Monday, January 30, 2012

hiyarghh!!! KERJA KERJA KERJA

Views
shhhh...diam2...aku nak mandrom diri sendiri ni kejap...

hai lah badan hai lah nyawa
bersatulah engkau di alam nyata
hari ini hari kerja
mohla kita bekerja
janganlah bermuram durja
hari kerja hari gembira
hari kerja hari seribu satu makna
bangunlah badan bangunlah nyawa
cepat SIAPKAN KERJA
adoiiyaaa

notakaki : errrr....tak jadik pape pun? *kompeeeyus

Saturday, January 28, 2012

cootie oh cootie

Views
pejam celik pejam celik pejam pejam jangan sampai tak celik-celik sudahlah esok dah ari ahad, tinggal sehari je lagi apa yang dipanggil C.U.T.I. S.E.K.O.L.A.H. amma...lusa dah isnin...aku rase musti ramai yang monday blues nih...antara muka-muka utamanya adalah, AKU...hahaha gelakkan diri sendiri

apa tidaknya...memang cuti sekolah nih time untuk aku berpoya-poya dengan jayanya...nak tido kul bape, bangun kul bape, subuh JANGAN miss plak yer sume tuh takde sape nak pantau...errr...sebelum nih ada yang memantau kau ke nyah? uishh...kau jangan...memangla sebelum ni takdak sape pun sudi nak pantau aku, tp at least berkat tegap teguh hati ini, diri sendiri ler yang memantau itu sume...

korang nak tau satu cite tak...agaga...eh..belum start cite sebok je org tu da gelak-gelak...apa kesss....

ini adalah beg sekolah aku
boleh teka kat mana beg nih berada?

*
*
*
*
*
*
*

sobonarnyo eh, beg tu berado dopan pintu bilik den, tersusun komeh rapi, dek ari mulo2 den coti sampaila tinggal esok sehari jo lagi eh coti, pun masih juo beg itu berado dokek situ...tidak beruboh apo pun, baik kedudukan mahupun sodutnyo eh...memang den jago tuh sumo eh...

notakaki : beg cikgu pun tak terusik, apatah lagi beg anak2 murid cikgunyo...apakessssss

Thursday, January 26, 2012

pengumuman penting - CONTEST : TEKA TEKI TEKUK - therosputih

Views
CONTEST : TEKA TEKI TEKUK - therosputih

terpaksa ditarik buat sementara waktu

dan akan dirasmikan selepas beberapa ketika

kerana beberapa masalah teknikal

nantikan kemunculannya

sekian harap maklum

Tuesday, January 24, 2012

sindrome

Views
- biasanya bangun pagi ada orang kat sebelah, at least wish of good morning

- ada masalah boleh buat gaya muncung-muncung dengan harapan ada orang hulur bahu, leh sandha2 kan fasha kan...opssss

- text and calling would be the best thing that my phone could be, but now...just for alarm and checking pukul berapa datuk harimau

- no more have you take your breakfast, lunch, or dinner or maybe where are u, or perhaps, what are you right now


i would like to run away from my phone so that no one could locate me

i am fully regret with my life...how should my life like this?




notakaki : aku dah jadi pekak

mode : jiwa kacau berganda

Views
 semalam, sebelum aku lena, sempat lagi hupdate fb ngan status yang tak leh blah, status mamai

disayangi atau tidak, diperlukan atau tidak, 
bukan keputusan perempuan, tetapi keputusan seorang lelaki

pastu, last sblm tido, check email...then tido lah aku sehinggalah pagi tadi...

syukur alhamdulillah masih dapat bernafas....selesai solat dan segala mala yang patut, bukak laptop, de bends nak dibuat...tp sempat lagi bukak fb, check email...


adala 5 orang kawan aku yang like2 status aku...hokey...thanks kalian...de jugak yang setuju ngan aku...

alang2 bukak fb, usha2 la kengkawan yang lain punya status...dan tak sangka...status mamai aku itu pun dimamaikan oleh sorang lagi kawan aku...


hmmm...terfikir sekejap aku...betul ke apa yang aku tulis tu?

notakaki : actually, i'm talking about talak

Monday, January 23, 2012

all in my own

Views
- biasanya bangun pagi ada orang kat sebelah, at least wish of good morning

- ada masalah boleh buat gaya muncung-muncung dengan harapan ada orang hulur bahu, leh sandha2 kan fasha kan...opssss

- text and calling would be the best thing that my phone could be, but now...just for alarm and checking pukul berapa datuk harimau

- no more have you take your breakfast, lunch, or dinner or maybe where are u, or perhaps, what are you right now


i would like to run away from my phone so that no one could locate me

i am fully regret with my life...how should my life like this?



notakaki : aku dah jadi pekak

Wednesday, January 18, 2012

errr...hupdate jgk...

Views
agagaga...sambil2 dgr meeting, takpe kan kalau aku terrrrhupdate blog...ngeh3...

notakaki : hupdate cipooot je...buleyla buleyla....

Wednesday, January 11, 2012

baca dan jawab soalan ini

Views
rindu sama doktor...owh...doktor...aku rindu kamu...

weih...apa kau nih? mula2 entry, salam tak bagi, terus bg ayat yang tak bape nak mencabar minda di pagi2 hai yang cerah tapi masih dingin...nmpak sgt mood tak bape nak betol nih...

semalam, tak bape nyenyak sgt aku tido, pusing sana, pusing sini, sejuk...pastu rasa tak aman nak tido lelama...motip??

pagi ni aku ada appointment ngan doktor tulang aku...cuak seyh...last jumpa ari tu, sebelum cuti sekolah bermula dgn jayanya, dia ckp nnti dia nak buat xray tulang belakang, ini detail punya xray...pe ke jenis xray pun aku tak bape nak tahu sgt...yang aku paham, xray...hehehehe

skrg ni, aku ngah tunggu turn kat hospital tettttt...tak bleh kasik tau sbb aku ada story mau dikongsikan...

aku pelik ngan sistem pengagihan nombor pada pesakit...aku biasa pesakit sendiri yang tekan dan amek nombor, tak pun, letak kad terus dapat nombor...tp kat sini kan...korang letak kad dlm box dia, pastu nnti dia proses...meanings, dia akan panggil nama kita dan bg nombor...isu yang aku nak utarakan di sini adalah, cara dia amek kad pesakit...

kalau fikir logik orang kampung yang takde spm sekalipun, kalau dah ramai2 letak kad dlm box, apa akan jadi? opkos la kad akan penuh dlm box...jadi, dorang akan panggil nama, mula dgn nama yang kat atas sekali dlm box tu...apa akan jadi dgn kad yang ada kat bawaaaaaahhhhhhhhhh sekali dlm box? hah...kompemla lambat baru nama kita dipanggil...apakah itu dipanggil satu sistem? hmmmm...renung2 kan...

paling aku heran lagi, org2 kat sini takde plak nak bising2 kan? aku sorang je ke yang perasan dan bising2 psl nih? makin kompius aku gini...sape ak tlg jawab? anyone?

notakaki : menjadikan cite yang lebih sadis, kad aku antara kad2 yang kat bawah itu....adiosssss

Sunday, January 8, 2012

tuan tanah kedaun nak berdaun berbunga

Views

motip letak gambar ini?
*
*
*
*
*
*
saje....

notakaki : teringin nak tanam orkid sendiri dan tgk dia berbunga...owhhh...indah...

kata tanggungjawab

Views

ni housemate aku punya kerja lah nih, amek gambar curi...aku ngah isi maklumat pelajar dlm buku kedatangan pelajar...kerja cikgu cikgi di awal2 tahun...

punyalah sepah kan? ahaks...sebab aku, kalu aku buat kerja, memang aku suke buat kerja dalam keadaan sepah2...bak kata aku, "sepah2 baru tanda buat kerja"

notakaki : ni agak2 kalu pengetua aku tgk nih, bangga tak dia ada pekerja cam aku? tettttttttttt

Saturday, January 7, 2012

selak-selak album

Views
zaman canggih manggih, nak tgk gambar2 lama, tak perlu selongkar kotak, carik album gambar...sekarang nih, huh...tak pyh selongkar, tak payah selak...ada je org nak tag kita kat mana2 gambar yang kita ada, kalu takdepun, gambar2 yang ada kenangan tersendiri...

korang tgk dua keping gambar budak bucuk nih...

ini gambar masa aku form 3


ni plak gambar aku mase form 5

cer tenung dua2 gambar tuh, penat dah aku gelak sambil guling2 golek2 sambung gelak lagi...sebab mmg sangat bucuk la budak itu...aku tak cakap kat sesapa, cakap kat batang idung sendiri...

notakaki : mengimbau kenangan lama, sorang2 dah hantar jemputan kawin kat aku skrg nih...

Friday, January 6, 2012

mimpi itu

Views
ingat lagi aku pernah cite psl mimpi aku...mmmm...tak hengat? alaahhh...yang pasal jumpa mekchu ngan micah walaupun hanya dlm mimpi

dan tadi, seperti biasa, kalu aku online, bukak blog, akan ku terjah sume blog yang hupdate utk waktu itu...dan,

*
*
*
*
*
*
*
*
terpandang sesuatu...


errrkkk....apakah...

laju je aku bukak dashboard...dan terpandang sesuatu jugak...kali nih memang kompem...


korg nak terjah, klik la sini, aku dah selamat terjah...agagaga

notakaki : mlm ni mimpi apa lah lagi aku nih...

Tuesday, January 3, 2012

bukak kedai

Views
hihihi...sambil bukak kedai sambil hupdate blog, agak2 kena sound tak?

ari ni ari pendaftaran pelajar peralihan dan tinkatan satu bg sekolah aku...sebagai guru tingkatan peralihan yang comel, adalah menjadi kewajipan bg aku utk kekal comel dan cantik memastikan kelancaran proses pendaftaran yang melibatkan seribu satu ragam ibu bapa...menjadi kewajipan juga dalam mengekalkan kemanisan senyuman dan keikhlasan bekerja kerana allah...ececece...ayat tahun baru ke tu cik kak...wakakaka

sebenarnya kan, aku masih lagi menanti kehadiran ibu bapa kbg kelas aku, setakat entry ni dipublish, baru 18 orang pelajar telah mendaftar, lagi 19 orang pelajar aku tak muncul2 lg....dlm ati, puh2la kelas aku byk ni je, aman dunia aku...tp kalau lebih pun, nak buat mcm mana...mengikut statistik, tahun lepas rata2 kelas peralihan tak lebih pun 25 orang, tp tahun nih, meningkat 50%, huh...menunjukkan peningkatan kadar kelahiran di bumi bintulu ini...dah2...jangan kasik cikgu math walaupun tak mengajar math berkata2 tentang angka...pening hangpa sume nanti...

notakaki : masih mengekalkan senyuman yang ada demi tugas...bluekkkkkk