Monday, September 27, 2010

terpikat

Views
tadi masa ngah on tv, kuar lagu ni, terus aku terpaku dan saya yakin betul paknil, saya suke lagu ini!!

terus, terkebetulan yang disengajakan malam ni, aku online, terus carik lagu nih...lirik dia....hmmm...lirik dia ni lah yang menarik minat aku....aku sangat suke...



oooo
berkerdipan
bintang di langit malam meneman bulan
mengasyikkan memadu asmara di sebalik awan
oh bulan
ku ingin berterus terang
meluahkan perasaan
angin lalu
meniup menghembus membisik namamu
menemankan senyuman menawan dibuai khayalan
bahagia itu yang aku inginkan
milik kita selamanya
dengarkanlah laguku
kuciptakan untukmu
menghargai dirimu di sisiku
dengarkanlah laguku
kunyanyikan untukmu
buat sekian lama
hanyalah dikau di hatiku
oh
angin lalu
meniup menghembus membisik namamu
menemankan senyuman menawan dibuai khayalan
bahagia itu yang aku inginkan
milik kita selamanya
dengarkanlah laguku
kuciptakan untukmu
menghargai dirimu di sisiku
dengarkanlah laguku
kunyanyikan untukmu
buat sekian lama
hanyalah dikau di hatiku
oh
oo
percaya dengan
segala yang kujanjikan
hidup bersama
seperti bulan dan bintang
ooo
dengarkanlah laguku
kuciptakan untukmu
menghargai dirimu di sisiku
dengarkanlah laguku
kunyanyikan untukmu
buat sekian lama
hanyalah dikau di hatiku
oh
dengarkanlah


mase shiela nyanyi part oh dengarkanlah laguku kuciptakan untukmu tuh, haih...menggamit perasaan aku...aku kerinduan...

notakaki : dengarkanlah lagu ini untukmu

edisi cite lama

Views
smbung sket tajuk hentry kasik panjang

edisi cite lama tapi baru nak cite

korng perasan tak, masa awal2 puasa, toksah fikir panjangla...ari pertama puasa, penuh berderet meja depan jual kad raya...padahal, bukak puasa pertama pun belum lagi...sbb tu lah 2,3 ari nak puasa tu, susah bebenor nak beli kad hari jadi...huh...rasa mcm beli barang terlarang lak...yelah, tanya abg jaga meja tu, kad ari jadi takde ke bang...dia dgn selambanya jawab, hbs musim dah dik...mak aih...nak je aku mogok time tuh, yelah...nak mogok besar2an bwk sepanduk tulis

ari jadi bukan ke org sambut ari2, mana bleh jawab habis musim, tak boleh tak boleh

so, aku terpaksala meredah hutan belantara, merenangi lautan berapi metafora jerk ek jangan pecaye semata2 nak dapatkan sekeping kad ari jadi...nasib ada la satu kedai ni ada jual walaupun tiang pamer kad tuh dah duk kat belakaaaaaaaang sekali...takpe2...janji aku jumpa dan yang paling menggumbirakan ati aku bagai nyanyi lalalalala adalah...ada satu kad ari jadi tu yang bila aku pegang tgk for the first time, aku berkenan...kata2 dia...huh...menepati citarasa aku...maka aku pun terus beli...mission complete!! bagus!!

so, alang2 dah banyak kad raya terjual tu kan, aku teringat la kat kawan2 aku yang jauh di mata tapi dekat di hati...satu2 terbayang hah...aku pun beli lah a few cards yang aku rasa cantik, pastu tulis ikhlas dari hati aku...aku habiskan satu hari satu malam fikir nak tulis apa...hehehe...mmg tulus ikhlas lahir dari ati ah...pastu aku pow ayah aku bab setem nya...hahaha...akulah anak yang paling bagus...ngeh3

inilah kad2 raya itu

takdelah banyak sangat, tp mmg khas utk insan yang aku rindui dan sayangi selalu...harap2la korg dapat ek...sbb aku da manderem siap2 da atas kad2 tu sume...ngeee...abg posmen pun kena tempias menderemnya jugak....

notakaki : thanks pada mereka yang menghantar kad raya pada aku...

back to natural again

Views
hah...ini adalah pengakuan eksklusif dari aku...

sekarang ni, sana sini orang duk kempen recycle, reuse, dan segala re lagi lah...jangan guna plastik biasa tu, guna plastik yang senang di biodegradable dan segala mala term y susah aku nak nyebotnyer ha...

so, bagi orang perempuan mcm aku, aku rasa sangatla terpanggil utk berkempen di sini, walaupun aku bukan nak kempen utk jadik yb kat mana2 kawasan, tp aku tetap nak berkempen habis2an kat sini, kempen utk alam...hiyarghhh!!!

JOM TUKAR PAD ANDA!!!

jika sblm ni, kita orang perempuan guna pad yang pakai buang tu, dalam sbln bape byk kita buang? kalau setahun? renung2kanlah...jadik, aku sarankan kalian bertukar ke CLOTH PAD ataupun CLOTH PANTYLINER...aku takde la nak ckp pjg lebar psl jenama apa ke, beli kat mana ke...sbb skrg ni zaman tenet...boleh taip kat encek google dan carik sendirik...tp kalau nak tanya aku sendirik, sila2...aku tak kisah...korang tau la mcm mana nk cntct aku kan...ha? apa? tatau? huh...pandai2la korg nak idup...

so...aku secara rasminya kini dah bertukar ke era baru...kat bawah ni aku just tunjuk kertas pembalutnya sahaja...*malu le i nak tunjuk pad nye... ini aku beli kat satu laman web nih, online je sume...senang...
kelebihan dia apa?
1. menjimatkan (dlm jangka masa panjang)
2. takde bahan kimia y teruk2 spt bahan penyerap kuasa tinggi
3. natural, guna kain semata2
4. jangan risau, tak bocor
5. boleh dibasuh dan dipakai berkali2, tahan lama
6. tidak mendatangkan alahan7. menghilangkan atau mengurangkan keputihan

cuma harga dia sedikit mahal la, compared ngan pakai buang...tp no hal lah...boleh dimiliki semua...cuba la korang kira kos penggunaan pad pakai buang ngan kos pad kain nih...kira utk jangka masa panjang...tak rugi...trust me...

Friday, September 17, 2010

setelah sekian lama

Views
hari ni, entry pertama di bulan september...sblm tu, nak gak wish selamat ari raya aidilfitri buat semua yang mengenali diri ini dan juga therosputih...maaf atas segala kekurangan diri dan keterlebihan diri ini...

raya ni, raya yang sangat berlainan berbanding ngan tahun2 lepas...mungkin raya tahun2 akan datang pun pastinya berbeza ngan raya tahun2 sblmnya...baguih la mcm tu kan...ada perkembangan namanya...

tatau nak stori pasal apa, walaupun dlm ati byk sbnrnya nak cite, tp takpelah...better aku hold dulu sbb ari ni ari aku sedunia...jangan kacau mood aku...wakakaka

notakaki : gembirakuasatiga + sedihkuasatiga = konpiusnganperasaandirisendiri apa kessss???

Thursday, September 2, 2010

takpelah lambat pun

Views
disebabkan aku jarang sangat online skrg, maka, entry aku kali ni pastinya dimaafkan bukan...hehehe...sesi menghalalkan tindakan sendiri...

seku sbnrnya taknak la disebabkan masalah tenet nih, aku ketinggalan nak suarakan apa y aku rasa...tak kira tak kira...aku nak jugak...


merdeka Tema Sambutan Kemerdekaan Ke 53   1Malaysia Menjana Transformasi
thanks to blogger qimie

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!

selamat hari kemerdekaan malaysia