allah, kerana mengurniakan aku harta y tidak ternilai, betapa aku bersyukur padamu...mereka tetap setia di samping aku walau aku gembira mahupun sedih, tidak pernah sesekali mereka mengabaikanku ini...terima kasih ma abah....

Saturday, January 24, 2009

tetibe rindu dia

Views
azan maghrib baru je dgr td, bape minit y lalu, kiranya i should atau better aku guna i must go to pray right now kan...hehehehe....nak solat...hbs solat da...duduk2 kat sejadah tu, aku terfikirkan sesuatu y sedih, nape tah aku leh terfikirkan benda bodoh tu, pastu dia mengganggu mood aku, sengaja je aku alihkan pandangan, dgn harapan fikiran jua bisa teralih sama, aku terus senyum, tarik nafas pjg2, dlm2, kemudian senyum lagi, seolah2 aku baru saje melihat sesuatu y comel dan mencuit hati...eh...mcm org gila plak tetibe senyum sorg2, tp aku tak kisah, pedulikkan, janji aku bahagia ngan tindakan aku walaupun pdhalnya ia mungkin sm sekali bertentangan, tak mengapa, aku harus bertahan demi kekuatan y telah hilang...aku sengaja mencari kenangan y aku sgt suka, saat aku spend masa ngan dia suatu ptg, dia tersenyum, sungguh manis, mmbicarakan apa y dipanggil kenangan, hahahah...kenangan can be manis or masam or pahit or anything kan...mcm2...tetibe, hey...hurmmm...i miss dia la...rindunya nak ckp ngan dia, tp nak buat mcm mana, masa telah memisahkan, jarak memisahkan...mcm2 memisahkan...moga aku dan dia...amin....

Friday, January 23, 2009

what to say what to do

Views
dah lama i think about it, and i try my best to solve it...ohhh...tapi i already plan for it long before this, so i have to be prepared, really really prepared, so aku nekad to tell dia about all what i know and i think dia should know...nekad giler...pastu aku biarkan dia y wat kputusan mcm mana, and then ptg tu, dia gitau aku, dia tak kisah, aku pelik, bila ckp lama2 ngan dia, aku dpt tau, betul dia tak kisah, tapi dia akan kisah bila dia ingat, dia mls nak ingat, dia ckp kat aku dia tak kisah...hurmmm...nak wat mcm mana kan, aku dah buat tu sume, so like what i told dia, i have to fully responsible on every little thing i do, i have to accept anything that i have to receive...byk2 lg, aku terima semuanya, after having a talk ngan dia, i feel quite relief...serius aku senang kawan ngan dia, and aku sgt lega after sume ni berlaku...dia suh aku balik tido, tenangkan fikiran, balik umah ni, mkn byk2...hehehehe...comel je pesanan...thanks...

Tuesday, January 20, 2009

peleraian

Views
aku taktau, serius tak tau, everything mcm dah nak etel, cuma mgkin perlukan masa...i have to start it over again...maybe aku dah sedikit kuat jika nak dibandingkan setahun y lalu...semuanya dah berakhir, and i dont wanna to cry even a second for this...let it be...many times i have to say this, i have to let it go...my soul or everything...let it all go...leave me, i wanna to fly freely in the sky...i wanna focuss...focuss to anyone that make as the priority...i need to be strong...

Friday, January 16, 2009

meeting blok

Views
aduh...aku tau aku mtr, aku floorept...so, kdg2 tu, aku terikat dgn jawatan tu, pb plak, mmber sendiri, aku bukannya membelit, tp aku takde gang...mase meeting block, tak ramai y turun, junior tak smpai separuh, second year pun tak smpai separuh, aku mmg taktau nak ckp ape, budak floor aku sendiri pun leh kira ngan jari bape org y turun, pdhal senior bape org je, soda ngamuk2 gak ah sket, zila selaku tp pun ngamuk2 sket, aku? hurmmm....diammm je...mase round table, aku just remind warga blok, especially floor aku, jap agi ada meeting floor...tu jer...mase meeting floor, disebabkan aku dah naikkan notis about meeting floor, and kehadiran adalah wajib, sesiap tak hadir, sertakan alasan...sume dtg, tolak2 senior, tak kisah dah...jun and second year dtg, tolak2 y ada hal, kira sume dtg ah...thanks to warga cs kerana nyenangkan tugas aku...aku ckp sket2 jer, aku ni senang je nak berurusan, tak susah, janji org tak susahkan aku jer...hissshhhh...so, lantik2 organisasi floor, setel da...aku pun suh ah dorg balik...senang...tp napelah ada org sengaja nak susahkan ia, agenda apa lg y nak dibawa...cakap pe y patut dah la kan, takmau ah meleret2...aku sendiri pun tak suka, ni kan plak org lain...tp dorg pun satu, nape tak senangkan keje org lain, nnti conform keje dorg akan disenangkan jugak...hurmmm...karma je sume tu...

Thursday, January 15, 2009

cuba sesuatu y baru

Views
semalam, aku excited sgt, sbb dpt belajar main tenis, kiranya bersukan lah tu kan, ahaks...tak pernah main tenis beb, first time smlm...tp tu pun main kat dlm court spesel tu, main baling2 kat dinding, budak baru belajar lah katakan...thanks to midah, sbb ajar aku, thanks to linda sbb teman main, and lastly, thanks to nizaa sbb jd tukang sorak aku...hahahaha...best2....tp sbb tak reti pukul bola lah katakan, bola asyik keluar court je, kalo org lain, penat sbb nak kena kejar bola, aku penat sbb nak kutip bola, asyik melantun keluar je, tak reti nak bajet langsung...wawawa....enjoy sgt gelak mcm tu...dah lama tak gembira kan...tak terfikir apa2 pun, bagus je...bgs2...balik tu, singgah tgk org main bola tampar...best jgk...linda nak main bola tampar, kitorg pun tggu ah dia main, aku?ohhh...tak mungkin lah kot, sbb aku tak reti main bola tampar....tgk bolehla...balik bilik, mghrib da pun, tak mkn mlm kami, walaupun aku agak lapar, tp rasa mcm dah lewat kalo nak g mkn skrg...da mghrib...tido je wei...hihihi...penat....

Tuesday, January 13, 2009

rintihan jiwa

Views
kata rumate aku, lagu rintihan jiwa ni dinyanyikan oleh sup, i think that aku pernah dgr this name before, mase kcik2...kalau tak silap aku, sup ni is a group, dia naik sekali ngan spring, spoon, stings, and many lg group y start ngan huruf s...so, i never heard this song before, but once aku dgr, it was really cachy ngan telinga aku, i love the lyric, the melody, dekat je rase ngan hati aku, aku pun amek ah ngan dia, and then dgr, pastu aku cut bahagian y masyuk, buat msg alert aku, hihihi...tp tak bape best sgt utk didengari beberapa kali, sbb dia slow sket, so, aku kmbali pd msg alert aku y lama, dengarkanlah permintaan hati yang teraniaya sunyi....lagu permintaan hati dari letto...huh...really best this song....dah bape bulan dah aku pakai the same alert ni, tak bosan, sbb everytime aku dgr bait2 tuh, setiap kali itulah bila aku cuba utk ekspresikan maksud ayat dia, setiap kali tulah berubah isi dan penerangan serta mood dia...mgkinkah sbb terlalu menyntuh perasaan?entahlah...tetapi dengarkanlah...dengarkanlah rintihan jiwa...dengankanlah permintaan hati...semuanya memohon sesuatu y sama...utk dikasihi dan disayangi mereka y tidak sudi...

resah y melanda

Views
skang ni dah awal pg, tepat jam 1, dgr lagu, lagu mcm2 tema, hurmmm....tgk ijam the enset, senyap je, no news, hurmmm...kenapa ek...problem lg ker...ntahla, taktau pe nak buat, resah aku resah...keresahan ini pastinya berpunca dari sesuatu y bermain2 di fikiran...pastinya begitu, namun seems like aku gagal melafazkannya, resah ini hanya aku y tahu, hanya aku y mengetahui, hanya aku y merasai, namun sebahagianku seakan tidak mengerti kisah di sebalik sebahagian lagi...begitu compleks, seakan analisis kompleks, subjek math y aku amek sem nih, huh...rumit2...masalah y dicari sendiri, y ditempah sendiri, beginilah aku, terpaksa aku menanggungnya, hadapinya sendiri...biar sepahit mana, senyuman tetap perlu diteruskan bukan...mlm ini, aku sendirian...melewati mlm2 seperti semalam....mimpi y dtg juga ku isi sendiri...apakah warnanya mlm ini...aku hanya mampu meneka...tp aku yakin, ia tetap hitam seperti biasa....

Monday, January 12, 2009

mencari azan

Views
mana azan ni, aku dah ready...syukur alhamdulillah, aku mendahului azan, jika betul begitu, atau adakah aku telah ditinggalkan azan, alangkah sedihnya jika itu y berlaku...oh2...aku dgr azan...sayup2...aku terpaksa ke sana, mengejar azan tika aku masih gagah berdiri...kerana kelmarin aku telah ditinggalkan azan...

Sunday, January 11, 2009

lari dari mereka

Views
first of all, sepuluh jari disusun, mohon ampun, mintak maap...bukan sengaja, tp sume ni dtg tetiba, bila terlalu tensen ngan semuanya, bila dah lama memendam, tercetus secara tiba2...sehinggakan ada y mkn hati ngan tindakan kami, aku bukan mahu melukakan mana2 pihak terbabit, tp aku harus membawa diri ini jauh dr semua kekusutan, supaya hati ini tenang dgn sempurna, melakukan apa y senang utk dilakukan, apa y tenang jika dilakukan, aku cuba utk tidak melakukan sebarang tindakan y kurang sesuai ngan kewarasan akal...jd, biarlah aku membawa diri, jauh dari mereka, bukan aku tidak menyokong, tetapi aku hanya mahu mengutamakan harapan hati...bersama aku, seorang teman, menemani aku, bersama2 lari dari mereka...teruskan usaha kamu semua, kami di sini menyokong...mungkin tiada y memahami tindakan kami, tetapi bukan penghalang bagi kami, biarlah tiada siapa memahami, asalkan kami memahami apa mahu kami...mungkin segalanya kekal begini dan mungkin jua bisa berubah...kami hanya mampu merancang...

pg2 dgr lagu ku merindu

Views
hurmmm....msti sume org pernah dgr lagu ku mrindu dr ella ngan shah, what a good song right...suke muziik dia, mmg heppi, walaupun si pendengar tu tak bape nak hepi, y penting surrounding dia hepi, kira halal lah tu kan, layan je lah, atleast surrounding y hepi, leh wat jiwa pendengar tu hepi...pg ni, supposed that ada aktiviti koleh, ape tah programnye, alah...aku dah takde mood nak get involved with all these ectivities ah, aku takmau pegi lah, but when come to my friends, aku susah nak ckp taknak pegi, yelah, my fren dua2 mtm, linda ngan midah, kami y 2 ni rakyat biasa je,aku ngan niza, sbb tu lah tak bape nak kisah sgt, tp y sorg lg tuh, niza dah lama kawan ngan midah ngan linda, jd kalo papehal, kalo dorg ajak, jarang ah si niza tu refused, alahai....aku ni je y suka wat hal sendiri, tp sometimes je, kekadang tu aku kena gak pegi walaupun mulut aku muncung2 tahap itik pun, demi member beb, demi member...nak je aku marah, tp nak marah ngan sape, member?huh....mintak dijauhkan, jgnlah gaduh ngan member nih, walau papepun, member totap diutamakan, in my life, member lebih rapat drpd adik beradik sendiri, dorg ni dah mcm ur family dah...so, muncung2 pun, kelibat aku adalah jugak kat program tuh....la ni taktau lah nak g ke tak...tgklah...wait and see....

Saturday, January 10, 2009

mencari kelainan dalam persamaan

Views
selamat berkarya, mengatakan apa y dirasa, meluahkan apa y perlu, dan menzahirkan apa y ku mahu...wat masa skrg, aku ngah bizi ngan asgnment, ye lah, as a student, what can i do...takpe2...just go with the flow right...