Saturday, August 27, 2011

morningkah lagi?

Views
pagi ni, aku bangun sangat2 lambat, dan aku rasa sangat2 malas...

sebab

aku rasa aku kurang sihat

badan panas
mata bengkak
hidung ketat
kepala sakit
dan mcm2 lagi simptom sakit

okay...aku nak sendirian...sebab aku tgh mood bengong...sekian...

notakaki : orang sume mood raya bukan mood bengong mcm aku...

Friday, August 26, 2011

aku tak pernah nak hitung

Views
ada sorang kawan aku, merangkap hamba allah lah kan, siapa dia? tak perlu aku mention dia kat sini, takmo dia tumpang glemer aku....errr...glemer sangatkah aku? bluekkkk...*perasannakmampos

okeh, lap balik sisa2 yang ada...berbalik pada ayat asal...kawan aku ni selalu kira aku ni bape ari lagi nak balik kampung, aku ni bape ari lagi nak kawin...adeh...sentap mak kau tahu nyah...mak bukan apa...mak kalau boleh, biarlah hari2 mak ni berlalu dengan aman, tak perlulah nak ingatkan aku apa yang perlu aku ingat....tapi aku tak pernah marah pun kawan aku tu....errr...aku rasa aku tipu lah...hehehe...aku selalu marah kawan aku tu, pastu dia marah aku balik...okeh, fair sudah....

ari ni ari jumaat, jumaat depan, aku dah kawin...ini jumaat terakhir aku sebagai seorang insan bujang trangtangtang...hmmmm...don't know what to say...

penat dah aku fikir, errr...aku tipu sekali lagi, aku tak pernah fikir pun, tapi nape otak aku selalu jugak penat? hmmm....*aku konfius ngan diri sendiri...mungkin dah tiba masanya untuk aku kira detik2 yang ada...at least, menghargai apa yang kita ada sehingga ke saat akhir...mungkin jugak...ahh...taknaklah aku bermadah pujangga kat sini, aku lapar...aku nak gi makan...

notakaki : tadi aku berbuka kat secret recipe....perghhhhhhhhhhhhh...terangkat habis...

Sunday, August 21, 2011

percaya padaku sayang

Views

layan this song for the whole day

ungu - percaya padaku

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu



seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


percayalah padaku sayang, ku kan tetap menjagamu hingga bercerai nyawa, akan ku jaga cinta ini seadanya dan selama hatimu masih padaku, kerana hatiku, tidakkan bisa berubah darimu, setiap detik yang kita ada sekarang ni, akan ku jagamu seadanya, maafkan aku kerana aku bisa menyakitimu hingga kau sendiri tidak kenal apa itu sakit, maafkan aku sayang...pohonku hanyalah satu, kau bahagia dan bahagia walau tanpa aku di sisi, ku kan setia mencintai dan menyayangi dirimu, walau sekadar di dalam hati, aku bahagia denganmu, sangat bahagia dengan dirimu...aku terlalu mencintai dirimu....maafkan aku sayang, aku terpaksa pergi...

ikan juga cara orang bujang

Views
semalam, sekali lagi aku bermain masak2 di dapur...aku ada sekolah ganti, hoyeahhh...hari terakhir untuk diganti, meanings...guna jadual ari jumaat...sangatlah best...kul 11.55 start kelas, klul 3.10 dah boleh balik...terima kasih daun keladi wahai tuan pengetua yang baik hati...ahaks...akak suka dek non....

pas sekolah, terus akak terjah pasar basah, tekak akak ni kempunan nak makan gulai ikan, semalam dah buat gulai ayam, la nih nak gulai ikan plak...pusing2, dah beli, terus balik...

balik umah, masak...kungkangkungkang...tetibe baru aku perasan...alamak...ni bukan gulai ikan spt yang aku duk bayang2kan tu, ni dah mcm kari ikan...halamak...takpelah, layankan aje...

kari ikan tongkol juga versi orang bujang

bahan2
1. seekor ikan untuk dikari, dlm kes nih, aku guna ikan tongkol
2. 3 ulas bawang putih
3. 5 ulas bawang merah
4. 1cm halia
5. serbuk kari ikan paket kecik (guna separuh je)
6. minyak untuk menumis
7. asam keping 1
8. santan kotak kecik (guna separuh je)
9. gula garam secukup rasa

cara masak
1. panaskan minyak, tumis bawang putih, tunggu garing, bawang merah pulak, tunggu garing, pastu masukkan halia
2. dah agak2 garing tuh, masukkan serbuk kari, tumis sampai pecah minyak...agak2 kering sangat, masukkan air
3. masukkan santan, kacau2...masukkan segelas air, jangan banyak sangat, nnti kuah cair
4. masukkan ikan, asam keping
5. tunggu hingga masak, boleh masukkan perasa secukupnya
6. ready untuk disediakan

perasan tak aku tak guna daun kari? hikhikhik...nak masukkan daun kari pun boleh, masuk daun kari pas masukkan serbuk kari...aku bukan apa, kat sini susah mau jumpa daun kari, tambah2 plak, aku bukannya nak mengari sgt, aku nak menggulai....tapi tersalah masukkan ramuan....entah apa tah y ada dlm pale otak aku ni aku pun tatau...

berbuka dengan penuh selera aku smlm...ingat nak tambah nasik, tapi kensel je lah, byk lagi benda lain yang nak dimasukkan dlm perut aku ni, hold lah dulu nasiknya...haousemate aku cakap, mcm kari india, mcm kuah roti canai pun ada jugak...adehla korang sume nih...hampeh kah? hehehehe...idok eh...

notakaki : cobaan pertama aku mengari, tak bleh blah....

Saturday, August 20, 2011

gulai ayam cara orang bujang

Views
pagi tadi aku sahur masak you...huh...ada kelass tol puasa tahun nih...aku ni sebenarnya kerinduan sama kampung halaman espeseli makanannya dah masuk peringkat icu dah nih, dah tak mampu dibendung sudah...

masa buka, tetibe rasa nak makan gulai ayam, nak masak utk buke esoknya tuh, idok ler aku berani nak try masak sbb bila  aku masak, aku mesti nak rasa, hehehe....motip? sbb aku ni bukan spesis yang pandai masak, so, harusler try dulu masakan sendiri sblm suh org try...kan kan kan...

sebelum masak tu, sempat lagi guna talian hayat, sape lagi kalau bukan ibuku yang terchenta, bukan apa...takut2 la aku salah buat, baik tanya dulu...

ni resepi, aku kongsi ngan orang2 bujang sekalian...

gulai ayam cara orang bujang (2 orang mkn)

gambar amek kat google jerk tapi lebih kurang cenggini la

bahan2
1. ayam separuh bahagian dada(aku buat 4 ketul)
2. bawang putih 2 ulas - dimayang
3. bawang merah 5 ulas - dimayang (aku suka masak guna byk bawang merah)
4. halia sehiris (lebih kurang 0.5cm)
5. serbuk kari adabi paket kecik (guna separuh je)
6. santan kotak kecik (guna separuh je, aku tak suka santan)
7. asam keping 1
8. gula garam secukup rasa
9. minyak masak

cara masak
1. panaskan minyak, tumis bawang putih, pastu bawang merah, pastu halia
2. masukkan serbuk kari, tumis sampai pecah minyak...agak2 kering kontang tu, masuk ler sket air
3. masukkan santan, kacau2, kasik panas sket
4. masukkan ayam yang 4 ketul itu
5. jangan lupa, asam keping kita
6. bubuh gula garam, pandai2la korang nak makan yang mcm mana, hah...perasakan sendiri...
7. reneh gulai tu lama sket, kasik ayam tu empuk, sebati ngan kuah sbb gulai ni, lagi lama kita biarkan dia mereneh, lagi sodap....
8. dah siap, apa lagi, jom melantak

nyum3....semalam, aku sempat lagi goreng ikan masin, pastu celur kobis, makan ngan sambal....perghhh...terangkat...nasib baik tak habis nasik seperiuk...kalu tak, malu dek orang kampung...

notakaki : sahur mengalahkan berbuka...itulah yang aku suke....

Thursday, August 18, 2011

entry khas untuk miss pregnn

Views
pagi ni, sorang pembaca blog aku text aku, asking about something that aku might be know...aku 2,3 ari ni tak bape nak menyempat hupdate, apatah lagi menjengah sapu2 sampah kat laman blog aku sendiri...dan bila mana ada orang tanya aku pasal blog aku sendiri, terpaksala aku ketepikan kejap soklan2 exam yang aku kena buat tu kejap, sebab aku nak tgk sendiri apa benda yang kawan aku tanya nih...

mak aih, intro kemain panjang haku ni...kate bizi, ahaks...

sebelum tu, cuba korang bace sendiri apa yang miss pregnn ni tulis kat ruangan chat beramai2 aku...


miss pregnn : kepada blogger, plz kim slm pada en naim n en azami.psan kt diorg 'korg mmg best wt kt kwn aku'

errr...aku sendiri tak bape nak paham sebenarnya...miss pregnn ni tujukan kat aku le kan, blogger yang dia sebut tu aku ler tu kan? hehehe...kura2 dalam perahu, pura2 tidak tahu plak aku ni...

yang buat aku makin kompius mak nih nyah oi, bila mana ada nama en naim ngan en azami, sebab setakat mana ingatan aku ni, ada 2orang makhluk allah yang nama mcm tu yang aku kenal tp aku tak pernah borak2 mesra jauh sama sekali menjadik skandal aku...errr....nape tetibe tersebut pasal skandal plak nih? ahaks...terlebih sudah mak ni nyah kan....

okay, letak tepi jap isu skandal mak tu nyah, mak nak tekankan ayat korg mmg best wt kt kwn aku ...errr...serius mak tak bape paham nyah...tapi sebab miss pregnn sendiri yang cakap, plz kim slm pada dorang, so, maksudnya, miss pregnn ni kenal la en naim ngan en azami yang dimaksudkan itu...

insyaallah kalau aku terserempak ngan 2 orang yang dimaksudkan itu, akan mak sampaikan pesanan itu...

cuma, sekarang ni...boleh mak tahu lebih lanjut pasal hal ni nyah? errr...maksud mak, miss pregnn sebab kalau ada apa2 yang boleh mak tolong, mak tolong setakat yang mak mampu...

notakaki : terima kasih daun keladi sama miss pregnn sebab sudi jengan blog cabuk mak nih...waiting for miss pregnn to leave more comments here...=)

ni yang hangin nih!!!

Views
aku sanggup bangun kul 3 pagi semata2 nak hupdate entry nih, tp bukan bermakna aku sanggup bangun dari tido semata2 kerana entry ni, no no no, jangan tertipu sume...aku belum habis stori lagik...

5minit yang lalu, aku terjaga dari tido, mau shinshing punya pasal...tu la, mase berbuka kemain lagi tibai air 3 rasa, pastu air soya, akhir sekali air milo ngan air putih...segala macam jenis air duk berkecamuk dalam pundi kencing aku...

masuk2 je bilik air, adeh....sentap beb...

aku nampak 2 ekor cik menglipas sedang berkejaran sakan atas lantai bilik air...adehhhhhh....sentap siot....

lipas
baru nampak 2 ekor lipas, aku dah bayangkan bilik air tu dipenuhi lipas camni

betapa aku benci sama lipas, tuhan jak yang tahu...huh...terus sentap perasaan mau shinshing aku...menci tol...

camne nak hapuskan lipas2 nih sume? hadoila....penatla aku gini...selagi bilik air aku kat luar camtu, selagi tu lah senang2 depa terjah2 main kejar2 dalam tuh...huh...

notakaki : amarah aku sama lipas masih belum padam....

Wednesday, August 17, 2011

motto hidup aku?

Views
bila sehari tak pandang
aku RINDU

notakaki : apa barang motto hidup beb, ni nama dia gile sebabak

Monday, August 15, 2011

kering sudah air mata

Views
wanita dengan air mata
bukan untuk meminta simpati
sekadar melepaskan rasa hati

ececece...intro lagu shima kot...

lagu ni aku selalu nyanyi bila mana aku rasa down dan perlukan air mata untuk menyambung kehidupan...tak salah kan kalau wanita menangis? betul kata shima, bukan nak meraih simpati, sekadar melepaskan apa yang terbuku di hati...pastu cukuplah, esok plak kita sambung air mata eh...

bila mana aku nangis, aku tak perlu kata-kata manis untk pujuk aku, jauh sama sekali untuk menyusahkan sesiapa pun, cukup sekadar aku ada seseorang untuk menemani aku....dan aku bersyukur sangat2 sebab aku ada seseorang itu di kala aku sangat2 memerlukan...terima kasih sayang...

aku tahu dia bace entry2 aku, aku tahu dia cuba nak pamper aku, aku tahu dia cuba nak gembirakan ati aku...sampai satu tahap, aku lupa nak pamper dia, aku lupa nak gembirakan ati dia...maafkan aku sayang...

aku sudah kekeringan air mata untuk menangisi segalanya...setiap detik yang ada hari ini sangat bernilai, dan aku bersyukur kau ada di sisiku, menemani sedih dan tawaku...kita harung semua ini bersama2 ye sayang...

notakaki : mera dil, hamara dil, ye mera kasam se, mera zindagi hei

ops kahwin

Views
dah ramai tahu aku bakal kahwin awal bulan september nih, dan makin ramai yang wish tahniah kat aku...terima kasih semua...doa kalian memang aku takkan boleh bayar sampai bila2....

sebenarnya kan, aku tak pernah hitung bape ari lagi aku nak kawin, bape banyak lagi persiapan yang aku tak buat, dan sume benda yang seangkatan dengan nak kahwin ni...

sengal kah aku? entah...

aku selalu terfikir, apa sebenarnya aku kena buat?

kepada yang berkenaan, boleh tak tolong jangan masuk campur dalam urusan hidup aku, aku dah penat

notakaki : aku nak layan hidup aku dengan hati aku sahaja, boleh???

ini aku bukan kau

Views
hidup aku tak sama dengan hidup kau

apa yang kau lihat tak sama dengan apa yang aku lihat

apa yang kau fikir tak sama dengan apa yang aku fikir


kalau kau cakap aku bahagia, mungkin apa yang kau lihat itu kebahagiaan kerana pada aku, itu bukan kebahagian tetapi keperitan

namun

apa yang kau rasa lebih kurang sama sahaja dengan apa yang aku rasa

notakaki : aku belajar sesuatu dalam hidup aku

Sunday, August 14, 2011

internet yang problem atau setting yang problem???

Views
korang pernah buat entry auto publish tak?

aku nak kata selalu buat tu takdelah sangat, tapi ada la kadang2 tu buat kan, dan aku selalu gak la menghadapi masalah yang sama bila buat entry auto publish nih...

apa masalahnya?

dah cun2 taip entrynya, pastu set le nak publish ari apa, kul bape, pastu klik publish now...

cun2 dah keluar ayat your entry will be automatically publish at 11.21am on 15 august 2011, dan kita pun dengan penuh kepercayaannya, percayalah entry tu dihupdate pada sekian masa sekian tarikh...

tapi sebenarnya, entry tu tak terpublish pun, apa kess? first time kena mcm ni, aku ingatkan aku ada buat salah waktu setting entry tuh, tapi bila dah kena lebih dari patblas kali nih, aku sendiri naik ngong ngan kes nih...

nak tanya korang la plak mcm mana...apa sebenarnya yang terjadi?

notakaki : geram bila mana entry tu sepatutnya dipublish pada masa itu tidak terpublish...geram3

ini iklan free punya

Views
bulan2 pose ni, elok sesangat kalu kita buat review tentang makanan kan...hikhikhik...kalu tgh2 ari tu, orang buat review air kosong pun ada yang meleleh ayaq liuqnya...inikan pulak kalu makanan tu memang peberet kita, takpun teknik mengambil gambarnya, atau persembahan makanan tu memang boombastic, huh....toksah cakap banyakla cik jah...karang kuruh pahala pose kita kan...

entry ni entry tak berbayar pun, jauh sama sekali den dapek komisennya jang oi....ni iklan priopcaj jo...

den sobonarnyo eh, den kepingin bonar nak menggedik kat kedai yang ada logo cenggini...


namo jo big apple, tapi den tidak ponah barang sekali due nampak dio jual apple nye, jauh sama sekali big apple nye...hmmm...

kalu den pi sana kan, mesti den akan ternganga mulut tgk menu bosar dio tapi takde lah plak kuar ayaq2 liuq den dopan kaunternya tu ha, den tau lagi camno nak kawal pengeluaran ayaq liuq den dopan orang ramai...


uih....meriah kan menu dia...dalam banyak2 tu, den cumo pandang satu jo...yang paling serabai, yang paling comot....

nilah dio buah ati den, namo eh alien

den tongah borangan ni ha...bilo la gamaknyo aih, den dapek berbuko dongan buah ati den ni ha...hmmmm

notakaki : den kepingin bonar samo alien nih


Saturday, August 13, 2011

it's verns la geng!!!

Views
i got this issue from my email...hohoho...biasalah...aku kan verns punya member sekarang ni...keGILAan aku pada kasut memang dah masuk tahap kemuncak...

klik gambar utk tumbesaran yang sehat

aku ada lebih dari 3pasang kasut atau sandle dari verns...betapa aku ni boleh dikatakan pengguna setia verns la jugak kan...bukan apa, kebanyakan design2 dari verns memang sesuai dgn kaki aku, pastu selesa dgn kaki aku, akhir sekali...dan yang paling penting, akak suka dek non...

vern's - walk of life

notakaki : nasib baik la bintulu ni takde verns, kalu tak, mmg sesi terapi aku kat situlah gamaknya

Friday, August 12, 2011

bunga api

Views
kredit to this blog for this picture

izhar : mak iti...da'aa ada unga api

aduiyyaa...rindunya aku pada tayang aku nih...

notakaki : tak sabar nak peluk tium buah hati aku yang sorang nih...


kawan

Views
aku ada macam2 jenis kawan

bulat
bujur
empat segi
segi tiga

sumenya macam2 ragam....dan aku senang berkawan dengan mereka...tp dalam ramai2 kawan aku, aku suka berkawan dengan bulat, sebab dia tak pernah buat aku terluka, sakit, dan terpinggir...layanannya kepada aku sama sahaja, takde kurang, malahan bertambah....

aku tak suka berkawan dengan yang segi tiga, empat segi, sebab dia sentiasa sahaja mencari peluang untuk menyakiti aku dengan bucu2nya yang tajam...kalau aku sakit, aku pendamkan sahaja...

bujur? aku sendiri tidak pasti....bergantung pada mood dia, kalau dia rasa dia perlukan aku, maka berbaik2lah kami, tapi kalau tidak...tidak perlu kau cari...

notakaki : aku masih menunggu kawan aku yang bulat itu, sebab aku sangat2 perlukannya sekarang ini

Thursday, August 11, 2011

rindu sama my hero

Views
cubaan untuk senyum ketika amek gambar

tgk balik gambar2 lama...mak aih...rindu plak kat my little hero nih...sejak 2,3 menjak nih, aku selalu wat video call sama dia...suke tgk gelagat dia telek mak iti dia dalam phone...pelik gamaknya tgk video boleh bercakap ngan dia, selalu dia tgk video, statik je video tu...

sekarang ni, budak comot ni dah banyak patah perkataan dah dia boleh sebut...bagus2...nnti teman borak mak iti eh...

notakaki : suke panggil diri dia sendiri da'aa sekarang ni....

abah aku

Views
ini berita yang aku terima semalam

masa tgh tunggu buka puasa, aku tergerak ati nak nepon mak ayah aku...dah bape lama tak nepon, aku tepon tak berangkat, dorang tepon tak berangkat...duk main tali sorong papan lagu tu la 2,3 ari...smpaila semalam...

tepon2, ayah aku angkat, ngan suara yang lain mcm...terus aku attack, abah demam ke? pastu ayah aku jawab, dia kat hospital, masuk wad...hah????

ayah aku sempat la cite pe yang berlaku, alkisah....dia teman mak aku jumpa doktor, ada appointment, tengah2 tunggu tu, tetibe je ayah aku pening2, muntah2, jumpa doktor...terus kena tahan...aduh...buah hati aku...

ayah aku ni ada sakit jantung...aku tatau nak cakap apa, dengan aku jauh mcm ni, pastu sorang2, takde sape...mcm2 yang bermain kat kepala aku...ayah aku sempat pesan, tak payah baliklah, abah okay...betapa syahdunya ati aku, toksahla share kat sini, biar tuhan je yang tahu....

notakaki : anak abah ni tetibe demam ari ni...sobsobsob

selamat ulang tahun sayang

Views
selamat hari jadi
selamat hari jadi
selamat hari jadi 'bakal suami'
selamat hari jadi

gambar latest kami, masa cuti sekolah bulan 6 ari tu

hari ni, genap umur encek leo yang ke 25 tahun...dah suku abad dah kan...hihihi...aku jugak maintin muda kan...ahaks...

birthday terakhir encek leo dengan status single nye, pasni, dah tak bape nak single walaupun hidup still cam orang single...

notakaki : ......

Wednesday, August 10, 2011

berukband aku dah penat

Views
cean sama berukband aku semalam sebab bekerja keras membantu aku menyiapkan saps - sakit ati patah semangat sehingga ke titisan akhir...time kasih sayang...

notakaki : nak belanja berukband makan apa eh esok...ahaks....

am i soooooo bussy rite now?

Views
mode : confusing kuasa patplohpat

adakah aku sangat bizi atau aku sengaja buat2 bizi?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jawapannya
memang aku sangat bizi sekarang

wordless wednesday #4 - undangan ke majlis perkahwinanku

Views

Monday, August 8, 2011

rindu

Views
tadi pegi bazar, carik pape yang patut untuk dijadikkan mangsa serbuan aku petang ni...jalan punya jalan, rasanya tak sampai 21 langkah, dah sampai je end of the bazar...*hampeh

bapak ah tak puas hati ngan bazar kat sini, tapi alang2 dari takde, kedai yang secoet ni pun kira halal lah kan...dah masuk 8ari puasa, tak pernah2 aku merungut pasal suasana puasa di perantauan, tapi ari ni, aku nak lancar mogok...aku tak kira...

aku rindu kampung halaman

betapa aku merindui kuih muih kelate yang aku suke...buah tanjung, jala mas...hmm....tadi aku terasa nak makan kuih2...mata aku meliar tgk kuih2 yang ada...yang paling dekat ngan aku, kuih karipap je, sebab...mana2 tempat, rupa karipap tetap maintain, takde yang berubah...pastu aku terpandang kuih yang dibuat dalam daun pandan...mati2 aku ingat tepung pelita, rupanya...puding jagung...*sedih...pastu usha lagi, terpandang word cendol...laju aku nak terjah...sekalik lagi, hampeh...ini bukan cendol seperti mana yang aku kenal...hukhukhuk


notakaki : nampaknya kerinduan aku pada kampung halaman semakin tercabar dan semakin tercalar

aku dah selamat berbuka puasa...selamat berbuka semua...

Sunday, August 7, 2011

anda banyak kerja? ini tipsnya...

Views
katakan sekarang ni, kerja anda menimbun2...

1. soalan psv tingkatan 2 belum dibuat, usahkan soalan, draf pun belum ada lagi
2. saps utk 10 kelas masih belum dikey in kan lagi
3. laporan mingguan belum dibuat, perlu dihantar keesokan harinya

nampak mcm ada 3 point je, tp tu bukan sebarang point tuh...harus diteliti dengan setelitinya....

nak tau mcm mana nak atasi kerja yang banyak?

aku bukan nak ajar magic spell ke ilmu ghaib ke hape ke...dah tahu banyak kerja, apa lagi, buatlah sekarang...

notakaki : keroje keroje keroje

orang dah setel aku baru nak mengayap

Views
saps singkatan utk sistem analisis peperiksaan sekolah atau dengan erti kata lain sakit ati patah semangat

aku belum buat pape lagi, sebab aku bukan guru tingkatan...nasib baiklah tu kan..so, tunggu guru tingkatan setelkan nama students dorang dulu baru aku boleh key in markah...

tadi ingat nak le daftar nama aku, cam harrem je tak boleh bukak...adoila...mcm mana nak key in markah kalu nak view page pun tak lepas lagik...

notakaki : saje nak kuruskan pahala pose aku ari ni

Saturday, August 6, 2011

kereta kecil warna pepel...eh...ini bukan pepel....ini silver...

Views

mak iti...ada keleta pepel...
ini bukan pepel la sayang, ini keleta silver
hmmmm...keleta pepel...
keleta silver
keleta pepel (jerit di telinga dengan kuat)
iye2...keleta pepel

notakaki : rindu sama budak kecik yang tak bape nak kecik itu

cabaran dan dugaan bulan ramadhan

Views
baru pas bace entry adik aku yang sorang nih, k_own tentang dugaan bulan pose dia, mak aih...aku pernah mengalami situasi yang sama di mana iman aku digoda dan digoda...

tak lain tak bukan...anak2 murid aku yang bengong2 tu lah...errkkk...bukan bengong...tapi comel2...hehehe...ampun buk...jangan marah sama aku...

first day puasa, sekolah isytihar cuti...second day puasa, berat kaki melangkah nak gi sekolah, rasa cam nak amek cuti sebulan, balik puasa kat kampung je, tp dah sebab tanggungjawab, gagahkan jugak...

masuk2 kelas je, bebudak dah cam mangki2 dalam zoo dah, hadoila...nape lah kamu semua nih, tak pernah2 nak duduk diam...iman aku dah tergugat2 manja dah...malas nak layan kamu...kata aku dalam hati...pastu tanya lagi, ada bawak kertas lukisan tak nih? hmmm...sume senyap...tak bawak lah tu...hadoila...camne nak ngaja lukisan kalu kamu tak melukis...kata aku sambil senyum2 siput babi...

habis kelas seni...masuk kelas peralihan plak...kali ni, kelas lepas rehat, dan seperti sebelum2 ni, mmg budak2 peralihan ni akan mintak lebih masa utk dorang makan, dengan syarat dorang akan buat apa yang aku suruh tanpa banyak karenah...okehla tu kan, give and take namanya....

student a : cikgu...cikgu tidak makan hari ini?
aku : takla, kan cikgu puasa
student b : tak mati ka?
aku : mana ada mati, tgk saya, sihat je, boleh mengaja kamu lagi
student a : boleh saya minum ini? (sambil tunjuk milo ais)
aku : boleh, minumlah
student b : kamu tidak mahu mei? (sambil menyedut nescafe ais nya)
aku : kan cikgu puasa (sambil telan air liur)
student b : saya bagi kamu la
aku : takpelah, kamu minum...(sambil tersenyum...)
student a : cikgu tidak boleh minum...
aku : jom belajar!!

notakaki : budak2...nak marah pun tak guna...

Monday, August 1, 2011

hantu punya ayam

Views
semalam, sedang aku syiok2 siang ikan, potong sayur...menu terakhir makan malam, kemain lagi aku beriya masak...menu simple je, tp sebab dah lama tak masak, terasa peluh sampai urat keting...huh...padahal goreng ikan je kot cik kak...

sedang aku asyik menyediakan bahan2 utk memasak, aku perasan, ada sekor bapak ayam yang tah dari mana datangnya, duk pusing2 kat belakang umah aku, aku ingatkan jiran sebelahnya ni punya, rupe2nya bukan...punyalah nak tergelak bila anak jiran ni cakap

haiyya, ini ayam siapa punya lo...u kasik angkat itu makan la

adooyya...dia ingat boleh main angkat2 makan ke....hampeh tol dak kecik nih...

disebabkan ari dah nak malam, ayam tu sebok la cari tempat tido, aku dengar bunyik dia duk mencakar2, tapi aku buat donno je lah, lantak kau lah ayam nak tido celah mana, janji kau tak masuk dalam umah, kalau tak, memang aku angkat kau buat rendang lah....

dah siap masak, aku nak le gi siap2 mandi, nak masuk toilet, sebelum buka pintu, sempat aku dongak atas, maakkkkkkkkkkkkkk

bergegar satu umah dengan jeritan ayu aku...

hampeh punya ayam, dia bleh bantai tido kat kawasan atas toilet aku...camno den nak merentas pintu tempat dia tido nih...huh...dahla kepala dia duk terjongoi keluar, sape tak terkejut....jadik bukan salah aku la kan kalu aku menjerit bagai nak rak tadi kan...

tadi pagi, housemate aku yang paling senior, yang aku anggap mcm mak aku dah...dia dah tolong aku hambat ayam tuh...huh...berjojoi2 ayam tu lari selamatkan diri....tinggallah aku sebok membersihkan taik2 khazanah alam yang dia tinggalkan...hampeh punya ayam...

notakaki : muka ayam tu sangat menakutkan aku sebenarnya

kisah emergency - kisah benar

Views
alkisah....

aku ada kes emergency jumaat lepas, bergegas jugaklah ari sabtu tu, berkejaran sedikit...dan, berlakulah sesuatu yang tidak dijangka2kan....aku tatau sape yang bongek, air tu ke yang bongek atau aku? aku masih tertanya2....

hensets aku dengan tak sengajanya membuat aktiviti scuba tanpa sempat memakai peralatan utk snorkeling, especially peralatan oksigen, maka....lemaslah mereka berdua...penat dah aku bagi cpr, nampaknya, tak bape nak menjadik...

bergegaslah aku menghantar mereka berdua ke unit rawatan rapi aka icu untuk diselamatkan...buat masa sekarang ni, aku masih menunggu, tabah menanti keputusan dari doktor...tak tahan rasanya melihat tubuh mereka berselirat dengan wayar2....

buat masa sekarang ni, aku bersendirian....ditemani bunyi tet tet tet

notakaki : perlu ke aku henset baru? adeh....

first day puasa

Views
selamat berpuasa kepada semua rakan yang mengenali diri ini terutama sekali rakan2 bloggers sekalian...amacam puasa? hehe...masih di awal pagi lagi, first day puasa plak tu, takdelah rasa penat sangat kan, sebab sume masih fresh...

semalam, dah start tawarikh...errkkkk...itu upin dan ipin...tarawikh...ha, baru betol...tadi pagi jugaklah, dah start bangun sahur bagai...

pengalaman sahur pertama kali aku di perantauan?

hoho...kunci jam kul 3.45 lagi, punyalah awal nak bangun kan, sebab imsak kul 5.01am, bajet nak makan nasi la tu kan, rupenya hampeh gaklah...alih2, kul 4.30 jugak terjaga sebab housemate duk kecoh2 kat dapur...buka mata, basuh muka, hmmm...amek kurma 2,3 bijik, minum air....bantai roti ngan tuna 2 keping, dah setel sahurku...ahaks...

kalu duk umah ni, mau nak sahur mcm ni, huh...paling komang pun ada nasi, lauk, sayur...hohoho...nikmat2...

ari ni, buka kul 6.46pm...tak plan lagi nak masak apa...ececece...masak tu? bukan apa...praktis utk masa depan...agagaga...tambah2 ari ni aku cuti, jadi, sangatlah bertanggungjawab rasanya nak masak, kalu ari sekolah tu, lain cite la kan...

notakaki : nak usha resipi pun tak bape nak best, line tenet cam cipooot babi je...

hampeh tol pompuan

Views
ini merupakan entry auto publish

tadi petang, aku msg2 ngan kawansampaimati aku, terkejut beruk aku bila mana aku dapat tau dia sedang berpoya2 di sibu...hampeh tol pompuan nih...

ari tu, kemain lagi masa aku ngan sorang lagi coursemate aku, bincang2, bajet nak turun sibu, nak jumpa kawansampaimati aku ni, kiranya, masing2 janji turun sibu la kan, tp terpaksa dibatalkan, sebab dia kata dia tak turun sibu minggu nih...

alih2, tadi dapat msg, dia dah ada kat sibu...hadoila pompuan oi...memang takde rezeki nak jumpa kau la tu kan...takpelah, nak buat mcm mana...


notakaki : rindu sangat sama kawansampaimati...bila lagi dapat lepak sesama ha geng?