Saturday, November 26, 2011

stuck stuck and stuck

Views
cer kira bape kali stuck kat atas? dan bila dah habis bace entry ni nnti, cer kira sekali lagi bape byk perkataan stuck yang aku guna?

mode : stuck in hotel
perjalanan untuk pulang ke semenanjung memang sangat mencabar...penerbangan dijadualkan kul 9.15 pm, tp hotel da kena check out sebelum kul 12, otherwise, rm10 per hour yang lewat....kalau keluar awal, tatau nak duduk mana jugak...so, first stuck in hotel...alih2, menghabiskan masa tgk tv, cite tak besh kot...mls aku nak layan, layan cik tenet lagik besh...tp tenet pun kadang stuck kadang cun, bikin hati gua panas2 saja...

mode : stuck di depan hotel
dah check out, duk pikir2, acanno nak pegi airport nih, bukannya ada transport, okeh...decide, nak gi ngan teksi....satu teksi lalu, tak benti, dua teksi lalu tak benti, tiga teksi lalu, pun tak benti jugak...aih...apa kesss nih...tadi kuar hotel tak bace bismillah ke? hmmmm...stuck depan otel, serious da mcm foreigner dgn beg besar2, berat2 depan otel...bezanya kulit aku lebih mendung compared ngan foreigner

mode : stuck di airport tawau
aku smpai airport tawau jam 6.00pm, ingat nak ler terus check in lugage kan, kau tau nyah...stuck lg depan kaunter, tak bley check in lagi barang, kena tunggu kul 7.00pm sbb akunye flight kul 9.30pm...hmmmm...stuck stuck dan stuck...tunggulah tercongok atas kusi ngan mata aku yang hampir2 layu...mengantok beb...dahla dlm teksi tuh aku dah bantai lena...dah smpai semenanjung dah pun lena aku tuh...amacam?? advanced kan aku? dah smpai lebih awal banding ngan flight... tepat jam 7.00pm, aku terus ke kaunter nak check in lugage....sekalik...kaunter tutup daaaa....stuck gitu je aku nih depan kaunternya...alih2, 7.15pm baru bukak...see...15minit stuck depan kaunter semata2 nak drop lugage...punyalah berangan naik flight kul 9.30pm, tp stuck nyah...kau tau kul bape flight nye? kul 10.30pm kot...sejam aku peruntukkan masa utk stuck di airport...canggih2...

mode : stuck di kl central
sampai di stesen kl central dalam kul 4 pagi gamaknya...stuck di kl central sbb tatau nak pegi mana dan nak pegi dgn apa...punyalah centre of komuter, lrt, rapid, teksi dan berbagai2 lagik, tp tetap tatau nak gi ngan apa....sangatlah sentap aku nyah oi...

notakaki : hari yang penuh dgn sentap dan stuck sedunia...

syukur alhamdulillah dah berada di kampung halaman terchenta walaupun hidup ini masih terasa kosong

Friday, November 25, 2011

kehujanan di bumi hujan

Views
saat ini, aku dah selamat berada di kampung halaman...menikmati hujan yang ada bersama2 dengan mood hujan...

notakaki : ayat nak mood sewel bagai...aparaaa...

titik henti

Views
apabila anda berada di tahap yang anda rasakan itu adalah saat paling lemah (the weakest moment)

tarik nafas dalam-dalam dan ingatkan diri anda

si dia yang anda sayangi sentiasa bersama-sama dengan kita

berikan dia sebuah senyuman yang paling manis

notakaki : tetibe rasa sangat lemah

Wednesday, November 23, 2011

vincci owh vincci

Views
a few days a go, masa aku kat tawau...mata aku terus ternampak word V.I.N.C.C.I. secara terang2an...owh...soorga...

ini bukan VINCCI yang aku jumpa kat tawau

VINCCI is having less and less...owhh...this is really2 soorga beb...terus usha...

hmmmm...heels heels and heels

dalam banyak2 heels tuh, aku berminat yang lebih kurang mcm ni

kaler itam, its about 2 or maybe 2.5 inch, black in colour, tapi takde pengikat2 tuh, kasut bertutup, dan paling best, muncung tajam, exactly apa yang memang menjadi pojaan hatiku...

pastu, jalan lagi....and then, owh...jenis yang mcm ni pun orait jugak....santeqqq....

santeq and looks sexy kan?

hmmmm...teringin to have them as one of my collection, tp sayang...i'm still in pain, tak boleh ngade2 walaupun kalau ari keje, memang aku belasah je pakai heels...aih...bawak2 la bersabar ain oi, tunggu hang sihat2 dululah...

wat masa skrg, aku dalam proses nak memulih dan mengurangkan rasa sakit yang ada, so...sila bersabar wahai diri...

notakaki : takleh tido aku mlm tu duk memikirkan heels yang aku tinggalkan itu...hukhukhuk...cepat2lah sembuh...

* sume gambar diambil dari encek google

wordless wednesday #8 - hearts no lie

Views

notakaki : berapa ramai yang telah ditipu di sebalik sebuah senyuman....?

Tuesday, November 22, 2011

imbas kenangan

Views

errrkkkk...kau baru pas konvo ke nyah oi? 

baru nak hupload gambar konvo kau?

hahaha...lantak kau lah nyah kau nak kata apa kat aku, graduan basi ka hape ke...dah memang aku baru nak tempek gambar konvo aku nyah oi...kahkahkahkah...gelakkan diri sendiri...kau nyah, agak2 ah nak gelakkan mak sekali pun, tak perlula melampau2 sangat, kang ada yang makan kerusi kaki tiga ni kang...

dah tajuk pun imbas kenangan, memang patutla mak mengimbas pape yang patut kan nyah kan...kau jangan nak gelak lebey2....

gambar tu diambil beberapa langkah kami sekawan nak masuk dewan, kami sidang petang bapak tak best nak bergambar, rasa kejap je masa berlalu tgh2 beratur tuh, bleh plak buat road block semata2 nak hamek gambar...kau tau apa aku ckp dlm ati?

"mesti orang belakang aku nih menyampah ngan kami, mesti dia kata bapak ah gedik pmpuan2 depan aku nih"

cer kau tgk reaksi orang2 di belakang aku nyah, agak2 berapa tinggi kemenyampahan mereka eh? sbb tu dorang tak tumpang sekaki pandang kamera kan? agagaga...

kalu aku kan nyah, pantang nampak kamera, tak kisah la kamera sape, kenal tak kenal, kalu aku include dlm gambar dorang, kompem aku bg posing yang waras la, takdelah nak posing2 maut, posing2 gedik pun...motip? supaya aku kelihatan sedap mata memandang walaupun y memangdang tak kenal langsung sama aku...sekian...kenangan lama sudah diimbas...

pejam celik pejam celik, dah setahun lebih dah aku konvo kan...macam2 dah jadik kat aku dan mereka yang di sekeliling aku....actually, aku nak cakap HAPPY 1ST ANNIVERSARY yang basi pada diri aku....agagaga...sebab tarikh aku konvo adalah tarikh yang sangat2 bermakna dlm idup aku...okay dah, fullstop...takmo citer lebih2...hahaha...hanya orang yang tertentu saje tahu kan kan kan...hehehe

notakaki : selamat ulang tahun yang pertama walaupun telah lama basi

Monday, November 21, 2011

to my only one

Views
i sit watching you go
singing your goodbye
while the big screen shows
while we top the pops
you took your flight
a smile and a wave of goodbye
i try pleasure in loss
now i'm on my own
i won't stay for sure
i won't see the end
so i'll try not to look 
guess i'm okay now
my heart

Sunday, November 20, 2011

kisah Nabi Muhammad menjaga aib sahabat

Views
barangsiapa yang menjaga aib saudaranya, maka allah akan menjaga aibnya di akhirat kelak

hadis seperti yang telah diriwayatkan oleh Muslim,

"Barang siapa melepaskan seorang mukmin dari kesusahan hidup di dunia, niscaya Allah akan melepaskan darinya kesusahan di hari kiamat, barang siapa memudahkan urusan (mukmin) yang sulit niscaya Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan akhirat.Barang siapa menutup aib seorang muslim, maka Allah akan menutup aibnya di dunia dan akhirat. Allah akan menolong seorang hamba, selama hamba itu senantiasa menolong saudaranya. Barang siapa menempuh perjalanan untuk mencari ilmu, maka Allah akan memudahkan jalan baginya menuju surga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah satu rumah Allah untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya bersama-sama, melainkan akan turun kepada mereka ketenteraman, rahmat Allah akan menyelimuti mereka, dan Allah memuji mereka di hadapan (para malaikat) yang berada di sisi-Nya. Barang siapa amalnya lambat, maka tidak akan disempurnakan oleh kemuliaan nasabnya."(HR Muslim)


Alkisahnya begini, semasa sahabat Nabi duk dalam masjib. Tiba-tiba datanglah satu bau yang 'tersangatlah wangi'. Kalau wangi macam bunga kasturi tak apalah. Ini tidak, baunya macam kentut. Sah! Ada yang berkentut. Kalau kentut sekali gus tak apa, ini tidak. Ini kentut sepoi-sepoi bahasa. ( Preet..prut..prap..prruuuuut..prok..preet)

Maka, sahabat-sahabat yang lain pun naik berang lah. Iya lah, bau sudah macam mahu pecah idung, sapa boleh tahan. kan? 

Maka, bangunlah seorang sahabat dan berkata "Orang yang kentut tadi tue, sila bangun.."

Jadi, hendak diringkaskan cerita. Bila nak masuk waktu Isyak tu, mereka berkata "orang yang keluar untuk amik wuduk lepas ni. Orang tu lah yang kentut"

Lepas tue, semua sahabat pun pandanglah ke belakang nak tengok sapa-sapa yang keluar. Tunggu punya tunggu, tak keluar jugak. Kalau saya, memang malu nak keluar. Kalau solat tanpa wuduk, haram. Jadi, bilal pun bangun untuk menkumandangkan azan.

Tapi Nabi Muhammad kata tunggu dulu dan berkata. "Aku masih ada wuduk, tapi aku hendak amik air sembahyang. Jadi, aku ajak kalian semua marilah amik wuduk bersamaku." Jadi, para sahabat pun amiklah wuduk dan tidak diketahuilah sampai mati pun sapa yang kentut masa tu. Maka, terselamatlah si polan itu. 


entry asal adalah dari sini, amirizzat

dah habis baca? dapat apa2 pengajaran? ai...lu pikir la sendiri...

notakaki : sesi muhasabah diri, malu dengan diri sendiri...

pengantin 20112011

Views
tahniah kepada piqa dan steve

tahniah kepada safa dan taufik

both of them or should i called them fouth of them eh? hehehe...sonang cito, dua2 pengantin perempuan adalah kawan sekolah aku...

lantas cik jah angkat tangan lalu bertanyakan sesuatu, "korang 1sekolah eh dulu? sekolah katne?"

errr...bukan itu maksud aku wahai cik jah...maksud aku kawan sekerja...kami mengajar di sekolah yang sama, dah kata cikgu, kerjanya di sekolah...atee...teman cakap la kawan sekolah, idok gitu ka? 

well...takmo cakap panjang, just nak wish a very big congratulation to both couples and may happiness are always with you guys...selamat pengantin baru...

notakaki : dua2 majlis aku tak dapat nak datang...sori yer kalian semua...

Saturday, November 19, 2011

a dan b : romantik la pulak

Views
a : jom kita beli baju sama2
b : memang kita kuar pun sama2 dahla ni
a : bukan tu maksudnya...nak beli baju yang sama bersama2
b : meanings
a : beli baju couple
b : aih...baju pun ada couple2 nih?
a : ada je, dah yang pakai tu couple
*
*
*
*
*
a : yang biru ni okay?
b : kurenggg
a : yang pink ni?
b : ada saiz tak? saya saiz s....
a : saya pun saiz s jugak
*
*
cashier : yang ni paling kecik saiz m je
a : ala.....
b : pilih yang lain, senang cite
a : da berkenan ngan yang tu
b : yang ni okay?
a : eh cantik...nak kaler kuning jugak...
cashier : ada satu kaler je bagi setiap saiz
a : mmmmm...pulak dah...mcm tak kasik kita beli je
b : ameklah kaler kuning nih, sy amek kaler lain
a : takmo2...
b : takpelah, ameklah yang ni pun
a : takpe2...sy amek yang kelabu nih
b : mcm orang tua
a : ha...hitam ni...cantik!!
b : cantik..awak amek kuning, sy amek hitam
a : taknak...dah...gi bayar...


a dapat kaler hitam, b dapat kaler kuning...mereka couple okay...walaupun tak dapat bj yang sama, tp corak baju sama hokey lah tu...takdelah nampak gedix sangat kalau pakai time dating...agagaga

notakaki : a dan b nih sik dapat dipisahkan agik...a duk jauh dari b, dan a merindui b...aku dah tahu dah...

saya sayang awak je kot

Views
a : eee...asal bercakap je nak gaduh, asal bercakap je nak gaduh

b : sape suh gaduh2

a : dah dia cakap yang bukan2, memang tempah gaduh lah tu

b : dia yang suka bergaduh, nak salahkan orang plak

a : tgk tu tgk tu, nak cari gaduh la tu, kalau mcm ni, baik tak payah cakap

b : dah tu, tak payahla cakap

a : takmo cakap gi dah!!

b : alaa...janganla...cakap la cakap la cakap la...

a : taknak gaduh2 lagi dah, saya sayang awak

b : iyer...jangan gaduh lagi dah...saya pun sayang awak jugak...

notakaki : agak2 mcm nak kasik penyekeh je kat dua2 nih...nak cakap saya sayang awak je kot...ceh

Friday, November 18, 2011

you are so mean to me

Views
a girl asked a boy if she was pretty
he said no

she asked him if he wanted to be with her forever
he asid no

she then asked him if he would cry if she walked away
he again said no

she had heard too much
she needed to leave

as she walked away, he grabbed her arm and told her to stay
and then he said

you're not pretty
you're beautiful
i don't want to be with you forever
i need to be with you forever
i wouldn't cry if you walked away
i would die

notakaki : soooooo touching with this phrase

sudut refleksi diri

Views

beza orang Positif dengan orang negatif

Orang Positif selalu jadi sebahagian dari jawapan;
Orang negatif selalu jadi sebahagian dari masalah.

Orang Positif selalu mempunyai perancangan;
Orang negatif selalu mempunyai kambing hitam.

Orang Positif selalu berkata, “Biarkan saya yang mengerjakannya untuk anda”;
Orang negatif selalu berkata, “Itu bukan pekerjaan saya”;

Orang Positif selalu melihat jawapan dalam setiap masalah;
Orang negatif selalu melihat masalah dalam setiap jawapan.

Orang Positif selalu berkata, “itu memang sukar, tapi kemungkinan boleh”;
Orang negatif selalu berkata, “Itu mungkin boleh, tapi terlalu sukar”.

Semasa Orang Positif melakukan kesalahan, dia berkata, “saya salah”;
Semasa Orang negatif melakukan kesalahan, dia berkata, “itu bukan salah saya”.

Orang Positif membuat komitmen-komitmen;
Orang negatif membuat janji-janji.

Orang Positif mempunyai impian-impian;
Orang negatif mempunyai tipu muslihat.

Orang Positif berkata, “Saya harus melakukan sesuatu”;
Orang negatif berkata, “Harus ada yang dilakukan”.

Orang Positif adalah sebahagian dari sebuah team;
Orang negatif melepaskan diri dari team.

Orang Positif melihat peluang;
Orang negatif melihat kesusahan.

Orang Positif melihat kemungkinan-kemungkinan;
Orang negatif melihat permasalahan.

Orang Positif percaya pada menang-menang (win-win);
Orang negatif percaya, mereka yang harus menang dan orang lain harus kalah.

Orang Positif melihat potensi;
Orang negatif melihat yang sudah terlewat.

Orang Positif seperti thermostat;
Orang negatif seperti thermometer.

Orang Positif memilih apa yang mereka katakan;
Orang negatif mengatakan apa yang mereka pilih.

Orang Positif menggunakan perbalahan keras dengan kata-kata yang lembut;
Orang negatif menggunakan perbalahan lembut dengan kata2 yang keras.

Orang Positif selalu berpegang teguh pada nilai2 tapi bersedia berkompromi pada hal2 remeh;
Orang negatif berkeras pada hal2 remeh tapi mengkompromikan nilai2.

Orang Positif berkata, “Jangan berbuat pada orang lain apa yang Anda tidak ingin orang lain perbuat pada anda”;
Orang negatif berkata, “Lakukan pada orang lain sebelum mereka melakukannya pada anda”.

Orang Positif membuat sesuatu terjadi;
Orang negatif membiarkan sesuatu terjadi.

Para Orang Positif selalu merancang dan mempersiapkan diri, lalu memulai tindakan untuk menang…
Para Orang negatif hanya merancang dan berharap dia akan menang.


dipetik dari fb jinggo

notakaki : aku neutral, camno nih? ahahaha

Thursday, November 17, 2011

kerinduan

Views

khas untuk dinda yang jauh di mata, walau di mana kamu, kamu tetap di hati ini

katon bagaskara - dinda di mana

dinda 
di manakah kau berada
rindu aku ingin jumpa 
meski lewat nada
kau dengarkan segenap rasa tertumpah
mengalun dalam gitaku
ngelangutkan jiwa

melangkah dari bayangan
kala aku pulang
terkenang kisah kita bersama
mengingat jalan yang panjang
pernah kita tempuh
namun badai memisahkan

dinda
di manakah kau berada
rindu aku ingin jumpa
meski lewat nada
kau dengarkan segenap rasa tertumpah
mengalun dalam gitaku
ngelangutkan jiwa

berkhayal tentang dirimu
telahkah berubah
sekian waktu jauh dariku
mereka-reka rencana
apa kan kita buat
bila ada perjumpaan

dinda
di manakah kau berada
biar kita isi malam
menangis tertawa
dan sampaikan kepada langit dan bintang
sebentuk cinta yang ada
kan tetap terjaga

denting dawai-dawai gitarku memanggil

dinda
di manakah kau berada
rindu aku ingin jumpa
meski lewat nada
kau dengarkan segenap rasa tertumpah
mengalun dalam gitaku
ngelangutkan jiwa


bila sendirian
namamu tak lekang dari mulutku
bila lena menjelma
wajahmu tak pernah sunyi
aku sentiasa hadir dalam diriku
kerana kau aku
adalah satu
hela nafas ini
terukir denyut nadimu
dinda
di mana kamu
aku ingin ketemu

notakaki : thanks to one of my sis sebab perkenalkan lagu ini, memang besh, memang masyuk, dalam maknanya....

smile and ngeee

Views
comel kan?

notakaki : kerinduan sama budak kecik yang bakal dapat adik ngan cousin tahun depan nih...

lagu ulik mayang

Views
air - bintang

bintang di langit
kerlip engkau di sana
memberi cahayanya
di setiap insan
malam yang dingin
ku harap engkau datang
memberi kerinduan
disela mimpi-mimpinya
melangkah sendiri 
di tengah gelap malam
hanya untuk mencuri jatuh sinaran
tak terasa sang waktu
melewati hidupnya
tanda pagi menjelang
mengganti malam
oh bintang tetaplah
pastikan cahayanya
sinari langkahku
setiap saat
bintang pun tersenyum
dengarkan pintaku
berikan kucupan
di sudut tidurnya


ku mengharapkan bintangku datang menemani mimpi2ku...di manakah kau wahai bintangku...aku setia menjaga sinaranmu...

notakaki : suke nyanyi lagu ni dodoikan diri sendiri tatkala tak dapat tidur

notakaki : pekena nescafee kaw2 tadi kat kedai makan, sbb tu takleh tido...huhu

Wednesday, November 16, 2011

ragam petang versi bini-biniku gengster

Views
suami : sayang tak kat anja kat ayang?


isteri : mestilah anja sayang kat ayang


suami : kenapa eh?


isteri : sebab ayang sorang je yang ayang ada kat sini, kadang2 tu bosan jugak tgk muka ayang, nak tgk muka orang lain tak dapat dah


suami : errrrkkkk

notakaki : memang sentap kot kalu aku jadik laki tu....

pengubat jiwa

Views
kenapa tah ngan aku ari ni, asik moody2, sedih2 babas...adeh...nak kena sekeh pale ke dinding gamaknya...

tapi kan, salahkah kalu aku nak sesedih ari ni? dah memang aku sedih kot...pedulik ah kau nak kata apa kat aku nyah oi...

list lagu aku ari ni

axl's - seandainya kita sehati sejiwa
seventeen - berdua bersatu
kangen band - pujaan hati 
ungu - percaya padaku
nera - hatimu hatiku

sambil dengar sambil ayaq mata meleleh...hadehla..apo kono eh jang...

notakaki : hari layan perasaan gamaknya ari ni...

baru nak menikmati dah kena tarik

Views
semalam, baru je publish kat fb new status "is having intenet tanpa sempadan, oh indahnya dunia" menggambarkan betapa indahnya dunia tenet aku sekarang...owh...mahu terbang lalalalalala je...

atee...semalam...baru je ngengade nak tgk buah hati aku menari domba sape lagi kalu bukan hrithik roshan ku sayang, auwww...tak pasai2 tenet down...hachaiet tollah...sape tak hangin beb...adeh...

bangun pagi ni, encek leo dah warning awal2 dah, "intenet tak leh guna tu" aku yang tgh gosok gigi nih, terussss sentap beb...rasa cam nak mogok takmo mandi je ari nih, tapi nanti lelalat dtg hinggap plak...adeh lagi sekali...

maka, ari ni, usahkan nak hupdate fb, nak bukak fb pun tak lepas, nyawa2 ikan jer...tp aku takdakla kesah bebenor tak dapat bukak fb, aku hanya akan kesah sekesahnya mcm kisah si esah bila mana aku tak dapat bukak email, tak dapat bukak blog, dan bertambah2 kesah serta beresah2 bila mana tak dapat hupdate blog...haduhhhh...

so, mcm mana aku hupdate skrg nih? syukur ke hadrat ilahi aku masih punya talian hayat walaupun masih lemah tenaga batinnya utk aku menghupdate blog menggunakan broadband cikadak aku....walaupun ternyata ia hanyalah seekor cikadak, tapi aku berbangga ada dia, sbb dialah aku berjaya siapkan saps aku, sebab dialah aku beroperasi urusniaga aku, dan banyak lagi...time kasih broadband walaupun aku tau kau pun kadang2 wat ninong2 kat aku...huh...

notakaki : my life is incomplete without intenet...i'm internetholic (tak payah nak google carik apa maksud dia sbb korang hanya akan jumpa perkataan tu kat sini jer)

wordless wednesday #8 - mode sewel menggila

Views
gaya gedik manja2

notakaki : layan jo lah kan??



Tuesday, November 15, 2011

tak keruan

Views
malam2, ditemani bintang, sayup deruan ombak....oh pantai...sampaikan salamku pada dunia...

aku terlalu merinduinya...terlalu rindu...

notakaki : bertemankan ombak malam

ibu dan anak sama-sama kejam

Views
kurung kekasih anak


SERDANG: Seorang ibu bersekongkol dengan anak lelakinya berusia 17 tahun untuk mengurung seorang remaja perempuan dalam bilik rumah mereka sebelum memaksa mangsa menggugurkan kandungan berusia dua bulan hasil hubungan sulit dengan remaja lelaki terbabit.
Remaja perempuan berusia 16 tahun yang masih bersekolah dilaporkan hilang oleh keluarganya dan dikurung dalam satu unit kediaman di pangsapuri di Puchong, sejak dua minggu lalu.

Mangsa yang mengandung dua bulan hasil hubungan terlarang dengan teman lelakinya yang tidak lagi bersekolah juga berdepan maut apabila dipaksa menelan pelbagai ubat-ubatan bagi menggugurkan kandungannya.
Menurut sumber polis, mangsa keluar dari rumah ibunya di Kajang pada 30 Oktober, kira-kira jam 8 pagi sebelum dibawa ke rumah teman lelaki dan dikurung serta dipaksa tinggal sebilik.

Katanya, ketika teman lelaki bersama ibunya ke tempat kerja, mangsa dikurung dan dilarang meninggalkan rumah hingga mereka pulang.

“Mangsa dipaksa menggugurkan kandungan bagi mengelak diketahui jiran mengenai hubungan sumbang mereka,” katanya di sini, semalam.

Sumber berkata, mangsa sebelum ini sanggup tinggal bersama kerana terpedaya dengan janji manis teman lelakinya yang mahu bertanggungjawab dan berkahwin dengannya.

Namun, janji tidak ditunaikan, malah mangsa dipaksa menggugurkan kandungan.
“Perbuatan kejam dua beranak itu membuatkan mangsa tertekan dan cuba melarikan diri dengan keluar dari rumah, namun hampa selepas semua pintu dikunci dari luar.

“Mangsa kemudian menjumpai alat jalur lebar milik teman lelakinya sebelum menghubungi ibunya melalui e-mel,” katanya.

Katanya, kira-kira jam 5 petang kelmarin, ibu mangsa bersama beberapa anggota polis ke rumah terbabit sebelum memecahkan pintu besi dan membawa pulang gadis berkenaan.

Mangsa bersama ibunya membuat laporan di Balai Polis Serdang, di sini, bagi tindakan lanjut.

Sementara itu, Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah mengesahkan menerima laporan berhubung kes berkenaan.


diambil dari sumber asal, mymetro


huishhh...terkejot berok mak ni kau tau nyah...

notakaki : yang laki tu pun satu, sengal tollah...bleh plak tinggal broadband dia, aih...alang2 nak buat jahat, biar jahat sampai habis...errrr...korang jangan tiru ayat aku tu eh...aku cakap jer...

cubaan bukan cobaan

Views
layan gambar dulu



okeh...dah tgk gambar tuan tanah kedaun...agaga...kenapa dgn 2 gambar tuh? huh...sobonarnyo eh...jubah tu aku beli dekat fb, and then, terkebetulan plak akak tu ada anjur contest dengan baju2 yang dijualnya, maka, dah alang2 aku dah beli, dah pakai dah pun, maka, apa salahnya kalu join kan...

dahla akak tuh invite aku tru fb, so, rasa terpanggil utk join...aku pertaruhkan 2 keping gambar tuh, guna kamera cikaiyong je, maka takdelah cun mana hasilnya...dahla tuan tanah kedaun pun tak bape nak cun jugak dah

mana satu gambar yang akan dipilih oleh penganjur pun aku tak bape nak sure...kita tunggu dan lihat sajo lah kan...nnti dah dipilih, akan aku hupdate resultnya...sebab aku nak mintak jasa baik kalian utk mengundi LIKE2 kat picture aku...sape paling banyak dapat LIKE2 maka dia akan menang...hohoho...vaucer beb...tiket utk membeli lebih banyak....agagaga

notakaki : tak bape reti nak posing2 model nih, kaku keras je gambo

Monday, November 14, 2011

rindu kamek? rindu nuan

Views

kamek nya saja mauk letak gambar kamek teleng2 palak...nya rindu sama nuan sekalian...ni jak caranya kamek mampu...sik dapat ubati rindu2 nuan pada kamek, kamek letak gambar kamek sitok auk...khas untuk nuan...

notakaki : entry pertama kamek kelaka sawak...sik bapa pandai juak...sket2 nya boleh lah...

notakaki agik : maaf sama kamek auk

Sunday, November 13, 2011

kalau dah sesak

Views
waktu perhimpunan terakhir
(gambar ni aku cilok dari fb sorang cikgu sekolah aku, hehehe)

korang tgk lah sendiri kat mana tu ha tempat geguru sekalian bila mana kami ada perhimpunan tatkala cuaca ngan panas...takkan nak suh budak beratur bawah panas kan, suh ler masuk dewan...bila sumbat2 dalam dewan, dewan plak terasa cam reban ayam...kecik...terpaksala bertenggek2 tepi2 dewan, asalkan boleh dengar amanat pengetua...

bak kata pepatah, rotan takde, akar pun jadilah...

maka, geguru pun sekalian lah menjoinkan diri masing2 mengadakan aktviti bertenggek2 di mana yang ada...

cer tgk aksi geguru sekalian...mcm2 ropa ada...nak tergelak pun ada...sadis pun ada...

cari aku kat mana....hehehe...

notakaki : nak buat dewan baru yang lebih besar...tapi tatau nak buat kat mana...nan hado jo....

Friday, November 11, 2011

hupdate semata2 nombor itu

Views
its 11/11/11 and its now 11:11:11 pm...

dah....tu je nak cakap...

notakaki : selamat pengantin baru khas pada mereka yang kawin ari ni, dapat baby ari ni, dan dapat apa2 lah ari ni...

inilah erti kebahagiaan sebenar

Views
gambar cilok dari fb kawan

tak dapat cikgu nak gambarkan betapa bahagianya cikgu ari ni sebab kamu2 semua dah start cuti sekolah termasuklah cikgu sendiri...no more amek kehadiran, no more semak buku kerja, no more jerit2 "anjingg ngee!!" meanings diamlah dalam bahasa cina, no more kejar pelajar isap rokok dalam tandas, no more kejar pelajar masuk kelas, no more rotan2, no more naik2 darah, no more ahhh...mcm2 lagi lah...cikgu bahagia sangat sbb inilah masanya cikgu untuk berbakti kepada diri sendiri sahaja...

cikgu bahagia kamu tahu!!

bertambah2 bahagia cikgu sebab sekolah kita cuti awal seminggu dari tarikh asal...cikgu sukeeeee sangat *sambil menari balet ngan sebelah kaki terangkat sepanjang cikgu idup nih, tak pernah2 lagik cikgu cuti lebih awal dari tarikh yang telah ditetapkan...tahun ni, maybe sbb cikgu mengajar kat sawak...tu yang jadi mcm ni...ahaks....oppsss....cikgu tergelak besar plak....

notakaki : selamat bercuti buat semua guru...hehehe

Thursday, November 10, 2011

semakan egtukar sesi 2012

Views

dah boleh semak sudah

notakaki : jodohku masih di bumi bintulu...enjoy life beb...

Wednesday, November 9, 2011

wordless wednesday #7 - kembar siam

Views
cat in cat 

gambo cilok dari fb dlm list fren

notakaki : kompem tak sunyi life

Tuesday, November 8, 2011

pengalaman pertama ke bengkel motor

Views
bace tajuk entry dah tau dah aku nak cite pasal apa kan? kau nyah, jangan duk gelakkan mak sesungguh gitu nyah, sekalik mak hayun betis berbulu mak nih, sunyi sepi kau nanti nyah...

mak tau mak jakun sket bile bercerita bab2 gini, tapi nak buek camno, mak mengaku mak memang jakun nyah...mak tak pernah ada pengalaman cenggini...kalau adapun korang2 cakap alahaih, bapak ah cikai pengalaman aku, mak tak kesah kau nyah, mak memang cikai pun bab2 ginik...hauuuu*sebak

alkisah, adala sorang kawan mak nih, motor dia pancit area2 umah mak, maka, mak pun volunteer la tukar kete mak ngan motor dia, ado orang lain buek camni? huh...nan hado kau nyah...nak anto bengkel terus, bengkel dah tutup, maka, mak pun tunggulah esok paginya tu nak anta moto gi bengkel...

berkat jakun yang mak ada, mak bangun sepagi umat tapi takdelah sebelum subuh tu mak dah bangun nyah oi semata2 nak kejar masa nak anta moto gi bengkel, mak ingatkan ade lah amek mase sejam dua...ahaks...kan mak dah kata mak memang jakun...upe2nya, tukar tayar motor nih amek masa 15 minit jer...ceh...betul2 jakun lah mak nih...

anta moto

sudah togel

tadaaaaaaaaaa
mcm baru dibeli je kan? ahaks....*melampau

first time mak nunggang motor pancit, mcm nak kematu vontot mak nih, mcm naik kete lembu pun hado jugak...kedugek kedugek dia nye pusing...ahaks...

first time mak pegi bengkel moto, nasib tak kena cincau2 ngan apek baiki motor tuh, punyalah mak cuak kot2 dia tgk mak nih ayu2 cikadak , terus kena bayar 2x ganda harga standard baiki moto, tp nasib baiklah tak de pape...apek tu punyalah baik, siap nak anto mak balik umah lagik...errrr...mak tipu2 jer lah...ekekekeke

notakaki : tunggu mak belaja baiki sendiri moto pancit ye nyah...errrrr...mak acah2 jer

Monday, November 7, 2011

vern's november collection

Views

woahhaa....vern's nih tak habis2 nak goda2 aku kan...tgk...tak psl2 aku dah tergoda...hukhukhuk...nasib la kat bintulu nih takde vern's, kalu ada...memang kureng la sakit sewel aku tiap2 minggu, pegi buat sesi terapi sewel kat vern's...

aku nih saje je buat iklan tak berbayor pada vern's sebab aku memang pengguna setia vern's....assobab...design2 ngan rege dia memang berbaloi...

notakakii : aku dah berkenan ngan gambar first design terbaru nih...adeh...acamno ni jang...

Sunday, November 6, 2011

kamek rindu kitak

Views
tragedi malam raya

b : raya nih balik kampung saya
a : eh...pasai po plak...kata tak yah balik kampung...
b : saya rindu sama ibu saya
a : ah...tak aci...taknak balik mana2...nak duk sini
*
*
kung kang kung kang bergaduh2 manja
*
*
a : saya nak merajuk
b : janganla merajuk...saya tatau nak pujuk
a : tak payah pujuk
b : tapi kena pujuk jugak
*
*
kung kang kung kang bergaduh lagik
*
*
a : kamek sayang kitak
b : kamek juak sayang sama kitak


di pagi raya

a : mana dia nih....rindu sudah...
suara dalam hati : tu lah, sape suh gaduh malam2 raya...kang dah rindu merindu

notakaki : kisah a dan b yang sentiasa ngokngek

salam aidiladha khas untuk anda

Views
gambar dicilok dr fb ajer

salam aidiladha untuk semua yang sudi singgah ana punya blog

notakaki : aku tak makan daging, maka, jom kite merumput!!! agagaga

Saturday, November 5, 2011

aktiviti ngedate terbatal

Views
penat dan jauh kawansampaimati aku yang sorang ni datang semata2 nak ngedate bersama2 kawan dia ngan aku sekali....plan asal kami, nak menjelajah gua niah bersama...alkisah....

aku terdemam la plak gara2 insiden yang tak bape nak best (nnti aku hupdate pasal kisah ni eh)

so, terbatal sudah aktiviti ngedate aku bersama2 kawansampaimati aku....cean dia, subuh2 tadi aku terpaksa batalkan plan aku, dan dia proceed ngan plan asal ngan kawan2 dia meninggalkan aku...adeh....

notakaki : napela aku bleh demam di saat2 ini??? dugaan2

Thursday, November 3, 2011

menang saguhati dari cik bam bam

Views
ari tu, sambil2 layan tenet, sempat aku menjoinkan diri giveaway dari cik bam bam, dan tak sangka plak bleh terbertuah...ekekeke

maka, termenanglah aku walaupun hanya saguhati berupa

thanks kepada cik penganjur aka cik bam bam dan juga syukur ke hadrat ilahi kerana memberikan aku peluang ini....

notakaki : tersenyum

Tuesday, November 1, 2011

pulun pulun sebelum terlambat

Views
weih...adakah menjadi kesalahan diri sendiri jika kita terlalu banyak keje? hmmmm....termenung seketika jap aku nih...

penat weih idup mcm apa2 je rasanya...nak menikmati sedut2 nafas yang segar pun tak bape nak nikmat, main sedut lepas sedut lepas, nasib tak melepas yang kat bawah tuh...

sekolah ada lagi 2 minggu, keje sume nak kena setel dlm minggu nih, minggu depan nak rilek2 kalu mampu tapi tataulah mampu untuk rilek ke tak...nampak gaya mcm terkena postponed kebizian minggu nih sampai minggu depan plak...adeh....

notakaki : dahla bizi, tenet lak cam hape jer...nyampah!!