Wednesday, October 30, 2013

nak letgo dress

Views
                                   

ada sape2 nak this kind of dress...pakai sekali je, pastu taknak pakai dah...

*ada getah kat belakang
*lengan sedikit jarang

harga? email saya dulu ye pada yang berminat...murah2 je nak letgo...

nurulain_rahimin[at]yahoo[dot]com

Tuesday, October 22, 2013

purse style

Views
terapi minda aku hujung minggu lepas

                                    

                                    

okay tak? hahaha...ada yang nak tempah? dialu2kan...contact aku melalui email sahaja, kalau melalui no phone, kompem aku tak bape nak layan sbb enset selalu MIA je sekarang nih...takdak sape nak sms aku, nak kol aku...hukhukhuk...jadik...layan diri dengan email, dengan jarum, dengan benang...masyhuk pun masyhuk...


Friday, October 18, 2013

ubat jiwa penenang hati

Views
minggu ni, terus terang aku sangatlah sakit hati, dendam hati, benci hati, pendek kata, sume penyakit hati ada dalam hati aku nih...kronik tahap dah tak boleh diselamatkan lagi...

sangatlah tak best bila mana hidup dengan sume spesis perasaan negatif ada dalam diri sendiri sebab bila malam2, sendiri, mula lah akan datang satu perasaan yang sangat tak best...tak reti aku describe lagu mana...senang cite, aku tengah SASAU dan PENUH DENDAM dalam hati..,

kalau dulu, senang je aku nak nangis, meraung sorang2 dalam bilik...sekarang ni, sejak ada alia, bulih bilang ngan jari bila je aku nangis...adakah itu dikira satu petanda baik? huh...aku sendiri pun taktau...

sengaja aku tulis luah macam2 kat sini sebab sini je aku boleh tulis macam2, dah nama pun blog aku kan, suke ati aku la nak tulis apa2 pun pasal hidup aku...ader aku kesah? huh...

serius tak suke ngan feeling2 nih...tolongggg...jernihkan kembali raut wajahku, bersihkan kembali hatiku...

notakaki : nak buat kerja pun jadi tak senang dan tak semangat

Thursday, October 17, 2013

berhenti tarik nafas sekejap

Views
                                 

                                                 

aku ni hanyalah sekadar seorang manusia biasa yang punya banyak kelemahan...beri aku kekuatan...

notakaki : jiwa sakit tak payah jumpa doktor kan...? =)

Thursday, October 10, 2013

alia dan mama

Views
mama : alia...

alia : huh

mama : alia...

alia : mmmm

mama : alia sayang mama dok?

alia : budie budie

mama : alia sayang mama dok?

alia : geyeye yeye

mama : sayang dok mama?

alia : ma ma

mama : sayang (cium) mama sket...sayang (cium) mama...

alia : (rapatkan mulutnya ke pipi mama) mmmm

mama : mama sayang alia tau...sayang (cium) dia...

                                      

notakaki : mama bukak tv dia tutup tv...pantang betoi tengok remote...


rasa macam hari isnin

Views
bangun pagi, terrmenung sendiri sebelah alia...apa taknya...exam PMR dah tamat, jadik...back to normal semula...yang mana sesi pagi pegi pagi, yang mana sesi petang pegi petang...aku la tu petangnya...

seminggu gi sekolah pagi, ari ni...terasa macam ari pertama kerja dalam minggu ni...hahaha...dah khamis dah timah oi...layankan je lah...

sambil suap alia, sambil mama nya menghupdate blog...hahahaha....owh yer...mesti korang cakap, awalnya aku suap anak...anak aku kul 4.30 dah bangun, kul 6 tidur, kul 7 bangun...bila dah 2 kali bangun nih, takdak benda dah...aku suapkan je lah sebab dia macam lapar je...bagi susu taknak...bagi biskut or nestum, kemain luas mulut dia...nampak sangat dia lapar kan...

alang2 hupdate pagi ni, aku nak share hasil kait aku...ini yang latest punya design, dan baru je siap tadi...

                     

taktau nak buh nama apa...panggil hat je lah...kikikikiki...ini ada request, nak bagi hadiah kat anak kawannya...dah lama tak terima order kait topi...nasibla meadi...hihihi

notakaki : tak sabar nak tunggu cuti akhir tahun, nak balik kampunggggg


Wednesday, October 9, 2013

wahai kaum hawa

Views
                              

hasil perkongsian rakan2 di fb, aku panjangkan lagi ke sini...mudah2an...

notakaki : pasni kena pakai skirt dahla...

Tuesday, October 8, 2013

mencari cinta

Views
                                      
notakaki : malam2 terjaga sendirian ngan si alia je...sedih...

homemade breakfast

Views
                                               

gigih tak gigih, bangun kul 4 pagi semata2 nak buat nasi goreng cina...pehhh...actually, semalam lagi cadangnya nak buat nasi goreng nih, tapi boleh plak terlupa...boleh diterima akal tak? dah sampai sekolah baru teringat...oooo...patutnya ari ni aku breakfast nasi goreng cina buat sendiri, macam mana boleh terlupa ntah...adoila...cenggini la ropenya kalau banyak sangat putus urat time beranak...tu baru anak sorang...kalau anak saploh? lupa diri terus gamaknya...

siap bawak bekal gis ekolah lagi tu, padahaltadi kat rumah dah bedal dah semangkuk...kwang3...serius, selera makan aku sangat dasat, tu baru cakap pasal selera makan...belum aku tunjuk hasil bertambah2 selera makan tu...huh...toksah duk cakap la...dah banyak dah baju aku yang nak kena sedekah kat orang sebab aku dah tak bape nak boleh masukkan badan dalamnya...aku dah gemokkkkk...uwaaaaa....*sambil suap nadi goreng*

notakaki : minum susu cokelat lagi...pasni makan cokelat plak...*pengsan*

oh lelaki

Views
dapat picture ni dari fb kawan...

                                                          

notakaki : =)

Monday, October 7, 2013

cantik suami cantik isteri

Views
dapat ni dari fb...menarik sangat untuk dipanjangkan melalui blog plak...

                                      

isteri : saya ni dahla tak cantik, masak pun tak bape pandai, pastu menjahit pun malas...

suami : semua tu kan boleh dipelajari

isteri : cantik pun boleh dipelajari gak ke?

suami : ye...cantik tak semestinya luaran sahaja, yang penting cantik dalaman...hati bersih...

isteri : boleh ajarkan saya untuk jadi cantik, pandai masak, pandai jahit?

suami : nak pandai masak, pandai jahit...saya hantar ke kelas masak, kelas menjahit...untuk cantik, saya ajar awak agama...

isteri : terima kasih...

notakaki : banyak sangat tengok cerita melayu kot aku nih, hahahaha

doa ku untuk mu, dia, dan kita semua

Views
                     

notakaki : masih meniti kehidupan dalam menjadi pasangan terbaik buatnya

Tuesday, October 1, 2013

sepah tanda rajin

Views
ini cerita petang semalam punya cerita...tapi gua baru nak publish ini ari...

                            

okay...hamek kau...ini baru suku meja, tahap kesepahan dia, jangan diungkit lagi...belum tunjuk yang lagi tiga suku, lagi haru jawabnya...orang lain tengok meja aku, serong jadik jelingannya...miahahahaha...nak buek camno...tengah buat kerja la katakan...

dannnnn...aku ni plak, jenis yang kalau buat kerja, sume benda nak kena duk depan mata...'sume benda' itu merangkap buku2 rujukan, kertas tu, kertas ni...senang nak rujuk masa buat kerja tu kan...tu sebab jadi sepahannya tu...

kan ke betol aku cakap tu, SEPAH TANDA RAJIN...betol kan betol kan...tu baru tunjuk meja, belum tunjuk muka orang yang rajin tu...nak tengok? meh aku kasik tengok muka orang rajin tak hengat tuh...

                                                   

sengaja buat versi hitamputih...motip? nak kasik blurr2 sket tang eyebag tuh..dasat kot...nak kata berjaga malam, tak jugak...aish...

dan ini plak...hasil pam yang pertama untuk hari ni...ari ni tak sempat nak pam siap2 kat rumah sebelum datang sekolah...sebabbbb...aku terlajak tertidur sama2 ngan alia...patutnya kul 4 tu dah nak bangun, tapi alia nak menyusu...jadik baringla sebelah dia...huh...apalagi...sambung lena yang ada...terjaga jam 5...alaaa...dah lewat dah...

                                                    

alhamdulillah...rezeki alia...dapatla kumpul lebih kurang 4oz...buat bekal untuk pengasuh esok2 nanti kan...okeh...sambung buat kerja...

notakaki : ari ni start PMR, selamat maju jaya untuk mereka yang menduduki PMR 2013...dan ari ni jugakla aku kena datang sekolah sesi pagi...alia pun pepagi dah kena duk ngan pengasuh...