Saturday, January 30, 2010

bangun ain bangun

Views
haihhh...apala perangai mlm ni nih...asyik nak tutup2 mata aje, start dari pas solat isyak smpai la skrg ni ha, nak kena minum nescafee bercafee2 agaknya baru nak cerah mata...pelik...bukannya ptg tadi membajak sawah ke membanting padi ke...takde2...setakat duduk umah aje pun...

hek elehh...ain2...tu pun da kecoh2 ke...bangun wat keje lah wei...jangan goyang kaki sangat...

baru nak announce

Views
hari ni, duk umah aje kan, hari ni hari sabtu, hari cuti, seronok bukan kepalang...sbb takde tekanan dr memane pihak...yesss...aku suke suasana begini...

oleh sbb itu, aku rase terpanggil kat sini utk announce keadaan sbnr apa y sentiasa menensenkan diri aku ini...tp aku masih lagi terikat ngan mana2 peraturan yang mewajibkan aku menjaga ke'privacy'an pihak lain yang terlibat...

jadi di sini, aku hanya mampu tunjukkan bayangan di sebalik ketensenan itu...

kepada sesiapa yang bakal berpraktikal, aku sarankan supaya sediakan mental dan fizikal anda secukup-cukupnya, jangan jadi mcm aku...bahaya....dah kena sakit sawan akdahsansenpahgankau....sakit sawan apa? hmmmm...sakit sawan yang biasa ditemui di kalangan mereka yang terpaksa akur dan tundukn pada kuasa lain bukan kerana ketidakmampuan dari segi fizikal tetapi dari segi kekangan kuasa yang ada pada dirinya...

sakit 'sawan akudahsangattensendannyampahdengankau'...

lovely moment

Views
semalam, berlangsung aktiviti paling menarik sepanjang aku berada di tempat org ni...tak sangka sampai jugak aku ke sini...

bersama dengan orang yang hebat dalam hidup aku, menghabiskan masa yang hebat dalam hidup aku, dan berada di tempat yang hebat dalam hidup aku...

terima kasih atas segalanya yang kau berikan padaku ya allah...walau hanya sekejap, namun sgt bererti bagiku....

suasana petang ini pasti terukir indah dalam diari hatiku kan...terima kasih atas segalanya...


Friday, January 29, 2010

perhatian perhatian

Views
berlaku pertukaran jadual di sini...

apa?

habis tu, mcm mana ni?

hmmm...just follow the rule la...pe susah...

hmmmm...problem ngan lmpk la ni nnti, hahahaha...padan muka penyelia, tak dapat nak dtg minggu depan...kuikuikui...sbb aku tak sempat da nak setel ari ni...hihihi (saje taknak buat ari ni)

Thursday, January 28, 2010

kerja utk org

Views
ini bukanlah sesi untuk mengadu apatah lagi merintih perasaan, aku sekadar ingin berkongsi cerita...KISAH BENAR...

pagi2, aku tgk jadual, ooo...aku kelas 2 mase je ari ni, sempat lah buat lesson plan utk kelas esok ngan minggu depan...perghhh...mcm rajin lak aku ni nak buat awal2...hahaha...rancangan kena gempak supaya usaha pun gempak kan...terlaksana ke tak, soal kedua...

ngah syiok2 plan dalam pale, sekali pekkk...akak kerani ni hulur jadual relief...aku dgn pantas, surfffffff.....haiyyakkk...ada nama aku lak...nasib semasa je, tp tak bape nak best bila tgk, ala....dah nak ujung dah waktunya, mesti budak2 bising ni...hmmmm...takpelah...relief je...

duduk2 lagi...sekali...ain...! meh sini kejap...hmmm...apa plak ni ek...
free tak waktu ni? hmm..free, tp pastu saya ada kelas....tolong ganti akak, akak ada hal, nnti akak bg bahan, ain conduct boleh...hmmm...okeh...

kalau boleh wat part time kan, mesti masyuk kan poket aku, tolong masuk kelas utk org lain, semasa dapat rm3 ke apa ke...huh...mmg sume cengcikgu berlumba nak ganti cikgu lain kan...haa...okey gak ni, bg idea kat kpm, usulkan cencantik...sebelum smpai kat pengarah kpm, awal2 lagi dah kena reject ngan pakcik guard kat bawah...huuuuu....

Wednesday, January 27, 2010

kisah jiran-jiran

Views
ni ha, rumet aku ni ha...tadi sibuk2 cucu jiran sebelah umah ketok2 pintu umah...

"akak...kuar cepat...ada org duk forging ni..."

haha...aku ngah syiok2 duk melantak ni...ayah aku pesan, dia kata kalu org duk forging, taknak kuar takpe, bukan bahaya pun, cuma kalau kita ada masalah pernafasan, digalakkan kita kuar umah...

jadi, hmmm...disebabkan aku ngah syiok melantak, aku sambung je makan...

rumet aku ni je beriya nak kuar, nak berkenalan ngan jiran2 katanya...hmmm...lntak kau lah, aku malas nak pakai tudung...

*
*

rumet : ain...kita rasa lega sgt sbb dapat ckp ngan jiran2...
aku : hah...baguslah...
rumet : kita cite masalah kita...
aku : makcik tu cakap apa?
rumet : makcik tu terkejut sbb sepanjang dia duk kawasan ni, dia tak pernah lagi kena...
aku : ek? hmm..takpelah kalau mcm tu, beringat je lah skrg ni kan...
rumet : a'ah, kita amek no phone makcik tu...nnti senang, kalu ada pape, kita leh cntct terus ngan makcik tu...
*
*
aku : apa lagi kau borak ngan makcik tu?
rumet : entah...hihihi

mcm2 la rumet aku ni kan...sesi beramah mesra ngan jiran tetangga kan amalan mulia...bagus2...

bila lagi kita nak memberi makanan pada jiran tetangga ek...

baru nak diam

Views
tadi dengan bangganya puan pembimbingku masuk, berada dalam kelas dan keluar kelas dengan senyap2...sbb taknak ganggu proses pnp aku, terima kasih puan...satu benda yang paling aku perasan, my students? what happens to you? kenapa diam je ni...hah...tahu takut...nyampah aku ngan korg sume ni, pandai betul berlakon, korg sume mmg layak dapat anugerah pelakon terbaik...

setakat ni, puan pembimbingku masih berdiam diri...mungkin aku yang patut jumpa dan rujuk dia dahulu bukannya tunggu dia datang jumpa aku kan...hmmm....

tak sabar

Views
tak sabar nak menantikan hujung minggu ni, ada banyak sebab

1. pergi jauh2 dari bangunan sekolah

2. boleh duduk umah, stabilkan diri

3. rancang benda baru yang boleh menaikkan sedikit semangat y dah down

4. rehat sekejap menelaah buku2

5. baru terasa perasaan bernafas

6. mahu rehat sepuas2nya

7. penanda berakhirnya minggu ke-2...huahhhh...bila nak smpai minggu ke-12 nih...(sabar ain sabar....)

8. paling penting, dia cakap dia nak datang...waaaa...harap2 dia datang...

sebelum bolehnya berakhir minggu ni, aku kena tempuhi hari ni, hari esok dan hari lusa...wahhh...chaiyyok ain chaiyyok!!!!

lindungi kami

Views
huh...hari smlm sgt mendebarkan penghuni umah ini...kalau encek kelambu, dia suke panggil penghuni umah puaka...aku takmo lah tiru dia, nak panggil penghuni umah jin bertendang ni...setiap apa y telah berlaku sbnrnya amat menakutkan aku dan mereka y lain, tp kehidupan ttp kena teruskan, jadi terpaksa buat2 berani mcm takde pape yang berlaku...nak je rasanya bercerita pjg lebar kat sini tp kekangan dari segi masa...maybe esok2 time free, aku leh bersembang kat sini ngan jayanya...kan pengetua kan...? eh...sori puan, saya tak sengaja...mlm dah berlabuh dah ni...i need to get rest gak...esok puan pembimbing tersayang mau nengok aksi saya terkontang kanting di depan...hurmmmm...wish me luck sgt2 tau...

Monday, January 25, 2010

shhhh...diam2...

Views
aku dgn bangganya meng'entry' blog aku pada masa sekolah dgn ber'online'kan wireless sekolah...dalam bilik guru lak tuh, tau dek pengetua, hah...apa mau jawab? hah...jawab2...

hmmmm...yelah2...aku nak sign out ah ni...

tp sblm tu, nak jugak cakap berpatah2 kat sini...

tensen siot kena mengajar nih...tak suke tak suke...huhh..

gua blah ah lu...blah ah....

Sunday, January 24, 2010

seminggu sudah

Views
walaupun baru nak masuk seminggu, aku saje nak genapkan terus jadi seminggu supaya aku dapat rase kelegaan itu...baru seminggu wei azab lepas, lagi bape minggu azab? huh...11!!! 11 weeks to go...arghhh...aku tak sanggup gi dah nak teruskan...huhhh...sabar ain sabar....itulah my soothing word right now...

tp aku tak nafi, yang kadang2 aku boleh jadi sasau secara tibe2 dan my soothing words tak menjadi soothing lagi...

Friday, January 22, 2010

hiburan aku

Views
disebabkan ngah praktikal y tah pape je ni, aku asik dilanda kemurungan...jadi, aku mengambil keputusan utk melarikan diri dari ketensenan yang amat sangat...

rasa bahagia je tengok mereka bermain...hmmm...lega sket...bahagia kan jadi kanak2..tak perlu nak fikir pape, enjoy aje...teringat mase kecik2 dulu...

dulu mase kecik, tak sabar nak besar sbb nak buat keputusan sendiri, nak hidup bersendiri...tapi kini bila dah besar, tak sanggup hadapi waktu dan saat begini...tak sanggup nak teruskan hidup, nak jadi kanak2 balik...hmmm...kita manusia tak pernah merasa puas kan...dan kita sebagai manusia jugak, kita taktau apa yang terbaik untuk kita, hanya allah sahaja yang tahu kan...hmmm...

Thursday, January 21, 2010

mabuk lagu

Views
taylor swift - you belong with me

you're on the phone with your girlfriend
she's upset
she's going off about something that you said
cause she doesn't get your humor like i do
i'm in the room
it's a typical tuesday night
i'm listening to the kind of music she doesn't like
and she'll never know your story like i do
but she wears short skirts
i wear tshirts
she's cheer captain and i'm on the bleachers
dreaming about the day when you wake up and find
that what you're looking for has been here the whole time
if you could see that i'm the one who understands you
been here all along
so why can't you see?
you
you belong with me
you belong with me
walking the streets with you in your worn out jeans
i can't help thinking this is how it ought to be
laughing on the park bench thinking to myself
hey isn't this easy?
and you've got a smile that could light up this whole town
i haven't seen it in awhile, since she brought you down
you say you find I know you better than that
hey
whatcha doing with a girl like that?
she wears high heels
i wear sneakers
she's cheer captain and i'm on the bleachers
dreaming bout the day when you wake up and find
that what you're looking for has been here the whole time
if you could see that i'm the one who understands you
been here all along so why can't you see?
you belong with me
standing by
waiting at your back door
all this time how could you not know that?
you belong with me
you belong with me
oh i remember you driving to my house in the middle of the night
o'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
i know your favorite songs and you tell me about your dreams
i think i know where you belong
i think i know it's with me.
can't you see that I'm the one who understands you?
been here all along so why can't you see?
you belong with me
standing by or waiting at your back door
all this time how could you not know that
you belong with me
you belong with me
have you ever thought just maybe
you belong with me
you belong with me

tak sedap ati

Views
huh, hari ni, dgn bangganya aku sekali lagi nak meng'entry' laman aku, huahuahua...(gelak jahat smbil pandang kiri kanan)...

sbnrnya aku nak luah sesuatu, aku rase tak sedap hati, kenapakah? adakah aku mmg dilanda sakit hati dgn erti kata lain, hati aku demam atau pening atau mmg aku tanpa bersebab dilanda tak sedap hati....kenapakah?

aku sendiri pun taktau, try gak cari2 kenapa, tp gagal...tp td, dia kol, rase tenang sket, sbnrnya nak je letak pale kat bahu someone tgk hujan, tp disebabkan aku sorg2 je kat tempat scary mcm ni, aku terpaksa buat2 takde pape, buat2 heppi, and buat2 i am enjoying here...huh....

Wednesday, January 20, 2010

dgn bangganya aku meng'entri' skrg

Views
huh...tgk jam, skrg ni baru pukul 1.49pm, tetapi aku dgn bangganya menulis utk entry ari ni, dasat2...sekali ngah syiok2 menaip, tercongok pengetua yang garang lagi tegas itu di belakang aku, apa mau jawab? hah...aku taktau aku taktau, tgn saya ni ha cikgu, tergatal nak menaip...tp aku taknak lama2 singgah kat sini, bahaya...oleh itu, aku chow lu...malam karang kita sambung lagi eh...

Tuesday, January 19, 2010

hujan oh hujan

Views
rasanya ni dah lebih setempayan dah ni duk tadah air hujan...huhuhu...tolonglah aku ya allah, aku buntu, aku buntu...

kekesalan

Views
ini adalah luahan peribadiku mengenai sikap kita sesama manusia

lihat malaysia hari ini, membangun, banyak bangunan pencakar langit, pencakar apatah lagi, bangga aku jadi rakyat malaysia, lihat sekeliling, makanan mewah, bangga aku dapat makan makanan macam2, lihat lagi sekeliling, tengok, banyak universiti2, maktab2 pendidikan didirikan, bangga aku menjadi salah seorang warga penuntut pendidikan tinggi, tapi cuba lihat dalam rumah, lihat lebih dekat lagi, lebih dekat lagi, tengok tu ha, tengok dalam bilik air, ada apa, tengok lebih dekat, ada tandas, tengok lebih dekat lagi, kenapa mentaliti rendah sangat nih...kenapa mentaliti tak menggambarkan kejayaan kita hari ini? cubalah amek masa renungkan...kenapa ini yang berlaku pada diri kita...

aku malu nak mengaku orang macam ni sebahagian daripada masyarakat aku...aku malu...

Monday, January 18, 2010

penat berpura-pura

Views
hari ini, hari pertama aku di sekolah...bergaul dgn mereka y lebih senior, memberi imej yang pura-pura...arghhh...semuanya fake hari ni...bohong je ngan diri sendiri....

tersenyum start dari sampai smpaila nak balik, rest jap senyum bila dlm toilet, nak je duk toilet lama-lama sbb dlm toilet je aku boleh jadi diri aku y sebenar...bila kuar toilet, kena menjadi faker lagi...sgt tak best...

esok, nak menempuh hari baru dugaan baru pulak....haishh...aku tak rela la menjadi org yang berpura-pura ni....jiwa aku meronta2 utk dibebaskan tp apakan daya, inilah kehidupan...

sumenya dah bukan menjadi passion aku dah, aku takut oneday, aku membuat satu keputusan yang bakal mengubah segala-galanya ttg hidup aku....

daftar sekolah

Views
ya allah ya tuhanku, aku memohon padamu ya allah, permudahkan lah segala urusanku pada hari ini dan hari2 yang seterusnya, semoga selamat perjalanan kami, semoga mendapat pengurusan sekolah yang sangat2 memahami kekurangan diri ini, dan yang paling penting, mendapat kerjasama dari pelajar yang bagus2...

ya allah...berikanlah kekuatan pada hambamu ini ya allah...hanya padamu aku memohon segalanya...amin....

Saturday, January 16, 2010

demi saleem

Views
saleem - tinggal kenangan

pernah ada
rasa cinta
antara kita
kini tinggal kenangan
inginku lupakan
semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh bintangku
jauh kau pergi meninggalkan diriku
di sini aku
merindukan dirimu ooo
kiniku cuba
mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh kekasih
pernah ada
rasa cinta
antara kita
kini tinggal kenangan
inginku lupakan
semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh bintangku
jauh kau pergi
meninggalkan diriku
di sini aku
merindukan dirimu ooo
kini ku cuba mencari penggantimu
namun tak lagi seperti dirimu
oh kekasih
jauh kau pergi
meninggalkan diriku
di sini aku
merindukan dirimu ooo
kini ku cuba
mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh kekasih
pernah ada
rasa cinta
antara kita
kini tinggal kenangan


*dialog ini ditulis berdasarkan pengalaman sebenar di stesen minyak

aku : bang, saya nak tanya sikit...
abg myk : ye, apa dia? (sambil mata terkebil2 memandang aku ngah penuh kecuakan)
aku : apa tajuk lagu tadi?
abg myk : lagu?
aku : ha'ah, lagu tu...(sambil aku menunjukkan ke arah radio di belakang abg myk itu)
abg myk : owh...tinggal kenangan...
aku : ek? ok..terima kasih bang...

hakhakhak...demi lagu saleem, peberet aku tuh...sanggup aku tanya abg jaga kaunter minyak tu, hakhakhak, terpinga2 dia sbb tak bajet jenis soalan mcm tu...kuikuikui...bila aku cite kat kengkawan aku, sume tergelak...iyer...dorg gelakkan aku...takpe2...y penting, aku tau lagu tu tajuk dia pe...hehehe...lalalala...kini tinggal kenangan...kini tinggal kenangan...

Thursday, January 14, 2010

apa yang aku dapat

Views

kan td pagi aku cakap aku ada taklimat kan, huh...panas punggung aku duk atas kerusi y pd awalnya empuk, lama2, da tak empuk mana dah...

and, setelah seharian menadah telinga ku ini...inilah yang aku dapat from the taklimat...

1. ramai cikgu perempuan dan sedikit cikgu lelaki

2. fokus pada pembangunan modal insan

3. buat persediaan terutamanya time nak temuduga by spp

4. spp adalah badan bebas dari berbau politik dan diletakkan di bawah jabatan perdana menteri

5. pengambilan cikgu secara online

6. guru mestilah kompeten

7. profession guru dinilai dari segi intelek, akhlak, kewibawaan, mengetahui perubahan, menghayati profession

8. berkemahiran menyediakan rancangan mengajar menggunakan pelbagai teknik belajar

to achieve educational excellence, we must have quality teachers

keluarga bahagia

Views

hahaha...bila dah takde kerja, kita carilah keje kan, baru best hidup ni, menyusun-nyusun makhluk yang ada...mcm keluarga bahagia je gmbar di atas...

ayah yang kaler coklat kat belakang tu
ibu yang kaler putih comot tu, byk sgt wat keje dapur sampai comot2 dah
si anak yang tgh2 tu, ikut warna si ayah

lengkap sudah sebuah family bahagia kan2...


perlukah taklimat?

Views
aku nak ajukan soalan ni kat sume2 yang kena attend taklimat ini pagi...muahahaha...sblm pergi, smbil2 ngah bersiap tu, apa salahnya jika amek masa 2 saat, berfikir jap...

perlu ke aku gi taklimat ni?
~ mesti ngantuk
aku : eh eh...mana tau, best ke...tapi papehal, charge enset penuh2 lu, pastu bwk handsfree, sumbat kat tinge terus, mana tau...hah, y penting lagi 1, make sure dlm enset tu ada berpuluh2 lagu y kita minat, senang...papehal, just sumbat tinge ngan lagu2 yang best...

kita try pegi lu tgk mcm mana taklimat tu, kalau best, naikla entry yang best, kalau tak...hurmmm...paham2 sendiri lah mcm mana ek...

Wednesday, January 13, 2010

i don't know how

Views
aku sebenarnya tak tahu mcm mana nak berterimakasih yang tak terhingga kepada dia sebab dah banyak tolong aku dari berbagai segi, tapi bila aku tanya
how am i going to pay you this?
msti dia akan jawab,
hah....nak bayar pe nye, apa yang saya buat, saya tak buat pape pun...
hurmmm...kalau fikir logik pun, kalau aku kat tempat dia pun, mesti aku akan cakap camtu gak kan, kita akan rasa berbesar hati sbb dapat tolong someone that we care much yang mmg perlukan pertolongan...

tapi, sebagai org yang ditolong, aku rasa sgt berbelah bagi, tp, kepada dia, this is what i want you to know

"terima kasih tak terhingga atas segalanya yang you dah tolong i, i don't know how am i going to pay you, i wish that i can pay you, but, if i can pay you, is it setimpal dgn apa yang you dah buat kat i? persoalan lain plak yang timbul...you mmg taknak pape dari i, that make me feel sangat2 tak comfort actually...i akan ingat apa yang you dah buat kat i setakat hari ni smpai bila2...maybe oneday, i can help you the way you help me kan...time kasih atas segalanya tau, i know i will never can pay you...i akan ingat smpai bila2....terima kasih sekali lagi...."

hari sedih sedunia

Views
berbaldi2 air mata tumpah semalam, mengalahkan tgk cerita one liter of tears tol...aku sendiri pun terpinga2 keliru sebab dan kenapa aku sadis sgt smlm...haihhh...dilema perasaan betoila aku nih....sepetang dah hujan bagai nak rak...pastu bila malam, sambung lagi...eh2....sambung hujan siap ngan sound effect lagi...pastu kawan2 aku yang kat sebelah siap tiru2 bunyik aku lak tuh...hampeh ah....hmmmm....so, bila aku nak buat ulasan cuaca, aku terpinga ala2 pening lalat,

1. mcm mana aku boleh hujan ek?
2. kenapa boleh hujan ek?

hushhh....sakit pale duk memikirkan kenapa dan macam mana....ada idea?

Monday, January 11, 2010

excited

Views
hihihi...mula2 nak gelak sorg lu, walaupun peristiwa ni dah berlalu hampir sejam lepas, tp perasaan gumbira2 lalalala tu tetap ada dan aku rasanya perasaan ini akan berlarutan selama beberapa jam lagi kot...

punca kenapa aku tersenyum lalalala

anugerah juara lagu 24

Views
yeaaa....double thumbs up kepada

juara
aizat - pergi

naib juara
yuna - dan sebenarnya

ketiga
faizal tahir - bencinta

persembahan terbaik
aizat - kau aku

vokal terbaik
black - aku rindu sayang kamu

tp sedih sbb aku tak tgk tv apatah lagi online sbb masalah teknikal...takpe2...nnti aku ngadap tv3 puas2, layannnn....

Sunday, January 10, 2010

pokok sayur

Views
kali ni aku nak share ngan korg ttg pokok sayur, hah, nak tau ape benda y aku maksudkan? tgk gmbar ni...
aku dapat ni mase ngah syiok2 makan mee goreng, emmm...sedap mee goreng dia...duk belek2 mee, sekali keluar la dahan pokoknye...perghh...mmg pokok sayur lah dia bagi kat aku...

walaupun aku suka makan sayur, tapi aku tak berani nak makan pokok sayur nih, takut nnti penghadaman aku jem di tgh jalan...setakat makan pokok2 renek, pokok herba tu boleh lagi lah, tapi ni...hushhh...dah tahap hutan kekal dah ni...cannot2...

notakaki : basuh sayur bersih2 sebelum dimasak...

Friday, January 8, 2010

celcom oh celcom

Views
tetibe nyampah ngan celcom rasanya sebab i have to pay apa yang aku tak guna...teruk ah sistem mcm ni...

Thursday, January 7, 2010

mimpi ngeri

Views

ada labah2 besar nak merayap kat muka aku smpai tak berani nak baring

Wednesday, January 6, 2010

hari yang penat

Views
aku sangat penat

rasa mcm

keluar exam hall after 3 paper straight

huyung hayang rasanya

lets go!!

Views
go? mau ke mana bah?

nak jalan2...

Tuesday, January 5, 2010

great day is today

Views
this entry ditujukan khas utk segala yang berlaku hari ini

dah lama tak keluar bersama, bak kata
~ : bersatu kembali!!

seronok je nak memulakan ekspedisi hari ini, berjalan tanpa henti selama beberapa jam (mampu membuatkan kaki ku krem seketika)...tapi nafsu punya pasal, on je, haihhh...bila nak berubah tah ni...

juara poket paling nipis jatuh kepada....

~1 : kita byk beli utk kakak kite, utk kite punye satu je, tudung biru
~2 : aku tak beli pape, tudung itam ni je...
~3 : aku beli dua, putih ngan biru
aku : haih...punyalah lama pilih, dua ajer?
~3 : takde kaler kelabu, nak buat mcm mana...
aku : aku brooch ngan tudung, eh...aku ke yang paling byk?

waaa...maknanya, akulah juara poket paling nipis upenya...ceh....


pengakuan

Views
aku menggagahkan kaki ke suatu tmpat di pagi hari, hajatnya satu je, nak setelkan pape yang patut...sekali, mase tgh nak setel tuh,

"awak tak diterima di situ..."

hah? so, mcm mana ni? hmmm...(opss...otak aku dah jatuh, da tak bleh nak fikir ngan waras da...)

willy wonka willy wonka

Views

willy wonka willy wonka
the amazing chocolatier
willy wonka willy wonka
everybody give a cheer

he's modest, clever, and so smart
he can barely restrain it
with so much generosity
there is no way to contain it
to contain to contain to contain to contain

willy wonka willy wonka
he's the one that you're about to meet
willy wonka willy wonka
he's a genius who just can't be beat
the magician and the chocolate wiz
the best darn guy who ever lived
willy wonka here he is

therosputih : waaa...syiokkk...willy wonka willy wonka willy wonka...willliiiiii wonka!!!

misi menyetelkan pape yang patut

Views
pagi2, bangun awal, sbb hari ini aku ada misi utk diseleasiakna....muahahaha...

bersiap sedialah wahai mereka yang terlibat sbb aku bakal menyerang...

hmmm....

kul bape baru ni?
aish...awal lagi...tidur jap...

kuikuikui

Monday, January 4, 2010

cinta kita terhalang

Views
aku terpandang kelibat
seseorang yang cukup dikenali
rasanya itu adalah kau
tapi
kenapa kau tak memandang ke arah ku?
atau kau tidak menyedari kehadiranku di sini?
mungkin
aku mengejar bayangan itu
ramai sungguh orang
antara aku dan kau
bersusah payah aku mengejarmu
kiri kanan orang ku tepis
semuanya kerana kau
sekali
kau menoleh ke belakang
melihat ke dalam mataku
tapi
kenapa rasanya ada jurang antara kita
semakin ramai orang di antara kita
menghalangi kita
kau seakan termenung
seperti hanya pernah mengenaliku
kenapakah begitu
kenapa hanya aku yang mengenalimu?
tidak saling mengenali?
siapakah dirimu yang sebenarnya
aku membawa hati
jauh dari mu

Sunday, January 3, 2010

tabung

Views

menabung amalan mulia

khas dari therosputih

atas segala cinta

Views

melly goeslow dan amee - ketika cinta bertasbih


bertuturlah cinta
mengucap satu nama
seindah goresan sabdamu dalam kitabku
cinta yang bertasbih
mengutus hati ini
ku sandarkan hidup dan matiku padamu
bisikkan doaku
dalam butiran tasbih
ku panjatkan pintaku padamu maha cinta
sudah di ubun-ubun
cinta mengusik rasa
tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit
ketika cinta bertasbih
nadiku berdenyut merdu
kembang kempis dadaku
merangkai butir cinta
garis tangan tergambar
tak bisa aku menentang
sujud syukur padamu
atas segala cinta
bisikkan doaku
dalam butiran tasbih
ku panjatkan pintaku padamu maha cinta
sudah di ubun-ubun
cinta mengusik rasa
tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit
ketika cinta bertasbih
nadiku berdenyut merdu
kembang kempis dadaku
merangkai butir cinta
garis tangan tergambar
tak bisa aku menentang
sujud syukur padamu
atas segala cinta
cinta
ketika cinta bertasbih
nadiku berdenyut merdu
kembang kempis dadaku
merangkai butir cinta
garis tangan tergambar
tak bisa aku menentang
sujud syukur padamu
atas segala cinta
garis tangan tergambar
tak bisa aku menentang
sujud syukur padamu
atas segala cinta
ketika cinta bertasbih

hilang

Views
sangat2 terasa akan kehilangan sesuatu yang sangat2 bernilai

selepas kehilangan, baru terasa betapa bernilainya ia

Friday, January 1, 2010

tahun baru

Views
hari ni 010110

hari pertama bulan pertama tahun baru

selamat tahun baru