Monday, February 28, 2011

recap jadual baru aku sebagai cikgu cikgi

Views
ari tu aku dah gitau pasal jadual kerja aku skrg ni, kali ni, nak recap balik, cuma kasik detail je lah...

antara bahan yang dibekalkan kepada aku
ari2 kena bawak buku tebal tu, rekod persediaan mengajar...haduih...berat...dahla ulang alik jalan kaki, jadi, agak terbeban la bila bawak banyak barang nih...tu belum students lagi kan, yang kena bawak bermacam2 jenis buku teks...adeh...

ni adalah antara buku teks subjek aku...
seni tu, adeh...

mulai ari ni, aku nak jadi orang yang bersivik

peralihan? bahasa melayu?

yang dua subjek mcm sivik ngan peralihan bahasa melayu tu, aku bulih terima lagilah dlm kelat2, tp seni? aih...aku cuak sangat2...

setiap kali hujung minggu, aku akan bertungkus lumus sediakan bahan untuk pengajaran sepanjang minggu tu, ngan kudrat dan ilmu aku yang tak seberapa ni, sangatla menyusahkan bagi aku...tp takpe, aku anggap sume tu cabaran bagi aku, aku cuba sedaya yang termampu...

ni ler bukti aku yang sedang bertungkus lumus menyiapkan contoh lukisan untuk dikongsi bersama students...korang nak gelak2 hokeh...

aktiviti aku selaku guru seni

ini bukan iklan tandas mahupun iklan menggalakkan anda berpegangan tangan
gambar iklan kat atas tu aku sangatla suke, dahla simple aje nak melukisnya, dah siap lukis, tetibe rasa mcm comel plak...hahaha...bukan nak puji lukisan diri sendiri pun, sbb sangat senang nak buat, even budak kecik pun boleh buat...pendek kata, lukisan mampu lukis oleh semua...

notakaki : gambar iklan tu mcm aku ngan encek leo tak? comel kan? hahahaha...perasan!!

Thursday, February 24, 2011

sudahlah malang, pastu berbau pulak

Views
aih...dugaan datang menimpa aku bertubi2 nampak gayanya...aih...sabar ain sabar...

beberapa ari lepas, tengok le purse ku yang telah miskin itu...aih...tinggal lime boleh ringgit ajo...kalu beli makanan, dua ari pun belum lepas ni...terus ajak kawan aku teman aku gi atm kat shell, nak cucuk ler...

sekali try, invalid pin number

aik...invalid? try lagi sekali

invalid pin number, please try again

aik...pasai po plak ni....sejak bila aku tukar pin number, ke aku salah tekan...okeh, try lagik sekalik...

invalid pin number

hadoi...mati aku, silap ari bulan, mau nye atm ni tolan kad eden....terus blah dengan kehampaan...

agaknya kad aku bermasalah kot, try lagi kat atm, kali ni kat betul2 kat cawangan bank aku tu, tet tet tet...

invalid pin number, please contact your bank

hadoi hadoila...nape ngan aku nih...no yang paling penting dalam dunia nih, bleh plak aku lupa...tak mungkin...tak mungkin...

malamnya, aku try guna online punya, cuba untuk login, pun tarak bleh, aih...kena block jugak kah? hmmm...nampak gayanya, nak kena ke cawangan bank yang terdekat...cit...

smlm, first time aku merempit ngan kawan aku sorang nih, dahla sesat, hakhakhak...aku tak ingat jalan la beb...pastu tayar motor plak, mcm kureng hangin ajo, gi stesen minyak terdekat, hangin tol, rosak plak...gi stesen minyak satu lagi...aisey men....mcm mana mau isi hangin ek? hihihi...dlm ati, sumpah seranah dah, tu lah, takmo belajar sangat isi hangin, sekarang ni, sape yang berangin?? sape2??

berhempas pulas aku ngan kawan aku, pastu gerak gi bank...tunggu turn, cite masalah sket, bla bla bla...akak tomei tu cakap kad aku kena block, sbb salah masuk pin number lebih dari 3 kali, aku dalam ati, tipu...aku tak lupa pin number aku, dah siap unblock tu sume, try lagi sekali kat atm, aik...bleh plak...huh...lega ati, dapat cucuk duit, bayor utang yang ado...jom balik umah, dah lewat nak gi sekolah plak...

dahlah ngah takde duit, nak cucuk duit ciput yang ado dlm bank, kad plak bermasalah...pastu nak gi bank punyalah kemain susah payah, smpai basah2 ketiak aku...busuk sudah aku ini...

sudahlah malang, pastu berbau pulak

on the way nak balik, aku nak cepat, tempat takleh u turn, aku u turn ngan bangganya, dahla tepi aku tu kete peronda polis, pastu depan aku balai polis...terbaik tol aku ni...aku gelak je manjang...mintak hampun mintak maap ye abg2 polis, akak2 polis...

notakaki : karang tetibe je aku dapat surat saman kang...aih...

Wednesday, February 23, 2011

imigresen jangan tahan aku ye

Views
ini sebenarnya pengalaman aku mase gi pasar ahad lepas...

first time gi pasar, kat sini, pasar dia start kul 3petang, so, mcm aku ni ngaja sesi petang, tak sempat la nak gi pasar beli barang basah...adeh...frust2...so, ahad lepas, ada sorang cikgu senior ni, punyala baik ati, kasik kami guna motor dia wat ulang alik gi memana, tak payah bayar pape, kecuali minyak...time kasih kak...

petang tu, belum apa2 lagi, aku dah ajak kawan aku ni gi pasar...biasalah, aku ni membonceng aje...kwang3...sampai2 je pasar bintulu, aku dengan kejakunan berkuasa tinggi nya, sangat teruja tgk sayur2 tempatan yang dijual kat situ...hehehe...pastu mcm2 jenis bahan masak lagi lah, serius beb...sangat jakun ni, tgk bahan masak dorang, yang tak pernah2 aku tgk before ni...

paling aku perasan, susahnya nak cari lengkuas ngan asam keping...aih...baru je nak makan ikan singgang, tak dapek den nak menyinggang, sbb itu je kepakaran yang aku ada...sekian, harap maklum...

dah tgk sayur, nak le tgk ikan2, ayam bagai lagi...so, jalan kaki sket, masuk bahagian basah....ingat nak tgk ayam, tp aku batalkan aje niat aku tu...bukan apa...dia jual ayam yang tak sembelih lagi, beli sekor2 je, idup2 lagi, siap boleh berkokok lagi...adeh...mcm mana nih...kansel la makan ayam...tunggu balik semenanjung je lah...

gi bahagian ikan, tgk lengang ke, aih...ke mana sume pembeli? tgk dari jauh aje ke, pastu perasan sesuatu...kenapa ada ramai orang kena gari tangan ni? aih...seram aku...kenapa ni...tp kaki tetap jalan nak gi tgk ikan...takde orang beb, pelik vs hairan namanya...tp aku ngan kawan aku sorang ni, punyala tahap bebal yang tinggi, buat tatau je...masuk kedai ikan, terus aim ikan mana yang kami nak beli...

tunjuk2 kat ikan yang telah menawan kalbu hati jiwa raga nih, tp mana penjualnya? aih...beralih kedai sebelah...pun sama...mana penjualnya? pusing kanan, pusing kiri, tgk belakang...aih...kemudian, baru kami perasan...penjual ikan hampir kesemuanya kena tangkap dek imigresen...adeh...pendatang tanpa izin rupanya...habis tu? mcm mana nak beli ikan ni? huh...terpaksala kami cari ikan yang ada penjualnya...frust2...dlm frust2 tu, nak tergelak pun ada...hadoila...kami punya la bawak hajat tinggi menggunung, datang nak beli ikan, alih2, mcm ni pulak pengalaman yang kami dapat...hehehe...korang ada ke pengalaman mcm ni? hohoho...

berdasarkan pemerhatian aku terhadap harga ikan, rata2 murah sumenya, compare ngan harga semenangjung...bayangkan, ikan cencaru rm5 sekilo, ikan gelama rm5 sekilo, ikan sebelah nabi rm5 sekilo...murahla tu kan...hehehe...aku sebelum ni kat umah, mana pernah beli ikan, selalu order ngan ayah aku je, so, tatau perkembangan harga ikan...

bila aku cite pengalaman aku ni kat mak aku, mak aku bantai gelak guling2 beb...terutamanya bab beli ayam tu, dia kata, mcm dlm cite gemilang kat tv3 tuh...a'ahla, lebih kurang mcm tu lah...pastu mak aku cakap, harga ikan murah...tak sabar mak aku nak datang sini...hahaha...nak cuti2 malaysia kat sini ke mak? hehehe...

notakaki : korang taknak datang sini gak ke? hehehehe

Tuesday, February 22, 2011

langkah baru nak bermula

Views
hari kedua mengajar...penat? tired? exhausted? speechless...!!hahaha...sabar beb sabar...life baru je nak bermula, belum panas lagi, jangan terfikir nak give up plak...teringat zaman praktikal yang sungguh azab itu...betapa aku tobat tamau jadi cikgu, tp nak buat mcm mana....desakan mereka yang di sekeliling aku mengatasi kehendak batin aku...

jadi, berdasarkan pepatah, alang2 menyeluk pekasam biarlah sampai ke pangkal lengan...ini dah jadi sumber periuk nasi aku, jadi keberkatan dan keikhlasan diperkatakan dengan hebatnya....sedikit sebanyak, aku harus, wajib, perlu menyukai apa yang telah aku pilih hari ini even though bukanlah mengikut kehendak aku sepenuhnya...

hari ni, kebanyakan housemate aku, yang juga sama posting ngan aku, teman susah senang aku setakat ni, bising2 ngan kelas, ngan dugaan yang mereka kena hadapi, aku diam je...pastu senyum, tumpang gelak bila dgr pengalaman mereka....pastu aku ingatkan diri aku sendiri, sabarlah ain, perjalanan kau baru je nak bermula....

 aku ni bukanlah sorang insan yang lemah, cuma aku perlukan sedikit masa untuk aku sesuaikan diri, mencari rentak, pastu nnti baru senang nak deal ngan students...

notakaki : ari ni students aku ajar 'anjing' dalam bahasa cina bermaksud diam...betul ke? risau aku, takut kena buli ngan students...

CONTEST PILIHAN HATI WR

Views

kenapa aku menyertainya?
alkisah...tadi online, pastu jenjalan kat blog kwn2 blogger, terpandang la entry ni, dah terpandang, terbace...tetibe rasa gatal2 gedix nak join, lagipun tak salah rasanya nak join kan, takde jatuh hukum makruh jauh sama sekali haram kalu nak join, so...aku yang tgk gatal ni, terus la join....lagipun, support akak aku yang sorang nih...hehehe...

siapakah WR?
kenal tak de lah kenal mana, kenal2 pun sebab kebetulan, nama sama ngan blog aku...aku komen dia, dia komen aku, mcm tu je, pastu terus sangkut sangkut, jatuh chenta sama dia...opss...aku suke kawan ngan dia, dia suke kawan ngan aku? tettttt...tatau lah tu....hehehe...akak...thanks atas sokongan akak selama ni...tak terbalas...

ini adalah antara tugasan yang perlu dibuat kalu nak join contest nih, pilih 3 gambar terbaik yang aku rasa layak mendapat 3 tempat pertama



jadi, berdasarkan gerak ati aku, aku rasa
JOHAN : PH1
NAIB JOHAN : PH3
KETIGA : PH4

pade sesape yang rasa diri tu masih lagi kekanak ribena, mak ayah kekanak ribena ke ape ke, leh je join, nak tau lebih lanjut, klik kat sini

notakaki : lama tak gaduh2 manja ngan akak white rose

Monday, February 21, 2011

hari pertama bertugas

Views
wah...tup tap tup tap...smpai jugak masanya, ari ni aku bakal start mengajar...perghhh...tp sebelum tu, aku lupa nak share subjek apa yang aku kena ngaja kekgi...korang sume jangan terkejut...

masa kat u, aku dengan bangganya amek opsyen matematik pastu minor kimia, tp bila dipostingkan begini, aku dah diwarning awal2 lagi,

cikgu2 sume, perlu saya ingatkan di sini bahawa cikgu2 sume takkan dapat ajar mengikut bidang apa yang cikgu amek, jadi, sila sediakan mental dan fizikal seadanya...

dalam ati, aku dah doa dah, janganla aku dapat subjek sejarah, sbb memang aku dah bercerai talak tiga dah ngan subjek tu, jadi, janganla jodohkan aku dengan sejarah, aku rela ajar bm sbb aku suke...tunggu punya tunggu, ari jumaat lepas, aku dapat jadual...tergelak terkekek2 aku bila tgk subjek apa

1. pendidikan seni visual
2. bahasa melayu peralihan
3. pendidikan sivik dan kenegaraan

seni? peralihan? sivik? huh....tang sivik aku tak kisah lagi, sbb masa praktikal itu ari aku dah ngaja sivik, jadi dah tau dah la sket2 ttg subjek tu...takde hal lah lagi...tp seni? aduh...bersenikah aku? hadoi la...semalam, kuar beli sketch pad, nak kena sediakan bahan, nak ngaja ari ni...cuak aku beb...nak ngaja anak orang seni sedangkan aku sendiri tak berseni mana....bersengkang mata aku tipu je aku melukis semalam, nak lukis bulat, jadi leper, nak lukis dadu, jadi kotak senget benget, hadoila...camno ni jang...

pastu bm peralihan...hmmm...okay kot, tatau nak expect mcm mana lagi, sbb dah nama pun peralihan, takdelah susah mana, takdelah straight mana, cuma yang jadi masalah adalah students aku, sumenya tak reti cakap bahasa melayu, pastu tak bape nak faham bahasa melayu, apatah lagi membaca...kiranya aku ni guru pemulihan lah...hadoi la...sekali lagi, camno ni jang...cuak aku cuak...

aku tatau nak sediakan bahan apa, sbb last minute guru asal dia bagi buku kat aku, tatau nak expect mcm mana skrg ni...for the first week ni, agak horrible jugakla hidup aku, aku cuba sesuaikan diri seadanya, dan doa aku, moga aku cepat dapat rentaknya, dan dapat ngaja ngan selamba dan enjoy2 aje...

notakaki : sesi petang, ngaja budak form 1 ngan form 2, satu kelas adala 45-50 orang....adeh...

update tentang keputusan GA saya nak phone casing

Views
aku lupa nak mention email aku la dlm entry keputusan GA saya nak phone casing

so, ini email aku ya

nurulain_rahimin[at]yahoo[dot]com

 so, kepada semua pemenang yang terlibat, sila bertindak dengan kadar yang segera

kalau tak, lambatla baru aku dapat buat dan pos sebab phone casing ni handmade, so, amek masa sket nak buat, pastu plak, nak kena carik warna benang seperti yang anda sume nak

pendek kata, cepat anda bertindak, cepatla jugak aku dapat bertindak

Sunday, February 20, 2011

keputusan GA saya nak phone casing

Views
seperti yang telah dijanjikan masa awal2 anjur GA saya nak phone casing ni, hari ni, bersamaan 20 februari 2011

pemenang GA ni dikira berdasarkan kreativiti
slogan saya nak phone casing kerana ..... 
(tidak melebihi 111 patah perkataan)

memandangkan ada yang join GA ni dari kalangan kawan2 blogger aku, so aku amek keputusan untuk tidak melibatkan diri dalam upacara pemilihan slogan kreatif, so, aku dengan paksa relanya mintak encek leo yang pilih 5 slogan yang kreatif, so...keputusan ini adalah muktamad, sebarang bantahan atau ketidakpuasan hati tidak akan dilayan...

pesan aku sebelum itu, selamat berjaya buat sume yang melibatkan diri....
*
*
*
*
*
*

tahniah kepada semua pemenang

dan sekarang ni, apa yang perlu anda sebagai pemenang untuk layak mendapat hadiah phone casing seperti yang telah dijanjikan, sila emailkan butiran peribadi anda seperti
1. id follower
2. nama dan alamat untuk penghantaran
3. pilih 2 warna yang anda mahu bagi phone casing anda

kepada peserta yang tak berjaya kali ni, jangan bimbang...nnti aku anjur lagi GA, hangpa sume pakat join lagi sekali na....aku rasa mcm nak anjur next GA je sehari dua ni...

notakaki : time kasih daun keladi pada sume yang menjayakan GA ini

Saturday, February 19, 2011

sabtu pun sekolah

Views
huh...rasa tak best lak bila mana sabtu aku diganggu dgn aktiviti2 sekolah...errkkk...boleh ka cakap lagu tu...hakhakhak...takde ah, mula2 je rasa liat, nnti dah duk sekolah, aku layankan je aktiviti pe yang aku join...kadang2 best jugak wooo....

ari ni, bangun pepagi lagi, kul 4 yu oll...tp hampeh ajo...tidur balik, tatau nak buat apa...jadual kelas dah dapat, tp belum jumpe cikgu asal kelas tu, pastu bahan pun takdak lagi...paling best, aku kena ngajar SESI PETANG aih....sepanjang aku idup, aku tak pernah lagi gi sekolah sesi petang, kalu setakat kelas tambahan pun, sambung terus pas kelas tu...

apa yang aku risaukan selama ni andai kata aku dapat sesi petang benar2 terjadi kat aku...iaitu....tatau nak buat apa paginya...kalu kelas pagi, senang, balik petang tu, bleh je nak jenjalan memana, nak joging ke...tetttt...hehehe...

ni pagi2 mcm ni, den nak buek apo yo...nak joging tu bulih ajo, tp den takut, nnti den balik ponat2, dushum tido, terlajak sampai ke petang...hahaha...tp aku nak joging? ajaib bin miracle lah tuh...kompem la idak ye...

oh ya, aku lupa nak mention...ari ni ada sekolah ganti, ganti cuti masa chinese new year ari tu...aku dalam ati, bleh tak nak mintak excuse sebab aku mana terlibat ngan cuti sekola ari tu...hauhauhauhau...spesis cikgu kurang hasam la tu nama dia...adeh...ain...sila ikhlaskan diri anda ye...



notakaki : petang2 ni biasanya mata aku layu2...mcm mana ni? aih...

Wednesday, February 16, 2011

sit in

Views
kali ni aku nak cite tentang pengalaman pertama aku sit in atau biasa kita panggil relief...cikgu2 sekolah dah sangat biasa dah ngan aktiviti mcm ni kan...hampeh ah....

memandangkan aku masih belum dapat jadual, so, kami guru2 baharu yang takde jadual ni la golongan yang paling tepat, padat dan cun untuk dijadikan mangsa sit in mana2 kelas yang takde guru...so, aku include, not exclude...

first time aku masuk kelas adalah pada hari isnin yang lalu, which is 14th february 2011...tingkatan 5, mak aih...baru masuk 7minit, students aku dah ajak bertumbuk ngan aku...hahaha...kelakar gile...sume sebab aku tegur dia pecahkan cermin tingkap, aku tegur demi kebaikan bersama...lagipun, aku bukan tengking dia, aku cakap lembut2, slow2 je...huh, lembut tu, kalah cakap ngan encek leo...tu pun da diajak bertumbuk...marahla tu aku tegur dia kan...ah...aku tak kisah pun...dah dia ajak bertumbuk, aku senyum je lah, pastu blah...lantak kau la student kau nak buat apa...

dlm ati...tuhan je yang tahu betapa cuaknya aku...ginikah bakal students aku nanti? kekurangan ajar begitu? sadis aku nak mengajar kekgi...

pastu, borak2 ngan students lain, walaupun tak bape nak faham bahasa, aku layankan aje dorang tu...

pastu, lagi 10 minit nak rehat, students yang sama gitau kat aku, nak kuar rehat awal...aku tgk jam, aih..lagi 10 minit kot, takleh jadi...aku cakap slow2 lagi sekali...

sabar eh, kita tunggu loceng, pastu saya bagi kamu semua rehat

sekali, dia tunjuk tanda protes dia kat aku...ha dah, aku nak buat apa, aku mana boleh kasik dia kuar rehat awal, nnti kang, jadik pape, aku jugak yang kena...tp ni...tak kasik keluar rehat awal pun, aku jugak yang kena...ahhhh...penatla jadi cikgu mcm ni...

itu baru dugaan yang perlu aku hadapi, ni baru hari pertama, kedua ketiga? tatau lagi mcm mana...tu baru sit in, belum ngaja...adeh....kadang2 terfikir jugak aku, how am i going to survive if things are like these? how? how? tell me how....

english pun broken sana broken sini...lama tol tak belaja english....my mistake okeh....

notakaki : nak kena belajar silat, karate, taekwando, tomoi dan sebagainya dalam kadar yang segera

sewa rumah di sini

Views
ari ni nak bercerita ttg harga rumah area bintulu...ni sume based on pengalaman aku yang tak seberapa, yang hanya baru beberapa ari di sini...


harga rumah ada mcm2...tp kalu mcm kes aku, takde transport, pastu takde kawan, takde mcm2...of coursela aku akan pilih rumah yang dekat ngan kawasan sekolah, senang nak bergerak, so, ada satu umah yang kosong, tapi sewa dia...jangan terkejut....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
RM1000 tunai
+
RM2000 tunai untuk deposit

so, total yang kena bayar untuk bulan pertama adalam RM3000, tp sebab kami manala ada fulus...bincang bincang ngan tuan umah, dia kata, kami bayar deposit RM2000 dulu, pastu sewa bulan2, tunggu gaji bila dapat, kalu 2bulan tak dapat, maka 2bulan jugakla tertunggak...nak buat mcm mana...dlm kes aku ni, terpaksa lah ikat perut sket...

tp aku bersyukur sangat dapat tuan umah yang sangat memahami, boleh consider keadaan kami...satu je yang slek, dia tak bape fasih cakap melayu, cakap cina bolehla...takkan aku nak cakap cina kan...so, english lah bahasa pengantaraan kami...

lagi satu, kat sini, kalu sewa umah, dia secara kontrak selama setahun, jadi, takleh sesuka ati nak pindah bulan ke enam ke, ke tujuh ke, kena stay sampai cukup setahun...so, rm1000 sebulan + rm50  untuk kos perkhidmatan pos umah ni...hmmm...rabak jugakla poket...nak buat mcm mana...dah takde transport...kalu ada transport, leh cari umah2 lain dulu, harga dia murah sket, tp jauh ngan sekolah...

mmmm...apa lagi eh nak cite psl rumah ni, ah ha...rumah ni lengkap ngan perabot, dapur, sofa, tv, ada 3bilik, ada 3 katil besar, almari tiap2 bilik, 2 bilik air, peti sejuk 2pintu, mesin basuh automatik, pastu lengkap ngan grail...kira selamat la kan...pastu plak, ada pak guard, so...dari segi keselamatan, aku rasa berbaloi la jugak bayar sebanyak tu kan...betul2 depan umah aku ni ada kedai runcit...hehehe...di situlah kami menabung...mesti tuan kedai tu sayang kat kami kan, syer terbesar kat kedai dia...umah aku ni paling tepi, pastu ground floor...takyah nak susah2 naik tangga...

peti sejuk dua pintu, mesin basuh aotomatik

jiran sebelah umah, aku baru borak sekali, auntie cina...tak bape nak bleh borak sangat, sbb dia pun tak fasih cakap bahasa melayu...nampak gayanya, aku kena belajar cakap cina la kan...hehehe...aku baru je nak belajar cakap sarawak...tp mcm susah je nak tangkap, dorang cakap laju sangat...huh...takpelah, slow2 la kot kan...

beli jam...ngeh3

ramai yang cakap kat aku, keje kat sini bleh menyimpan...aku terfikir sendiri...yelah tu bleh menyimpan, tgk la perbelanjaan nnti mcm mana, ni baru rege rumah, belum yang lain2 lagi yang aku tak cite...so, sama aje keje kat mana2...besar periuk, besar la jugak keraknya...

notakaki : aku suke duk sini walaupun kos sara hidup dia agak tinggi...

Tuesday, February 15, 2011

salam maulidur rasul

Views
haih...tak menyempat nak hupdate cite pagi tadi, aku kepenatan...

berarak sejauh 3.5km...rasa mcm bukan berarak je, tp lebih kepada jogathon.....

Monday, February 14, 2011

our 2nd anniversary

Views

selamat ulang tahun sayang

mau nyanyi lagu imran ajmain bley tak...kwang3...

tahun lepas, encek leo bawak aku makan2 kat mana tah...kali ni, makan2 jugak, tp makan asing2 aje...adeh...sedih jugakla kan, tp nak buat mcm mana...

sudah 2 tahun aku ngan encek leo berjanji bersama2 upenya...rasa mcm baru je semalam...tetttttttttt...aku tipu je...hehehehe...

di hari ini, aku susun sepuluh jari kaki tangan, mohon keberkatan, murah rezeki, dipanjangkan jodoh, dipermudahkan perjalanan cerita antara aku ngan encek leo...sebenarnya, tiap2 ari aku doa sume tu, tp kali ni...aku mohon sekali lagi dengan allah...ya allah ya tuhanku...tunjukkanlah jalan buat kami, berikanlah kami petunjuk agar kami berjalan di jalan yang benar dan diredhai allah...aminnnn....

notakaki : sedih...jauh ngan encek leo...

GA saya nak phone casing tamat

Views
dengan ini secara rasminya GA saya nak phone casing berakhir dengan jayanya

terima kasih pada mereka yang sudi meluangkan beberapa minit menyertai GA ini

sama2 lah kita tengok sape yang kreatif itu

pemenang GA saya nak phone casing dijangka akan dapat diketahui pada 20 februari 2011

terima kasih sekali lagi pada mereka yang sudi menyertainya

Sunday, February 13, 2011

GA saya nak phone casing

Views
pengumuman : ini adalah sticky post, utk post terbaru, sila scroll down...thanks...

dengan ini, aku secara rasmi buat pertama kalinya aku akan menganjurkan GA saya nak phone casing bermula hari ini, horreyyy....



macam mana nak join? senang jer, tapi make sure sume point2 yang diperlukan dipatuhi hokey...kalu tak, disqualified terus...amaran keras...

1. mesti ada blog, dan beralamat di malaysia, senang nak pos hadiah kalau menang

2. jadi follower blog therosputih dan jualbelicrocheted-manik, ini link kedua2nya, just copy dan follow [www.therosputih.blogspot.com] dan [www.jualbelicrocheted-manik.blogspot.com]

3. masukkan kedua2 blog ni tadi dlm blog list masing2

4. buat satu entry bertajuk GA saya nak phone casing, jangan lupa, copy dan letak banner ga kat atas dalam entry anda...masukkan link entry ini dalam entry anda...dlm entry anda itu nanti, anda boleh tulis apa sahaja, tetapi mesti ada slogan saya nak phone casing kerana .... tidak lebih daripada 111patah perkataan

5. letakkan banner ga di atas di sidebar blog anda dan linkkan ke entry ini

6. kalau nak tag rakan2 blogger lain pun sangat2 dialu2kan

7. akhir sekali, sertakan link entry anda di ruangan komen entry ini, letak kat tempat lain tak dikira ha...

okeh, itu dia syarat2 dia, senang je kan...apa hadiah yang bakal anda menangi?

1. pemenang akan mendapat phone casing seperti gambar di bawah, mungkin ada sedikit perubahan bergantung kepada keadaan dan pemenang boleh menentukan sendiri maksimum dua jenis warna bakal phone casing mereka



2. sebanyak 5pemenang akan dipilih (mungkin bertambah, bergantung kepada sambutan) berdasarkan kreativiti slogan, jadi buat betul2 slogan itu, dan keputusan pemenang adalah muktamad

3. GA akan berakhir tepat jam 11.21pm 13hb februari 2011 dan keputusan pemenang akan diberitahu selepas 7 hari GA berakhir iaitu pada 20hb februari 2011.

** apa2 penambahbaikan akan diberitahu di blog ini sahaja...sekian...


hidup baru di bintulu

Views
memandangkan aku dah janji yang aku nak hupdate ttg kisah hidup aku di bintulu, so...inilah cerita aku...menunaikan janji yang ado...

first time tibe di bintulu, aku rasa sangat teruja, aku suka ngan keadaan kat sini, lebih kurang mcm duk kelantan je, so, aku takdela terasa mcm takleh nak terima hakikat...aku suka keadaan kat sini...first impression aku ngan bintulu, harusla positif, sbb aku mahu mulakan hidup aku kat sini positif2 aje...takmo tensen2, nanti aku jugak yang nanggung kan...so, harusle positif...

smpai2 je bintulu, terus berkejar ke sekolah, ngan beg besar gedabak tu, ngan berbaju kurung, ngan kawan2 yang senasib...melaporkan diri kat sekolah...jumpa pengetua, jumpa ngan cikgu2 lain...hahaha...penat urat senyum aku itu ari, sbb bekerja keras memastikan senyuman sentiasa melekat kat muka ni ha....pandai kan aku berlakon? hakhakhakhak

memandangkan penempatan dan pengangkutan aku kat sini tak dibantu oleh sesiapa, kena berdikari, aku dan 3orang kawan lain, cari rumah...dan sangatla terkejut ngan kos sara diri kat sini...sangat mahal weih...huh...terkejut aku...kalah duk kl kot aku rasa...

bab sara diri la bagi aku yang aku rasa sedikit terkejut, tak biasa la katakan...umah yang aku duk skrg ni fully perabot, kipas takdak, tp aircond ada...aku stay ngan lagi 3 orang kawan aku, tp kawan aku yang sorang ni stay sebulan dua je kot, nnti nak pindah duk ngan husband dia...so, bertiga la kami nanti...

nak gi sekolah, pengangkutan utama kami tak lain tak bukan ngan JALAN KAKI...hehehe...exercise beb, orang lain makin sihat, aku kekgi makin tak bape nak sihat le gamaknya....tau2la kan, aku mana boleh exercise...tp nak buat mcm mana, kena hadapi jugak...

awal2 kat sini, nak makan terpaksa makan kat luar, so, jalan kaki ke kedai makan...tp ari ni, kami sume masak...aku masak nasi ngan masak air je, ngeh3...housemate2 aku yang lain sume pandai masak...bagush2...nnti nak kena belajar masak lagi ngan dorang...hehehehe...

so, kat sini, nak le wish time kasih pada sume yang sudi tolong kami, terutamanya cikgu sekolah aku yang aku panggil dia ti, walaupun aku tau dia tak bace blog aku ni, tp nak jugak wish...time kasih sbb sudi tolong kami, bawak kami setelkan pape yang patut, bg kami apa yang patut, jasa ti mmg tak terbalas...aku akan kenang smpai bila2...time kasih bebanyak ti...

notakaki : umah aku ni masih kosong, pada sape nak yang sewa sama ngan kami, amat2la dialu2kan...hehehe...tp perempuan je tau, laki aku taknak...

Saturday, February 12, 2011

update GA

Views
tup tap tup tap, dah tinggal kurang daripada 12 jam lagi nak tamat GA yang aku anjur...wat masa sekarang ni, aku tak menyempat nak hupdate pasal GA ni, nak promote pun biasa2 aje...so, time kasih sesangat pada sape yang join GA ni...

dengan hanya tinggal beberapa jam lagi nak tamat GA ni, pada sape yang masih belum menyertai GA ni, jomla join...syaratnya senang saje...hadiah tu, biasa2 aje, aku tak kata pun lumayan, apatah lagi cantik...

notakaki : menghitung hari GA

hujung minggu yang indah

Views
lumrah kalu dah bekerja, hujung minggu adalah yang paling dinanti...dan aku pun dah termasuk dalam golongan orang yang dah bekerja, walaupun hanya seminggu...tp tetap le termasuk la tu kan...hahaha...tp aku tetap maintain kanak2 ribena lagi...kan kan kan...

dua hari tak sempat nak jengah tenet, apatah lagi blog...smpaikan aku termiss entry kat 100penulis, adeh la...frust2...

nak cite psl hidup kat sini, tp tak bape nak nyempat2 lagik...dah tertangguh2 dah ni, tp janji ngan a few kawan blogger, so...sabar eh, jangan bimbang, janji tetap janji...

sementara tu, aku nak kena kemaskan umah lu...basuh baju bagai...jemur baju, lipat baju...ah...banyak penat woo...

Thursday, February 10, 2011

back to school

Views
ngah tunggu ketibaan flight untuk ke bintulu...keadaan kat luar masih gelap agi...aih...pagi2 lagi bangun, dan bersusah payah hangkut beg yang borat2 turun, masuk dalam bus...semalam, masa taklimat, dah diwarning awal2,

cikgu2 perempuan, kena kuat2kan diri sket angkat beg masing2, saya tahu beg kamu2 semua lagi tinggi dari kamu

hahaha...so, aku dengan bangganya menguatkan diri sendiri, kalah errr...kalah sape ek...errr...takpelah, abaikan je lah...

adeh...ari ni nak kena ngadap pentadbiran sekolah...apa cite? huh...bawak2 bersabar ye...kasi can aku rehat2, tenang2 kekgi, boleh hupdate...hope dapat bertenet ngan jayanya...lama dah tak jenguk 100penulis

so, nak le bg ucapan untuk diri sendiri...

ain, selamat kembali ke dunia pendidikan, kali ni, dunia pendidikan yang betul2 pendidikan...keje leklok, hati mau ikhlas...ingat duit yang dapat dari keje ni la yang bakal aku guna, so...biarlah berkat dan berkat....

notakaki : korang takde ke ucapan untuk aku?

Wednesday, February 9, 2011

hari yang penat

Views
bangun pepagi lagi, tahan sejuk...pastu gi breakfast, start 7.45am smpaila kul 10.30pm lebih...taklimat taklimat taklimat...ya allah ya tuhanku...penat otak aku nak absorb...hahaha...absorb kah? kwang3....

ari ni, penantian selama ini, telah diketahui...

sekolah : SMK BINTULU, BINTULU

so, perjalanan dari kuching - bintulu esok pagi...flight kul 7.20am...sume orang cakap sekolah aku ni sekoah yang agak kebandaran....tanya aku...smpai ke sudah aku tatau pape...so, tak kisahla dapat pedalaman ke tak, yang penting internet, line tepon, lokasi beli benang mudah didapati...hahaha...yang itu adalah satu keperluan...opss...lupa...tak ketinggalan air ngan kemudahan letrik...

hari ni sangat penat...walaupun tak delah bersukan mahupun beraktiviti lasak, tetap memenatkan diri sendiri...dan kepala aku masih ting tong ting tong pening...aih...

notakaki : takleh nak jenjalan kat blog kawan2 lain....bila la hidup aku ni nak kembali stabil...

dari klang ke kuching

Views
seawal jam 5.30 lagi aku dah bangun, nak mandi? sangat sejuk hokey...tp gagahkan juga mandi dlm sejuk2 tu...sempat kaki aku cramp seketika...aih...sabar wahai kaki...

kawan aku, flight dia kul 11.20am, aku? kul 3.15pm kot...kawan aku gerak ke klia awal sket, aku sepatutnya tunggu bus kul 9.00am, tp batang hidung bas, batang tayar bas, batang pemandu oppppssss...batang idung pemandu...kul 10.00am baru sampau, loading2 beg, terus gerak....lebih kurang kul 11.00am smpai klia...

terus jumpa mak ngan abang aku yang datang semata2 nak teman aku before gi sarawak...sangat berterima kasih pada kalian...sempat makan sama2 untuk kali yang terakhir...makan mcd je...hehehe...

last peluk2 tium, aku sangat sedih...nangis...haha...standard la tu bagi aku, aku tak kisah pun, tapi abg aku buat pedajal...dia rakam detik2 terakhir aku ngan mak aku, ngan muka berair mata mengalir, ngan gelak malu vs nangis...hoh...

abg : nnti mesti kau gelak tgk video ni
aku : ah...gelakkan diri sendiri...takmo...dah, hentikan...
abg : lalalala...(lalu terus merakam)

aku menangis...pastu ayah aku tepon, oh tidak...aku sebak dgr suara ayah...aku rindu dia...dan aku akan sentiasa rindukan ayah aku...tak lupa, mak ngan adik beradik aku yang lain...

tepat jam 3.25pm, aku meninggalkan tanah semenanjung, dan tepat jam 4.55pm, aku menjejakkan kaki kanan di bumi kuching, sarawak...sume tu, akan sentiasa menjadi kenangan bersejarah dlm hidup aku...

mlm, dihabiskan dengan taklimat dari jpn sarawak, esok pun sama...sangat pack jadual kat sini...tataula sempat tak nak hupdate esok, tp aku akan cuba usahakan untuk menghupdate...

sepanjang taklimat mlm tadi, kepala aku dah pening2 sudah...rasa mcm nak pitam memanjang...mungkin sebab penat+pening naik flight+pening naik lif banyak sangat...ting tong ting tong aje kepala ni...aih...ngadu kat encek leo, tp takde maknanya dia nak layan...dia sendiri penat ngan life dia, so...ain!! sila tabahkan diri kau...

nak kena rehat secukupnya untuk hari esok...ahh...aku sangat penat...

right now, aku stay kat merdeka palace, kuching...perghhh...hotel 5 bintang, tak pernah aku jejak kaki hotel2 gini...pastu bilik...perghhh..aparment siot...gile, mcm duk umah sebijik, ada 3 bilik besar, 3 bilik air, tv flat lagi...ah...mcm2...mcm duk istana pun ada...aku ada rakam video, ingat nak letak kat blog, tp tak sempat lagi...tunggu aku free, aku cite lagi...

notakaki : jaga diri leklok kat tempat orang ye ain...ingat tuhan selalu...

Monday, February 7, 2011

kenangan lucu di hotel

Views
tadi pagi, daftar, terus check in beg dalam bilik, pastu nak get ready gi taklimat bagai lagi...aku dapat bilik kat level 15, kawan aku 19...

nak dijadikan cite, aku ngan kawan aku ni mana pernah datang hotel ni kan, so, masuk2 je, nak cari bilik, tgk kiri kanan...aih...sama je, jumpa bilik...okeh, masuk...letak barang...jom kuar...

aku ngan lajunye belok kanan, pastu kawan aku ni ikut je...sekali, jalan punya jalan...alamak...mana jalan keluar? mana lif? kenapa tangga? mati kau nak turun tangga dari tingkat 19 nak ke tingkat 8....mau masuk sepital aku...

pastu kami bantai gelak kuat2 kat situ...kami sesat...tadi sepatutnya kuar bilik, belok kiri, bukan belok kanan...

aih...macam mana gini...dalam hotel pun bleh sesat, mcm mana kalu kat sarawak? hahaha

pastu berlari2 pulang ke pangkal jalan...

notakaki : kami memang sengal dan senget

aku bukan lagi penganggur

Views
ini sebenarnya adalah autopublish nye entry...

pagi ni, aku dah kena daftar kat hotel goldcoast, klang pastu ada taklimat smpai tgh ari...sesape yang bace entry ni di kala masih panas2, baru pas publish, tu maknanya, aku tgh KHUSYUK dgr taklimat...hahaha...sila la percaya ayat pernyataan aku kat atas tu...

sambil dengar, sambil jote down notes...hahaha...sila percaya lagi sekali hokeh...

sebelah aku, tak lain tak bukan, kompemla kawan baik aku sorang ni...aku selalu cakap ngan kawan aku ni,

aku : kalu kita ni berlainan jantina, dah tentu kau pakwe aku
dia : kenapa aku pakwe kau lak?
aku : sbb kau kuat dari aku
dia : tapi kau lagi tinggi dari aku
aku : ah...takde2...kau pakwe...habis cite...
dia : bengong...

tu dialog tu, sengaja aku letak, bukti betapa rapatnya aku ngan kawan aku sorang ni, kawan aku yang lain, hangpa 2orang jangan terasa naa...korang tetap rapat ngan aku, tp dulu, aku jarang lepak bilik korang kan, sbb bilik korang jauh dr bilik aku...tetttt...aku tipu je...

pagi ni, habis sudah title penganggur terhormat yang aku conquer selama ni, adeh...tp, aku bahagia selama aku jadi penganggur, sbb bulan2 tetap masyuk...kata wat bisnes dari rumah kan...so, bab duit bg aku bukanlah masalah besar...

mulai ari ni, satu lagi fasa hidup aku bertambah, tanggungjawab terhadap diri sendiri, ibu ayah, keluarga...hmmm...hidup ini semakin berkembang, sedar tak sedar, terima tak terima...kena telan aje...

notakaki : pasni tataule mcm mana rupa life cycle aku kan...err..life cycle ke life circle? kwang3

Sunday, February 6, 2011

1 more day left

Views
right now, aku dah ada kat kl sentral, waiting for my friend, dia kata nak amek aku, aku nak naik teksi gi umah dia, tp dia tak kasi...so, aku pun patuh aje lah ngan arahan dia...hehehe..

pastu, rancangan ari ni, kawan2 aku cadang nak buat gathering before aku ngan kawan aku sorang ni fly ke sarawak sinun...dah bace entry kat sini by enhear? dia dah awal2 lagi kecoh kat blog dia pasal pertemuan dan perpisahan terakhir sebagai penganggur...

aku ni, mulai ari ni, dah sah taraf sebagai perantau di perantauan...hehehe...bulih wat tajuk lagu tu...huhu...ada kelas...pastu meraung2 sedih? hahaha...itu trademark namanya...tp aku janji dah ngan diri aku, aku kena kuat...

hmmm...tgh tunggu kawan aku ni datang jemput, tatau nak gi mana ngan beg besar gedabak ni, duduk atas kusi tak bape nak empuk, kerusi kayu kot, keras...kematu sudah bontot ai...hihihi...sebenarnya nak cakap lenguh pinggang, dari semalam agi duduk dlm bus, dahla giler sejuk...menggigil smpai ke sudah aku...dalam ati, nyesal tak bawak sweater 4,5 nam helai...

notakaki : camne le gamaknya keadaan kat sarawak...jangan le sejuk2, tak tahan tulang temulang aku kekgi...

2 days to go - entry tergendala sekali lagi

Views
aduh...serius tak sempat nak bermanja2an ngan tenet semalam, sangat bizi kejar sana kejar sini...menghabiskan masa2 terakhir bersama keluarga...huhu...sedih...

ptg semalam, aku masak spageti, kwang2...setelah lebih 3tahun tak masak kot...hasilnya...mmg tak sedap...hahaha...aku makan okay je, sbb aku y masak kan..

pastu malamnya, get ready nak naik bus, ngan mak ayah aku, akak ngan abg ipar aku, tak ketinggalan, anak buah aku tu...aih...bleh plak budak kecik tu takmo lepaskan aku...kau memang ye, saje nak kasik mak iti ni rindu gian2 kat kau...huhu...

pastu akak aku, she makes me cry, huh...cit lah...mak aku nangis, aku rilek je, leh control lagi...tp bila ngan akak aku, aih...lemah tenaga batin aku...

tunggu bus, kemain lagi lama, pastu kena berebut nak cop tempat duduk...aiseh...bas tambahan, lumrah lah tu...before nak blah, ayah aku sempat kiss kat dahi aku...hoooo...mak aku kat pipi...aku tak mampu nak kiss dorang balik sbb aku takut aku nangis...aku ni dahla ratu air mata dalam adik beradik aku, so...takpelah...aku kena kuat, supaya orang sekeliling aku kuat...

tgh tunggu bus gerak, mak ngan ayah aku bleh plak pusing parking kete depan bus aku tu, last baibai kot dari ayah aku, mak aku...seperti biasa...dah banjir dah dlm kete tu...aih...bersalah lak aku...tp nak buat mcm mana...dah ini jalan idup aku kan...

baru naik bus 10 minit, aku dah rasa mcm mabuk2 dah...hahaha...apakess...msti sbb dah lama aku tak travel naik bus...tahan jo leh...tido...

notakaki : aku kena kuat supaya orang sekeliling aku kuat...dan aku akan jaga diri aku sebaiknya...insyaallah...

ya allah ya tuhanku, engkau tabahkanlah hatiku, engkau bersama2lah aku dlm setiap saat hidupku

Friday, February 4, 2011

erti kesuntukan masa

Views
hari ni aku belajar tentang ketidaksempatan ruang yang ada atau senang nak sebut, masa dah nak habis...

bila dah nak sampai di penghujung, mcm2 kita nak buat, smpaikan kita penat, lelah mcm baru pas lari 100meter...pecut je kejenya...ati pun dah tak tenteram....

alah....moral of the story yang aku nak smpaikan kat sini...owh...baru kau tau masa itu emas....

notakaki : menghitung masa yang ada

3 days to go

Views
pg ni, bangun2 je rasa lapar sesangat...baru je nak bantai nasi, akak aku ajak check paras gula dalam darah...mak aku ada alat dia, cucuk jarum sekali, kuar darah, pastu check...tet tet tet...

6.8 mmol glukosa per liter


oh ho...last aku makan adalah semalam, dalam kul 8 lbh gitu, so, almost 12hours le jugak tak makan pape, and the result is still like that? oh ho...i'm in trouble...


terus google carik bacaan ttg diabetes...kalo korang nak bace, ni aku share sket apa yang telah aku baca...
sinisini dan sini

~ paras glukosa darah selepas berpuasa bagi orang yang tidak menghidapi penyakit kencing manis adalah di antara 4 dan 6.6 mmol glukosa per liter
paras glukosa darah pos-prandial (selepas makan) sehingga 10 mmol/L adalah paras yang boleh diterima


aku ni, family memang ada sejarah penyakit diabetes, even mak aku sekarang pun dah bape tahun amek insulin, so...mak aku selalu pesan kat kitorang adek beradek suh jaga kesihatan, dan aku kalo korang tgk pun, makanan manis2 ni takdela suke sangat...kecuali bubur...hehehe...yang ni aku sangat gemar...pastu air manis pun kurang, aku prefer air kosong...tp satu benda yang aku selalu perasan, aku selalu kena hipoglisemia yakni serangan paras glukosa dalam darah terlalu rendah, dalam sebulan tu paling sket kena adala dlm sekali kena...huhu...cuak le jugak kan...


check2 tadi, terus sentap nak makan beb...hadoi...dahle perut berkobar2 nyanyi suh makan, alih2 gini...adeh...terbantut selero den ni ha...acanno...tp tadi aku dah bantai roti sudah...kwang2...tp aku rasa kejap je perasaan bantut ni, jap agi, aku melantak le nasi...nnti dah duk sana, takde dah nak makan makanan mak masak...kan kan kan...alasan yang logik utk melantak...


notakaki : tak suke jogging, nampak gayanya nak kena consider idea senaman le mulai ari ni...beringat sebelum kena...tp aku syak makan2 time kenduri semalam yang wat aku mcm ni pg ni...hmmm...aku dapat rasakan...

4 days to go - entry tergendala

Views
adeh...rosak counting aku beb...rosak rosak...

sumenya gara2 semalam, aku tak sempat nak menyempatkan diri ini untuk duduk sebentar dan online...see...betapa bizinya idup aku semalam...kebizian itu menyebabkan aku penat dan letih serta mengantuk...to sempat lagi kol dan borak2 ngan encek leo, mengganggu ketenteraman dia memalam...seriyusli, aku ngan dia jarang borak through phone call...sangat jarang, seminggu sekali pun susah nak dapat....

semalam, family aku buat kenduri doa selamat untuk aku, siang2nya makan2 kat rumah, panggil sedara mara, jiran dekat2...pastu, malamnya, wat solat hajat, tu pun wat kat masjid je, alang2 ada majlis agama kat masjid, tumpang le solat hajat sekali...

menu semalam
nasi dagang dengan 3 jenis lauk - ayam, ikan tongkol, dan udang

meriah memang meriah...sume tu kami anak beranak je masak, abg aku pun turun sekali siang ayam...tak pernah2 aku tgk dia siang ayam sebenarnya...hihihi...bagus jugak abg aku ni...paling penat semalam, adalah mak aku, sbb dia ketua chef...yang kedua penat adalah anak buah aku yang sorang tu, kejar sana kejar sini...mlm takleh tido sbb penat sangat...hahaha...cean ibu ayah dia...

okeh...dah reveal da kisah aku semalam...tu kira apa yang terjadi pada hari keempat okeh...ari ni, tunggu entry 3 days to go...baibai sume...

notakaki : penat semalam tak ilang lagik...

Wednesday, February 2, 2011

terima kasih mr skype

Views

pada sape yang tak pernah try skype, apa tunggu lagi, install semudah 1,2,3 pastu terus boleh guna...function dia lebih kurang yahoo messenger (ym) je, cuba personal opinion, aku rasa skype lebih friendly bila mana tenet slow...sebab kalu tenet slow, skype boleh guna lagi, compared ngan ym...

testimoni aku ni agak2 mengancam tak korang sume suh guna skype? hehehe...jangan bimbangla, skype tak bagi pun komisen kat aku, aku saje je nak share kat sini...

kenapa tetibe je cite psl skype? yelah...aku ni pjj punya orang, perhubungan jarak jauh le katakan, nak buat mcm mana...sedih woo...tp takpe, aku kuat...lemah sket2 je la...

nnti bila aku dah duk sarawak, agak2nya, kalu ada tenet, kompem le skype aku asik on aje...senang ngan webcam ngan mak aku ngan encek leo...ngeee...tp, aku ngan encek leo pun bukannya selalu webcam, dia bizi, dan aku nanti pun, tataule mcm mana...bizi gak kot...tunggu cuti sekolah je la kan...

sebenarnya, bukan aku sorang je suke guna skype nih, oprah winfrey pun suke beb...dalam rancangan dia,
oprah selalu guna skype bila nak wawancara peminat dari serata dunia, kadang2, ngan artis2 lain pun gitu gak...gempak kan?

kredit to encek google
gambar oprah sedang guna skype untuk temuramah sape tah
aku tak kenal, sori

notakaki : kalu ada skype tp takde tenet pun sama je, hampeh gak

5 days to go

Views
sesekali, jom ikut aku menggedixkan diri anda kat booth rest n go by gintel nih


kerusi urut...pertama kali aku try, tu pun sebab tengok akak aku try, nak harapkan aku? huh...harem le jawabnya...bayar rm1 dan nikmati sesi urutan top to toe selama 3minit, hoho...

sengaja aku alter gambo nih, motif? takde motif

ni gambar akak aku time dia ngah syiok menjalani sesi terapi eh silap...sesi urutan...dia pun first time try, aku agak je lah...mcm2 dia cakap, rasa mcm orang tumbuk2 belakang, pastu picit2 bahu, pale...ah...kan tadi aku dah cakap, top to toe...so, mmg top to toe lah dia urut...dah turn dia, aku pau lagi singgit duit akak aku, my turn plak hokeh...

aku yang tengah tahan gelak

geli weih kena urut2 picit gitu, ikutkan ati, mau je aku bantai gelak jerit2 kat situ, tp malu le plak, orang ramai kot kat situ, so, tahan je lah, sengaja aku tutup mata, malu ngan orang lalu lalang kat situ...dgn akak akunye nak amek gambar aku, sebab aku paksa dia amekkan gambar aku...hahaha...sememangnya aku adik yang kejam...kwang3

notakaki : nak cekau jugakla sebijik kerusi urut mcm ni, letak kat umah, smbil layan tv, pekena urut top to toe satu!!!

Tuesday, February 1, 2011

6 days to go

Views
okeh, ini adalah entry terbantut namanya, sepatutnya dah publish pada hari kejadian, tp memandangkan aku tak bape nak waras tp bukan gila, maka ari ni baru dapat dipublishkan buat tatapan umum...

sabtu lepas, bersamaan 290111, ayah aku dgn bangganya anjur makan2 khas utk ahli keluarga aku, sempena meraikan kepergian aku nnti...errr...mcm tak sesuai je letak perkataan meraikan kan? mcm nak sangat aku gi jauh2...apa kata kalu aku guna perkataan majlis perpisahan...tp mcm sedih le pulak bunyiknya...ah...peninglah nak guna word apa yang sesuai...

so, makan malam sepatutnya dijadualkan tepat jam 8.30pm, tp aku terlambat mandi...wakaka...maka, sebagai orang yang diraikan, kelewatan aku dimaafkan dengan paksarela oleh semua pihak yang terlibat...wahahaha...
aku serba pink selaku pihak yang diraikan

sampai2 je tempat yang dijanjikan, lapo weih...terus duduk dan melantak...tak pandang kiri kanan beb, pandang depan...lapo sangat...dah makan2, baru sedar...alamak...lupa nak snap picture sebelum, adeh...takkan nak order lagi sekali kot kan semata2 nak snap picture...robek poket my daddy kekgi...so, layankan jo lah apa yang tinggal...

dasat...betul2 mcm dilanggar garuda...
err...dasat jugak keluarga aku terkam2, upacara turun tangan namanya...

menu malam tu
1. tomyam ayam+udang+sotong+sayur
2. ayam paprik kurang pedas
3. sotong celup tepung + pencicah
4. siakap masam manis
5. kailan ikan masin
6. telur dadar
7. air laici kang sorang satu

total kos yang telah dilaburkan...hoho...rahsia...ni baru makan besar namanya...

kesian sama buah ati pengarang jantung, dah ngantuk2 dah

to my daddy dan ahli keluarga ku sekalian,
time kasih sume, korang adalah keluarga aku sampai bila2...jasa dan pengorbanan kalian, kompem...tak mampu aku nak balas...tp kan, utk pengetahuan korang sume, aku belum dapat sponsor mana2 pihak utk setelkan bab tiket flight aku bulan 3 nanti...so, sape berani mau sponsor aku? wakakaka...terbaek ah wokkk...

malam tu, serius...kekenyangan tahap gaban...

notakaki : aku rasa sangat kuat ari ni...hoyehhh