Wednesday, April 29, 2009

selsema babi atau swine flu

Views

aku baru saje melewati laman2 web y ada, mencari apa itu selsema babi y diperkatakan masyarakat dunia hari ni...aku nak cakap byk pun aku tak reti gak, baik kita baca sndiri kan, lg bagus, lg phm, ni lah sket2 laman web y aku bace and aku rasa bgs jgk laman web ni, aku share la kat sini, bukan nak promote ke apa ek, bukan jugak nak amek kesempatan ke ape, sekadar berkongsi apa y telah mereka letak dlm laman mereka...






terima kasih pada mereka2 di sebalik tabir laman web ni...dorg byk beri pengetahuan pd aku...

seseorang dulu

Views
hari ini
bayangmu menjelma
mengganggu sianganku
juga malamku semalam
mengapa begini
mengapa di saat ini kau menjelma
pergilah kau ke sana
ke tempat yang sukar aku jangkaui
walau perit hati ini
walau sakit hati ini
ini adalah yang terbaik
untuk aku dan dia
walau kasihku masih di situ
tidak mahu sekali-kali aku berubah
biarlah aku begini
aku ingin pergi dari hidupmu
tapi sampai bila aku harus lari
mungkin suatu masa nanti
aku terpaksa berdepan dengannya
aku sanggup demi meleraikan segala yang tertinggal
kerana aku sendiri masih belum aman

sick of typing numbers!!

Views
wahhh...tensen da...pusing kanan ada questionnaire, pusing kiri ada questionnaire...huh...ngadap lapatop, bukak spss, bukak excel...lenguh2...tp nak buat mcm mana, aku kena istiqamah lah kan, padahal mulut ni, dah bape kali dah aku ckp, menyesalnye mintak, byk keje, tensen lak, aku bukan suke org bg arahan2 ni, better aku sendiri y terbukak ati nak buat, ni mmgla aku terbukak ati nak buat, tp lentih woo...letih...mcm mana ni...baru hari ke 3, smlm hari ke 2, aku dah tersaangat mental dah...hihihihi...teruskan2....hiyarghhh...

Tuesday, April 28, 2009

jalani hidup ini dgn spss

Views



















adushhh...penat2...penat mata, penat otak, penat badan, penat jari jemari...sume dah penat...tak hbs2 dah ngan spss ni, mcm mana nak guna menatang program ni aku sendiri pun tak, masih tercari2, masih mencari, dah aku sendiri dicari....serius, otak aku dah penat mencari keyword spss ni, mcm mana tah nak handle, spss ni, buat org y tak tau, sesuai kalau kita nak research, kita buat survey, mcm mana nak kira setiap satu item tu tanpa perlu kira satu2 manually, so, gunalah spss ni, senang je, tp y menjadi susah buat aku bila aku tak reti nak godak2 spss ni, adakah dia terlalu canggih atau aku y mmg tak bape nak canggih ni, ntahla....mata da ngantuk da ni, huyung hayang da palenya, hishhh....bertahan2....

lagu lama jadi tema hari ini

Views

tuailah padi antara masak
esok jangan layu layuan
intailah kami antara nampak
esok jangan rindu rinduan

anak cina pasang lukah
lukah dipasang di tanjung jati
di dalam hati tidak ku lupa
sebagai rambut bersimpul mati

batang selasih permainan budak
daun sehelai dimakan kuda
bercerai kasih bertalak tidak
seribu tahun kembali jua

burung merpati terbang seribu
hinggap seekor di tengah laman
hendak mati di hujung kuku
hendak berkubur di tapak tangan

Kalau tuan mudik ke hulu
carikan saya bunga kemboja
kalau tuan mati dahulu
nantikan saya di pintu syurga

- rahmal ali dan rafeah buang -

teringat zaman kecik2, suke sgt lagu ni, la ni dah besar, nyanyi2 lagi, bg kat abg, abg nyanyi, hihihi, suke2...tunggu2, tunggu katak menyanyi ek, nnti kita bg kat abg bagaimana kalau katak y nyanyi...
suke sgt part ni
"tuailah padi antara masak
esok jangan layu layuan
intailah kami antara nampak
esok jangan rindu rinduan"

Monday, April 27, 2009

cepat2la bersatu

Views
hurmmmm...lmbat lagi, nak kena keje, kumpul duit, beli umah, byk benda, byk benda....waahwahwah....takpe2...aku sanggup tunggu...kerana kau pemilik senyumku...

first day jd ra

Views
aku kena install spss secepat y mungkin, lg cepat lagi bagus, lg cepat setel keje aku y dia dah bg ni, sket je kot, cuma skang ni, mcm mana aku nak guna spss ek, aku tak ingat sgt dah, bukan saje tak ingat skrg ni, rasanya tak reti dah kot, kena start ngan kosong balik, hushhh...mlm ni, bersengkang mata jap ngadap lapatop buat keje, hope esok dah dapat setelkan...pastu nak online, nak cari jurnal berkaitan ngan pedagogi matematik ngan strategi kognitif guru...hushhhh...research2...pening ngan perkataan research dah,,,baru ari pertama, hahaha, dah nak mental2 tenuk dah...

dari rusa ke seladang

Views
en ajis, saya nak hantar kunci ngan nak sewa bilik spjg cuti sem ni
kunci anta kat pb blok masing2, apa tjuan awak nak sewa bilik kat sini
saya keje ngan jabatan, jadi ra
apalah hai keje, balik lah umah, jumpa mak ayah, sementara mak ayah ni masih hidup, balik lah, nanti dah tak ada, baru nak bising, meraung kuar air mata darah sekalipun dah tak jadi pape dah, baliklah, mcm la saya tak tau awak nak buat apa, alasan je tu keje, padahal ada benda lain nak buat, ni mesti dah janji ngan pakwe ni, weih..badang, dia ni, pakwe dia duk mana
manalah saya tau encik ajis, dia pun saya tak kenal, inikan plak pakwe dia
ala...bukannya ada kat sini pun, kalau ada pun, saya bukannya nak buat benda tak senonoh, saya ada akal lagilah nak fikir mana buruk, mana baik
balik je lah, nak stay duk sini plak...aiii...gi ah nuh, isi borang ngan en alias

ai...geram4...kalau tak bagi, takyah lah bg, ni tak, nak suh aku tadah telinga dengar bebelan dia y always nak pandang serong kat sume org, walhal, cuba tenung balik, sape y menyerongkan situasi sekarang, sape y meletakkan diri sendiri di tempat serongan, bukan salah sape2, kalau betul taknak bagi stay, takpe2, atleast ckp awal2, bukan masa aku tanya mnggu lps, ckp bolehs ewa, alih2, aku nak sewa tak bg lak, siap suh aku menyewa kat luar lg, aku tak kisah pun nak sewa kat mana2, tp atleast inform earlier lah, dasar ntah pape je lah pengurusan kolej nih, nympah2....dia ingat dia tu sape, aku tau dia pgg jwtn tu, tp dia kena sedar gak, smpai bila dia pgg jwtn tu, smpai bila dia mmpu berkata gagah mcm tu, ingat2 dunia, ingat2 akhirat sekali, kita ni bukan hidup smpai bila2, sume org akan mati, jadi toksah nak berlagak lah dgn apa y kita ada hari ini sbb tak semestinya kita bgn pg esok, kita ada lagi apa y kita ada semalam, tak mungkin ah jd mcm tu...kita tunggu dan lihat je lah...

dari rusa ke seladang, dari 1104 ke 3110, aku tak kisah mana pun, bilik baru gile sepah siot, apalah 2org budak y stay kat bilik tu dulu buat ek, ntah pape je, sepah tahap gaban, pembalut gula2, pmbungkus biskut, plastik, hishhh...merata2...pelik aku pelik...

Thursday, April 23, 2009

lagi2 kau mawarku

Views
kerana kau mawarku
aku di sini
menemani kesunyian yang ada
kerinduan yang menggunung
tidur nyenyak ku tak bisa
kerana kau teruna

lagu tema hari ini

Views
yarghhh...lagu tema, lagu tema hari ini jatuh kepada kau mawarku, nyanyian siti nurhaliza dan 2 by 2, lagu lama, mase aku kecik2 lu selalu dgr, suke suara zul, pastu hari tu, dlm af7, zul come back, nyanyi duet ngan isteri dia, isma...waaa....menyingkap kenangan lama aku time kecik2 je, skang ni dah besar sket, dgr balik, seriously this song lama gile tak dgr, last mase drjah bape dah, pastu hari ni lak, wahhh...bila fikir balik kan, byk benda y dah berubah spnjng tu, skrg ni, aku dan dia, mr someone aku, hasbul az muhamad...kalau allah makbulkan kami, redhai kami, insyaallah kan...berjalan spt y dirancang...huh...benda masa dpn ni susah nak ckp lbh2...tak berani, kita hanya mmpu merancang, allah y menentukan...hihihi...ayat skema...standard ah ayat mcm tu, ckp senang, buat susah...
well...ini lirik lagu tu, ni pun aku amek kat tenet je, ada salah sket2 kot, bedal je lah ek, y penting, lagu ni dah jadi lagu tema untuk hari ini dlm hidup aku, hihihi...

siti nurhaliza dan 2 by 2
kau mawarku

kau mawarku
juwita kalbu
gadis yang ku rindu
kau remaja menawan hatiku
merayu jiwaku

kau teruna
rangkai nyawa
lagu hati kita
mestikah pergi jauh kembara
ku terbayang jua

( korus )
bila engkau hilang di mata
tidur nyenyak ku tak bisa
ku terkenang wajahmu dinda
hancur kerna
kau juwita/teruna

mawar putih
suci murni
pujaan jauhari
senyumanmu yang menawan hati
gadisku pertiwi


lalalala...what a lovely song is this....terbang2...

Tuesday, April 21, 2009

ini untuk hari ini

Views

secret recipy?first time...tp syg tak dpt nak mkn ngan abg, maybe one day, kita hang out together, and mkn2 kan...its ok...tuhan tu satu je, pada dia kita mohon, pada dia kita berserah...amin...

wish untuk aku

Views



selamat ulang tahun...terima kasih semua...

kerinduan

Views
*
*
rindu sama abg
*
*

rakyat melaka

Views
last kuar ngan abg...heppi sgt...esok abg start praktikal, selamat praktikal sayang...hurmmm...nnti mesti aku sedih2 kan...

Friday, April 10, 2009

satu besar, satu kecik

Views

ikan ni comel, taktau nape, this one is the only one y ada kat kedai tu, so, one for you, one for me, amek la...nak suh aku gantung kat idung lak, taknak2...taknak buat...bawakla ikan ni gi memana, tanda ingatan...

Thursday, April 9, 2009

ngidam2...

Views
kul 3am...aku terjaga...haa...nak mkn sotong kering...hah?sotong kering?kenapa mesti sotong kering?aku bukannya suke sgt mkn benda tu, mcm mana ni, haaa....abg...ain nak sotong kering...nak skrg2...nak skrg2...roomate ckp aku ni betul ke, mana nak cari sotong kering tgh2 mlm mcm ni, ntahla...aku rase kecur2 sgt dah nak mkn ni, abg ckp nnti dia belikan...hehehe...pastu aku sambung tido, dgn harapan, esok, bgn pg, abg nak belikan, hehehehe...
pegi kelas mansor monsi, habis kelas, singgah koop, ha..takde pun sotong kering kat sini...balik bilik, tido jap, lepas mandi, tgk2, ada plastik sotong kering atas katil aku, ek...sape y letak ni, upenya abg y bg, dia kirim kat org, org tu bg kat aku...waaa....time kasih abg...

pening pale ah wat benda alah ni

Views



menyesal lak beli sume benda ni sbb wat pale aku serabut, aku mmg la sure menyepahkan sume benda, tp bila nak selesaikan, ha?mcm mana ni, huh...tak reti dah...tp y paling menyakitkan hati adalah, y kaler hijau tuh, nyampah2...rasa mcm nak baling je dlm tong smpah...nnti nak gi mines lagi, nak suh akak y jaga kedai tu setelkan dia...serius nak wat mcm tu...paning pale dah nak setelkan nih...ada idea?

nak bunga, please.....

Views

cantik kan bunga ni?ni one of my class member y bwk, set induksi dia utk soap...tahukah anda ini adalah sbnrnye soap atau sabun?iye..ni sabun jenis paper soap...cantik, bau pun, perghhh...best sgt...bau bunge ros kering, ala2 potpouri gak ah bau dia, tp best lg bau bunge ni...dah la cantik, bau wangi...pastu aku msg abg, abg...nak bunga...abg balas pe tau, dia balas penumbuk, dia tanya, nak?hihihi...penumbuk pun penumbuklah..hehehehe...

RPC 2009

Views
baru aku tau, nama dia RPC...dinner utk navy, abg bwk aku sbg teman dia, best sgt2, cuma de 2,3 benda y mencacatkan majlis tu, start lmbat, i thought navy ke army ke, mmg sharp, kalau ckp kul 1945 start, means that 1945 start, upenya tak, abg ckp sbb co dia y lmbat, itu aku setuju, aku tgk ngan mata kasar ni pun aku tau kat mana co tu letak komitmen dia, abg? mcm biasa ah dia, janji kul 1940, 1938 dah ada...aku selalu wat dia tunggu aku...hihihi...overall majlis tu, best ah, makanan dia sedap, perfomance dia best, aiskrim dia sgt manis...waaa...and the best and the greatest thing is...abg kat sebelah aku, best...rase mcm byk benda y kami borakkan, padahal takde pape pun...hehehe...ain syg abg sgt2...jgn pergi sayang...you are everything to me, thanks for everything...gonna miss u so much...

abg bagi

Views
cantik kan?dah lama aku mintak benda ni ngan dia, tp dia takmo bg tau, tp ntah kenapa pagi tu, aku mintak, abg terus bagi...alaa....takpe ke ni abg?thanks...time kaseh sgt2...sume org aku cerita benda y sama, nak tau?mcm ni cite dia...
y biru tu ikan, besar kan, y kecik tu tulang dia, waaa..gemuk kan ikan ni, byk isi, sbb tu tulang dia kecik je, hikhikhik
tp kan, aku sorg je y gelak psl citer ni, hehehehe....adakah ianya sbb abg bg, aku excited sgt?hurmmmm...betol2...aku akan jaga betul2, aku syg sgt ikan ni, syg tuan ikan ni berkali2 ganda...
abg, time kasih ek...

kumpulkan semuanya di sini

Views
lama aku tak update entry kat sini, sumenya terkumpul kat kepala otak aku, haduihhh...menyebabkan berat otak aku meningkat kira2 30 pertaus wooo...penat2, penat bwk kepala otak nih...nak letuskan sumenya di sini bleh...hihihihi...mcm2 benda sbnrnya..

Wednesday, April 8, 2009

taksuke2!!

Views
hidup ini bukan setakat adanya kita sahaja, tp ada lagi byk pihak, kita kena consider byk benda kan...

Saturday, April 4, 2009

apa akan jadik ni?

Views
aku cuak ah nak gi dinner ngan abg, jadik dianyer partner, aduhai...ari tu laju je aku cakap boleh, hehehe, sekali bila fikir2 balik, hurmmm....aku takut ah, sbb apa, sbb tak kenal sgt intake dia, pastu tak biasa langsung ngan intake dia, aduh...cuaknye wei...pe lah y akan jd mlm nnti, seboleh2nya kan, aku nak jadi org y paling sederhana dlm tuh, hahaha, sbb ape?sbb aku taknak org tau aku ada dlm mjlis tuh, huh...dahla mulut dorg tuh bukan main lagi tak leh blah, hishhh...tgklah nnti mcm mana...apa akan jadik...

everyday is sundae

Views

niza, jom teman aku kuar jap, mau derak2 ah...cari pape y patut...smpai je, alamak...aku lapar lah...gi mkn...hurm...kalau kau mkn nasik ayam kan, leh kita mkn kat the chicken rice shop, sedap...aku pernah mkn ngan akak aku, nyum3...tp tu ah, kau tak suke nasik ayam...ermmm...kita mkn kat fudcourt ek...
niza:aku nak mkn steak ah, chicken chop..
ain:wah..aku tak suke steak stick nih, aku nak mkn sizzling je, erm...waa...mcm sedap je ayam dia, nk mkn nasik ayam ah...hihihi
**mkn2....
perut da lega sket, eh...ada aiskrimm...waaa
niza:aku selalu beli sundae choc, y straberry tu manis sgt
ain:apa beza sundae biasa ngan cornetto sundae?
niza:cornetto tu dia tabur2 ape tah
ain:aku nak try lah, belikan niza, aku taknak ckp
niza:sy nak sundae choc satu, cornetto sundae choc satu
akak kedai:baiklah(aku reka, sebab dia diam je)
aku:waaa...nak mkn, nak mkn2...mana tmpat nak duduk nih, takbest ah mkn berdiri
*
*
nyum3

Friday, April 3, 2009

this is for you

Views
amek la nih, hadiah buat persediaan praktikal, buat mengajar nanti, taktaulah muat ke tak, ain dah cuba y terbaik pusing2 kedai pilih, ingat nak cari y plain, tp mata ain lebih tertarik pada y belang2 mcm ni, cantik...kalau dipakai, taktau lah mcm mana kan...selamat mengajar abg...i'm gonna miss u a lot right..?takpelah..i have to be strong, kerana ini hanyalah perubahan dlm hidup kita...gud luck...

Thursday, April 2, 2009

we are the ninja tuntle

Views


























niza bagi, yeyeye...cantik kan...aku namakan dorg sume ninja tuntle...kenapa ninja?sebab takkan nak letak power puffgirl lak kan, biarlah, nmpak la lasak kami, kami mmpu berjuang, hahaha...kenapa tuntle?hikhikhik...kalau jd ninja turtle terus, nmpak mcm amek bulat2 je nama cite kartun tu, aku tukar ah tuntle, konon ntle tu merujuk kpd gentle lah, bunyik lebih kurang je kan, hihihihi...ada kegentlelan dlm kami semua walaupun kami lasak, kami aktif, and paling penting, kami suka gelak, hidup mesti enjoy kan, no matter what happen...hehehe
ain : biru
midah : hijau
linda : pink
niza : kelabu
bergabung semua!!!hiyarghhh!!!!

first time hang out together

Views
naik rapid, smpai mines, dahla kantoi ngan hanis, my coursemate, hbs kelas je terus kuar ek ain....hikhikhik...takdelah...saje2 je...gi cari baju utk abg, tp ntah, takde y berkenan kot...survey2..usha2...whatever, sume tu not important for me, the most important thing that i wanna to be remember here is only the time that we share together, it is so important to me, soo many things that we share, we talked about everything, anything, hey...aku kan burung murai, soo, most of the time, aku y bercakap, and he will be the listener, heheheh...nasib lah...
dah pukul 1 ptg
ain taknak balik, taknak pegi kelas
ain pegi kelas lah
taknak2...
heheheh...last2, tak pegi, hahaha...msg midah
ain : midah, aku tak gi kelas tau
midah : yerla...hehehe
jom mkn, hari ni abg belanja, ain nak mkn sket je...kenyang sgt....

ni aku punye pinggang

abg punye pinggang