Wednesday, January 29, 2014

permata hati mama

Views
  pejam celik pejam celik...dah nak genap setahun dah si permata hati mama, sape lagi kalau bukan alia...tak rancang pape pun, cukup sekadar sambutan pelok2 kiss2 ngan mama je ini malam...miahaha...

ini adalah aktiviti kegemaran dia sekarang, kira duit yang mama ada dalam purse...

                              

                                                    

                                                    

pantang nampak handbag mamanya, pasti nak seluk amek purse, pastu keluarkan sume kad yang ada, last sekali, kira duit...adoila...kalau tengah2 nangis tu, tunjuk purse je, otomatik senyap dan senyum nakal...adoila anak...pantang betol kalau kita kemas depan dia, nanti dia buat nada keras tanda marah...nak tak nak...layankan aje lah...

ari tu kak jassnani ada tanya, dah boleh jalan belum...hihihi...belum lagi kak...baru pandai pegang2 pastu diri je, belum mampu diri sendiri tanpa perlu pegang2 lagi...orang tua2 cakap, kalau gigi naik dulu, lambat berjalan kan...ye lah tu kot, sebab gigi je dah 8batang dah sekarang nih...mulut paling terer kalau memanggil mamanya..."ma ma, enen..."itulah ayat famos amos bila malam2, tanda nak tido la tuh...

kalau tengah syiok main, pastu dia rasa nak menyusu tuh, dan2 la dia datang kat kita, pastu kiss mulut banyak2 kali...hah...tanda lah tuh...nak enen...hahaha...

notakaki : mula terbayang dan teringat sakit nak bersalin...ma abah...i love you both...

psss...roomate...jom makan kat luar, i belanja!!


cootie

Views
pehhh...pada yang duk baca entry nih, jangan jeles eh...kali ni, cuti raya cina ini kali, gua balik kampung...miahaha...walaupun kurus poketku, totap somangat nak balik...

ekceli, aku sangat mengantuk nih...penat bangun pagi basuh baju, tiga trip kau tau...penat penat penat *baca dengan nada upin ipin tu

cuci mata hupdate sini, sbb bila menaip cenggini, kurang sket ngantuknya...

owh ye...banyak komen aku terima pasal kopiah kait dengan nama...ekceli, sehari je dah blh siap kopiahnya, tp sbb aku takdan masa nak ngadap jarum kait, tuntutan kerja beb...so, pada yang berminat nak tempah, amatla dialu2kan...

email je aku
nurulain_rahimin[at]yahoo[dot]com

Monday, January 27, 2014

guru giler kuaser

Views
 petang2 yang damai yang penuh dengan keroje yang idok le reti nak berkurang...aku nak share something yang aku rasa tak ramai yang tahu...

kerja guru bukanlah sekadar masuk kelas mengajar pung pang pung pang...aku nak share sebahagian koleksi buku-bukuan pelajar yang nak kena semak pada setiap hari, paling2 busuk pun seminggu mesti kena semak 2 atau 3 kali...

                                                   
rak ni sebenarnya 5tingkat, tapi segan2 sipoot plak aku nak terkinja2 ngalihkan kerusi semata2 nak hamek gambar nak tepek kat sini...hahaha...dahler tu gambarnya kusam gelap jer...kihkihkih...pakai enset cabuk je cik kiah...

almari tu beli sendiri hokay, melayang duit...terima kasih sebab belanja saya wahai housemate ku merangkap jugak roomate...hahaha...bukan selalu dapat merasai belanjaan oleh roomate untuk hal ehwal kerja nih...

tu baru yang kat rak...ni yang kat atas meja aku plak...sebab tak muat rak, terpaksa makan ruangan meja...

                               

yang ni meja sebelah aku, hauhauhau...haru...

                             

sebelum ni, kalau nak berborak, telengkan pale aje...la ni, kalau nak borak, kena bangun, sebab tak nampak batang hidung...terasa budak nerd je dikelilingi buku, ala2 budak nerd yang selalu baca buku tebal2, banyak2 kat library tuh...*banyak sangat tengok cerite omputeh*

ni pun ada lagi, tapi aku paksa budak2 kelas aku pegang sebab aku taktau nak letak mana lagi dah...buku2 yang aku pegang tu adalah antara evidens pelajar untuk PBS tu lah, pentaksiran berasaskan sekolah...walaweih...

notakaki : tiap2 kena datang awal sekolah atau pulang lewat dari sekolah sebab nak kena semak sume buku2 tu sebab nak kena pantau setiap seorang pelajar dapat jawab soklan atau tak...kalau tak dapat, nak kena ajar balik, dan buat pembetulan

keroje keroje keroje





Tuesday, January 21, 2014

kopiah kait spesel

Views
dah lama tak hupdate cite kraf kan...ini latest punya, baru je siap...

                            

corak bintang 8bucu...



Thursday, January 9, 2014

mior kilauan emas 3

Views
jsape sini yang layan kilauan emas 3 tahun lepas? miahahaha...nak kata aku nih layan idok ler layan mana, tapi suka sangat tengok aksi mior, tambah2 lebar sengehnya bila mana mior menang kilauan emas 3 tuh...untung badan...dapat kete sebijik kan...

                                                       

sebenarnyakan, ada maksud tersirat sebenarnya nape suka kat mior nih...tak nafi la, suara dia memang rock beb, wa pun rock, wa suka dia beb...tapi jauh di sudut hati, aku suka mior nih sebab muka dia iras2 seseorang yang aku kenal...hahaha...sebenarnya tak de iras langsung pun, tapi kenapa tah, masa aku mula2 tengok penampilan mior dalam konsert kilauan emas tuh, aku terus teringat kat seseorang yang aku maksudkan itu...

kalau tengok gambar, pehhh...tang mana tah irasnya tu datang...tapi kalau tengok cara dia bercakap, senyum...hmmmm...mengingatkan aku pada kenangan lama...

                                                      

                                                       

bikin aku terbang jauh menjejak kenangan...haktuih...jangan sampah keluar segala metafora melankolik yang ada sebab sume tuh hiperbola jer...

semalam masa ngan stay up buat kerja, astro prima siar ulangan konsert kilauan emas...apalagi...terus aku tersentap...lamanya tak jumpa dia, tengok dia, sentuh dia...aahhhh...pendek kata, memang tersangat lama, dan taktau masih adakah ruang itu suatu hari nanti...

hoiiii...apala yang kau merapik nih ain oi...sadar diri sket...berpijak pada alam yang nyata...udah2 ler tu melayan cerpen cintan cintun karam hati...hahahaha

*inilah jadinya bila tak cukup tidur pastu termimpi yang bukan2, membawa2 jadinya...biol!!!

notakaki : macam nak nyanyi lagu khai - dambaan pilu jer...miahahahaha...




Wednesday, January 8, 2014

tahun baru yang dah basi

Views
   disebabkan terhegeh2 nak hupdate entry pertama untuk tahun baru yang dah basi ni, tebalkan muka jugakla untuk ucap SELAMAT TAHUN BARU kepada semua kawan2 yang mengenali diri ini...mak mintak ampun mintak maaf ye dek2 non sekalian sebab mak sangatlah bizi dengan duniawi sampaikan berbulan2 tak hupdate...

sume sebab aku masih terkial2 lagi nak beradaptasi dengan segala perubahan hidup aku...dengan kerjanya, dengan anaknya, dengan life sendiri yang terumbang sana, terambing sini...paham2 je lah kan...menulis blog bukan sekadar suka2 tetapi ia adalah suatu komitmen yang perlu dijaga, walaupun mungkin mula menulis blog sebagai suka2...

sedikit pasal hidup aku sekarang ni, banyak sangat perubahan drastik yang sedang berlaku, tapi hakikatnya semuanya masih sama...alia permata hati aku, semakin ligat akalnya...tiap2 pagi, bangun pagi tu mesti nak kish2 mamanya, takpun nak mamanya kish2 dia...manjanya lebih...masih fully bf, alhamdulillah...stok susu banyak dalam freezer...tengah kumpul duit nak beli deep freezer, tapi sokmo terbabas...adoila...

                                                

notakaki : rindu sangat dengan seseorang yang dulu, bukan yang sekarang