Wednesday, April 30, 2014

wordless wednesday : rindu = tears

Views

notakaki : happen to me everyday, sobsobsob

Tuesday, April 29, 2014

kursus di hari sabtu

Views
dah dua minggu berturut2 dah aku kena pi kursus pada ari sabtu...potong stim tol lah...haha...nak buek camno, eden yang hanyo menurut perintah yo...

ini cerita sabtu lepas punya, yang sabtu sabtu sebelumnya tuh, dah terkubur tanpa nyempat hupdate sini, miahahaha...pastu lupa nak snap gambar, tu yang jadik 3kuasa3 malasnya nak hupdate tuh...

berbalik pada cerita sabtu lepas, teacher2 ada kursus 'peer reading' kat ppd, aku kan teacher dah sekarang ni...tu yang pepagi lagi dah menapak gi ppd yang jauhnya sejam dari rumah aku...adoila...kesian alia sebab pepagi lagi kejut dia suh bangun...

dalam surat, tulis kul 8 mula, tapi tengoklah jam kat dinding tuh, tak mula2 pun lagi...bengkek je ati aku nengok jam...




huh..aku nih dahla pantang kalau berjanji tak ikut, especially kalau bab mada mesyuarat, kursusu bagai..owh...

kul 9.10am gitulah baru la ada ura2 nak mula kursus...aku bajet dalam tengah ari, paling2 busuk kul 2 pm gitu, tamatlah kursus...sekalik, hamek kau..4.30pm hokayyyy...waaaa...

nak menangis dondang sayang aku ni bila ngenangkan alia...lamanya tinggal dia ari ni...last2, sampai rumah, kul 6 lebih...makin la sahdu aku sebab lama sangat tak jumpa alia...

kesimpulan daripada kursus, ada la sket input dan kepelbagaian kaedah nak ngajar english pada budak2...tapi aku sedikit terkilan sebab bahan kursus tu more on primary school...menari2 bagai, lompay sana, lompat sini...sekolah menengah takde budak dah nak menari2 lompat2 bagai, malu katanya...cit...kalau time cikgu lambat masuk, takde plak malu nak menari lompat tuh...nyampah teacher tauuu...

notakaki : i'm trying my best to educate the children there, wish me full of luck ek ek...


Monday, April 28, 2014

anak mama injured lagi

Views
bila tengok anak injured lagi kan, mula2 dalam kepala otak aku, mesti maki2 diri sendiri sebab tak jaga anak dengan baik...pastu rasa sangat bersalah dengan alia...tapi at the end, tak boleh buat apa2 sebab aku pun tak ada dengan dia masa dia kena...

alkisah...alia dihempap piala pusingan yang ada kat rumah, adoila...rasa nak campak je piala tuh jejauh...

aku dimaklumkan...masa dia kena tuh, sume orang tengah solat, jadi alia tu apalagi, amek kesempatan menyelit sana menyelit sini sambil nak capai piala tu, dannn...apalagi...panggg lah atas dia...dapatla dua tanda lebam...satu kat pipi...

buat2 tak nampak ajer lah yer kotak2 bawah sinki tu, fokus pada bulatan merah tu

satu lagi kesan lebam di kaki

maaf la ye kalau tak bape nak nampak, enset cipoot je...

aih...malam tadi tidur, mimpi macam2 pasal alia...mungkinkah disebabkan perasaan bersalah itu? atau memang aku sentiasa dapat mimpi buruk?

notakaki : tidur peluk alia dari awal tidur sampai ke pagi...bestnyer...



Sunday, April 27, 2014

x dan y

Views
selamat hari jumaat


tiap2 ari kena buat latihan matematik

Monday, April 21, 2014

its my birthday

Views
selamat hari jadi
selamat hari jadi
selamat hari jadi ain
selamat hari jadi

nyanyi sendiri lagu birthday sebab takdak orang nak nyanyikan..hukhukhuk...sadis...sahla hujung bulan, nak pi celebrate sendiri pun tak lepas sebab poket dah kurus...haha...takpelah...nak buat macam mana, tang beli hadiah tuh, tiap2 ari belikan sendiri hadiahnya, so...takdak issue la sebenarnya...


abang aku antar nih, pehh...dan2 terasa sahdu...hahaha...mekasih ya...dan terima kasih jugak atas doa2 dan ucapan kalian semua, terutama sekali kawansampaimati..

notakaki : pagi2 dah terima ucapan birthday dari housemate tersayang, thanks dear...alia pun tak ketinggalan bangun pagi terus kish mama...owh...terima kasih sayang...

terima kasih jugak untuk awak sebab wish kat saya...


Tuesday, April 15, 2014

malam sepi

Views
di malam sepi
berteman si air mata
tidakkan bisa berhenti
kerana hati terlalu hancur
hati yang ada
pecah berderai
kenapakah dikau lupa
untuk berfikir sebelum bertutur
kini sudah terlambat
jiwaku tercalar
tidakkan bisa
memaafkanmu
seperti mana lantang bicaramu
seperti itulah jua
aku terluka dan terluka
tempat mu bukan di sini
tempat ku juga bukan di sini
aku mahu pergi


setiausaha = setiap usaharrr

Views
hari ni dah bergenapgenap dah aku pegang jawatan SETIAP USAHARRR PIBG sekolah aku, pehhhh...sangatlah banyak *baca banyakbanyakbanyak patplohpat kali* kerja yang nak kena diuruskan terutama sekali bab surat menyurat tuh...pehhhhh

kalau bercakap bab pengalaman, memang sangat best sebab dapat belajar tentang macam2 benda baru, seronok pun ada...i really enjoy with the experiences i gained, totally an enjoyment experience for me...ha kau...jangan sampai mama speaking tau...

yang tak beshnyer bila mana kena korbankan masa bersama anak, masa tidur, dan masa2 yang ada, tak sebut lagi tang tenaga yang telah dicurahkan...takpelah, dah memang tugas kita kan, bekerja kerana allah, insyaallah allah akan lindungi dan sayangi kita dan keluarga kita...

pagi ni janji ngan ydp pibg nak jumpa sebab nak setelkan surat, tapi aku terlewat dekat ngan setengah jam...sadis...bersalah sangat...aku sebenarnya pantang bila berjanji tapi tidak ditunaikan, memang berbakul2 la jampi serapah aku taburkan, hahaha...tapi bila mana aku sendiri langgar janji, pehhh...jampi itu terkena batang idung sendiri...ya allah, kau ampunkanlah dosa ku...

pssttt...cantik tak sudut gambar yang aku guna? kihkihkih *masuk dalam bakul dan cuba nak angkat itu bakul maaa

notakaki : memegang jawatan selain tugas hakiki sebenarnya lebih best bila mana kita hanya perlu laksanakan jawatan itu semata2 tanpa perlu campur aduk dengan tugas hakiki...tapi nak buek camno...SYMP - saya yang menurut perintah



Monday, April 14, 2014

mood menjahit

Views
kat tempat kerja aku, dah kalut dah orang duk tempah baju untuk raya...errr...aku belum buat pape pun...dorang cakap tukang jahit dah tak terima tempahan lagi dah...pehhh...

ntah tetibe je, aku pun rasa nak membaju baru...miahahaha...nasibla pandai menjahit ko, maka...sesi membentang kain untuk dipotong lerrr...


saje jer kasik blurr sebab takut nanti kalau nak buat pakai raya, takler basi sangat kainnya...hahaha...dia punya perancangan musti patplohpat langkah kedepan...tak leh blah...

kain dah siap jahit tepi, tapi tu lah...bila tah nak menggudek mesin jahit...

alia dah tidur, mama nya pun rasa nak tidur jugak, hampeh tol...

notakaki : macam2 nak buat tapi terbantut sebab kekangan kerja lain


bee buat alia sakit

Views

tepek gambar bee dulu sekor, tu pun cilok kat google jer, buat pembuka entry...

alkisah hari khamis lepas, tengah duk godek2 pusing sana pusing sini ngan alia kat sebelah, duk main ngan mainan dia, sekalik...anak dara mama meraung...kenapa? kenapa?

cepat2 tengok tangan dia sebab perasan dia duk pegang tangan kanan...sebelum tu, dah perasan ada sekor lebah sesat masuk dalam rumah, dan hati aku terus terdetik pasal lebah tu...cepat2 aku tengok kat mana tang sakitnya sebab syak alia kena sengat ngan lebah, dan biasanya lebah kalau dia menyengat, dia tinggalkan sengat dia tu kat tempat dia menyengat...errr...bape banyak sengat daa dalam ayat nih...kome paham ke idok? kihkihkih

okeh, berbalik pada alia yang tengah metaung tuh, mata aku terus dapat detect benda itam kat jari dia, iyer!! itulah sengatan berbisa tu...terus tarik cabut dari jari telunjuk alia...owh anak mama kena sengat dek lebah...sambil dalam ati maki2 diri sendiri sebab alpa pada persekitaran menyebabkan alia dilanda kesakitan...

cuak beb, tuhan je yang tahu betapa cuaknya aku...adala dalam 5minit alia meraung, pastu aku pujuk2, tiup2 tempat sakit, dia terus diam walaupun masih berbaki air mata kat pipi, dia dah boleh bercakap bercerita dalam bahasa dia, tunjuk2 tangan dia yang sakit...

jari dia otomatik pastu membengkak, kihkih...kelakar pun ada, cuak pun ada, marah pun hado...sume bercampur2...mula2 nak bawak dia gi klinik takut la plak kan, tapi mak cakap tak payah...so, aku hold kan dulu, pantau alia...tengok dia pub macam takdak pape berlaku, happy jer...

tapi dia citerla sambil tunjuk2 tangan dia, bila aku pegang nak tengok, dia tarik, tak kasik aku pegang...sakit gamaknya kan..



so,pergila aku sekolah macam biasa..bila cite kat member kat sekolah, dorang bising kenapa aku tak bawak gi klinik cepat2 sebab bisa woo kena sengat lebah...terus aku gabra dan cuak balik...nak je lari balik rumah sebab nak jenguk alia, apakan daya...nak kena tunggu habis waktu sekolah...

balik umah, solat maghrib, terus bawak alia gi klinik...

ni lah rupe orang kena sengat dek lebah tuh

baik punya gaya duduk, huh

muncung itu betul2 macam muncung mama, hahaha

mama pun nak jugak menyelit kat belakang alia, hahaha

alhamdulillah, doktor cakap tak ada pape, biasa kalau budak yang alahan, dia akan demam dalam masa beberapa jam pertama lepas kena sengat, syukur alia kuat dan takde kena pape...syukur sesangat...

mama kena lebih berhati2 dah pasni, maafkan mama ye alia..

notakaki : pagi tadi nampak 5,6 ekor lebah tengah terbang2 manja, terus aku kipas pakai penyapu, hamek kau...pi main jauh2...






Sunday, April 13, 2014

dia

Views
hari itu
kepulanganku disambut
juraian air mata
seminggu berjauhan denganmu
terasa begitu lama
ku cium pipi mu
dan ku cium bau mu
terasa kehangatannya
sayang
kenapa sukar
perjalanan cinta kita
aku menangis
kerana terlalu rindu padamu
kau hanya bersahaja
berselindung di sebalik redupan mata
tika itu
kau sedang bermain bola
ada pertandingan besar
walau aku sering mencebik
bila mana kau meninggalkanku
dek kerana sebiji bola
sebenarnya aku amat memahamimu
menyokongmu dari jauh
mungkin aku tidak pandai
untuk menzahirkannya
tapi sayang
setiap kali kau bertanding
doaku sentiasa bersamamu
dan kali ini
kita bertemu
melepaskan rindu
di belakang gelanggang futsal
tapi aku tidak pernah sesekali mengeluh
kerana cintaku padamu
ku turutkan jua


notakaki : kepala tengah tingtong, menulis pun dalam ketingtongan jer...errr...nak tulis kisah cinta terlarang antara si pemain bola dengan buah hatinya, tapi tak bape nak jadi kan? tak bape nak puitis....ciss...kelaut jerrrr...

Tuesday, April 8, 2014

senyum pengubat segalanya

Views
entry nih sebenarnya aku nak meluahkan sesuatu yang dah lama aku pendam, kumpul2 dalam hati...last2, tak tahan sangat, aku pun luah kat sini...

terima kasih pada yang sudi baca entry luahan nih, dan berterima kasih sesangat pada yang sudi drop your comment...awak...terima kasih...

i bet, sume orang ada pengalaman deal dengan orang ramai, berurusan dengan orang luar, orang ramai...cuba bagitau, apa yang korang nakkkkkk sangat dalam urusan itu? maksud aku, cara layanannya...

gambar amek kat google

kalau aku, aku cuma nak SENYUMAN dalam setiap kali aku berurusan dengan orang ramai, tak kisahla aku sebagai pengguna atau penjualnya, sebab apa? senyuman akan mengubah segalanya dalam urusan kita itu...

dan aku akan rasa sangatlah tak best kalau orang yang treat aku tu treat aku dengan muka masam or what ever yang tak best, macam layan nak tak nak ke, treat kita macam budak2 dhaif bebenor le...adoi...serius aku tak suka dan tak best...korang setuju tak dengan aku?

sebab tu lah bila aku berurusan dengan orang ramai, aku akan utamakan SENYUMAN dalam diri aku even aku dalam keadaan tak terkawal sekalipun, senyum kelat2 ke hape ke, akan aku tetap gagahkan jugak SENYUMAN tu...sebab aku tau apa yang aku nak if aku seorang pengguna...

pendapat korang bagaimana?

notakaki : senyum seindah suria



Monday, April 7, 2014

misi hujung minggu terlajak

Views
ini cerita hujung minggu lepas...target nak siapkan dalam masa 2hari cuti tu, tapi terlajak...hari ni baru dapat siapkan sekaligus dapatler aku menghupdate hari ni...ngeh3

terlajak pun terlajak la kan...janji dapat siap, syukur alhamdulillah...

tadaaaaaaa...  

alia ada ahli keluarga baru..handmade by her mother...walaweih...

notakaki : bahagia tengok muka dia senyum masa bagi kat dia


Wednesday, April 2, 2014

pujaan-pujaan

Views
kangen band - pujaan hati

Hei pujaan hati apa kabarmu
Ku harap kau baik-baik saja
Pujaan hati andai kau tahu
Ku sangat mencintai dirimu

Verse
Hei pujaan hati setiap malam
Aku berdoa kepada sang Tuhan
Berharap cintaku jadi kenyataan
Agar ku tenang meniti kehidupan

Hei pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati

Chorus
Mengapa kau tak membalas cintaku
Mengapa engkau abaikan rasaku
Ataukah mungkin hatimu membeku
Hingga kau tak pernah pedulikan aku
Hei pujaan hati pujaan hati

Ulang Verse

Pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati

Ulang Chorus

Cobalah mengerti keadaanku
Dan cobalah fahami keinginanku
Ku ingin engkau menjadi milikku
Lengkapi jalan cerita hidupku

Hei pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati
Pujaan hati pujaan hati


tengah syiok2 layan lagu kat youtube, tertekan link lagu kangen band - pujaan hati, dah lama tak dengar, sejak pindah dari sarawak, lamaaaa tak dengar sebab errrr...adalah sebabnya...


sekalik, hamek kau...menitik2 air mata bila dengar...perghhh...hebatnya kenangan itu...dan sekarang ni ha, hamekla kau...jiwa dah sentap, maka...berjiwa lara lah aku...sobsobsob...nape la sedih sangat, tacing3...


notakaki : hey pujaan hati, apa khabarmu...pujaan hati, ku sangat mencintai dirimu...pujaan hati...lalalalalalala *tears*