Monday, June 30, 2014

patah hati

Views
setelah lebih 10tahun aku berkecimpung dalam dunia blog, dan 5tahun lebih bersama2 dengan nickname therosputih, hari ni...aku terasa patah hati untuk meneruskan berblog...

mungkin ini adalah entry terakhir aku di sini...

aku menyusun sepuluh jari, mohon maaf andai ada bait2 penulisan aku di sini menyinggung perasaan kalian, atau mengguris perasan kalian, atau apa sahaja...suka duka kawan2 blog, akan aku simpan rapi dalam kotak kenanganku...

maafkan segala salah silap aku...

selamat tinggal..

notakaki : .....

Wednesday, June 25, 2014

layannnn

Views
malam ni mode hindustan tengah melangit...apalagi...layannnnn...




badan sangat penat, maka otak pun otomatik jadik penat...layan hindustan dengan harapan jadik energetik!! kahkahkah

notakaki : aku memang die hard fan hrithik roshan pun...hihihihi





matematik tetap di hati

Views
dah nama pun cikgu matematik, kompem la akan buat statement tak hengat duni macam kat atas tuh...kalau cikgu sejarah, maka sejarah lah jugak yang dikenang2 disebut2 itu...

sasau sket petang ni sebab badan dah sangat penat...start dari kul 10 pagi tadi buat kerja tak berenti2 sampai ke la nih...adui...letih kaki penat otak...

baru pas keluar dari kelas maths, ari ni aku buat kuiz..tajuk integer, bab 6 tingkatan 1...bukannya nak berkuiz mana pun, tapi sebab nak tengok gaya penulisan ayat matematik dorg, sebab itu ari aku ada tegur, "jangan tulis macam tu tapi tulis macam ni" taaaaaapi...last2...jenuh je aku tgk kertas dorang nih...dibuatnya jugak berkali2 kesalahan yang sama itu...hacait...nak kena kungfu ngan cikgu ka..????

ni baru tengok2 kertas dorang nih, belum start semak lagi...




ada lebih kurang 30 orang pelajar = 30 helai kertas yang perlu disemak...*pengsan

notakaki : doakan aku berjaya...dipermudahkan segalanya...

Tuesday, June 24, 2014

kesunyian

Views
sendiri lagi
meniti liku-liku sepi
yang tidak berpenghujung
saban hari
mencari punca
untukku berpegang
dan berpaut
aku mahu bangkit
tapi sering kali tersungkur
menyembah bumi
hanya ilahi yang satu
tempat ku bermohon
mengharapkan kebahagiaan
dalam hidupku
diberkati dan diredhai
dek kerana terlalu sepi
aku mati rasa
membiarkan sahaja apa yang berlaku
tanpa aku ambil tahu
jauh sekali untukku peduli
biarlah apa nak jadi 
aku tetap di sini
menunggu dan menunggu
mengharapkan keajaiban berlaku
sesungguhnya
sunyi itu indah
sepi itu bahagia


notakaki : penat jadi cikgu nih, kadang fed up jugak aku kalau kerja tak reti2 nak susut, asyik menimbun2 aje

Monday, June 23, 2014

perkongsian untuk adik-adik di luar sana

Views

notakaki : budak2 sekolah aku masing2 tengah berlumba siapa paling hebat tahap caring kat awek memasing...nyampah..

outing malam

Views
ini cerita semalam punya cerita...

alkisah, balik sekolah tu, tekak aku rasa nak makan ayam halia...apa lagi...nak buat sendiri tak bape sedap macam kat kedai (sebenarnya tak pandai masak ler tewww)...

apalagi...jom makan luar...

sebelum makan, snap patplohpat keping gambar, tapi tepek sini dua kehping, bukan apa...takut nanti korang yang membaca termuntah...kihkihkih

alia dan mama


bila tengok balik gambar2 ni, rasa macam dah besar dah anak mama yang sorang nih...syukur alhamdulillah punya kekuatan untuk menikmati saat2 indah bersama amanah allah...

lupa nak snap gambar menu, haha...sebab sampai2 je menu, terus mencekik...alhamdulillah, kenyangggg...

notakaki : malam ni belum bincang lagi dengan rumate nak makan apa...


Saturday, June 21, 2014

cerita basi cuti sekolah yang lalu

Views
nak termuntah bila ngenangkan perkataan basi...kihkihkih...sorry lah yer...alang2 ada terselit gambarnya dalam memory henset nih, jadik rasa bersalah plak kalau tak share kat sini, sebab dah niat ari tu nak hupdate...

maka, ku turutkan kata hati...semoga mati dalam iman...

alkisah, masa ronda2 kuantan dengan roomate...errr...alkisahnya jugak, satu2nya adik yang aku ada, tak lain tak bukan si debab (bukan nama sebenar) baru je check in kat kuantan, further her study...jadik, rasa cam tak kena je tak nengok2 dia kat sana...roomate pun on je time tuh...apalagi...jom...

tengah pusing2 kuantan, sekalik ada brader polis block kitorg nya jalan...nak2 plak, kete kitorg kat depan traffic light gitu...mula2 tertanya2 la jugak kan...kenapa diblock kan...


dalam kete, mulut dah buat spekulasi macam2 dah...kerabat diraja nak lalu lah, perdana menteri nak lalu lah, eh...macam2 lah spekulasi yang dibuat...alia pun tak senang dia bila mana  kereta tak bergerak...

sekalik, nampak bendera pahang berkibar...tak lama pastu, dari jauh nampak nih..



nampak tak piala apa tuh? hahaha...walaupun aku bukan rakyat pahang, tapi aku lah yang paling excited dalam kereta duk lambai2 tangan kat depa tuh...nampak zainal abidin...first time kot nampak zainal abidin live...kahkahkah...

terus lupa nak snap more pictures...maka, 3 keping ini ajolah yang sempat den tangkap...

notakaki : aku tak minat bola pung tapi layang jugakla sekali sekala tuh

*okay, lega...sebab dah tunaikan niat untuk hupdate story nih, kihkihkih




Friday, June 20, 2014

lipas puaka

Views
rasakan wahai lipas...berani kau lalu depan aku macam takdak pape je...nak2 tengah aku syiok2 mengait, kedecek kedecek kalu lalu melenggang2...memang nak kena la apa lagi kan...

carik ridsect tak jumpa plak, maka aku pun capai kasut sukan...pelepok!! setel masalah aku...


bahaya woo...silap ari bulan, lalu depan alia, maunya dikutip makan nih...bukan tau takut itu budak kicik tuh...

notakaki : sekarang ni, sape plak nak tolong alihkan itu lipas puaka dari pandangan aku nih? masalah masalah...


Thursday, June 19, 2014

alia oh alia

Views
dah dekat sejam lebih dah masuk bilik, tutup lampu bagai, sebab nak tidurkan si alia...apa yang berlaku? meh aku nak story kan...

8.50pm 
baring sebelah2 ngan mama...main tunjuk2 tangan...ajak dia menyusu...

9.00pm
ingatkan dia dah lena, sekalik...dia bangun, duduk sebelah mama...main golek2 pusing2 atas katil...pastu cucuk perut mama la, korek2 mata mama la...macam2 dia buat, pastu dia gelak sorang2...last sekali, dia tarik hidung mama, pastu dia tarik hidung dia plak...

9.15pm
amek bantal kesayangan mama, dia buat teman borak dia...ntah hape benda yang dia cakapkab, macam2 jenis suku kata yang keluar dari mulut dia...peku putu nani wopu mame dan macam2 lagi lah...punyalah rancak dia berborak...nak tergelak pun ada, tapi layankan aje lah..tengok je dia main...

9.40pm
tetibe je alia datang dekat mama, selak baju, sambil cakap "nak enen"...okay...penat borak la tu, kering tekak...bagi dia susu...dalam hati aku, 
'sambil menyusu nih, harapnya sampai tertidolah gamaknya' tapi sangkaanku meleset...hadoila...

10.00pm
ingatkan dah lena...sekalik dia bangun, duduk...pastu cakap hape ntah, pastu dia golek2, pusing2...mentang2la dia dengan mama je, jadi luas la katil untuk dia buat rolling tuh...

10.15pm
sekalik lagi dia mintak nak menyusu, tapi diikuti dengan nada merengek yang dia biasa buat kalau dia dah ngantok nak tido...okay...ada pun nada merengek tuh...punyala lama bergelap dalam bilik nih, nak tidurkan dia punya pasal...

10.25pm
alhamdulillah...dah lena pun dia...sambil mamanya duk menghupdate blog...orang lain hupdate kat fb, tapi aku lebih prefer medium blog...tapi konsepnya sama je..

phewwww....akhirnya tidur jugak anak dara mama yang sorang nih...punyala lama...adoila alia weiiii...nasibla esok jumaat, tapi lusa sekolah ganti alia ooiii...dah pening dah kepala mama ni gara2 tak cukup tidur malam tadi, tekanan darah rendah menyerang lagik...

bila anak dah tidur, maka...mama pun plan nak buat kerja sket, tapi...mata mama pun dah berat alia oi...mohla kita tidur sama2...roomate pun dah terbungkang tidur dah nampaknya...penat sangatla tu kat sekolah...

notakaki : banyaknyer kerja yang tertunggak...adoila...nasibla hari ni hati berbunga riang...

Monday, June 2, 2014

self + we = selwi

Views
terjumpa gambar ni kat fb, 


kreatif giler...

notakaki : dari perang semalam lagi kurang sihat, tekanan darah rendah