Friday, February 27, 2009

abg demam

Views
kesian sama abg, demam..sume sbb aku kan...iskkhhh...pe lah aku nih...semalam, masa ngah mkn, hujan, agak lebat jugak hujannya...
abg : ain sejuk tak?
ain : sejuk?hurmmm...tak..
abg : betul tak sejuk?
ain : betullah...
abg : betul?
ain : iyer...ala...standard lah tu kalau sejuk, kata hujan ni, kena tempias2, sejukla jugak...
abg bukak sweter dia..
ain : eh, taknak...ain taknak...

abg : apa lak, bukan nak bg ain lah...abg saje je nak bukak...
hurmmm...okeylah...nyesalnye tak bwk payung kan...smlm bwk, tak hujan lak, ari ni tak bwk, hujan plak...hushhh....allah nak duga aku ni...

*
*
*

jom balik...hujan sket2...
abg : taknak menyinggah mana2 kan...
ain : tanak2...
abg : tanak3...
ain : hihihi...wat lagi...comellah...hihihi...msti abg taknak wat
dah...
abg : mmg pun...

abg : amek ni pakai...
ain : alah...ain taknak la abg...abg pakailah...
abg : tak kira mcm mana ain pakai...
ain : nnti abg demam, kena hujan, nak suh org pakai lak, ain takmo pakai...
abg : pakai, abg cakap pakai...

ain : ain takmo pakai...abg amek balik...
abg : takmo pakai sudah...bg abg, abg buang...
ain : baik...takyah pakai...dua2 takyah pakai...

*
*
*
*


abg : abg selsema lah...
ain : kan ain dah cakap...degil sgt td...
abg : mcm demam lak...

abg2...ain dah cakap awal2 td kan, ain tak perlu sweter tuh, biarlah kena hujan sket2, org lain kena hujan jgk, tgk, sape y risaukan sape ni skang...abg jaga diri, jg makan, minum air byk2...kang melarat plak demam tuh, setakat y ain kenal abg, abg selalu gak ah selsema, demam ni...kesian abg tau...thanks sgt sbb jaga ain selama ni, there is no word that can describe it...i'm really thankful tu you my allah...

taktau kenapa tetapi saya tau kenapa

Views
ni ayat sorg lecturer aku y muka dia ala2 emporer cina, perkenalkan ym...yang mulia raja ibrahim bin dato raja haji brima sulong...kelas smlm, dia byk terangkan tentang palapes, sbb dia baru dapat surat dari markas, surat pengecualian niza, sbb niza g medical chekout ari tuh, tak gi kelas dia, dia tanya niza, kenal tak dia sape, mmg takde org kenal la dia, pastu dia cakap hidup ni, kadang2 kena gak kenal ngan senior2 y lepas, hurmmm...bila aku akap kat abg, dia cakap, ym tu ada pangkat apa tah, alamak...abg da bgtau, aku lupa...hehehe...kolonel rasenya...huh...mana la kami tau kan...hishhh...pastu dia terangkan pasal assignment..pasal presentation...banyaknyer keje...pening...and aku tersangatla ngantuk, tido2 dah dlm kelas dia, kesian kat ym de student mcm aku...ym cite, psl lmpk, dia kena kat sekolah kat alor gajah, sekolah abg kan...gud luck abg...rasanya ym tu ok je kan, asalkan jgn wat kepala sendiri sudah ah, ym tu jenis y mcm tu, dia nak org ikut nasihat dia, bukannya tak bgs, bila fikir2 balik, nasihat dia tu bgs sgt, bukan utk kepentingan ym tu sendiri, utk kepentingan student2 mcm aku ni...pastu dia mcm bincang isu2 semasa sket, that's why la keluar ayat tuh....kita semua tak tahu kenapa, tetapi dia tahu kenapa...menunjukkan bahawa ym tu bukan calang2 org tau, dia byk pengalaman, kita takleh duga pengalaman dia byk mana...hurmmm...aku rase sedikit bersemangat ngan ym ari nih...he makes me think about something....hurmmm...

Tuesday, February 24, 2009

mlsnye nak bace kepimpinan nih

Views
seriously ah, nak kata da hbs study, tak jugak, ntah hape benda y diingat pun aku sndri tak tau, tp arghhh...penat...takmo ngadap buku kepimpinan g dah...hishhhh...pegi2, serabut ngan buku kepimpinan...midah pun amek buku tu letak meja sebelah...tak sampai 2 minit...midahhh...ambilkan buku aku tuh...hihihi...hishhh...budah nih...td taknak...hehehe...aku kena bebel ngan auntie midah...heheheh....mlm ni test kepimpinan, kul 8 tau...

Sunday, February 22, 2009

kisah kami

Views
smlm, aku sgt bosan berada kat bilik, linda dtg, cakap2 kejap, amek gmbar, pastu aku tido..waaa...asik tido saja...pe punya budak ah..ptg, linda dtg lg, with something really important...misi utk ke totttt....hurmmm....aku rase terpanggil sgt dlm kes dia nih...heheh...petunjuk dr ilahi kah..wallahuwa'lam...aku pun tak tau...dgn sekali kol, berjaya, aku tggalkan linda...heheheh...setel 1 masalah...kami matang menempuhinya...bosan ari nih, abg gi finishing school...masuk school balik...hihihi...seharian, dia cakap dia hbs kul 5.30...hurmm...5.30, aku ngan linda g fudkort...mkn2...ngan abg sekali, niza takde, dia keluar, tp kami taktau ke mana, harap2 dia selamat, serius aku sgt bimbangkan dia...masa mkn, hujan sgt lebat, sekali petir ngan guruh sgt kuat, smpai sakit pale aku...huh...hujan, tempias2...rasa mcm nak nyanyi lagu dangdut memori daun pisang, ngeh3...abg belanja mkn aiskrim lagi, hehehe...aku tau linda nak mkn aiskrim, aku suh ah dia belikan sekali...hihihi...
linda : waa...best ah kuar ngan dia...
aku : hihihi
tnggu hujan reda...balik...teringat mase kecik2 lu, balik sekolah ramai, nnti kalau ada y guna beg sekolah bertali belakang, org y ikut kat belakang tu akan tarik tali beg y depan tu, wat mcm kuda...hehehe...hiyargh3...aku wat kat abg...dia layan je...hurmmm...unmatured sungguh aku ini...mlm...aku leh smbung tido agi...takde mood tol nak study, nak msg abg, tp takmo ganggu dia nak study..takpelah...alih2, aku tetido...midah datang...nak pinjam selendang, nak g dinner k17...pastu abg kol...cakap2 ngan abg...seronok sgt...byk y we share...
abg : apala y pmpuan ni buat smpaikan aku rindukan dia...
ain : it touches me...

Saturday, February 21, 2009

msb oh msb

Views

mula2 ari tu ngamuk2 takmo pegi, last2 sekali, nmpak mcm aku lak y semangat...hehehe...midah y paling semangat, tp dialah y paling lmbat smpai...ceh...linda ngan niza, aduhai, da kul bape da ni, gi lah mandi, kekgi kalut tak tentu psl, shushah...smpai sana, jauh gak perjalanannya, solat mghrib, kalut2...amek gmbar ramai2...masuk dewan, terima hadiah berharga 20 hengget (20 hengget la sgt)...duduk kat meja, makan2...dgr ucapan....tgk org dpt hadiah...majlis tamat...really enjoy...naseb aku duk semeja ngan niza, takdelah aku dilanda kementalan sekejap kan...pastu amek gmbr...heheh...ni y besh nih...tp sblm tu, aku dpt 1 surprise y mmg aku tak bajet, someone dtg mlm tu, thanks...mula2 aku rasa mcm nak marah je ngan dia, tp bila fikir2 balik, apa la salahnye kan...biarlah dia nak dtg, penat dia wat surprise, sekali aku nak mrh2 lak...tp kejap je aku mcm tu, pastu aku ok da...thanks abg...kami amek gmbar sesama, tak byk gmbar, tp bolehla kan...ni sume gmbar y kat enset aku je, gmbar ngan midah takde, kat kamera lain...tak dpt la nak letak kat sini...

Friday, February 20, 2009

kami tetap berempat

Views

no matter what happen, aku tetap berempat...smlm, kami semua lepak bilik linda, smpai kul 1 pg lebih, cean linda, dia mana tahan tido lewat2 nih, tapi ntah, byk benda that we talk, gelak2, hurmmm...i'm gonna miss this time, time that we share what we know, we share what we feel, we talk about anything...plg aku tak bleh blah, aku dijadikan bahan oleh dorg, abg2...tak hbs2 nak kenakan aku, dorg mmg mcm ni, always gelak, senyum, but i never know what they felt, i wish that i could know, supaya aku akan phm mksud ayat dorg...hishhh...am i think too deep? maybe...sbb bg aku, ssetiap org ada kelemahan n kekuatan, mcm mana kita nak tau psl tu, melalui perwatakan mereka, sbb tu kot aku selalu think too deep, aku nak tau dia ni mcm mana, mcm tu ke, mcm ni ke...hurmmm....papehal, aku doakan kalian bahagia tau...aku tak mo tgk korg sedih2, suke tgk senyuman kalian...i love to be loved...

linda, niza, midah...mungkin apa y berlaku nak uji kita kan...i wish that i can talk to him about this, tp msti kau tak bg kan lind...ya allah, tlglah tentukan apa y terbaik buat mereka, kalau apa y berlaku ini adalah perkara terbaik bg mereka, maka beginilah mereka, tp jika ada jalan lain, tunjukkanlah kami jalan itu, aku merayu pada mu ya allah ya tuhanku...aku cakap hidup ini bagai roda, kejap di atas, kejap di bwh, niza ckp aku kat atas, lmbat lg nak ke bawah...i don't like what u said la niza...aku tau hidup ini bagai roda, tp aku takmo kau ckp mcm tu kat aku, i feel hurt...

korg sakit, aku juga sakit...kerana hubungan antara kita ini lah menguatkan satu sama lain...linda, niza, midah...aku syg korg melebihi segalanya...really love you guys...

Thursday, February 19, 2009

takde jawapan adalah suatu jawapan

Views

adushhh...takleh terima ah belajar kompleks ni, makin hari makin takleh nak terima, sakit je...semakin tak phm, lecturer pun semakin pening...hahaha...rasenya tak masuk lak ngan doktor mansor monsi tuh, haaaa....td ptg, dia ajar cara nak solve apa tah, aku tak phm, but i was really interested ngan ayat dia, "takde jawapan itu pun adalah satu jawapan"...hurmmm...dahla aku rase sgt moody mase belajar method y dia ajar tuh, alaa...nape leh jadi mcm ni, as a student, i should maintain the strength of concentration...tp tak smpai separuh jln, da jd mcm ni, hampeh ah...teruskan usaha ain, teruskan usaha...kompleks+kaedah+pengaturcaraan+kepimpinan+kaedah ngaja kimia+pengurusan makmal...teruskan usaha anda...

Wednesday, February 18, 2009

matinya rakan si ratatouille

Views

lps kelas, kami berempat gi lah mines, mall paling dekat ngan kolej kami, naik bus rapid...naik je rapid, hujan mencurah2...sgt dasyat...
niza : dah lama langit tak menangis, dia telah lepaskan segalanya di sini..
aku : terasa kepedihan dia...hujan y turun bagaikan mutiara...
????
harap2 la bus ni berenti depan2 pintu masuk dia tu ek...kalau tak, naya ah ni...berenti da mmg cun da, tp bila kami nak redah hujan tu, tahap hujan tetibe meningkat lak...hbs basah kami...masuk dlm mines, gigil2 sejuk...hehe...siap kena perli ngan abg kedai mkn sbb masa nak ckp nak mkn apa suara gigil2..hehehe...dah beli barang, solat asar, nak balik...
eh..tgk tu, ada tikus ah wei kat tgh jln tuh, kesian dia, mesti dia sgt takut, kete laju2 ah, byk lak tu, dia diam je, takleh nak g memana, tlglah selamatkan dia, jgnla kete langgar dia, kesian dia...eh3...tgk tu, dia bangun, dia berdiri, aduhai...aku tak thn ah tgk dia kat sini...tlgla selamatkan dia...eh3...dia melompat...ehh3...aku nak gi thn kete...
takyah la ain..
ain...dia da kena...
ha..??ermmm....i'm crying...kesian dia...td dia idup lg, tgk da takde da skrg...kesian dia...manusia ni kejam sgt, smpai hati...betapa manusia sgt kejam, alam menangis tiada siapa y pedulik...aku menangis lagi...

Monday, February 16, 2009

nak epal ijau

Views
sha...ain nak mkn epal ijau...
iskhh...ain tu student...nak belajar lagi...mana bleh mkn benda masam, tak elok...
alaa...ain suke epal ijau...
eh...epal merah ni bleh mkn, dia tak masam tau...
ain tak suke epal merah...tak rangup...nak epal ijau jgk...
takboleh2...
ha...ye la...takmolah beli epal ijau...beli honeydew je...
eh...belilah epal ijau...
takmo da...

boleh ke panggil mcm tu

Views
nak panggil apa ek
panggillah apa2 aje y sesuai
betul ke...hurmmm...abg lah
iskhh...takmo..takde adik mcm ni
pulak dah, tak boleh takpelah
boleh je
apa y boleh
panggil abg
ek?

Sunday, February 15, 2009

terima kasih cinta

Views
lg beberapa jam nak masuk hari baru...ada org nak bg mkn putu mayam...sedapnye kan...kat tmpat aku, putu mayam ni dimakan ngan kuah y manis, kat sini, eh...mana kuahnye, nape ada kelapa parut, ada gula perang?uiksss...mcm ni ek...haduishhh...mcm mana nak mkn ye...mkn je lah...org da bg...thanks hasbul...tp kesian, aku tak mkn sgt, sekeping pun tak larat nak hbskan, nasib baik anizah ada, dia tlg mkn sket, dia mkn byk2...hehehe....pastu anizah balik...ingatkan nak ikut anizah balik sekali, upenya tak, dia ada agenda tersendiri...kami bercakap ttg peristiwa hari tuh...aduhh...mcm mana nak elak nih...nyamuk2...dia paksa aku cakap pandang mata...eh2...mcm tau2 je aku ni jenis y cakap pndang tmpat lain, selalu mcm tu kan...so...we are now in sesi luahkan apa y terbuku...everything that we want to know dibangkitkan...and then...i got this...terima kasih cinta...

Friday, February 13, 2009

cinta bukan milik kita

Views


sume org bercerita ttg cinta, cinta itu, cinta ini, kecewa kerana cinta, sakit kerana cinta, bahagia kerana cinta...mcm2 lagi kan...kita kena ingat sbnrnya, cinta itu bukan milik kita, tetapi milik allah sepenuhnya, kerana dia bermurah hati, dia mengenalkan kita kepada cintanya, maka kita jatuh cinta, kerana dia penyayang, maka dia membuatkan kita gembira dan bahagia kerana cinta, kerana dia sangat adil, kita senyum kerana cinta, tapi itu semua masih lagi bukan milik kita, dia mampu mengambil kembali apa y diberikan kepada kita tanpa kita mampu mempersoalkannya, kenapa mesti dipersoalkan...semua itu milik dia, dia berhak ke atasnya, bukankah kita sendiri sudah berjanji dengannya dulu, semuanya adalah hak dia, dia mmberi kita merasai semua itu, kita meminjam daripadanya...maka, cinta itu bukan milik kita...kita hanya mendapat pinjaman cinta daripadanya...utk terus bercinta dan dicinta, suburkanlah cinta kita padanya terlebih dahulu...barulah dia tidak terasa apabila kita belajar mencintai y lain kerana dia yakin cinta kita padanya tidak susut...mungkin hari ini baru aku sedar, cinta pada ilahi lebih berkuasa dan mengatasi segala cinta y ada di dunia ini, tiada y hebat mencintai ilahi...baru hari ini aku sedar...betapa aku berada dalam golongan y kerugian...ya allah...kurniakan aku cinta y diredhai mu, kurniakan aku cinta y sejati...aminnn....

nak epal hijau

Views

mase dlm kelas, de sorg budak kelas ni, bukak laptop dia, dianye screensaver gmbar epal basah2 sket...perghhh...gila kecur mulut aku...aku ckp kat linda....lindaaa...nak epal...pastu laki tu pndang belakang...eh...kuat ke aku cakap td...hihihi...linda ckp nnti kita beli...tapi aku takmo epal merah tau, nak epal hijau...hehehe....nak2...nak skrg ni...nak skrg....

Thursday, February 12, 2009

pagi2

Views
"good luck test nnti ain.."

erm...thanks 4 the wish ek...hope u know this...

sorg sakit, sume rase sakit

Views

i'm not that good friend actually, but if one of us having problem, seems like i'm having problem too...mungkin dia tak sedar perkara mcm ni, tp kitorg rase, rase mcm kehilangan sgt bila one of us down mcm ni...aku tau dia down, tp aku taktau mcm mana nak pamper her, kalau aku tau dia kat mana, maybe we all will run and get her, aku tak byk kawan...mereka bertiga sahaja kwn aku kat sini, the most best friend that i have, dorglah kekuatan aku, dorglah kelemahan aku...mgkin ramai tak sedar, i'm not that good, but atleast aku snggup lakukan apa sahaja demi kawan...so, kalau dia down mcm ni, aku turut rasa down...to my friend, i know what u feel, only i don't know how the feel is, pleaseee....don't be like this...i know u can do it...come back here as soon as u can...

Wednesday, February 11, 2009

tunjukkanlah aku petunjukmu

Views
oh tuhanku, apa y berlaku hari ini mengikut kehendakmu y allah, hanya engkau mengetahui segalanya...oleh itu, aku pohon berikanlah aku petunjuk mu, berilah aku petanda....apa y bakal terjadi dalam hidupku ini...aku memohon padamu ya allah ya tuhanku...

Monday, February 9, 2009

a trip to zoo negara

Views





first of all, nak wish shah thanks a lot sbb brings me there...thanks tau...what a moment la...so heppi...dpt tgk byk haiwan dpn2 mata, yelah kan, before this, plg2 koman pun tgk dlm tv kan, ni dpn mata beb...jarak bape kaki ke ngan those animals....mcm budak kecik y baru nak belajar about animal je...hihihi...these are moment y aku mungkin takkan lupa...hehehe

abg...abg...cepat naik, bwk anak2 naik...kang kena patuk ngan burung2 tuh, wat malu dek org jer...kata sorg ibu pada suaminya....

eh...kura2 ni mcm nangis je kan...hishh...ain ni, sentimental je...kata shah pd aku...aku sentimental? iskhh...mmg pun...heheheh

waaa...pandaila monyet ni posing...kata aku ngan penuh perasaan keterujaan...eh, bukan ke ain tu mmbe dia, dia kenal ain lah tu....kata shah...dia ni, nak kena ketok je...

Saturday, February 7, 2009

pe kes ngan msb nih?

Views

aku taktau lak isu msb or malam sejambak budi nih sbnrnya hot issue di kalangan senoir2 y terdiri drpd 3rd year students nih...smlm de meeting bersama pengetua, sume nye dibangkitkan, i think sume dah dibangkitkan kot, taktau lak kot2 masih ada y berbaki, tak smpat dihujahkan...tp serius sgt hot...org tu bg pandangan mcm ni, org ni bg pandangan mcm ni, aku? hey...i don't care, but in my opinion, just an opinion jer...kalau kena bayar seratus sekalipun, bayar je lah, sbb dah mmg kita nak pegi kan, kalau taknak pegi, then tak payah byr, msti ada sbb nape tak pegi, aku sndiri pun tak pegi, alasan aku? aku tak suke, mls nak cari baju ikut tema, kalau just pakai apa y ada, rase mcm ak best lak...sonang cito, tak pyh pegi...y nak pegi, pegi jelah, aku tak ganggu...it's up to u right...jd jgn nak serabut2kan keadaan ckp ni mahal la, ni murahla, we should get better than that la...there must be a reason behind all these right...let them do their work...okay...

Tuesday, February 3, 2009

jgnla aniaya aku, tak baik tau

Views
betul ke kau ngah salin nota tu? nak gnti balik nota dia y hilang ek? iskhhh...kau nih, dorg tak gitau ke buku dia tak ilang pun, kau tertinggal je, dah jmpe balik dah, dah bg kat tuan empunya badan dah pun, nape kau tak tanya, buat keje sia2 je, ala...ni y aku sedih ni, kesiannya kat kau...asalla dorg tu kejam sgt smpai tak ckp pape pun kat kau...kau ni satu, buat keje bukannya reti mulut tu nak kasi ringan2 tanya org, eeee....
*
*
aku tak salin pun, aku tipu je tadi...
*
*
hah...kau tipu ker...weiii...nak pecah da jantung aku nih dilanda kesian kat kau, kau leh cakap kau tipu jer...hadoihhhh....mcm jatuh longkang lak rasanya...eeee.....

Sunday, February 1, 2009

eh

Views
aku : aku nak ayat romantik dr kau
dia : nak buat apa
aku : nak jugak, nak jugak
dia : aku tak reti lah
aku : ni y aku nak ajar kau nih
dia : ha, yelah2...
aku : hehehehe...okay2...aku dgr ni...
dia : ni ayat romantik aku
babai
aku : ha?