Friday, May 30, 2014

surat untuk hati

Views
ke hadapan sayangku,

ketahuilah olehmu, daku amat merinduimu, terlalu merindu...

malam2ku, pasti mimpikan dirimu...betapa daku terlalu merinduimu, yang jauh di mata, tapi sentiasa di hati...berapa kali cuba ku nafikan semua tentang dirimu, dan berapa kali jua air mata ini gugur, kerana aku tahu...tidak mungkin dapat ku lupakanmu, wahai cinta hatiku...

semakin jauh ku bawa hati ini, semakin diriku sengsara...dan berapa kali juga aku seakan mahu menyerah kalah, aku berputus asa...aku tewas pada kata hati...cinta itu terlalu kuat, dan terlalu berat untuk ku harungi, tanpa dirimu di sisi...

sayangku...masihkah ada cinta di hatimu padaku? atau telahkah cinta itu beralih arah? aku sengsara tanpa dirimu, aku menderita...walau sekuat mana aku menjerit memanggil namamu, takkan sekali kau mendengarinya...kita sudah terlalu jauh...hanya kenangan bersamaku...

hatiku tetap sama, masih setia padamu...wahai cinta terakhirku...

~cinta

notakaki : okay tak? agak2 ada penerbit cite berminat tak nak buat cerita cintancintun mcm ni? aku nak bagi idea nih...hahaha

Thursday, May 29, 2014

mak stress la nyah

Views
tengah tanda paper budak, kalau paper maths tu aku takdela rasa stress gini..taaapi...disebabkan tengah tanda paper english...pehhh...baru tanda 3,4 paper, kepala aku dah tingtong dah ...sebab apa? stress baca ayat students, dengan macam2 jenis style tulisan, ya rabbi...

mak stress nyah oi...



kalau macam ni senang, terus aku bagi benda alah ni seketol...tutup buku...


notakaki : ada 100++ lagi paper sheets nak kena tanda...mampossss




Tuesday, May 27, 2014

gedik tak?

Views
pepagi datang sekolah hari ni, tak sempat nak breakfast pape, bawak air susu je datang, sebab tarrget nak siapkan pape yang patut...

warghhhh...sekalik, tengok meja bersepah, kemas2 meja dulu...

siap balut meja lagik...pehhh


amacam...gedik tak coraknye? hahaha...yang penting kalernya, pinky2 gitu...parah dah giler pink nih, sampai students pun siap sound2 lagi kalau tengok banyak barang yang aku pegang kaler pink...haha..lantak kau lah budak..ada teacher kesah? hukhuk...langsung tak...

bajet bukak sekolah nanti, mood nak mengajar bersungguh2 tu berlipatkaliganda....

notakaki : tak sempat nak kemaskan meja sebab banyak benda belum cukup...nanti dah siap, aku share eh..


Monday, May 26, 2014

kemuncak kesibukan

Views
rasa bersalah sangat dengan diri sendiri sebab tak nyempat nak hupdate blog, walhal dah janji dengan diri sendiri, "aku nak hupdate blog setiap hari" 

taaaaaapi...korang tengoklah sendirik...adoiyai...

ni pun nyelit kejap sebelum solat asar...esok dah start cuti, tapi keroje menimbun3 kalah klcc...apa taknya...

mana nak tanda paper, budak2 baru je habis exam, mana nak pi meeting, mana nak buat minit mesyuarat, mana nak handle perjumpaan...arghhhhh...banyaknyer kerja...

balik rumah, ngadap muka anak, langsung tak hengat sume keroje tuh, bila datang kerja, baru teringat...hadoiiii...tu tak siap, ni tak siap...mampos...

notakaki : baru je janji dengan alia, nak duk ngan alia bushuk2 masham2

Wednesday, May 14, 2014

tewas

Views
semalam baru je borak2 ngan rumate pasal tambah anak, ari ni, tup2 demam...bukan calang2 demamnya, takleh bangun...melepek je depan tv...orang yang paling hepi kalau mama nya terbaring aje, tak lain tak bukan, alia la...sebab dia boleh selak baju ikut suka hati dia la...selak baju untuk hisap susu...warghhh...muka gembira je ari ni sebab dapat duk dengan mama kat rumah dengan di, berdua ajer...

ohhh...demam bukan sebab mengandung ke hape ye, ini demam rindu kampung namanya...miahaha...takpun demam sebab tak dapat hadiah hari ibu...erkkk...apakessss...hahaha...saje kasi panassss...

demam selsema je cik jah oi...tapi kali nih, hebat punya selsema, ayaq idung takmau berenti, meleleh aje kejenya...budak hingusan sungguh lah ini hari...

pepagi lagi, dah menapak ke klinik, sebab tak tahan sakit kepala bagai, tapi...terkejotnye mak ngah...ni klinik ke pusat pemindahan warga asing nih? 



tak berani nak amek gambar depab2, takot wooo...amek gambar coori2 aje...tunggu turn pun jejauh jer, tak berani duk dekat dorang...

aku syak kalau tak bangla, nepal...sebab nama kemain lagi vishna la, sindhu la...tu pun aku dengar nurse tu panggil nama dorang, bukan aku tanya dorang sendiri, tak kuasa la mak jemah...

turn aku, masuk jumpa doktor, check sana, check sini...siapp!! dapat ubat, dapat mc sehari...balik rumah, rehat...tak nyempat nak tidur sebab anak mama boikot tak nak tidur...mentang2 mama ada ari ni kan...

hah...jam belum pun kul 9, tapi anak mama dah terkulai layu atas katil...hikhikhik...rasakan...sape suh siang taknak tidur, main aje kerjanya...tapi bagus jugak, bolehla mama pun tidur awal, kalau boleh tidur...kepala tengah berdenyut nih, badan pun boleh tahab jugak panasnya...

notakaki : semoga dipermudahkan segalanya, dan disembuhkab segala sakit yang ada...aminnnn...



Tuesday, May 13, 2014

berita gembira

Views
ari tu ada main teka2, takdak sambutan mana pun...hukhukhuk...itulah jadinya bila kita jarang singgah rumah orang, orang pun otomatik jadik jarang singgah rumah kita...

tapi dalam tak ramai tu, cik puan kita dapat teka dengan betul, kihkihkih...siap printscreen tepek kat sini lagi tu...


psssttt..terima kasih cik sebab tak lupa singgah sini...

apa dia? alia? dapat adik? kihkihkih....syukur alhamdulillah, bertambah rezeki aku anak beranak...

actually, alia dah pun secara rasminya dah jadi kakak, sebab ari jumaat lepas, kakak aku dah selamat delivered a princess...hurray...akhirnya, selepas dua kumbang, ada jugak bunga kan...tahniah sis...

walaupun bukan aku yang beranak, tapi dah disebabkan anak kakak aku yang no 2 tu, adalah anak susuan aku, maka, semua adik2nya otomatik jadik adik alia kan...okay...sila panggil alia, kakak alia...hakhakhak...

perkenalkan, adik baby...buat masa ni, belum ada nama...tapi kitorang panggil dia ayin...

boleh tahan bambam nya...

nah, besar kepaknya tuh...

dah letak gambar adik, kenala letak gambar kakaknya, yer dok...hahaha...alasang!!

nah...kakak alia for today, banyak tol lagunya ari ni...kita geram kat dia, dia balas geram kat kita pulak..boleh acenggitu? huh...boleh ajer...

mama sayang alia sangat2...tak lupa, mama sayang baba alia jugak...hehehe...ayat mintak hadiah hari ibu ni namanya...errr...ada kerrrr?

notakaki : malam ni, alia tido awal, sebab petang tadi dia banyak main, hahaha...masalahnya, mama tak bape nak sedap badan, takut demam je...alahai...




Friday, May 9, 2014

gaya mak jemah terserlah

Views
seharian bergudik gudek dengan buah hati, sape lagi kalau bukan alia...sekarang ni, apa yang orang buat, dia pun sebok nak buat...adoila...

kalau dah nama pun gegirl tu kan, kompemla nak melaram sikit sebanyak kan...mana tumpahnya kuah kalau tak je nasik...ecewah...

tengoklah aksi anak dara mama yang sorang ni, terserlah gaya mak jemah kat situ...


auwww...alia berselfie tu...kompem belajar dengan mama kan alia kan? hahaha...kalau baba alia tengok ni, pingsan dia...mentang2la alia membesar bawah ketiak mama...kihkihih...

adala 5,6 keping gambar selfie alia, last..mama mintak nak amek gambar alia, mintak dia posing...

nah kau...gaya kaku ala2 amek gambar pasport...dah ada dah tu gaya2 amek gambar profesional...miahahaha

okay mama...cukup!!

alia2...setiap hari kita bersama, susah senang kita harungi bersama ye...insyaallah...

asik cite pasal alia je kan, hari ni aku ada berita gumbira...hehe...esok aku kongsikan...cer teka cer teka...kihkihkih...bagi klu sikit, klu dia adalah 'rezeki anak bertambah'..hah, hamek kau...

notakaki : rindu alia sokmo




rindu datang lagi

Views

a : orang bangun pagi senyum2, baru rezeki senang nak masuk..

b : aku tengah sedih ni.

a : kenapa? ada apa yang berlaku?

b : aku mimpikan dia lagi.

a : siapa?

b : diala.

a : yelah, tapi siapa dia tu?

b : dialah.

a : ooooo...okay...kau mimpi apa?

b : aku mimpi jumpa dia, tengok dia lama2, aku cuba nak peluk dia berkali2, tapi tak dapat, ada aje halangan dia, tapi cukuplah sekadar dapat tengok dia, aku dah cukup bahagia

a : kalau kau kata kau dah bahagia dapat tengok dia, habis tu, kenapa kau sedih2?

b : masa mimpi tu aku bahagia la, bila fah terjaga, aku sedih sangat2, sebab dah tak boleh nak tengok dia lagi dah..aku rindu sangat2 kat dia wei, rindu sangat2...

a : apa kau boleh buat kalau kau sorang je yang menderita merindui dia, sedangkan dia langsung tak ada apa2..

b : kau buat aku makin sedih (menangis teresak2)

a : aku tak berniat nak buat kau sedih, tapi itulah hakikatnya...kenapa kau tak hubungi dia?

b : aku pernah cakap kat dia dulu, aku minta dia jaga nama aku baik2 dalam hidup dia, jangan ada sorang pun insan dari dunia dia 'sentuh' aku, sebab andai itu yang terjadi, dia dah buktikan aku bukan penting lagi dalam hidup dia...dan itu bermaksud, hubungan aku dengan dia dah putus..

a : masalahnya, kau pernah di'sentuh' oleh kawan2 dia ke?

b : aah, berani orang tu msg aku marah2 aku...terus aku kecik ati sampai sekarang...

a : dan kau menderita merindui dia hingga ke hari ini?

b : ye...aku tak dapat nak lupakan dia sebab aku terlalu sayang pada dia..

a : bersabarlah...

Tuesday, May 6, 2014

alfatihah buat arwah aziz sattar

Views
seriously, aku masih terkejut dengan berita kematian seniman tersohor, aziz sattar akibat serangan jantung awal pagi tadi, kat hospital kajang...



perginya trio terakhir bujang lapuk...

al-fatihah buat arwah...marilah kita doakan arwah ditempatkan di kalangan hambaNya yang terpilih, insyaallah...pakat2 kita sedekah al-fatihah...

notakaki : tak lupa, al-fatihah buat arwah p.ramlee dan samsudin...


Monday, May 5, 2014

cardigan dan booties

Views
last touch up, cardigan dan booties yang sedondon...



berdua lebih baik, kikiki


inilah dia sepersalinan untuk baby boy, anak kawan aku, actually sepatutnya ada mitten, sarung tangan tu, tapi...dek kerana kesuntukan masa, maka...tak nyempat nak siap...so, ini aje lah yang mampu..

kawan aku ni, alkisah, nak melancong ke bumi korea esok lusa...pehhh...best seiyh dapat gi korea...pastu tempah hoodie cardigan ni untuk anak lelakinya...hope sumenya selamat dan selamat bergumbira...

notakaki : tak sabar nak tengok gambar anak dia pakai cardigan nih..




perkongsian ilmu

Views
yuhuuuu...sambil2 tunggu program mula,
sempat nak hupdate skeettttt...kihkihkih

gambar tak banyak, dua keping jer...tapi kompem akan ada gambar tuan tanah kedaun...kihkihkih


 
motip letak gambar sendiri? miahahaha...nak habaq satu dunia, ari ni aku pakai baju pinkkk tudung hitam...kihkihkih...

datang sekolah awal ari ni sebab ada mesyuarat aka perkongsian ilmu...dan...terimalah kesannya sekarang nih...menderita kelaparan...ouwhhh...tadi dah siap masak, dah siap bawak bekal, cuma takdan nak makan...pehhh...sabau jo lah...

notakaki : jenuh nak nunggu habis mesyuarat bilamana perut dah head banging dah dalam ni...kesian baby cacing...kehkehkeh





Sunday, May 4, 2014

hoodie hood hoodie

Views
berhari2 aku duk buat benda alah ni, buat bukak buat bukak...apataknya, buat2, sekalik tengok...aih, terkecil plak...bukakkkk balik...

dan...akhirnya...alhamdulillah, syukur ke atas allah...berjaya jugak siapkannya...


striped hoodie cardigan for boy...pattern main redah jerk...haha...nasibla menjadik..aku main taram pepandai jerk ni...

notakaki : booties yang sedondon dengannya pun ada, nanti aku hupdate


Saturday, May 3, 2014

burger kucing

Views

huk alahai...gebunya bantal itu...syiok nyer kalau dapat kat aku 2,3 bijik...