Monday, March 30, 2009

selamat berbuka puasa buat ain

Views
tangan linda, sebok je, dia jeles sebab tak dpt amek gmbr sama2 ngan aku n niza, tgn je masuk, hahahaha...padan muka dia...aku senyum dlm puasa...hihihihi

turn midah lak kena microteaching

Views
midah cuak2...muka cuak...


















ngah present tuh, sume pelajar, dgr tau cikgu midah ngah mengajar...linda tolong midah klik2 kat lptop...niza ngadap itam aku...

niza kena microteaching

Views

ngeh3...azab niza dah hbs dah...dah bentang dah pun...

Sunday, March 29, 2009

berita dari the star

Views
gambar ni diambil dr the star, oleh kevin tan (290309)...pemandangan klcc ngan kl tower sempena 60 earth hour...ramai y menyokong...bagus2...warga kerja the star pun turut sama menyokong, tgk dorg ni, sanggup tu, kerja2 jgk kan, bumi kita tanggungjawab kita...aku amek gmbar ni kat the star online, oleh s.s. kanesan...
ni lak gmbr time wedding dorng, amek kat the star online gak, suke sgt gmbar ni, wat majlis dlm gelap, jadik candle night dinner kan, romantik jgk...sebenarnya, sume benda sekeliling kita, jika dihargai, bawa makna y besar dlm hidup kita, moga pasangan ni kekal sehingga ke akhir hayat mereka kan...what a wonderful wedding dinner, kat hotel in subang...kenangan indah telah diabadikan...

hikmah bergelap selama sejam

Views
seronok jugak berada dlm suasana gelap ni, rase tenang, solat isyak dlm gelap, best sket...aku, linda, ngan mira, dak floor aku, kitorg 3org gi duduk tepi jln duk perhati klcc, ingat nak tgk kl tower, tp tak nmpak, punyelah tunggu kan, sempat ah aku lyn lagu siti, melawan kesepian, linda ckp dia baru nak hayati lagu tu psl apa, alaa...lagu ni best sgt, bg semangat sket, especially utk org mcm aku, pastu dgr lagu imran ajmain lak, selamat ulang tahun sayang, sume lagu aku, lagu psl org y ditinggalkan, alaaa.....abg nak g dah lps ni, dia sntiasa risau psl tu, aku nak dia tau, aku akan jd tabah lps ni, jd kuat demi dia, takmo dia risau2kan aku...spjg bergelap tuh, seronok kan, kira mcm muhasabah diri kejap...seronok jugak ngan kempen selamatkan bumi mcm ni, tp syg ah, tak sume pihak terlibat...paling aku protes, klcc punyalah mercu tanda malaysia y besar, dia leh join kempen mcm ni, syarikat2 or institusi kecik2 takde nak join pun, nape ek...marilah kita pakat sama2 sokong, sedih ah ngan sikap segelintir masyarakat kita y tak prihatin ngan keadaan bumi kita...ke sebab tak byk publisiti psl kempen ni ek...tak phm...tak phm...tp overall, tahniah pada mereka y terlibat...

Saturday, March 28, 2009

tik tok tik tok

Views
kesian aku taktau nk buat apa...nak keluar?mls nak mmbazir...duduk diam2 jelah...diam2....

60 earth hour

Views
mlm ni, mlm ni, jom2 kita pakat light off sume lampu, start kul 2030 hingga 2130...apa tu 60 earth hour?tahun ni, wwf iaitu tabung alam sedunia, telah berpakat memilih tarikh 28 mac 2009 sebagaitarikh kesedaran itu, sebenarnya 60 earth hour ni dah bermuladi australia, di mana sydney melakukan kempen ini pd tahun 2007 dengan bergelap selama sejam, hasilnya?penjimatan elektrik...malahan, pembebasan gas karbon dioksida juga dpt dikurangkan, sekaligus menyelamatkan alam sekitar dan meminimumkan kesan pemanasan global. Tindakan sendirian australia ini menjadi tumpuan dunia...sebab tu lah, tahun 2008 tuh, ada negara2 lain join, dgn bergelap selama sejam...masa tuh, 37 negara terlibat, malaysia tak terlibat, kenapa ek?entah...tp masa tuh, usm join, bergelap...kolej kediaman, kampus sume bergelap, pendek kata, 1 usm tu ah bergelap... thn ni, 2009, peningkatan negara y terlibat, iaitu 1429 bandar dlm 80 negara termasuk malaysia (yeyeye) berdaftar ngan wwf, baguskan...sebanyak 16995 perusahaan, perindustrian atau perniagaan dan 5085 organisasi akan terlibat...bgslah, nampak mcm sikit je, tp sbnrnya impak pd bumi dah cukup besar, y pentingnya usaha...ada fakta mengatakan, bandaraya bangkok tu je akan dpt mengurangkan penggunaan elektrik sehingga 73.34 M watt iaitu bersamaan 41.6 tan karbon dioksida masa dorg join kempen ni thn lps...besar kan...kesian bumi...bandaraya toronto di kanada lak, jimat 900 M watt, ireland jimat hampir 1.5% penggunaan elektrik...sume fakta penjimatan ini telah direkod...apa salahnya jika kita join, mercu tanda dunia y besar2 pun bergelap, inikan plak bilik kita y tak bape nak ada nih...hehehe...coloseum di rome, sydney opera house di sydney, times square di new york, golden gate bridge di san francisco akan bergelap..tahun ni, kat malaysia, sebagai mercu tanda, menara kuala lumpur akan bergelap...maknenya dunia akan tgk bangunan tu mlm ni...kepada sape2 y nak tau lebih lanjut, leh layari laman web rasmi wwf tu ek...sepanjang light off sejam tu nnti, google tidak akan berfungsi,dgn erti kata lain, google ngan blogspot tidak akan berfungsi, pendek kata, takperlu la kot online, paling best, tutup sume peralatan letrik, kipas pun, tp nnti mesti panas lak kan, oklah, kipas dikecualikan...akhir cerita, melalui kempen ini, pengundi bebas memilih untuk memadamkan lampu jika mahu menyelamatkan bumi atau membiarkan ia menyala jika memilih bumi terus menjadi mangsa pemanasan global kelak....kesianla kat bumi...marilah kita sebarkan kesedaran ini...

ari ni aku puasa, ingat nak ajak linda lepak2 kat luar, tgk bangunan menara kl...menikmati keindahan alam waktu mlm kan...

aku rindu sama kampung halaman

Views
rindu sgt, td ckp ngan ma, dia demam selsema, dah bape hari dah, start ngan abah, berjangkit kena ngan org lain...abg ngah wat assgnment dia, kena hntar 6 hb nih, ikah main ngan bunat, msti dah nakal dah bunat skang ni kan, hishhh...rindunyer kat sume org...rasa mcm nak balik ptg ni jgk, tp apakan daya, kalau balik umah, paling komang seratus, nnti lps hbs exam, nak balik lg, seratus lagi melayang, tu y mls nak balik sgt tuh, lgpun fikir bape ari je cuti, sbtu ngan ahad, lg lah tak dpt nak balik, assgnment lg...ok2...sume tu letak tepi...fikirkan family je, betapa aku rindu kamu semua di sana...angin, smpaikan kerinduan ku ini ke sana....aku syg sume...

Friday, March 27, 2009

tgk dan cari...

Views

abg ngah jogging...tgk2...msti tak nmpak kan..takpelah..yang penting aku tau...

cantiknya pemandangan

Views















gi bukit ekspo, teman abg joging, aku?setakat nak lepaskan tensen, tgk pokok2, tgk pemandangan, wahh...indahnya dunia ciptaan tuhan nih...kat bukit ekspo, ramai org jogging, utk sem ni, baru sekali aku jogging, tu pun separuh jln je, tak larat (lemah stamina ni)...midah je y jogging sorg2, habiskan dianya litar tuh bape kali tah, semalam ptg pegi, wahhh...byk amek gmbar...hbskan masa selebih tu bermeditasi, meditasi?hahaha....tenangkan fikiran, tutup mata, kosongkan otak, smbil dgr lagu jamal abdillah, my peberet song, kekasih awal dan akhir, perghhh...org y lalu lalang dpn aku tuh msti cop aku ni ngah lyn perasaan, hahaha...mana ada...sket2 tu adalah...hihihihi...aku sdg menikmati alam la...bukan de niat lain, menikmati perasaan aku, dahla dgr bunyi air, lagi lah lengkap meditasi aku, hehehehe...abg da hbs jogging...jom balik...jap agi nak singgah foodcourt...nak mkn...

my friend's birthday - 260309

Views
heppi birthday ain - 260309...ini ain, bukan aku, aku 'ain, harus dimengerti...aku dah wish dia, sedikit terlambat, sori ain...ain ni, aku kenal since aku darjah 5, masa pindah sekolah baru, dia duk belakang aku, what can i say about her, she changed me a lot, dulu masa drjah 5, aku sgt tak suke belajar kh, kemahiran hidup tu, (patutla sekarang ni aku tak bape nak berkemahiran utk hidup, baru aku phm)...boleh bilang bape kali aku sempat salin nota, pastu aku pinjam ah nota dia, salin, tulisan dia masa tuh, perghhh...bulat2...mak aku selalu puji, (cantik la tuh)...tulisan aku?huh...mmg kena komplain selalu ngan mak...kalah cakar ayam tau, buruk2...masa pinjam nota dia, duk salin2 tuh, aku tak sedar, upenya aku turut tiru tulisan dia, smpai skrg tulisan aku berubah, da tak buruk mcm dulu gi dah, hikhikhik (perasan)...cuma skrg ni, tulisan kecik sket compared ngan dulu, dulu font 12, skang ni font 10, gitu je bezanya...hurmmm...dah lama tak jmpe ain, paling dia ingat ttg aku adalah saat kitorg bantai nasi lauk kulat goreng smpai habis, pastu buntang2, tersungkur atas katil, katil single, kitorg tido sama2, hurmmm...pastu mak aku dtg nak amek aku, kena mak dia y kejutkan, kitorg dah sgt lena...smpai ari ni kami mesti gelak2 bila ingat balik saat tuh...hurmmm...hope sgt2 persahabatan kitorg ni kekal hingga ke akhir hayat kami...takmo ada slh phm ke hape ke...ain, aku syg kau....

niza jahat, linda pun jahat

Views
eee...berani korang gelakkan aku...siap korg tau, tggu midah balik, nak ngadu...huh...midahhhh...tgk lah dorg ni, bantai gelakkan aku dr foodcourt smpai kolej kau tau, mls nak ckp...waaa...

Wednesday, March 25, 2009

ode?apa tu...

Views
ode refers to ordinary differential equation...hahaha..what is that mean? it is one part of math, i'm really excited with ode, i fell in love with it...but donno what to say yet...aku just kenal ode by the word ode shj, not know yet what is the ode really means...baru nak berjinak2 ngan ode, so, utk beberapa hari akan dtg ni, aku akan byk menghabiskan masa ngan ode, bgn pg, ode, mkn tgh hari ode, tidur mlm pun ngn ode, so....aku mmbygkan ode itu something y mungkin seronok utk aku explore more...but tak tahu lg lah kan mcm mana...jom...cari apa itu ode...ode oh ode...

a syg b?

Views
b:a...a syg b kan...?
a:(whoaa...bbbb)
b:b pergi dulu...
a:babai b...

b...a tak tau nak jwb cm mana soalan tu b, benar2 a syg b, tak ada sape dpt ukur syg a pada b, walaupun dulu a pernah syg org lain, but a sentiasa syg b...i had fall in love with u b, i am loving you right now, and i will always love for the rest of my life...serius a di sini..ingat nak pegi library, nak study sket, but seems like i have to tell u about this first, so singgah jap kat cc library nih...really a tak sanggup nak simpan sume ni, a have to share it with you, i don't know how i'm going to say this with you...do you know what b, i hope that u can hear my whisper every second that u have i want you to listen my love, i love u b...i really love you and i really mean it...you are everything to me...

Tuesday, March 24, 2009

60 earth hour on this 28th march 2009

Views

mari kita pakat2 support kempen bagus nih...selamatkan bumi kita, usaha kita y sedikit ini bisa mengubah keadaan bumi kita...radio sinar fm pun support...28hb march nih, mari kita sama2 light off bermula jam 2030 hingga 2130 sahaja...tak lama pun, tp memberi sumbangan besar buat bumi...malaysia support, kita support...okeh!60 earth hour...jom2...

hah...dah pukul 9pg?

Views
mampos...test kompleks kul 2, mati aku mati, tak study lg...

Monday, March 23, 2009

aku tak tido

Views
sakit kepala la....semalaman semlm tak tido, study la konon....tp ntah pape je buat...hahahaha...skang ni, rase mcm melayang2 jer...aku terbang...lalalalala...

niza kena panggil g depan

Views
hah...sume terkejut...hahaha....apatah lagi aku....niza kena buat soalan kat depan, sume gara2 kama, dia ngah wat dianyer microteaching, suh students g depan buat kat depan, tup2...anizah!! can you show me...hahahahah...aku ngan midah bantai gelak kat belakang kelas...hahahaha...beso giler anizah bulatkan monomer...mmg tak bleh blah...hahahahah...smpai skang ni nak gelak lagi...hahahaha

a dan b : mana b?

Views
a mencari b...b..b...mana b...meh teman a amek gmbar, nnti leh amek gmbar sesama...

berakhirnya mictroteaching

Views
waaa....mcm hampeh aje...penat tak tido semalam berbalas, ngan idea sepintas lalu...,asa tido, dpt mimpi suh wat mcm tu, hahaha...berakhirlah segalanya...td test kaedah...mcm hampeh gak...eeeiiii...sume nak hampeh2...esok kompleks ngan mansor monsi lak...aduai....

i'm touched

Views
ya allah ya tuhanku
seandainya telah kau catatkan dia milikku
tercipta buatku
dekatilah dia kepadaku
satukan hatinya dengan hatiku
tetapkanlah kemesraan di antara kami
agar kebahagiaan itu abadi

Sunday, March 22, 2009

lagu tema utk hari ini

Views
tajuk lagu : episod cinta dari bromley
nyanyian : suhaimi meor hassan
lirik: kau tersenyum manja, menyatakan hasrat, di hatimu, kau kata kau cinta, cinta pertama kepadaku, ku hampir tergoda, bergelora dalam kalbu, kau bukan untukku, kau dan aku, tak mungkin berpadu, nun di sana, beribu batu, kau ku tinggalkan, bersama hati ku, nun di sana, kau meratap pilu, satu masa nanti, kau akan mengerti, apa maksud ku, kini kau menanti, harapan mu abadi, terhadapku, kau coretkan lagi, rahsia hatimu kepadaku, ku doa kan dikau, bertemu seorang, teman sejati, yang satu aliran, satu kepercayaan, aduhai khaty..., nun di sana, beribu batu, kau ku tinggalkan, bersama hatiku, kau meratap pilu, satu masa nanti, kau akan mengerti, apa maksud ku, kini kau menanti, harapan mu abadi, terhadapku, kau coretkan lagi, rahsia hatimu kepadaku, ku doakan dikau, bertemu seorang, teman sejati, yang satu aliran, satu kepercayaan, aduhai..khaty..., aduhai khaty...

whoa...ntah ke berapa kali dah lagu ni aku dgr utk hari ini, hehehe, kalau niza ada ni, msti dia da bosan2 ngan aku, hahaha...ntahla...aku pun tak tau apa y merasuk aku utk dgr byk2 kali, aku suke dianye susunan muzik....seriously....begitu indah....

aku

Views
tak tau nak ckp apa
bgn pagi2 (pg ker?hahaha)
syukur kerana dipanjangkan umur
rasa nikmat bahagia
terasa ingin senyum sahaja
"senyum la sayang...senyummu menawan hati..."

Saturday, March 21, 2009

someone getting engaged today

Views
















selamat bertunang sha...semoga berbahagia...and cepat2 kawin, tak sabar nak gi majlis kawin...kalau dijemput ah...nnti dah tak payah mkn nasi kat kedai lagi...

hepi belated birthday warga rusa

Views



belated birthday utk linda
belated birthday utk min
belated birthday utk sumenya...best ah kek semalam, mkn gak ah sekeping, one from kek itam, one piece from kek sponge kelabu, tak smpat nak amek gmbar ngah mkn kek...papepun, enjoy giler...kacau linda ngan bubuk, kucing kecik y tak reti toileteries...apa daaa...borak2 ngan miera 'adeq' aku, hehehe...niza ckp muka kami lebih kurang, pastu si mira tu suke sakat aku...ha..aku disakat dak junior? ha'a...selalu mcm tu, ecah pun suke sakat aku apa...

bingung

Views
apa y berlaku smlm ek...mcm bingung lak tetibe, bangun pagi...eh...apa y d berlaku...seems like aku kena sindrom lupa ingatan saja...ohh...tidakkk...

Friday, March 20, 2009

golden production part 1

Views
penat gak wat buku nih, tgk dr luar, cover, cun dah, tp syg, kualiti tarak...betul aku ckp, kesian ym sbb duk puji thomas balan sbb buku tebal nak mampos, dia tak tgk lg tuh isi kandungan mcm mana, aku tau lah sbb aku y edit satu buku tu mcm mana, and i know everything y ada dlm buku tuh, kesian ah ym, cuak aku, nnti masuk kelas mnggu dpn, dia bising, aku takut nnti dia cakap mcm ni jer, "saya kecewa dgn group thomas balan, sebab tak memenuhi apa y saya harapkan, saya kecewa ngan group ni", hah, kalau jadi betol2, mampos ah...kena buat balik kah?huhu...aku tak snggup dah...nnti nak kena siapkan buku lagi satu...buku first ni psl kajian silibus fizik, form1-3 psl sains berkaitan ilmu fizik, f4-5 psl fizik sepenuhnyalah...berat...total pages about 700, huh...proses binding, print2 sume thomas yang buat, thanks thomas syg...hahaha...

jamuan akhir semester

Views



ym bad mood ari nih, adakah disebabkan oleh mu kalah ngan liverpool ari tuh, 4-1 tuh, agak terasa jugaklah kan, aku mmg dah bajet dah kekalahan mu akan menjejaskan mood ym, tp tak sangka sebegitu dasat, kesian kumpulan last ari tuh, rasanya presenter lg bagus, presentation dia agak ok la kan, cuma slide dorg ada y tak jelas, dorg tak wat rehearsel guna projector tuh, itu y salahnya ttg dorg, so, as a result, dorg kena sediakan laporan sket, bg kat ym, sbnarnya, masa dalam kelas tuh,aku tggu ayat mcm ni je, "kalau sy, sy kata presentation ni fail, ikutkan saya, sy bg 4 je ni, out of ten, kalau upm, 6 tu dah dikira fail, mcm mana ni, tapi...sy tau, sy taknak bykkan keje sy, jadi, sy bagi je 10..."aku tggu ayat tuh, upenya tak...kesian dorg...lps kelas, de mkn2, mkn mee kari, padahal aku dah kembuntang da, sblm tu dah mkn kuewteow goreng, kueh lagi...kueh favourite aku, puding jagung...hurmm...mmg aku mkn byk2...thomas kena puji byk, sbb buku first y kami anta tu tebal sgt, ym suke...masa mkn2, thomas duk ngan ym, siap buang daun kat rambut ym lg, hihihihi...romantik lak...kelas dah hbs, so, mggu depan de final...waaa...byk keje nih...

kenapa ek?

Views
nape aku suka bersikap kurang diajar ek...tak sengaja pun...sbb tu kejap je marahnyer, lps tido, ok ah...

apa garang2 ni?

Views
a:b taknak mkn ke?
b:taknak
c:dia lupa bwk duit ah
a:la, pakaila dulu duit a, mcm tak biasa
b:taknak2, taknak mkn
a:hbs tu, watpe dtg sini kalau taknak makan
b:tadi jogging, tak ckp nak makan lps tu
a:ooohhh...ok2..(it was my fault la kan sbb tak gitau apa rancangan hari ni, ermmm...ok2)
*
*
b:sedap sgt bihun tomyam tuh sampai tak bercakap...
a:(aduhai...ayat dia...kang nnti kalau bercakap, rasa mcm nak mkn org je, baik diam)
*
*
a:b, nape ni
b :(dengan muka garang), ape?
a:oh...taknakla ckp
b:hehehe, eh, gurau je lah
a:(takpelah, kalau itu sekadar gurauan, a nak blah ah dulu, nak balik bilik, tido)

chow...

Wednesday, March 18, 2009

hari ini dalam sejarah

Views
aku baru tahu hari ni dalam lib, ada byk sgt buku2 sastera y menarik minat aku..hihihi...
*
aku pinjam 2 buku sastera
*

bubur jagung

Views
niza : ain, lapar ah
ain : nak mkn barli tak?
niza : boleh3
ain : ha midah, gi buat
midah : aku plak
ain : gi je lah
midah : ha yelah, mana periuk nak gi basuh
ain : eh, ada jagung, nak mkn bubur jagung tak?
niza : ada bahan ker?
ain : tgk ni, cukup lengkap
niza : okeh, g panggil linda

*
*
*

linda : dah siap
ain : eee...busuk ah bau ni, takmo mkn ah
niza : apa la perangai, bukan main sedap lagi bau ni, dia taknak lak, ari tu bukan main lagi nak mkn, ngidam2
ain : ala, itu ari tu punye ngidam, dah lama, mmgla taknak dah
midah : jomlah mkn
ain : mkn lah ni

upacara terjun tangan ramai2!!!

mee goreng basah 1 siap!!

Views

tak bape nak sedap sgt la mee nih...rase kelat2...ni mesti dia guna mee fresh from plastik dia tuh, lain kali taknak da beli mee kat situ, nak mkn benda lain lak...selalu sblm ni mkn nasi or kuew teouw tomyam...ptg ni, tak rasa mcm nak mkn nasik plak, so, mkn la mee goreng, tak bape nak sedap mana pun, harap kan kaler itam je, kicap2...hehehe...suke2...

Tuesday, March 17, 2009

berat kepala tetibe meningkat

Views
selalunya, mmg kepala takde seberat hari ni kan, larat je duk bwk tiap2 ari, tp ntah kenapa ari ni, berat dia rasa mcm lain mcm je...bertambah beratkah?mungkin gak kot...ni tak lain tak bukan, berat dosa nih...apa la nak jadi..tiap2 ari buat dosa, dosa dahla dah banyak, tp tak serik2 lagi...ampunkan aku ya allah...

a dan b : peristiwa suatu petang

Views
a:b, a ada benda nak ckp ah
b:apa dia?
a:a nak mntak kebenaran nak jmpe ngan k, leh tak?
b:bila?
a:ingat nak jmpe mlm ni, tp tak jd, taknak
b:jmpe kat mana?
a:ingat nak keluar, leh tak b?
b:b tak suka
a:ok2...a jmpe k kat dpn tu je, lek ek?
b:b sebenarnya tak suka a jmpe dia
a:hurmmm...ok2...tak payah...
***diam***

pesanan buat b
b marah a kan...b, a mntak maaf ek...a tau a tak hargai apa y b dah buat utk a, a bukan nak sgt jmpe k, tp sbb dah serabut sgt ngan k tuh, mmg a boleh abaikan msg2 dia, abaikan calls dia, a buat, bukan a tak buat langsung, tp sbb dah byk kali, ada jgk y a bls...sori sgt2 sbb dah wat b kecik ati ngan a...aduhai...a tak suke wat b rasa mcm ni...mulai hari ni, a nak cuba berubah...tlg a ek...

Sunday, March 15, 2009

140209-140309

Views
dalam tak kusedari, masa berlalu...rupanya kita dah sebulan kan abg kan...hurmmm...tak sangka jugak, kita leh jadi mcm ni skrg, kalau ingat dulu2, mase kita kenal, mmg takde org dpt bajet, hurmmm...syukur sgt2 pada allah sbb bagi nikmat ni kat ain...taktau nak balas mcm mana, terima kasih tuhan, betapa engkau menyayangi aku umatmu, terasa diri ini sungguh kerdil di sisimu ya allah, aku hamba hina, betapa aku melanggar janji2ku padamu, namaun kau masih di sisiku, membantuku...terima kasih ya allah...aku bersyukur padamu...
abg:td time lari2 tetibe teringat kat ain
ain :ingat time lari je?kalau time tak lari2 mcm mana
abg:time tak lari2 takleh ingat ain, takleh nak buat keje
ain :ada2 je ek
ari ni abg penat, training navy dia, hurmmm...kesian abg kan...

Saturday, March 14, 2009

nak mkn spagetti

Views















ala...tetibe teringat kat spagetti..hurmmm...nyum3...

kawan

Views
aku baru lepas bace entry kat blog ada, psl kwn, pastu td aku ada bace entry blog midah, psl jiwa y terawang2an...hurmm...what can i say, ada 1 benda ni, terlintas kat kepala aku, duk bermain2 ngan perasaan aku...kwn, jiwa kosong?haa...hidup ini umpama roda, kadang kita di atas, kadang kita di bawah, aku pernah di bwh, aku pernah di atas, arghhh...seumpama daun y kekeringan, terbang ke sana ke mari, dibawa hembusan angin, tiada hala tuju, tiada matlamat...maka, kita perlu sedar, kembali kepada si dia, kekasih y satu...pohon petunjuk darimu ya allah ya tuhaku...jika kami bersama begini hari ini, maka samakanlah kami lagi esok, kukuhkanlah hubungan antara kami lusa, dan masa-masa akan datang...hubungan kami unik...aku ikhlas dengan penyatuan semangat ini...

ayam kicap ngan nasi putih

Views
lama tol fikir nak makan apa, last2 sekali terpandang menu, ayam kicap?hurmm...oklah...bang, nak order, ayam kicap, nasi putih 1, bungkus ek..ok2...takpe2, takpe bang...
*
*
ayam kicap bungkus!!
saya punya tu bang, berapa?oo...ni duitnye ek...maseh...
*
*
ermm....hitamnye kicap dia, sedap2...lama tak mkn ayam kicap kan, tp rasa mcm sedap plak tomyam...hishhh...makan2...tp tak hbs, kesian nasik y tinggal tuh, sori byk2 nasi, aku tak larat nak hbskan, ni pun ngah habiskan lauk ayam je...
alamak!aku rasa nak muntah...tak thn dah ni, kembang2 dah tekak tahan loya...eee...nak muntah,, nak muntah...
niza:hishhh...kesian makanan tuh, belum sempat badan kau serap zat2 makanan tuh, kau dah muntahkan...
aku:la, aku nak buat mcm mana, kesian jugak, tp perut aku dah takleh terima had maksimum dia kot...

Friday, March 13, 2009

romance - aku ingin kamu

Views
lagu indah, gubahan indah, susunan lirik indah...menghasilkan karya y agung...aku dedicate lagu ni to someine y amat aku perlukan...dialah pnawarku, dialah racunku...

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernafas
selama Tuhan masih mengizinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernafas

i dedicate this song to you, can i be that person?


sesekali aku pun tension gak

Views
try to imagine, how i feel when facing problem like this everyday, i'm worried something will happen after this...kekadang aku terfikir, why not alau kami jmpe sekejap...aku, abg, dia, tunang dia...nak tgk apa akan jadi..atau lebih baik jika berdiam diri begini sahaja...tiada pihak ketiga y terlibat...aku perlu kuat utk ini, aku perlu kuat....walau kadang hari, aku bisa tersungkur, tapi aku mesti kuat, aku harus kuat...aku perlu kuat...aku tahu aku kuat...

bila bosan baru dtg

Views
a:bosanlah
b:jadi
a:temanlah
b:ohh..mana dia?
a:tak ada
b:ohh..patutlah cari, ingat kita ni sape, tempat penghilang bosan org ek...ok2...sape bosan?sape
bosan?meh ah sini
a:bukan mcm tu lah
b:bukan mam mana lg...dah terang2an mmg mcm ni
a:lantaklah nak kata apa
b:taknak ngaku, nmpak dia je betul

bunga-bunga kemboja

Views
aduhai, novel ni mmberi impak y besar dlm hidup aku, why?arghhh...mls nak ingat balik, what can i say, ending dia tak best, aku mengharapkan ada peleraian, rupanya tidak, watak itu tergantung, terawang-awangan, so the readers can only imagine what will happen after this, just like that, aduhai...it makes my day seems like mendung2 aje...diselubungi rasa murung...ala...tak suka ah rasa mcm ni, that's why aku tak suke baca novel nih, tp ntah sejak 2 3 menjak nih, byk bijik gak ah aku baca dah, sejak beroomate ngan org sastera ni kot, hahaha...niza pun heran sbb dia tahu betapa aku tak suke mmbaca...takde pape pun, aku suka menulis, tp aku tak suke mmbaca, sbb when we are writing, we can write anything that we want, any story that we like, and any feelings that we like, but when it goes to reading what people write, hurmmm...we can co nothing, just read, all what we can only is thinking about what they had write, that's why aku tak suke...so, pg nih, baru je habiskan novel tajuk bunga-bunga kemboja, tak perasan plak sape penulisnya...hehehe....haaa.....sedih...

Thursday, March 12, 2009

ym oh ym

Views
ari ni, baru je hbs td, de presentation pengurusan makmal sains, i have to speak in english, walaupun ntah pape, merapu je lebih, atleast we did it, golden production, hahaha...first2 nak present, dah kantoi, kami lupa nak print slide y kami buat dan bagi kat ym, ntah mcm mana, mood ym sgt bagus, dia bg masa utk kami g kedai, print sekejap benda alah tuh, hahaha...kelakar sgt, linda ngan midah, berlari2 g print, pastu bentang. dahla takde skrip, taktau nak cakap apa, thomas y perkenalkan kami, pastu aku sambung untuk promote content buku y kami buat, kelakar2...aku sedar, tp aku buat je, ayat english aku gila ah, aku taktau sape y phm ayat aku, sume ayat aku tergantung2, takde predikat, ada subjek je...hehehe...tp ym bg je kitorg 10, markah penuh, tak byk komen, komen secara umum je, maybe sebab kami buat present buku no 2, tu y dia mcm tu kot...hahahah....gila gegel...pas hbs kelas je, gelak besar kami...usaha kami y last minute selesai...

niza : ni y semangat nak buat buku 2 ni..
ain : eee....mcm tu sekali...jom, ptg ni jugak nak buat...
midah, linda : hahahaha

Monday, March 9, 2009

boikot kamu!!!

Views
ini adalah suatu penganiayaan y sgt tragis....lg sadis utk dipertontonkan kmbali...sanggup dorg kenakan kami...ptg tuh...aku, linda, niza...sepakat...kami nak gi pudu, nak g hantar abg naik bus..hehehe...mcm nak g oversea je cara kami hantar dia...hakhakhak....kalau aku sorg, abg tak bg pegi, pastu linda nak teman, pastu niza lak...thanks sume....nak naik bus metro, tp lmbat smpai, bus rapid smpai dulu, naik bus rapid, smpai ktm serdang....naik komuter...serdang-bandar tasik selatan...pastu tukar, amek lrt lak...kali nih, beli tiket...y tukang belinya abg...bukan aku, jd cnfirm2 lah aku taktau nak turun kat mana nnti kan...linda dah biasa...aku ngan niza, this is our first time...naik2 je...smpai stesen pudu, linda ckp dah smpai...aku pandang abg...abg pun cakap mcm tu...so, aku dgn bangganya turun, diekori oleh anizah...lagi 10 saat pintu lrt nak tutup, dorg panggil suh naik, hbs tuh..la ila ha illah allah...apa lah perangai 2 org nih, gila bengang ah...aku bising2 mrh linda...niza diam jer...dah tau dah oe y dia rasa....mcm nak tumbuk org je dia tuh...pastu aku kena tegur ngan abg...
abg : kalau tak ada dia, tak ada kita kat sini tau, phm..?
hurmmmm...aku lak y kena...sape suh mainkan aku...gile geram...smpai2 kat plaza rakyat, mood aku dah berubah sgt2...aku jln ngan niza je...aku tak marah kat linda, tp abg nih...takmo ckp ngan dia...dia jln ngan linda depan sket, aku ngan niza kat blkg, menyuarakan ketidakpuasan hati aku...huhhh...boikot2!!!nak g solat maghrib luh, abg cakap2 ngan aku, aku tau dia nak buat baik ngan aku sbb lain, takut aku merajuk ah tuh....mmg aku dah merajuk dah pun, merajuk2...nak tido, nak tido, nak lupakan sumenya...hishhh...geram tau...dendam ngan kau linda!!!hehehehe....dendam2 manja2 je pun...takpe kan...ahaks...lain kali, jgnla buat mcm tu lagi...eeee....

seharian begini

Views
suatu hari y sungguh kosong, hurmmm....mcm mana ni...ni baru sekejap, nnti jumpa balik, kiranya di persediaan lah kan, nnti kalau betul2, aduih...ntah mcm mana hidup aku nnti...tonggeng sana, tonggeng sini gamaknya...jadi, as a conclusion, aku kena kuat lah kan...i have to be strong eventhough i'm not that strong...hihihi

Saturday, March 7, 2009

selalu je

Views
a : taknak mkn ke?
b : taknak
a : kenapa?
b : sbb da mkn td
a : kalau dah mkn, watpe dtg foodcourt?
b : saje...sebab da janji
a : la..kalau mcm tu, jgn janji
b : taknak
a : huh...

kuih bingka kemboja

Views

lain tempat lain panggilan, kat tempat aku kat kampung, lain, kat sini niza ckp org panggil kemboja, sebab bentuk kuih tu mcm bunga kemboja...ooo....ok...baru aku tau...aku suke kuih ni, kecik2 lu, ma selalu buat, tapi bila da besar ni, jarang da buat, last buat bila tah, akhir thn lepas kot....sedap sgt...my favourite...nyummm3...semalam, g pasar malam ngan adam, naik kete ramai2...aku beli satu keping, potong dua, bg abg, separuh agi tu aku mkn ngan niza....eee....sedap...tp sbb aku dah kyg, takleh mkn byk2 dah...

pagi yang hangat

Views
kelihatan kaki langit masih membisu, menunggu sinar pagi menerjah, terasa benar gerakan saat berat utk bergerak, sedang aku memerhati gerakan awan, aku disapa bayu, pelik, sungguh pelik, aku dirundung kesejukan, tp kenapa aku bisa terasa hangat, pagi ini masih sejuk, tapi aku hangat...

Wednesday, March 4, 2009

kan2...

Views
*
*
i'm gonna miss him
*
*

praktikal bulan 3?

Views
huh...never cross in my mind about this ah...when he said that to me, i feel like...whoaaa.....first thing that came across in my mind, how about your studies?your subject?hushhh...after a few minutes...then i came to this word...how am i gonna face this...babai abg...i know that i could do nothing right...i have to say yes...gud luck...ain syg abg...

sometime

Views
*
*
*
aku tgk dia
tp dia tak tgk aku
dia berjalan menjauhi aku
aku dihinggapi sesuatu
thanks ya allah
memberikan aku nikmat rasa ini
aku bahagia
*
*
*

impian aku

Views

baru pas mkn ngan abg...aku kyg ah, tp dia tak hbs mkn pun, ngade2 nak try tomyam, pastu cakap tak sedap, tak hbs makan...aku nak gi lib, dia nak gi kelas, pastu tetibe ckp kelas dia batal, haaa...nape tak bilang awal2 ek...suke mcm tu, n selalu wat mcm tuh, pndai tol berlagak mcm everythings is under control...mmgla under control pun, tp pandai dia simpan rahsia...hissshhh...naik bus, borak2...tetibe aku termenung...hahahah...hampeh ah...u know what...i wish i can be beside him for the rest of my life...hurmmm....

Tuesday, March 3, 2009

aku tahu aku kuat

Views
tarik nafas dlm2...walau ada pape y dtg mengganggu, aku tau aku kuat...aku ada someone y always beside me, support me...thanks...aku tau aku kuat kan...

Monday, March 2, 2009

tika bayu menyapa lembut

Views
aku sendiri pun tak sure ngan everything y berlaku ngan diri aku skrg ni...terasa sunyi kosong...taktau pe sbnrnye y berlaku...byk sgt benda hari nih...rasa mcm nak mkn org pun ada...rasanye hari smlm lbh ceria kan...mungkinkah aku berhadapan dengan konflik dalaman ku sendiri sekali lagi...begitulah gamaknye...aku hanya mampu bermonolog sendiri...mcm2 y aku fikirkan, namun tiada satu pun mmpu ku tafsirkan...terasa bisa benar titisan mutiara ini mahu terbit tetapi terhalang dek tikaman pandangan mereka...maka ia bertahan di situ untuk suatu ketika y aku sendiri tidak tahu...kapan tiba detik itu...keluhan demi keluhan, namun masih belum bersisa segalanya...masih banyak...aku kerinduan pada cinta y hitam...aku kerinduan pada cinta y silau...tetapi kenapa aku tidak disinggahi kerinduan cinta berbalas...aku sudah hanyut...perlahan2 aku menarik dalam kepayahan utk berada di tepian...berpaut pd akaran y terjulur seakan tangan mmberi bantuan...tp syg...kdg huluran umbi itu sudah sedikit reput...ada y telah dimamah hakisan air...mmbuatkanku tersungkur sekali sekala...kukumpulkan beberapa titik kudrat y ada, mmbantu diriku ini...