Monday, May 25, 2009

dihantui kenangan

Views
balik dr melaka, sampai bilik tepat2 azan maghrib...kalau kat kampung mesti kena bebel smpai berhari2 ni sbb anak dara kuar2 maghrib baru balik...smpai2 bilik, aku terus setelkan pape y patut utk dibasuh kan...
ha...sblm tu, nak wish time kasih sgt2 kat kak iffah sbb amek antar aku smpai stesen bus alor gajah tu, kak anim, housemate kak iffah juga merangkap one of senior aku kan...kak iffah buat jempu2 ikan bilis bawang pg tu, ngan air milo, kesian kak iffah, sbb aku pg2 kalau minum milo je takpelah, kalau sarapan benda lain pastu nak minum air manis, hishhh...fikir 2,3 kali gak, takut nnti aku muntah...so, aku minum air masak je...byk lak tu air milo kak iffah buat...time kasih byk2 kak iffah...
ok, smbung cite, aku kutip mana2 baju utk dibasuh...byk gak, 2 hari duk melaka tak basuh baju...setel..basuh beg, kotor sket kena coklat, aku tak suke tgk, better aku basuh...pas mandi, lepak2...update entry blog, tulis2....fiza, rummate aku da tido da, aku pun, join la dia..tido...tp y jd masalah skang ni, hushhh...aku dihantui kenangan ngan abg...sedih, gembira, heppi, enjoy, penat, ngantuk,kenyang, sume ada...mcm2...sedih lak aku...baru je jumpe, aku dah rase rindu mcm nak makan org je, geram2...aku mls gak ah nak layan perasaan ni, bak kata abg, kita sabar je lah, doa byk2...murah rezeki, bleh beli mcm2...hihihi...umah3...nnti lama baru jumpe kan...nak wat mcm mana, i have to choose between my family and him...so...what should i do...i try my best...abg pun ckp, i must choose my family first, ok2...mlm ni, naik bus balik umah...yeaaaa...lama gile tak balik umah...

kenangan2

Sunday, May 24, 2009

aku nekad

Views
ramai mmber aku ckp aku ni terlalu bersungguh nak turun melaka, nak jmpe abg, lantaklah kan, aku tak kira, this is my life, i know what is the best setakat ni, apa salahnya aku turun melaka kan, i never being there, sejak kecik lagi teringin nak gi melaka, sbb my mother selalu bercerita about melaka, sape tak teruja kan...conform2 la aku berminat sgt, tp, the most important thing, sbb aku nak gi melaka, sbb kat melaka ada abg..itu y penting, y lain sume sampingan je....
melaka, here we are!!!=)


smpai bandar melaka ptg da...abg bwk gi tgk tmpat2 aku selalu tgk kat dlm tv, takpun gambr je, skang ni...ha...dpn mata...live sumenya...mcm2...disebabkan aku de problem ngan gayat nih, hihihi...tak dpt nak nikmati sgt pemandangan atas bukit dia, sebab kepala bizi ngan, "apa akan jd kalau pagar ni jatuh ke bwh, kita msti jatuh ke bawah ni", "kalau bukit ni runtuh, ngan kita2 sekali jatuh ni"..hishh...mcm2 lg..."takpe sayang...abg kan ada"...hehehe...time kasih...
jauh termenung...pandai sungguh berlakon...ke mmg termenung?

nak mkn cendol je rasenya, esok ada lagi kan...

jom naik gonzolagonzola tu apa?
y pusing2 tu, eyes on malaysia tu
owhh...tapi gayat, mcm mana...takut...
abg pun takut, jom ah...abg kan ada...
hihihihi

view y sungguh cantik...suke2...tak sangka lak aku tak takut, sbb tak pandang bwh sgt, kagum ngan diri sendiri, biar betul aku ni, bapak ah ngengade mcm ni, selalu nak naik lif pun takut, ni naik kete lutsinar mcm ni, rilek lak ek...cuak2 sket je lah...sbb box dia tu goyang2...

ala...abg kan ada, watpe ain nak takut, ain ada abg...tak kisah...

jom balik, nnti ain nak balik sana lg...
waaa...sedihnya dah nak balik, babai abg...='(

Saturday, May 23, 2009

packing2 barang

Views
packing ke mana ye, alah...bukan ke mana je pun, nak balik duk blok lama, nnti nak balik umah dah...there is no more ra dah...huhuhu...something need to be settled first...so i quit ra...easier for me...niza, ziela, jaa, fiza...dorg da start training, kesian tgk dorg...kalau aku reti kilatkan kasut, da lama da aku buat, tp nak buat mcm mana, pegang kiwi ngan jari pun tak pernah, mcm mana nak tampal kat kasut, bukan nnti hitam la tangan kan...aku kena bantai gelak je ngan dorg sbb too excited..ek?am i like that?hahahah...perhaps...

Friday, May 22, 2009

semalam sblm makan

Views
ziela ngan jaa da nak pindah masuk rusa balik, ari ni dorg da start training palapes, sedih lak tgk bilik tu kosong, so smlm, kiranya mkn besar la jugak kan, habiskan stok makanan y mana tak tahan lama...goreng telur, daging burger masak sambal, ada ikan sambal, ngan dalca...nyum3...aku takleh mkn sambal tu, jadik gatal2 muka, so, aku asingkanla daging burger tu, mkn ngan sos...tp before mkn tu, ada adegan y sgt memanaskan hati aku, mcm mana la org tu leh thn, hushhh...de mmber sorg ni, nama dia aiesham...mcm tu kot eja nama dia, aku kenal dia gitu2 je, setakat ni aku leh je masuk ngan dia, taktaulah dia ngan aku leh masuk ke tak kan...dia tunjuk satu kad jemputan kawin ni, aku tgk gitu2 je, ziela tgk umah dekat2 je, selang 2,3 umah kot, pastu tanya2 lg, baru aku tau, upenye kad kawin tu mr someone aiesham, wow...aku terus hangin satu bdn, ni y nak kuar ayat laju aku ni..

"ya allah, kau boleh duk sini rilek2 lagi, aih..aku ketuk gak pale kau ngan senduk ni, dia leh wat kau mcm ni, apa dia tak fikir ke sblm ni mcm mana, dia leh wat kau mcm ni, kau plak, boleh mcm ni, oh...mcm mana kau kawal diri kau, serius la kau ni sorg y kental beb...kdia baru bgtau kau beberapa hari lps sdgkan dia msti tau majlis dia bila kan?ohhh...tabah2...kau ni, aku rasa mcm nak pelangkung ngan periuk nasi ni sekarang jugak, eh...aku takleh tgk kau, rase nak perambat je kau kuar dr sini, aku takleh tgk kau...kenapa laki tu wat kau mcm ni, kenapa...kejamnye...eh...aku panas, aku panas...bukak pintu tu luas2...aku panas..."

ziela : kau tgk pmpuan ni, kau y kena, tp dia y panas...
aku : aku pantang gile kalau ada kejadian mcm ni, darah aku menyirap sama...ya allah...tolonglah bukak hati kami ni ya allah...

dah2..jom mkn, jom2...mana fiza ni...meh la kita mkn...

aiesham : ya allah ain, kau nak bg aku mkn ke nak bunuh aku ni, letak nasi sket2 sudahla...
aku : ek? byk ek...hihihi...yelah2...aku buang sket...
fiza : wei...apa ni...byknyer...buang2..nnti aku tmbah sendiri...
aku : hihihihi....
*
*
aku : eh, aku nak muntah...

hishhh...penat je aku ni kan, mkn2, pastu tgk, muntah, apa y tinggal dlm perut aku ni pun tah, mcm dah tebiat je, lps mkn, muntah, lps mkn, muntah....penat dah...so, ari ni, aku muntah lagi....

Thursday, May 21, 2009

horoscope hari ni ckp

Views

"sometimes socializing can be a pain, but you need to suck it up and put on a smile."

hah...since when aku mengikuti horoscope2 like this ha?hihihi...tak sedar lak, tp if layan fs tu, tgn laju je nak klik horoscope, actually, kita ni sbg org islam tak boleh percaya things like this kan, aku nak kata percaya tu taklah jugak, just nak tgk sejauh mana kebenarannya, maybe there is a truth inside this...tiap kali bace horoscope for today, i do believe in it, cuma i never apply what they asked, sebab bila aku fikir balik, hey...siapa sbnrnya y aku kena percaya?horoscope buatan manusia ini atau kuasa allah yang azali?then i just smile...horoscope is only a horoscope for me, nothing else...nak percaya, percaya je lah, kalau tak nak, then, tak payah percaya...gitu je...sonang cito ha...horoscope for today, aku rasa nak tergelak lak...setiap benda y berlaku dlm hidup kita telah ditentukan, ada y rasa menyampah, tensen, gembira, sedih and mcm2 lagi, sume tu bergantung kepada how she or he addapts with all those things...tarik nafas dalam2, and then lepaskan...hidup ini perlu diteruskan...

Wednesday, May 20, 2009

ym dtg observe smlm

Views
ym da pesan, kalau dia dtg dia lagi suke kalau ada air, lg dia suka kalau ada kuih pulak tu, mmg dia suke, dia cite pengalaman dia sblm ni, time nak observe, ada cikgu praktikal ni, siap ada alas meja lagi kat tmpat duduk dia, lesson plan siap, lengkap, buku rancangan mengajar pun siap bertanda kat tarikh mana2, mmg apa org ckp, fully prepared...ada lagi cikgu praktikal ni, siap ngan parking khas utk ym, ym bukan main lagi, suke ah dia...senyum smpai cecah telinga agaknya, lebar lah tu maknenya...hihihi...ada gak pengalaman y dia cite y agak sadis utk dipertontonkan kembali..ym cakap, ada cikgu praktikal ni, usahkan air atas meja, meja ngan kerusi utk ym pun ym sendiri y kena cari, habuk toksah ckp lah...ngajar biasa2 je, terus dpt first impression y tak bape best dah....hihihihi...
abg kena observe ngan ym smlm, dia tak ckp pape lak kat aku, diam je, takpelah...ok lah tu kot, kalau tak ok, dia cite kot...hmmm...kalau tak ok pun, dia tak cite jgk ni...dia diam jer...takpelah...biar je lah...aku sokong dr belakang, doa yang terbaik buat dia...amin....

Monday, May 18, 2009

terbang sekarang

Views

sedang ku termenung
aku disapa lembut
oleh kerinduan terhadapmu
iye, apa boleh saya bantu
aku ingin kamu
menemani nafasku
agar ku bisa kuat
menempuh hidup mendatang
kau perlu kuat sayang
kerana aku ada di sini
dalam hatimu
kesabaran kita
moga diberkati allah
ohh...kerinduan ini
membisikkan sesuatu padaku
lemah kaki ini melangkah
tanpa dirimu di sisi

Sunday, May 17, 2009

keluarga awak keluarga saya juga

Views
puan halimah binti ahmat halimon (50thn)
maaruf (22thn), hadijah (20thn), noor rilkiff (17thn), nur hanida (16thn), umi kalsom (12thn), shukor (8thn)

mengenali kalian menerusi cerita abg...moga kebahagian terbit antara kita bersama...

notakaki : umur aku da ingat2 lupa da, mcm mana ni...hishhh

Saturday, May 16, 2009

thanks abg for the trip to zoo negara

Views
naik lrt, best...perjalanan kami...

abg igt nk ajak ain kuar.... - 140509, 11.27pm

jom gi zoo...waaa...besh3...time kasih abg bwk ain gi zoo, thanks a lot...really enjoy the journey, smpaikan taknak balik, hehehe...taknak2...my most interesting animal jatuh kepada spesis monyet ngan spesis tupai, teruja giler3...suke sgt...smpaikan terkekek2 aku ketawa tanpa henti, abg pun ckp aku tak betul, hehehe...well...what can i say, i really love those cutey creature, kuasa allah maha agung...

singa garang ah, asyik nak marah2 je

capybara : the biggest rodent in the world!! tikus ni...

rusa @ cervus equimus, rusa gitu2 rusa gini2 hoyyeee!! hehehe

badak ngah berendam, panas kot

kura2...byk sgt...

babun, ngah dating ek, adakah aku mengganggu?hihihi

tupai gading, apa pandang2...hihihi...soo excited with this animal...tupai?hihihi

tangan dia pjg sgt, smpai kaki

mood oh mood

Views
apa masalah awak yer?
sy memiliki mood y tak stabillah, apa y perlu saya lakukan?
ohh...mood y tak stabil...jarang saya dengar...mcm mana tu?
mood y tak stabil?mmmm...well...mcm ni, how i'm going to express something that of course i really appreaciate it a lot, but at the same time, i feel like why i have to face it, why i'm the one who have to take it into my life...
wow...sounds hard for me to understand it, can you make it easier for me to understand, i'm a little bit too slow this morning...
maksudnya mcm mana tu?
lets say like this, why not you convert your problem into a story, maybe i'm more close to it..
okay2...i get it...a story haa...hurmmm....mcm ni lah...katakan nama dia 'dala', seorang y amat bermakna dalam hidup saya, dia duk jauh ngan saya, pastu dia janji want to meet me, of course la kan saya suka,dah lama la jugak tak jmpa...on the day that we already promise, saya tak tanya la dah sampai ke belum, takut2 hajat nak jmpa tak kesampaian, nnti saya akan sedih sgt, jd sy diamkan je, waiting that dia akan ckp dia dah balik, but seems its not like that, i wait and wait and wait, takde gak, lastly mood dah berubah....saya dah taknak dia balik dah...pastu baru dia ckp, dia dah sampai, but it' too late already, dlm hati sy mmgla suka sgt2, tp tu ah, maybe dia nak buat surprise, cuma i can't take it je, my heart cannot bip2 that fast...so, the mood already change...i'm having mood y tak stabil y sgt dashyat...mcm mana ni...lebih kurang mcm tu lah what i call mood y tak stabil...faham tak?
fhm3...saya fhm...utk kes mcm ni, senang je kot, balik rumah, try this out...talk to the people that you deal with...end of the problem....
i'll try my best to control it right...
exactly what i mean...

Thursday, May 14, 2009

hari ni dah 140509 dah

Views

niza pernah ckp dulu,
"org y baru kapel, 3 bulan pertama ni mcm honeymoon, sume nmpak baik, sume sayang, sume tak kisah, sume mcm pretend2 to be baik, tp after the first 3 months ni, mula ah, tunjuk belang masing2 mcm mana, y tu mcm ni, y tu tak suke ni, y tu kena marah, pendek kata nak gaduh ari2 je rase, nak merajuk tiap mase je, nak mengongkong tu, mengongkong ni, sume benda lah..masa ni just nak tgk kita leh bertahan lama ke tak ngan org tu, pendek kata, nak tau kita leh tahan ngan dia ke tak..."

huh...cite ni dah lama, tp aku ingat benda ni selalu, kiranya ayat ni menghantui aku gaklah kan, hahaha, alah..nak wat mcm mana, dah mmg betul pun kan, kiranya kenyataan gaklah, aku tak nafikan langsung ayat niza tuh, so skang ni, aku asyik thinking about it je...hihihi...dr sakit kepala fikir ra, take a break jap...huh...tenang pale sket...
abg nk buat yg t'baik utk kte - 150409, 03.54pm
terima kasih abg...

kerana hati kita

Views
kerana ikatan hati
aku menjadi rindu
kerinduan ini
seakan menggigit jiwa
pedih pilu
menanggung sebuah cinta
yang penuh dengan kerinduan
kita terpisah dek jarak
kita terpisah dek batasan negeri
namun hati kita tetap satu
tiada apa yang ku pohon
moga kita kan bersatu jua
aku akan tetap menunggumu
wahai sayangku
kerana rindu ini
aku tabah harungi liku hidup
demi kasih ini
aku sabar menunggumu

ya allah ya tuhanku, aku memohon padamu, suburkan cintaku pada mu dan padanya, satukan kami, senangilah jalan hidup kami...

Wednesday, May 13, 2009

i think i am hapi

Views
hari ni, intenet agak ok, pc y aku guna mood dia baik, tak hang2 mcm selalu, nak download pape agak smooth, kadang2 je sangkut tu standard ah, aku tak kisah sgt, mood doktor rohani pun ok, dia siap nak tunjukkan aku guna spss lagi, cuma td dia cakap kalau aku nak tgk, aku naik ah, cuma skang ni aku tak sure, dia akan msg aku suh naik atau aku just terus ketuk bilik dia and then masuk atau mcm mana, y tu tak sure lagi, skang ni time rehat, better aku bg can dulu kat doktor tuh rehat jap, aku dah upload file y aku dah siap edit, aku dah siap print jurnal y aku cari semalam, aku dah wat kuar duit dr akaun rahsia (y tu tak bape nak senyum ah sbb aku ngah kereng ni, kena wat kuar duit dr akaun tu, sedih2)...erm...lagi apa ek...ari ni aku puasa nazar, dr td aku syik tersenyum, aku rasa mcm hidup aku ari ni smooth je, hurmmm...kenapa ek...berkat puasa ek, aku dikelilingi byk keje, tp seolah2 aku ada perlindungan dr dha plak, hikhikhik....aku tenang begini...terima kasih ya allah...

Tuesday, May 12, 2009

terima kasih ya allah

Views
huh, slps aku dah naik nympah tahap cipan, akhirnya tuhan bukak pintu ati aku, aku pun msg...

saya dah tak reti sgt2 dah ni nak godak2 spss ni suh keluar pe y nak, pening dah, dah berejam duk ngadap, tp habuk pun tarak y dapat
hah, kalau mcm tu, awak buat ni, carik jurnal berkaitan dgn strategy cognitive in mathematics and learning styles or strategies...kalau boleh, print sekali...

heheheh, tak kisahlah nak kena print sendiri pun, byk ni, mcm mana nak print, mau melayang dkt ngan saploh hengget...hurmmm...harap2 esok aku tak kena godak spss lg...takmau da...
ops...sebelum blah, terima kasih ya allah kerana membantu aku di saat aku lemah sebegini, terima kasih ya allah...

halahai

Views
nyampah ah wei ngan ra nih, serius aku da tak bape nak thn, aku tak kisah nak kena bangun pagi, aku tak kisah nak kena cari bahan, y paling aku SANGAT TAK SUKE bila aku kena buat apa y aku tak jelas nak kena buat apa, nyampah3....tau tak, NYAMPAH SANGAT2...rasa mcm i'm just doing something that is useless, tak tau ke mana hala tuju, apa tah lagi matlamat kajian ni, i should being told clearly every little thing that i have to be mess up, baru aku rase jelas ngan keje aku, ni tak, ok, ain, awak buat ni, awak buat tu, setakat nak key in data tu takpe lagi, nak suh aku analyze aku tak kisah lagi, but please do tell me why i have to do that, not only have to do that because that is what you want right..?eeee...tensen2....

tatkala termenung seketika

Views
lihat mereka
lihat aku
samakah aku dengan mereka?
katara sangatkah perbezaan itu?
apa yang telah berlaku?
hujahku seketika
merenung diri sendiri
setiap inci diperhati
apa yang membezakan aku dan mereka
inginku menjerit
kenapa kita berbeza
kenapa kita berlainan
kenapa kenapa kenapa
adakah ini yang dipanggil takdir
takdir penentu segalannya bukan
takdir membawa kita melangkah
membawa perbezaan pada kita

ya allah, bawalah aku ke jalan y benar ya allah...

Monday, May 11, 2009

remember this?

Views

hihihi, ni dulu aku ngidam2 kecur tahap mentibang laut dah tgk dinosor ijau makan bunga ni, bapak lah hai shomel, lembut, besh penyek2, aku rase nak pijak2 sekuat ati je, geram sgt....masa tu ada 3 jenis, sume besh penyek2, tp makhluk ijau ni jugak y menarik minat aku time tu, pendam je, sbb harga dia agak irrational jugak lah, utk benda kecik mcm tu, better aku dahulukan y mana more important for me as a student kan, so...hold dulu, walhal dlm ati, membuak2 lava nak2 nih, hehehe....takpelah...

sekali kan, aku gi mid lg sekali ngan fiza, kali ni 2 org je, aku ajak ah fiza, jom masuk jap kedai ni, nak nengok dinosor ijau y aku suke tu, sekali korg tau...hah?biar betul ni harga dia...iskh...mcm mana ni fiza, ni y aku sadis ni...

fiza : amek ah wei, kang nnti kang kau meleleh2 lak nyesal, aku pun nak amek 2 ekor la kalau mcm ni
aku : hah...2 ekor nah, aku nak sekor je lah, hihihi...lalalalala

Sunday, May 10, 2009

selamat hari ibu

Views

dedicated khas buat semua ibu2 di dunia, paling special buat my dearest mother, ma...puan habsah binti yacob...terima kasih atas segalanya ma, susah payah ma menjaga kami adik beradik, membesarkan kami, melayan karenah kami y segala mok niko ni...hehehe....sayang ma sangat2...jasa ma tak mampu kami balas, mmg tak terbalas ma....

i can't speak malay

Views
weihh...akunye lens da expired ni, tak leh guna da ni, i should or i must buy a new one...
jom gi mid
ala..nape jauh sgt, gi mines sudah
alaa...jom je lah
*
*
mid ni mcm mahal sket lah barang dia, takmau la beli lens kat sini, aku nak beli kat mines jgk, tp apa salahnye jika tanya kan...
dik, lens kat sini kalau 3 pairs berapa ye...
sorry, i can't speak malay....
(hek eleh...pe ke hel mamat ni, pelangkung karang, tak leh speak malay lak, mcm mana leh keje kat sini, bukan majority customer among malays ker...aih...pelik2...)
*
*
gi mines jgk, hahaha...ni la apa y aku beli...dr bausch & lomb bertukar ke acuvue...kita tgk mcm mana....

Saturday, May 9, 2009

ikan siakap

Views
ja : wei, tgk ni, aku wat balik 2ekor ifirst time ni nk mkkan siakap, nnti kita leh masak
aku : waaa...ikan projek kau lah ni?
ja : ikan ni ikan siakap y paling mahal, sbb diternak mengikut hukum alam, diberi mkn ikan kecil, bukan dedak atau pallet ikan biasa tu
ziela : ni kalau buat ikan siakap 3 rasa msti sedap ni
aku : waa...makan besar mcm ni, beli kat kedai ntah bape puluh dah kena bayar ni
ni bahan2 nak masak ah ni...kita potong 2 ikan ni, nnti susah nak goreng...kunyit mana kunyit...alaa...hbs ah tangan kau ni ziela, kuning kena kunyit, takde kunyit segera tu ah, kunyit segar lagi ni, hehehe...nnti kalau lecturer kau tanya, kau cakap ah kau duk umah, dah kawin, kena masak utk family, sebab tu kuning2 tangan, hihihi

aku ngan ziela bertungkus lumus masak, y tungkus nye aku, lumus nye tu conform2 ah ziela, ibu kami, hehehe...lama gile tunggu goreng ikan, start masak kul 8.30pm, siap masak kul 10.30pm, ya allah hai...jap gi nak kena masak nasi lak, periuknye satu, itulah utk goreng, itulah utk menumis, itulah utk masak nasi...mcm2...bau siakap 3 rasa kami, perghhh...tak tahan siot...lapar2...dah masak nasi, jom mkn, upacara turun tangan beramai2...ngah mkn sedap2, tak smpai separuh nasi aku, tibe2 aku rase nak termuntah, bukan setakat rasa, mmg muntah, hbs sume kuar...org lain, ziela, fiza, jaa rilek je mkn...huh...smpai licin...kesimpulan y aku dpt mlm tu, aku mmg takleh makan ikan sungai, walau berapa kecur mulut aku ngunyah, perut tetap takleh nak terima, hehehe...tengok je lah, dapat gak ah rase td sket, serap sket2 zat2 y mana sempat, kira bolehlah tu ek...nnti da kawin, aku tukang masak je lah ikan2 sungai mcm tu, mknnye tak uleh...takpelah kan...

Friday, May 8, 2009

terima kasih?

Views
"trima kasih msg b ptg ni..."

hah?b ni kenapa?apa masalah b ni?kenapa tetibe terima kasih ngan a?apa b rasa a ni bls msg b ngan tak ikhlas ke?selama ni a msg2 ngan b sebab a terpaksa ek b?sbb b y paksa a ke?ok lah kalau mcm tu...nnti kita saling ucap terima kasih sebab bls msg ek...

Wednesday, May 6, 2009

someone's birthday

Views

allah selamatkan kamu
allah selamatkan kamu
allah selamatkan nurfadzilah rosli
allah selamatkan kamu

hehehe...hepi birthday zila, genap 22thn kan, ni maybe last kita celebrate menggunakan gelaran student, nnti lps ni, dah tukar status dah kot, hikhikhik...and paling tak leh lupa, thanks sbb bg can cheq gayut sama ngan abg ek...hehehe...maxis call free maxis to maxis on your birthday...

Tuesday, May 5, 2009

lagu tema hari ini

Views
tetibe je abg msg mcm ni, "di manakah pemandangan terindah setelah jauh melangkah"...pelik lak, sbb tetibe je msg mcm tu, selalu kalau tetibe je mcm ni, msti abg msg bait2 lagu, punyelah lama duk fikir, ingatkan lagu agnes y baru tu, lupa tajuk dia apa...linda, midah suke, aku ada dgr, tp dah lupa, bila aku tanya abg, dia ckp dia tak suke sgt agnes, hurmmm...ari ni, taip kat tenet, upenya lagu adam, jatuh...ni lirik dia...

adam - jatuh

di manakah pemandangan terindah di dunia
puas ku cari setelah jauh melangkah
hingga takdir menyuluh ke arah mu
ku temu pemandangan itu terlakar di wajahmu
dengan setiap renungan
terpesona ku rasakan
dengan setiap belaianmu hati makin tersentuh
oh kasih oh kasih
ku berterima kasih
padamu kerana menyempurnai hidupku
dan sakit dah sungguh aku asyik terjatuh
jatuh cinta dengan kamu
dalm berjuta jutaan lagu
tiada satu pun dapat menenteramkan kalbu
melainkan bila kau menyebut
ke telinga bahawa kau juga sayang padaku
dengan setiap lafaz kata
harapan makin menyinar
untuk kita bersama membina hidup bahagia
ku rasa setuah tuah manusia
nikmati hidup dengan wanita yang ku cinta

best je lirik lagu ni, puitis, menggambarkan rasa sayang dan cinta lelaki itu pada gadis pujaannya...terima kasih abg...

bosan la ini mcm

Views
membuat kerja y tidak memberi kepuasan kepada diri sendiri sbnrnya mmbawa padah kpd seseorg itu, benar2...mmg tak besh, mmg tak suke, mmg menyampahkan diri, dan mmg menyeksakan diri sendiri, mcm mana nak elak ni, lain kali taknak dah terlibat, kalau nak terlibat pun, with my own research, my own interest, dan y paling penting, my own work, exclude other people...huh...inilah sumpah pendekar kita, menuju medan bakti...da nak jadi mereng da kot aku ni...

Monday, May 4, 2009

science direct

Views

hihihi...everyday with new task...perhaps...la ni doktor suh surf science direct lak nak cari bahan, nnti aku kena buat kertas kerja, tp aku ni tak pernah nak serius buat kerja kan, bosan lak aku duk cari bahan mcm ni, lps ni taknak dah terlibat ngan menatang2 ra nih, tak besh....pedagogi ngan strategi kognitif matematik di kalangan guru pelatih khas dari upm shj, u lain tak termasuk dlm skop kajian...akan dtg adalah kot, comparison...

Sunday, May 3, 2009

you know what

Views
heee...nape la aku suke carik pasal ngan org y aku sayang ek, heee....smlm, having a chat ngan abg, hushhh...teruk sgt aku rasa, aku rasa mcm aku ni jahat sgt wat abg mcm tu, mcm mana ni, aku nak berubah, nak jd someone y better than i am today, takmau terlibat ngan kenangan2 y tah pape je, sume tu aku rase allah nak uji je aku ni, nak tgk kesetiaan aku takat mana,...heee...abg pun, stkt ni dia leh sabar lg ngan aku kan, esok2, sape tau, aku takkan maafkan aku jika anything happen between us...hushhh....aku geram lak ngan diri sendiri, you know what, you can do something now, do something before it's already late for you even to say sorry...

Saturday, May 2, 2009

excluding public holidays

Views


wahhh...terpedaya ngan iklan dlm tv semata2, fiza la ni, terpedaya...kesian...hahaha...semalam, 1 mei, hari cuti la kan, masing2 nak beli barang sket2, pastu bila lapar, mstila nak mkn, bincang punya bincang, ceh...persidangan meja bulat jap...okeh...jom gi mkn pizza, ada set rm7.99 per person kot, kalau tak silap, dah dpt seat, sepatutnya table for 4 kan, tp kerusi 1 lagi tah ke mana tah, atau mungkin juga disebabkan kami bgtau table for 3 kot, maka dapatla kami table ngan 3 chairs only, hihihi...tgk menu tgk menu, msti lama ni nak pilih2 mknan...almost combo y kami nak makan tu ada condition mcm ni, lbh kurang la ek....

"for weekdays only, exclude public holidays"
"from 12.00pm to 2.30pm only on weekdays only, exclude public holidays"

hahaha...nak kata kami jakun sgt ke?hurmmm...ntahla, jarang mkn kat situ, tu y tak biasa ngan ayat font 8 bawah menu tu...hihihi...sadis2...jd, nk mkn apa ni...oooo...ok...combo 1 ngan combo 3 ek, super supreme ngan chicken masala.....apa2 pun, mkn tetap hbs n licin, hahaha...itu sudah pasti...

Friday, May 1, 2009

belajar 1 perkara

Views
ingatkan bizi tu sekadar perkataan bizi iaitu menggambarkan tahap kesibukan seseorang di mana dia terpaksa bergelumang dgn sesuatu kerja atau tugasan...
tp kan, ari ni baru aku tau bizi tu bukan sekadar B.I.Z.I. tp lbh dr itu, di mana ia menuntut aku utk 'lbh byk tido dari berjaga'...arghhh...mls nak fikir ah, lantaklah dia...

pengertian 1 mei setiap tahun

Views
mari kite renungkan apa pengertian 1 mei pada setiap tahun, sbb spt y diketahui, 1 mei adalah hari buruh, hari semua pekerja cuti, tp tak jugak kan, ada je y tak cuti, contoh mcm nurse, pembaca berita, dll...dorg mana cuti, kalau sume pekerja cuti, alamat tak berasaplah dapur...gitulah gamaknya...dulu, i mei dianggap

kecik2, time sekolah rendah
yeee....cuti...leh tgk tivi, cite kartun best2 pg tu, leh lepak2, leh mkn2, seronok2...

besar sket, sekolah menengah
wahh...nasib baik ada cuti sehari, sempat nak cover studies jap, exercise add math ni pun tak siap lg, dahla nak kena anta dah

besar lg sket, lps spm
dah masuk bulan 5 dah, bila result dpt g matrik ke tak kuar ek, lama dah tggu ni, ntah matrik mana la aku ni tercampak

besar lg sket2, duk u
wei, ari ni cuti, jom kuar ramai2, hang out together, mesti best, lama tak jmpe korg ah wei, jom ah, kita jmpe kat tmpat biasa ek

da masuk alam kerjaya, atau lebih tepat dipanggil prapekerjaan kot
seronoknye lah hai hari ni cuti, de gap kejap before smbung balik kerja y tertangguh, kerja y menimbun y entahkan bila nak susut, setiap hari file y in lbh byk dr file y out, mcm mana ni, nak kata aku tak buat pape, iskhh...hbs tu, aku duk melangguk kat sini buat apa lak kalo bukan bekerja, tp kenapa msti byk lg, takpelah, hari ni 1 mei, aku nak bercuti sepuas2nya, nak manjakan diri sepuas2nya...

cube perati, fasa mana y lbh byk ayat, fasa alam pekerjaan, tp tak kisahlah kan, this is based on apa y aku pggil my own experience, sume fasa idup aku suke kat 1 mei ni, walaupun setiap tahun agaknya definisi 1 mei berubah, takpelah, 1 tu tetap kekal, aku suke 1 mei sebab 1 mei hari cuti, hihihi