Saturday, December 31, 2011

bila mak start membebel nyah oi

Views
kau aku atau aku kau

untuk apa semua ini
segalanya sudah tertulis
dengan jelas dan nyata
kau adalah kau
dan
aku adalah aku
tidakkan bisa bersatu
walau di alam maya
jika harapan semalam
sudah terkubur buatmu
apa lagi mampu ku katakan
aku tetap di sini
memegang kata hati
harapan itulah
kekuatanku
untuk meneruskan perjuangan
di medan derita
jangan diragui lagi
wahai kekasih hati
pergilah jika itu mahumu
tinggalkan aku di sini
aku rela
menunggu maut menjemputku
kau dan aku
tidak kan bisa sehaluan lagi
selamat tinggal sayang
tuturkanlah kepadaku
untuk yang terakhir kali
aku bahagia denganmu sayang
cukup bahagia


aku copy dari blog aku yang nan hasil nukilan aku...motip? saje2...errkkkk...kau tak percaya nyah? kau cakap musti ada pape? hmmmmm...mak mcm biasa, "no komen please" agagagaga...bajet aku nih siti norhaliza kah? huh...tang siti jo yang mak ada nyah, nurhaliza tuh nan hado...

jari jemari mak yang tulus mulus cantik comey gebu2 nih tetibe je nak menari-nari ini malam...amek mood tahun baru gamaknya, mak pun tak bape nak paham gak,jadik...kau nyah, toksah haru biru duk tanya mcm2...kau bace udahla...dah hbs bace, drop comment...senang cite...sambil buat kuih koci pun boleh nyah...

alang2 dah tshashul shebut pashal tahun baru nih, mak nyer harapan kan nyah, mak harap mak dapat menulis dan menulis dan menulis lebih banyak lagi...dan paling penting, semoga internet mak di hujung jari hujung kaki hujung rambut sume complete nyah oi...beso harapan mak tuh..lagik beso dari perut mak gajah mengandung...

udah2 lah tuh mak melalut, dah sampai ke laut dah pun...motip sebenar entry nak share psl mainan kata di atas tu je, tp...kau tgk nyah...dah bape perenggan dah dapat? errrr...dah2...rentikan!

notakaki : sambil2 nak rentikan entry pun sempat lagik tulis notakaki...okeh dah...fullstop...

Friday, December 30, 2011

mimpi jumpa mekchu dan micah

Views
untuk pengetahuan kalian sume, mekchu dan micah itu adalah watak sebenar dalam blog mekchu, kalau nak tau lebih lanjut, leh klik kat link yang aku dah kasik tuh...

kalu malas nak klik, tp rajin nak membaca entry nih, teruskan membaca...sebab kat sini pun aku dah mencilok dengan jayanya gambar2 dari blog tuan tanah kedaun dengan tanpa meminta izin... 



see...mcm familiar tak? hehehe...tu lah mekchu...dan kat bawah ni, anak teruna dia, baru umo 3tahun...micah...


punyalah aku nih selalu sangat terjah2, pastu komen2 kat blog dia, smpai terbawak masuk dlm mimpi...dlm mimpi tuh, aku terserempak ngan mekchu and micah ngan jalan2 kat soping mall...sempat ler tegur...siap posing2 amek gambar lagik ngan mekcu, laga2 pipi...*mimpi aku memang tak bleh blah kan? hehehe

pastu sempat ler jugak snap gambar ngan micah, sambil menggayakan aksi wajib micah...amek gambar ngan pale nak senget2...tak caya? seee...


baru je nak berbual panjang, aku dah tersedar...ceh...tak sempat nak hupload gambar kat blog, dah terjaga...

sebenarnya kan, aku rasa aku ngan micah nih tak banyak beza...korang tak caya? cer tgk gambar micah nih...


pastu compared ngan gambar nih plak...


tak dapat nak nampak lagi eh persamaan dia? jap2...aku tunjuk klu sket...


da nampak dah persamaannya? hehehe...jangan cakap...aku malu...karang even kalu nak amek gambar, otomatik pale jadik gitu...aku pun tatau...agagaga

notakaki : bila tah nak jumpa ngan mekchu ngan micah live nih...hehehe

Thursday, December 29, 2011

aku yang bersedih

Views
td pagi, aku selamat sampai di bumi bintulu yang bertuah nih...thanks pada kawan aku yg sorg ni sbb sudi bangun pagi2 drive utk amek aku dari airport...pastu plak, alang2 satu jalan, aku jemput 2orang lagi kawan aku menaikkan diri masing-masing bersama2...

sampai je umah, aku rasa takde mood giler kot nak idop, agagaga...rasa keMALASan menguasai jiwa dan ragaku...apakah jenis penyakit itu?

tgh2 layan mood meroyan, tetibe je aku dikejutkan dgn satu ayat,

"kata nak hupdate blog ari-ari, tp bila bukak, takde pape, baik tak yah ada blog!"

adeh...aku tersentap....

notakaki : bertambah-tambah sedih aku...sobsobsobsob

Wednesday, December 28, 2011

aku kan kakak yang baik, kau ada?

Views
baru-baru ni kan result bg peperiksaan menengah rendah aka pmr dah diumumkan, jadik...aku selaku seorang kakak yang baik di sini hendaklah mengucapkan setinggi-tinggi tahniah pada adik-adik yang telah berjaya mendapat kejayaan yang memberangsangkan...see...aku bangga ngan adik-adik semua...termasuklah adik aku sendiri...ecececec...takyah kau nak kembang-kembang idung...

smlm,ayah aku tlh membuat upacara 'penyampaian hadiah' pada adik aku dgn membawa kami semua mkn besar di kfc...sgtlah klise kejayaan dirai dgn upacara mkn besar kan? sayang satu je, akak aku ngn abg ipar ngn anak buah aku aka da'a takde sbb dorg berada di luar kwsn, tp jgn bimbang, aku da cover mkn utk dorg...agagaga...sapeyg untung? mustila aku kan? hakhakhak...akak suke dek nom...

notakaki : tahniah utk adik aku coz dpt 9A pmr ari tuh...

Tuesday, December 27, 2011

the body shop user is here

Views
The Body Shop Banner
TOP 10 SKINCARE BEST SELLERS 30% Off for LOVE YOUR BODY Members

YEAR-END SALE 26 Dec '11 - 02 Jan '12 Up to 50% Off In-Store 
Nature's way to beautiful Footer

notakaki : sejak jadik member nih, terasa nak promote lebih sket...wakakaka

Saturday, December 24, 2011

cuti sekolah dah nak habissssss

Views
sedar tak sedar, dah nak berpenghujung upenya cuti sekolah kita...wakaka...dah ready ke cik akak nak mengadap bebuku yang menimbun? huh...aku? tak kuasa kot...aku lebih rela mengadap bebuku benang yang menimbun...

dengan cuti sekolah yang masih bersisa nih, ni lah masanya utk mengumpul bekal utk dibawak balik ke bumi sarawak...tp sadis kot, kalau usaha pengumpulan itu terbantut dek cuaca yang agak kritikal...hujan je manjang....acamno den nak jenjalan...dah kena tempias, aku dah demam2...apakesssss...

kalau bebudak sekolah, musti kome sume gumbira kan dah nak bukak sekolah, bleh jumpa kengkawan, borak sampai cikgu masuk kelas pun tak diherankan kome....cikgu pun berat ati nak masuk kelas kome tahu...cikgu tu semestinya aku sebab aku je cikgu yang senget...errr

takmo lah mengomel panjang sangat, nak gi praktis pegang pen dan menulis...dah lama sangat tak pegang pen nih...

notakaki : pen pun dah ilang, camno nak praktis?

Friday, December 23, 2011

halimunan cik munah

Views
salam jumaat munah2 semua...sihat? dah makan? aku baru nak masak lauk tgh ari...errrr...mak aku yang masak sobonarnyo eh...

kemain lamo aku tak hupdate, alasan aku adalah alasan terbaik di muka bumi ilahi ini, tak lain tak bukan, tenet down tak shuke giler kot

right now, aku harap everything back to normal, dapat jalankan bisnes mcm biasa dan paling penting, dapat terjah umah kawan2 blogger sekalian... ngeh3

notakaki : selamat berblogging yea...

Thursday, December 15, 2011

CONTEST ANGGUN BERGAYA BERSAMA IZZAH'S COLLECTIONS

Views
*entry tempek ngan gam gajah sampai 15/12/11

u olls...nilah dia seperti yang telah aku janjikan dlm entry nak masuk contest itu ari...dengan itu, aku mintak le  budi dan jasa baik korang sume untuk mengLIKEkan gambar tuan tanah kedaun nih...


Anggun bergaya dengan jubah dress moden hitam merah

1st Step LIKE
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=295097690512138&set=a.290968297591744.73498.282220345133206&type=3&theater

2nd STEP LIKE
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=293028924052348&set=a.290968297591744.73498.282220345133206&type=3&theater


PEMENANG AKAN DINILAI BERDASARKAN UNDIAN LIKE TERBANYAK OLEH RAKAN2 ANDA

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA:
1ST PRICE ---->> RM150.00 VOUCHER PEMBELIAN
2ND PRICE ---->> RM100.00 VOUCHER PEMBELIAN
3RD PRICE --->> RM50.00 VOUCHER PEMBELIAN


TARIKH CONTEST BERMULA 1 NOV 2011 & TAMAT PADA 15 DIS 2011