Thursday, April 26, 2012

Tuesday, April 24, 2012

genap 25 tahun

Views
ini wish basi punya style lah...haha..sabtu lepas, genaplah aku 25 tahun, syukur alhamdulillah...dengan kesihatan diri yang tak bape nak kuat, tak sangka masih diberi kekuatan sehingga hari ini...

layan gambar kek hari jadi yang sekeping nih, hehehe

tak nampak nak baca tulis apa? meh aku besarkan untuk korang

happy birthday sayang =) *lurve
moga sihat dan ceria selalu

terkejut gadak aku sebab masa nih aku dah bantai tido bape round tah, sebab aku tak bape sihat...dilanda kedemamam disebabkan kedegilan sendiri...hahaha...padan muka aku...

so, itu adalah alasan kenapa takdak gambar aku espeseli flow kek dibawak masuk dengan candle sebatang, auwww....takkan aku nak buat perangai ngengade nak amke gambar plak kan...hahaha...*sengal

terima kasih tak terhingga pada yang menjayakan sambutan ulang tahun kelahiran aku...owh...i'm speechless...dan2 pas tiup lilin, dapat kiss dari sayang2 aku...oh...kalian memang sengaja nak buat aku tacing2 mak jemah kan? saje je tau...habis pipi aku, dahi, sume kena...aaaa...bahagia jap...wakakaka

paling tak leh blah, kek ari jadi, hahaha...thanks to secreto recepito sebab masih tidak tutup di kala kelewatan malam...rezeki aku kot...peberet aku tuh,walnut brownies, siap ada dua pieces lagik...hahaha...suke2...pastu lagi dua, something related to cheese yang memang sengaja nak mengciskan aku...sebab...aku tak suke cheese cake...maka...lagi dua pieces tu rezeki sayang2lah ek...amek ah...

malam2, makan kek, pastu sambung tido..sangatlah tidak sehat gaya hidopnyer....agagaga...nasibla hari jadi sambut sekali setahun je kan...kalau berkali2? *pengsan

notakaki : terima kasih sayang2

teringat pada mereka yang jauh, ingatkan ada surprise dari mereka...tp takpelah...sedarlah diri tu sket, kau tu sape nak demand2 mereka? layak ke? dari kejauhan mcm ni mampulah kau...*sedih

baru lima hari

Views
tengok last hupdate entry, 20hb, hmmm...baru lima hari hupdate rupanya...tp mcm dah berbulan, dan mcm2 jadik ngan life aku...untuk dikongsi, rasanya tidak ada yang sudi untuk mendengar, sebab ini adalah rahsia hati...mana bulih2 share maaa....

semalam, ada satu benda yang terjadi dalam hidup aku, dan ini adalah sesuatu yang tidakkan bisa aku maafkan sampai bila2...sedangkan nabi memaafkan umatnya, maaf...aku tidak semulia baginda, dan tidak sebaik baginda...

once you've touched me, i'll never forgive you for what you have done....for the whole time, i've never talked to you, never looked into your eyes, but then, this is what you have gave to me? thanks...and you know what, i'll be haunting every inch of your shadow

notakaki : nak je aku publish apa benda yang aku maksudkan itu, sebab i've done nothing wrong to you

Friday, April 20, 2012

titik mula

Views
assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca therosputih, tanpa kalian, tak mungkin therosputih mampu bertahan sehingga ke hari ini kan...terima kasih atas sokongan anda...

ari ni ari jumaat, errr...sume orang dah tahu kan...tapi aku nak jugak mention kat sini...sbb ari ni, aku memulakan sesuatu ekspedisi yang aku panggil, "ekspedisi mencari identiti"

tak paham? mmmmm...its hard for me to explain it as too many things happen in my current life...dengan ujian kesakitan yang ada, dengan ujian sekeliling lagi...benar2 menguji kekuatan dalaman aku...aku selalu cakap aku kuat, aku kuat sebab tu je yang senang dan mudah utk aku sebut...utk bertindak kuat, untuk menjadi kuat, bape kali tah aku surrender angkat tangan, tak sanggup...tp, do i have any choice to choose? of course la tak ada...weather i like it or not, i still have to feel the life...eventhough its suck...

aku dah lama lost dalam dunia yang sedang aku jalani...mungkin kehijauan dan keindahan bumi tuhan boleh beri aku ilham untuk mengenali siapa diri aku yang i used to be before...mungkin...

notakaki
allah...ampunkan aku...

Thursday, April 12, 2012

selamanya kan ku tunggu

Views
tuhan tolonglah diriku
khabarkan aku menunggu
sampai kapan pun ku tunggu
kerana dia hidupku

Wednesday, April 11, 2012

kosong

Views
susahnya rasa hidup sebab tak ada sesiapa di sisi, dengan kesukaran aku untuk bergerak lagi...

aku rasanak bawak kereta ptg nnti, tp aku perlukan teman di sisi in case jadi sesuatu, senang...tp...pada siapa harus ku ajak...

kosong...

menanti yang tak sudi...

Friday, April 6, 2012

awak

Views
saya tau saya mcm mana, dan saya tak pernah harapkan awak untuk ada di samping saya sebab saya tahu, keadaan tak semudah yang saya sangka, awak tak perlukan saya sebagaimana saya perlukan awak dalam hidup saya, dan saya tahu, awak boleh teruskan hidup tanpa saya tapi saya tidak mampu hidup tanpa awak..l

setiap hai, awak yang saya ingat, dan setiap masa, awak yang saya impikan...

hati ini perlu dirawat, biarlah saya melangkah, dan saya tahu, awak takkan sekali-kali menghalang saya untuk pergi, kerana awak sudah berubah, bukan macam dulu lagi...

pergilah saya untuk diseksa duniawi, hingga ajal menjemputku...

Monday, April 2, 2012

dia

Views
dia menjauhkan diri kerana mahu aku mengerti, "usah ganggu aku lagi"

Sunday, April 1, 2012

email yang tidak bermakna

Views
aku ada hantar banyak email
namun sekali sahaja dibalas
pendek sahaja
aku hantar lagi
kali ini
bukan sahaja tidak berbalas
malah tidak dibaca
mana pergi janji
mana pergi semangat
seperti yang dinyatakan
kau dusta
bersama sejuta cerita
di mata ini
jelas terbukti
kau sudah lama berubah
bukan hari ini
malah sudah lama
sejak dari awal
ceritamu sudah beralih
namun kepadaku
masih jua kau lafazkan
akulah watak cerita itu
dusta lagi
dusta seribu makna
mengapa susah
menyatakan kebenaran
dari berselindung
di sebalik kata cinta
ini bukan cinta
tetapi kebodohan
yang kau beri
kepada aku
agar aku percaya
kau milik aku

aku sedar
kau sudah pergi
kepada dia
yang lebih membahagiakan
bukan aku

email itu
tinggal sekadar email
sudah tidak bermakna lagi
biarlah aku membisu

orang itu

Views
ada orang itu
dia sudah lupa
dan dia sengaja
melupakannya
hal hati
kerana dia
dengan hati yang baru
hati lama
dibuang sahaja
tanpa khabar berita

ada orang ini
saban saat
dia menunggu
akan hal hatinya
di manakah
mengapakah
namun tiada jawapan
cuba untuk menghubungi
namun tidak berjawab
kosong

ada orang itu
kalau dengan rakan sekalipun
pasti tidak sebegini
inilah lumrah kalau sudah berjanji
apa sahaja boleh diukir
jika ditanya
pasti menafi
bukan orang ini tidak tahu kebenaran
ia sudah terhampar depan mata
apa yang dibuat
oleh orang itu
dengan buah hatinya

orang ini
ditinggalkan
kerana alasannya
orang ini yang tinggalkan orang itu
orang itu perlu hidup
teruskan hidup
orang ini akur
kerana dia bukan siapa-siapa
orang ini berlalu
dengan sejuta kesedihan

biarlah
duka ini
dikongsi sendiri
tidak perlu sesiapa
derita ini
hanya untuk orang ini