Monday, July 27, 2009

kredit

Views
***bunyi message alert, lagu taylor swift - love story, "we were both young when i first saw you.."

ermm...msg apa ni, nak buka mata pun malas, ni takde org lain ni msg pg2 ni...msti dia ingat aku ngah tido nih, balas2, balas msg...

eh...nape takleh send ni, retry2 dr td lg nih, takkan problem kot...ntah2...eh..jap2...nak check...
*122#

hah...da agak da...kredit tamat tempoh sudah...mcm mana leh lupa nak topup nih...haishh...terpaksa aku berdiam saja...msti dia ingat aku masih membuta...walaupun hakikatnya mmg membuta, tp tak perlu lah nmpak sgt kita ngah bukak kilang taik mata...tp nak wat mcm mana, no choice available la pg2 ni...takpelah...

sebenarnya kan...

Views
di jalanan kita bersama
terasa aku bahagia
bila kau di sisi
menemani saat-saat ku
mengisi jiwaku dengan nafasmu
melewati perjalanan
kau menjagaku
terasa aku selamat
terasa amat berlainan
apakah perasaan ini
begitu sukar aku melafazkannya
namun senang aku merasainya
ingin ku bisikkan padamu
betapa aku mencintaimu
betapa aku sayang padamu
hanya kau yang ku ingini
hanya kau yang ku harapkan
aku lemah memperkatakannya
lidahku kaku
badanku bisu
aku tidak punya kekuatan
untuk mengakuinya di depanmu
mengapakah begitu
aku begitu lemah
hanya di sini
aku kuat mengakuinya
di sini aku merungkai
apa yang telah terjadi
yang sebenarnya
aku gembira berada di sampingmu
kaulah senyumanku
kaulah tangisku
kaulah nyawaku
terima kasih cinta

Sunday, July 26, 2009

pesanan

Views
"saya bukan nak marah, bukan nak halang, tp nanti cuba fikir, ke mana perginya duit kita, penggunaan duit kita ke mana...mmgla tu duit ain, saya mmg takde hak atas duit ain, tp sesekali, cubalah kawal sket penggunaan duit kita kan..."

aku dgr dgn penuh malu, betul apa y mantan ckp, takde satu pun y salah, bila dia bg nasihat mcm tu, aku rase mcm malu nye lah nak duk berdiri sebelah, apatah lagi nak duduk sebelah, rase kerdilnya diri aku...terserlah kematangan y tersembunyi dlm diri mantan kan...aku ni apa y ada...perangai tak hbs2...kalah budak umur 5thn, apa lah hai...

aku dan harry potter

Views
smlm gi tgk cite movie harry potter y latest, y tgh hot skang ni, leh dikatakan wayang penuh ah, best3....padat ngan mcm2 effect image, ngan magik2, ngan tipu2 helah...kuikuikui...paling takleh blah, cite harry potter tu pun ada org menjerit, hah?menjerit?biar betul?

betulla wei...kau jgn ckp mcm tu, aku tak tipu, dia jerit kuat lak tu, part scene y mana tah, mantan ckp scene dia hulur tangan ke depan, ala...hulur tangan je pun...tp sound effect dia tak leh blah ah...shuuuuuup!!!...huh, bunyik best ah...serentak tu jugaklah ada org menjerit...arghhhh!!!

lepas dia jerit, dia sorok muka dia bwh sweater y bukan dia punya...pastu dia bleh gelakkan diri sendiri sebab buat malu dlm wayang....heee...apa la perangai menjerit2...bukan tgk cite antu pun, cite harry potter jerrr...

tp kan, mcm mana aku tau psl dia y menjerit terkejut pastu sorok muka pastu ketawa terkekek menahan malu?adakah dia tu duk sblh aku?depan aku?belakang aku?hurmmm...atau adakah dia tu aku cam suara dia?hmmmm....

ha...mestilah y menjerit tu aku...sebab tu aku tau sedetail-detail umat pasal dia...

bau

Views
huarghhh...huh...menguap ala2 badak sumbu sket...nyum3....ngantuk2...tp nak tulis sket, kalu ada org fhm...

mlm ni sy nak tido ngan bau, bau?apa tu?makhluk y macam mana rupa...?
hahaha...takde rupa, cuma bau...

mesti sy tido nyenyak kan....

Thursday, July 23, 2009

hari ni

Views
awak nak tahu, hari ni kan, saya sedih sgt ngan jalan cerita hidup saya, saya cakap kat awak saya sedih, pastu awak beriya nak tahu kenapa saya sedih, saya pulak beriya tak nak bgtau kenapa saya sedih, pastu awak merajuk ngan saya, tetiba saya merajuk ngan awak...

**hujan turun dengan lebat, siap ada guruh, petir lagi...lebat2...**

saya cuba tenangkan diri, awak pun tenangkan diri, masing2 bertenang...duduk diam2...saya rasa bersalah...adakah saya sudah berlaku biadab dgn awak?awak...saya minta maaf...

saya terbaca sesuatu,
"maafkan saya : awak, saya minta maaf buat awak mcm tu tadi"

hah...awak...saya pun nak minta maaf jugak ni....maaf ye...hari ni terpalit satu titik itam dalam diari kita kan....

Tuesday, July 21, 2009

saya tak suka!

Views
tgk ni, hbs botak, gondol je bukit, pokok2 kena tebang

masa on the way nak gi alamanda, lalu la kawasan antara putrajaya - serdang ni, ternampak la sblh jalan, hah?mana habis pokok?berani manusia bersikap kejam ngan pokok2 ini?kejam2....aku tak suka!!geram3...gondol dah bukit, baru bbrapa bulan lps tgk penuh lg pokok, selang bape lama sikit, dah jadi mcm ni...apa nak jadi ni, kesian la kat bumi kita, lapisan ozon dah la semakin sakit, kenapa manusia tak pernah nak ambil berat ngan alam kita, kenapa2?

mmgla ada sesetengah antara kita y amek berat ngan alam, tp mcm mana ngan sstengah antara kita yang lain?janganlah asyik mengejar kemajuan, smpai lupa ciptaan tuhan y lain...berapa lama masa diambil utk pokok mmbesar, akar2 dia nak mencengkam tanah...nnti kalau jadi banjir lumpur, sape y kita nak salahkan...nnti kalau jadi tanah runtuh, sape y kita nak salahkan, kita ni asyik mencari sape y nak dipersalahkan, kenapa kita tak pernah nak salahkan diri sendiri di atas kerelaan kita untuk tunduk pd kemajuan smpai melupakan kepentingan alam....

kesian alam menangis tiada siapa yang tahu...

faizal dan n70

Views
aku : eh, remote tv apa kat kerusi ni...niza, tgk...
niza : sape punye, org depan ni ke?
aku : tak kot, mcm enset mainan je ni...
niza : linda, kau tgk...ain jumpa...
midah : eh, ni enset betulla ain...
aku : mainan2...
linda : meh, kita buat...eyarghh...
aku : hah, idup? enset betulla...

aku : ello, ni sape?
tuan punye enset : ni faizal
aku : saya nak bagi enset ni, dtg lah, saya tunggu
tuan punye enset : saya pakai seluar pendek, baju lambang 90
aku : saya kebaya merun tau...

ha, amek enset ni, jaga baik2...jangan kasi jatuh lagi tau, ni nasib baik saya yang jumpa, kalau org lain y jumpa, taktau jadi apa dah enset ni nih, sori ah, terguna dah sket kredit td, nasib baik ada kredit gak dlm enset ni, hehehe

aku dan dia

Views

kenangan
kau dan aku
seumpama di kayangan
kau dan aku
beradu kasih
mengukit rindu
memahat asmara
betapa aku bahagia
dengan kau di sisi
betapa aku gembira
dengan kau di sini
perjalanan kisah kita
masih jauh
masih kabur
entah dugaan mana
yang akan mengekori
kau dan aku
dari tulus hati ini
aku mencintai dirimu
menyayangi dirimu
sehingga suatu masa
hela tidak di sisi
hanya kepada tuhan
aku bermohon segalanya
satukan rasa ini
dengan hubungan yang halal

notakaki : terima kasih kat linda untuk gambar di atas...

lama tak jumpa

Views

smax sedap sangat

niza : apa ni, tak pernah tgk pun
ain : aih, ni makanan feveret time kecik2, y ni kaler ijau, rasa manis2 corn, sedap, y satu lg, kaler merah, pedas2 kari, takkan tak pernah tgk kot...
niza : ye lah, linda, kau tau ni?
linda : tau2...tp tak pernah makan
ain : try la rasa, sedap ni tau
niza : eee...tak sedap pun...rasa pelik...
ain : pelik amendenya...sedap la tu, rasa corn...hehehe
niza : tak sedap jugak
ain : ha ye lah...aku nak ckp sedap jugak...

breakfast

Views
ain breakfast apa ari ni?

pg ni, saya minum susu segelas, ngan epal ijau sebijik...wah...rasa mcm sihat je menu, hihihi...walaupun tak bape nak suka ngan susu, terpaksa je lah, nnti byk lak suara2 kat blkg bising ngan aku, hishhh...rimas2...disebabkan takmo dgr, kenala minum...tabahlan ati je kan...tutup je lah idung tu...

Monday, July 20, 2009

K.A.M.I. lagi

Views
huhu...ni bukan kami the movie ke ape ke, tak berkaitan ngan mana2 kami yang ada, ini kami, geng sengal+sewel+bongek=happening...hahaha...ari tu, kuar ramai2...dah lama tak kuar 4 orang ni, sejak cuti sem ari tu, tak kuar dah, pastu ha..ni baru kuar...melalak 3 jam, smpai haru biru jadinya, suara tak sampai pun balun, nak amek y note tinggi gak, tak kira tak kira...dr mines, ke alamanda, pastu ke kajang...ha...mcm2 pengalaman...nak tau?hihihi...gini kisahnya....

lps kelas, pinjam kete nuar, aku drive smpai mines, awal gile smpai, nasib baik lah tak smpai kitorg tolong bukak kedai kat mines tu, nak gi just k, nak amek y rm15 sejam, tapi tak bukak lagi, posing punye posing dlm TOILET...ape la perangai, sorg2 testing mcm2...jangok2...ngeh3...okeh, dah boleh masuk, alih2, bincang punye bincang dpn kaunter, tak jd amek y rm15 sejam, amek rm38 utk 3 jam, hah?3 jam?amek kau...lepas ni smpai trauma2 tobat taknak masuk da, kuar2 je, sume batuk2..ape la perangai...iskhhh3...

ha, nak gi mana lak ni, oo...linda nak beli kasut, jom cari kasut...hushh...sekali aku jumpe ngan selipar y aku berkenan, wahh...cantiknya...nak beli ke tak nak beli ni...suke ah ngan design dia...
midah : jom kita gi tmpat lain..
ala...midah ni, saje nak wat aku lupa kat selipar tu, tp apa dia midah, gi tmpat lain?jomlah...hihihi

dah, jom balik kolej, jap agi ada org teringin nak gi taman kat putrajaya, rasanya tak sempat dah kot...sampai2 putrajaya, ari dah nak mlm, gi alamanda je, round punya round, aku beli cucuk sanggul...cantik, ada manik2...punya lah bangga dpt beli benda alah tu...kat parking kete, kete takleh bukak ngan dia nye otomatik locker tu, bukak ngan kunci je, dia bunyik2 lak...adush...mcm mana nak balik ni, cepat kol tuan punya kete, hishhh...nuar tak angkat la...mcm mana ni, try2...
akhirnya berjaya masuk dlm kete tanpa sebarang bunyik...

gi anta midah umah kakak dia kat kajang, first time sampai taman sana, apa tah nama nya, linda y bawak kete, kat umah tu, ada 2 ekor kucing shomel y malu2...cumi ngan comel kot nama dia, lupa dah...nak ajak main, tp sume nyorok2...bila kitorg dah nak balik barulah nmpak rupa dorg...apa la hai...

ok lah...balik bilik...gitulah hari kami...mnggu dpn ada agenda apa lak ek...kena tanya pengarah program dulu ah....sape pengarah nye?entahla...balun je...

Sunday, July 19, 2009

jumpa mak

Views
smlm ckp tak payah jumpa mak, tp ari ni, rasa mcm kejamnye lah hai kalau tak jumpa, bukan selalu mak ada kat sini, nnti ntah bila lagi, adushhh...mcm mana ni, cengcuak la plak tetibe, tak bajet langsung ni, kalau smlm mmg prepare mental ngan fizikal dah ni, ari ni, kata tak jadi kan, sbb tu unprepared...smlm ckp ngan ma, ma suh pakai baju kurung, dak2 ni pun suh pakai baju kurung, haishh...lemah2...bukan ke mana pun, dlm ni je, pakai seluar sudeyyy....ma ckp, "ha, pakaila mcm tu, seluar bawah lutut, baju nampak pusat"...haishhh...seksi no...biasa2 sudah...

disebabkan unprepared, rembat apa y smpai...tshirt itam, tudung itam, seluar sukan, hihihi...

mak tetido, penat drive, borak2 tanya khabar (eh, tak tanya khabar pun)...pastu senyap...masing2 senyap...pastu borak2 benda remeh2 ni, mak bg rambutan kuning ngan merah, bawak dr kampung katanya, hihihi...tp y paling best, pisang salai...wahhh...tak sabar nak ngadap...

"acik sendiri pun jarang mkn pisang salai, lupa dah kewujudan makanan kampung ni sebab byk sgt mknan lain, tak sangka ada org suka, biasa mkn dah ek?"
"saya pun lupa bila last makan, masa kecik2 lu, sebab susah sgt nak jumpa"

Saturday, July 18, 2009

satu je?

Views
usha sket blog sendiri, walaupun tak de lah best mane blog sendiri compare ngan teman2 lain, malu ah nak duk same2...tp takpelah, masa ngah usha tuh, terpandangla label, tgk label nyampah, (hehehe)...ada 1 entry je?mcm tak pecaya, padahal dalam sehari, rasanya byk benda y aku nympah, agaknya, aku mls nak ikut ati sgt kot kan, sini meh, aku nak cite...

1. jadual bus
masa mula-mula naik bus, sekali pakcik bus tu jenis y aku tak bape nak berkenan, dia ckp, bus hanya bergerak jam 10, masa aku naik tu 10.42, hairan+pelik, nape bus ni tak gerak2 lagi kan, selalu tak mcm tu, aku ada kelas kul 10, ingat first kelas nak tunjuk imej baik, dtg kelas awal, sekali pakcik tu bising kata kitorg ni tak peka ngan jadual bus yang baru di mana bus hanya akan bergerak setiap 20 minit, iaitu sebagai contoh, bus start gerak kul 7.20, pastu 7.40, pastu 8.00, begitulah sampai pukul 11 agaknya kalau tak salah aku, hadui...mana la aku tau, dahla baru smpai kampus smlm, ubah jadual bus mcm ni plak, kalu aku ni pelajar baru, takpe gak, sbb dah ada pemberitahuan kan...haishh...geram2...

2. tahun akhir
pelik2...bila dah masuk thn akhir ni, sume org berubah kan, tak kisahla, asalkan perubahan itu membawa kebaikan...kes ni, aku takdelah geram sgt, tp bila ingat balik kata2 dia, perghh...dia ni, tak sayang mulut langsung, penampilan berubah dah, tp perangai, mulut makin dasat, kitorg ckp2 psl baju kurung, aku ni bolehla jahit baju kurung, ckp2 ngan member aku ni, tak reti jahit, cakap2 pasal nak alter baju, dr besar nak kecikkan...

dia : alah, senang je, gi anta kedai, 5 hengget je
kwn aku : 5 hengget?iskhh...bukan ke susah tu...?
dia : kau ni, mmg reti pakai je lah, pe susah, bukak balik jahitan baju tu, pastu potong sket, jahit je lah, ellehai... (aku da lupa ayat dia mcm mana, rasa2nya mcm ni dah)
aku : (dlm ati..iskh dia ni...)

sbnrnya, kalau diikutkan pengalaman aku, tak mungkin tukang jahit amek upah rm5 je untuk alter baju, sbb alter baju=mcm nak buat baju baru, sbb byk benda nak kena buat, leceh, jadi, dia pandai2 je ckp rm5 tu, maybe kat umah dia, tukang jahit tu mmg amek upah sikit je kot, tak tau lah tu kan, tp terkilan sgt ngan cara dia ckp...kenapa tak boleh nak cakap leklok, aku tak suke ckp lagu tu ngan sape2 unless aku B.E.N.C.I. gile ngan org tu...dia benci member aku ke? taktau2...

3. masam muka
la hai, ni apa masalah awak ni, kita dah berselisih bahu byk kali dah, nak naik tangga, turun tangga, tangga tu pun bukan besar mana pun, kalau 3 orang berdiri sederet mcm tu pun da tak muat, jadi, tak mustahillah kalau awak tak nampak saya kan, awak ni menyampah ngan saya ke ape, atau awak rasa awak tak layak nak tegur orang y tak bape nak pandai mcm awak, awak jaga status ek? oklah kalau mcm tu, mungkin saya tak layak untuk ditegur oleh awak, apatah lagi untuk diajak bebual...takmungkin2...

byk agi kalau nak kira, tapi takpelah, nak jaga apa org panggil, jaga hati pihak2 tertentu, better diamkan je certain2 things tu...diam2...

dia sudah kembali

Views
tatkala ini
aku mendengar kisah adam
menyanyikan lagu benar-benar
asyik seketika aku dibuai melodi indah
membawa aku terbang
hanyut di bawa angin petang
aku benar-benar cinta
aku benar-benar sayang
begitulah bait-bait liriknya
benar-benar aku merindui seseorang kala ini
ingin saja aku berlari
untuk kembali kepadanya
kerana aku benar-benar rindu padanya
kerana aku benar-benar sayang padanya
kini dia sudah kembali
kembali ke tempat asalnya
membawa kepada kejauhan bersama
meminta hati untuk merela
mengharap akal untuk mempercayai

jiwang2...hahaha...ops...tak uleh ek nak bermadah sket?hihihi...lantaklah, dah lama tak membiarkan jari jemari menari sendirian di atas keyboard nih, saje je, nak test, bermain dengan susunan bahasa...

~dunia ini indah jika pandangan kita tulus dan ikhlas~

ice age 3 - down of the dinosours

Views

manny
diego
sid
buck
scrat
scratte
momma dino
rudy

dah lama gile aku tak tgk wayang, last sekali mase cite congkak, tgk cite katun, hehehe....ada org nak tgk transformers, tp aku tak nak, cean dia, ikut apa y aku mintak, cean dia, kena tgk katun, masuk kejap, dia dah tido, cean dia sekali lagi...

apa2 hal, movie ni sgt best, aku bg double thumbs up, amek ah sume bintang2 y ada, aku bg kat film ni, hehehe, watak y paling best, mestilah buck, hehehe....aku lupa lak nama 2 ekor mamalia bongoks tu ngan bini si manny, tp anak dia, aku ingat, peaches...hehehe...shomel...10 saat cite tu start smpai hbs tgk movie, aku bntai gelak terkekek-kekek sowang2...kelakar+comel+best=terkekek2....hehehe...gempak lak rumus aku tu, hihihi...even bila aku teringat cite tu hari ni pun, aku leh terkekek sowg2...member aku siap kata aku gile agi, huh...tak pun...skang ni, happy meal ada offer, start 1hb julai ari tu, sayang ah aku tak perasan, dia bg mainan karakter ice age, walaupun aku tak bape nak junior, aku pedulik hape, junior2 kan lah diri ini, aku dapat diego, ingat nak sid, tp sid dah lepas...tiap2 minggu berubah...

"suke je dia tgk cite katun, terkekek2 kat sblh, yelah...sebab tgk cite mcm gigi dia..."

lelaki dan perempuan

Views
de sorg mmber aku ni, dia syorkan aku blog ni, katanya dia mengenali tuan punya blog tu, nama jinggo, aku tgk dia nye blog, ada nama jinggo, nama dia lah tu kan, ni first time aku baca, scroll down punya lah, sekali mata aku tertarik ngan ayat saudara jinggo tulis ni,

Mereka perlu menumpukan perhatian kepada satu perkara pada satu masa
Mereka definisikan sebagai memberi tumpuan dan mementingkan kualiti. Bila anda menyampuk, mereka akan marahkan anda. Sebaliknya wanita pada satu-satu masa mampu melakukan 10 perkara sekali gus.
http://jinggo-ecokid.blogspot.com/


therosputih
:
"untuk sesuatu masa, lelaki hanya mampu menyelesaikan satu perkara sahaja, tidak seperti perempuan yang boleh masak, sambil basuh baju, sambil sapu lantai, and tottottot lagi lah, contoh terdekat mak aku ah, ayah aku?kalau masak, masak je lah, tp dia leh wat 2,3 benda gak satu2 masa tu, contoh terdekat, hehehe....tengah masak, dia keluarkan dr peti pape y patut, sotong, udang, dia masukkan dalam masakan, dia amek pinggan try, masak punya masak, makanan siap!boleh dimakan ramai2...dah siap, apa yang ayah aku buat, dia boleh jadikan sink kosong kepada penuh ngan pinggan besen, dia boleh penuhkan kabinet ngan barang dr peti sejuk yang tak dimasukkan balik...hihihi...banyak benda gak yang dia leh wat, cuma kita tak perasan kebolehan lelaki, papehal..abah, sedap mee yang abah wat tu, mmg takde org leh challenge ah...hihihi...."

berus gigi oh berus gigi

Views
hahaha...first2 nak bantai gelak besar2 lu...hihihi...kesian rumate aku, ni cite panas ni, baru je berlaku beberapa minit sblm entry ini dipublishkan....pg2, bangun solat subuh, gi gosok gigi, pastu balik bilik, lepak2....nak gi mandi, keluar bilik, tak sampai beberapa minit, dia masuk bilik balik, melilau mcm kucing jatuh anak (ayat mak aku)...

rumate : mana berus gigi ni ain...?
aku : berus gigi?
rumate : ha'ah, takde dlm bakul...
aku : tertinggal kat bilik air kot smlm...
rumate : takde, pg td ada gosok gigi dah
aku : hah, hbs tu, kat bilik air takde ke?
rumate : takde, dah tgk.
aku : aih, takkan ada org amek kot, teramek ke ape ke...
rumate : alahai, baru bangun tidur, mamai2 ke apa dia tu, tak pun, berus gigi sama, dia ingat dia punya
aku : kuikuikui

kwang2...kesian sama rumate, kehilangan berus gigi...pilu lagi menyayat hati...hahaha...ni, dia tak tau ni aku publish cite dia...huahuahua...

Friday, July 17, 2009

hah?

Views
pukul berapa dah skrg ni?11.36pm dah, byk benda y aku buat hari ni, dengan geng bersama, seronok sgt, byk gmbar menarik dirakam, tp the most important thing y i should never forget adalah kisah dia, wat masa skrg ni, kisah aku hari ni, hold dulu ah, nak cite kisah dia luh...

dia send ni je kat aku, so, aku upload je, letak sbg entry aku...

lirikan matamu
seakan tiada pernah kesal
untuk apa yang telah kau lakukan
untuk apa yang telah kau tinggalkan
begitu senang untuk kau kecewa
begitu senang untuk kau kembali
benar hidup ini bagai roda
kadang kau di atas
kadang kau di bawah
tidak selamanya kau selesa
kerana hidup ini adalah karma
padaku
kau lafazkan kesedihan mu
padaku
kau mohon kemahuan mu
namun
tidak sekali
kau mendengar rintihan hati ini
pergilah kau pergi
jauh dariku
jika dulu senang untukmu melupakanku
maka lupakan aku seperti dulu
tidak ku harapkan apa-apa darimu
cuma belas kasihan
biarkan aku bebas
dengan hidupku sendiri
jangan kau hujani
walau secalit kenangan lama
pergilah engkau dari sini

mcm nak nangis je bila bace, aku try le nak memahamkan diri dengan bait2nya...hasil y aku dapat adalah, beberapa solution yang dipanggil nontrivial solution iaitu solution yang tidak unik...eh, apa tetibe masuk teori persamaan pembezaan biasa lak ni, hihihi....senang kata, aku dapat beberapa kemungkinan yang logik untuk bait2 yang ditulis, jadi, aku sendiri tak tau nak simpulkan apa...

Thursday, July 16, 2009

awak tak nak saya

Views
gini kisah awak dan saya ni....

"saya mimpi awak, awak kena tahan ngan polis depan mata saya, saya nampak mak awak, adik awak, dorg tak pandang pun saya, saya tak kisah pun, sebab dorang tak kenal saya sape kan, awak pandang jugak saya, tapi sekejap je, lepas tu awak kena paksa masuk kete polis, polis bawa awak pergi, saya ikut dari belakang dengan kereta saya, sampai satu tempat, rupanya awak kena tahan kat penjara, saya ingatkan lokap, rasanya mcm besar sangat untuk saya panggil lokap, jadi saya agak itu adalah penjara, saya nampak awak dibawa masuk dalam satu tempat, saya nak masuk jugak, tapi tak boleh, orang ramai sangat, saya agak awak seorang yang agak terkenal, sebab saya nampak ramai jurugambar, pemberita menerpa ke arah awak, sume mengejar awak, saya tertinggal di belakang, mak ngan adik awak saya nampak ada ngan awak, akhirnya saya dapat masuk jugak, saya dapat duduk kat depan orang tadi, saya nampak awak pandang saya, macam nak mengatakan sesuatu, tapi tersekat di kerongkong, mak awak tak pandang saya langsung, kenapa...dia tak suka saya ke? saya tak ada sape2 pun kat situ, saya ada awak sorng je, tu pun awak tak ada kat sisi saya, polis benarkan awak bercakap ngan orang2 kat situ, awak jawab semua soalan yang diaju, saya tak tanya awak langsung, saya nak tegur awak, tp saya taknak cakap ngan awak kat sini, sebab saya nak cakap saya rindu awak sangat, saya sangat2 rindu kat awak, saya ingat nak tegur awak, tapi saya takut mak awak, saya ingat awak nak kenalkan saya pada mak awak, rupanya tak, awak diam je, awak pandang saya, saya pandang awak, tak ada apa2 berlaku, kemudian, polis bawa awak pergi, mak ngan adik awak pun ikut sama, semua orang yang hadir beredar, tinggal saya sorang, saya tak tau nak buat apa, rasa macam awak dah tak nak saya dah...awak tak nak saya dah..."

Wednesday, July 15, 2009

jom niza beli

Views
pelik2...masa ngah jalan nak gi foodcourt, aku beriya nih nak mkn kueteow goreng, nak beli kat kedai semalam, alih2...sampai depan kaunter tu,
aku : akak, kerabu ayam ni mcm mana?
akak : ada ayam, bunga kantan, kelapa, cili, ngan kacang panjang tu
aku : ooo...mcm tu..ok2...niza, kau nak mkn apa?
niza : akak, saya nak kailan ikan masin, telur mata.
aku : ha, saya nak telur dadar 2.
akak : ????

hahaha...tetibe aku nmpak kicap, terbayang aku mkn nasi putih, telur goreng cicah kicap kat rumah, perghhh...sedap2....kat bilik aku dah ada kicap, leh la makan nasi ngan kicap ptg ni, ke mana tah hilangnya kuewteow goreng td tah...hihihi

sebelum blah, tetibe mulut aku rasa nak mkn kek coklat lembap, hushhh...kecur2...

nyum3...

lagi2 kesan wireless yang sadis itu

Views
aduh...nape cam bengong je ni....nak bukak email, nak bukak email, nak bukak email, membuak2 dah azam di dada ni nak bukak email, nak bukak email, tp takleh, sedih2....sume sebab wireless yang mensadiskan diri sendiri y tak kasi aku bukak email, dalam sadis2 wireless itu, aku bersyukur jugak sbb dapat bukak blog ni, leh aku merapu2 sendirian di sini, bila dah tulis2, taip2, edit2, nak le upload picture kan, hah...sadis, wireless sadis ni tak kasi aku upload picture, dia kasi tulis entry kat blog, publish kat blok, bukak email, tgk ada bape email baru masuk, tapi tak kasi aku bace email tersebut, sebab apa...lagi sekali sebab wireless ini y sungguh sadis...aku sedih...

Tuesday, July 14, 2009

ayat mei lin

Views
aku : owh...apa sudah jadi pada awak ni, dah jadi mei lin ek...
dia : kite bukan mei lin!!
aku : ah, tak kira, tak pedulik...mei lin jugak...mei lin, mei lin...
dia : panggil mei lin lagi, kita tak nak makan...
aku : ek...aduh...dah2...makan2...makanla mei lin....hihihi

****

dia : nak kasut, nak kasut!
aku : iyer, nnti kita gi lah, kalau jumaat ni free, kita g ari jumaat ek...
dia : nak pegi sekarang...nak beli sekarang...
aku : la, kan jumaat ni ada, petang ni mana sempat...
dia : petang ni je yang kita ada, esok bizi, lusa bizi, tulat pun bizi...
aku : apa yang kau bizikan, aku tak bizi pun...
dia 2 : dia nak kuar sekarang ah tu, sebab tu dia cakap mcm tu..
aku : oooo....bijak2...

****

dia : kau duk sini, nnti dia senang nak tgk nota, duk sini
dia 2 : asal plak ni?
aku : nape nak pindah lak?
dia : kita kan kidal, nnti kau susah nak tgk, kalau dia duk sini, senang kau nak tgk...
aku : alah...takpe2...aku pusing la kepala ke arah sana, takpe2...dah2...duduk2...(sambil aku mengeluarkan nota)
dia : eh, kau bawak nota?
aku : sejak bila plak aku ckp aku tak bawak ni?
dia : kita ingat kau tak bawak, tu yang kita nak pindah....mallu2...

wireless di sini sungguh sadis

Views
merujuk kamus hidup aku, sadis membawa maksud sesuatu yang sungguh menyayat hati atau jika lebih parah lagi bisa merobek jiwa lara seseorang itu, ohhh....janganlag dirobek2 hati ini, sungguh aku tidak berdaya nak lawan gelora mu wahai wireless...

tot3....talian terputus...

meh sini aku nak cite, aku nak ckp, kat sini, aku agak bersyukur la dpt gak wireless kan, oklah, tenang sket bile tgk icon skype aku nyale kale ijau, maknanya iduplah tu, ym tak dapat2 nak online smpai ari ni, apa masaelahnya?aku pun tak paham, lapatop org lain rilek je dapat, lapatop aku nih, itam, apa masaelah awak itam?hurm....latest ni, aku takleh nak bukak email, sadis2...aku hanya dapat tgk je bape email y aku terima, cuma bila aku klik nak bace je, blank, takde pape, lagi sekali sadis, mcm mana aku nak tau isi kandungan email aku ni kalu wireless kat sini masih berada di level sadis tahap cipan, oh...tolong aku, aku takleh idup tenang gini, bisa merobek hati ku menjadi kepingan tak bernyawa...ohhh....sadisnya....

Monday, July 13, 2009

jika berlaku sesuatu

Views
pernahkah anda terfikir tentang sesuatu berkaitan perancangan, apakah yang akan berlaku sekiranya terjadi sebegini atau sebegitu di tengah2 jalan?hushhh...apa rancangan anda seterusnya?apakah langkah terbaik untuk mengatasinya?pendek kata, bermacam2 idea mahupuan keluhan yang bisa beratur untuk dikeluarkan sama ada di atas kertas atau sekadar jeritan di angin lalu?

ini cerita aku....
menurut perancangan masa depan ala2 seorang puteri, aku ingin hidup bersama kau, putera ku seorang, melayari istana kita, meneruskan pentadbiran turun temurun, dan perbesarkan lagi pengaruh terhadap mana-mana kawasan yang masih ada, sebarkan kekuasaan kita, sebarkan kekayaan kita, tp itu jika dan hanya jika puteri bersama putera nya, ternyata kini permaisuri negara putera seakan ingin menentang, menaikkan bendera ingin menandingi puteri menyebarkan pengaruh yang ada, jadi di sini, apa yang bisa puteri lakukan, maka, di sini dapat kita lihat konflik demi konflik yang timbul2 tenggelam, antaranya, mungkinkah

cukup sampai di sini wahai putera
atau
mari kita sama2 teguhkan kuasa kita
atau
apa2 ajelah yang korang nak fikir

moral of the story, aku ngantuk ah nak study psl history, ye lah, sejarah hidup dia, sejarah beb, S.E.J.A.R.A.H....hahaha...aku dan sejarah, sebenarnya dah lama bergaduh, pendek kata, panjang kata, aku dan sejarah tak pernah baik, gaduh2, masam2 muka selalu...

hei...entry y paling mengarut pernah aku tulis, kenapa ni, cuba cite...
aku tensen nak kena bace2 nih, bukan subjek aku, suh aku mengira la lagi baguih...

notakaki:puteri, putera, mahupun permaisuri di atas tidak merujuk kepada mana2 puteri, putera, atau permaisuri yang masih hidup mahupun telah meninggal dunia, sekadar rekaan hasil imaginasi hudus seorang yang sangat tidak suke membace seseuatu bacaan yang dipanggil sejarah...

susu oh susu

Views
ke hadapan susu tepung yang sudah lama tidak berjumpa,

apa khabar kau sekarang?masih sihat seperti biasa?pastinya begitu bukan, sebab kau susu, kau mesti sihat sejahtera...ingatkah kau lagi pada ku yang sentiasa atau dengan kata lain sangat tidak menyukai mu wahai susu?ingatkah kau pada ku...

hari ini, atau better aku ckp mcm ni kan, mulai hari ni, kita akan sentiasa terserempak wahai susu, kali ini, bukan sahaja terserempak, malahan kita akan berbual2 untuk beberapa saat...saat?oh...kejamkah aku, ok lah, aku upgrade kan sket masa, kiranya masa kecemasan untuk kita berbual2, apa kata aku bg beberapa minit...pastinya aku perlukan masa yang agak lama untuk berbual2 denganmu, apa kata mulai hari ini kita bersahabat?

Sunday, July 12, 2009

konpius

Views
ari tu beriya mintak nak, tapi tak dpt, mcm2 alasan diberi tak bg, puas bodek, bg cadangan mcm ni, mcm tu, sekali dapat...yes!!!

alahai....dugaan2...mcm mana ni, utara ke barat?dgn kondisi y mcm ni, perlukah tersepit begini, tidak utara, tidak barat, kekal di tengah, bolehkah?

utara gagal, nasib tidak mengapa, justeru itu, ke barat kah?tidak juga, habis tu?

barat juga gagal, juga dikatakan tidak mengapa, aiseh...kenapa tidak mengapa?

ahhh...lantaklah...mcm ke barat...iye...barat...barat!

Saturday, July 11, 2009

saya geram ngan awak!!!

Views
saya : awak nak tau sesuatu tak?
awak : apa dia?
saya : saya geram ngan awak!
awak : kenapa geram?
saya : sebab saya nak geram ngan awak lah
awak : tp kenapa?
saya : sebab awak hilang, tup2 kat rumah kawan, siap bermalam kat sana

saya : ha tgk, awak hilang lagi...ni yang saya nak geram lagi ni...tp kali ni saya plak yang tanya, kenapa geram...hobi saya kot geram2 kat org ni kan...

heppi birthday my bro

Views
110709 - selamat ulang tahun yang ke 26 buat abang kandung aku, dah bertahun2 dah aku tak dpt nak jmpe abg aku on his day, sempena birthday dia, aku nak ckp apa ek...hihihi...jap2...nak susun ayat...

"abe, selamat hari jadi, semoga panjang umur, sihat selalu, murah rezeki, hepi sokmo, and the most important thing, cepat2 la berenti isap rokok tu, rokok tak elok untuk kesihatan, i love you so much, thanks for everything that you've done, no words can thank that, no matter what happen, i'm gonna fully behind you, support you and i always beleive in you, you are my inspiration...love you so much abe, bukan nak bodek abe lebih2 sebab you are the only brother that i have and also my wali to be if anything happen kan...dah mmg i love you...heppi birthday..."

Friday, July 10, 2009

mcm makan laksa pinang

Views
aku, cukup terkenal di kalangan teman2 aku bahawa aku tidak suke pada benda2 baru, terutamanya perihal makanan mahupun minuman...aku prefer pada makanan y aku biasa makan, bukannya aku langsung tak mencuba something new, sometimes i do try benda2 baru ni, depends on how good the advertise is, so, disebabkan aku ni jenis y mcm ni, aku selalu kena ayat ngan teman2...paling takleh lupa, ayat midah...
"takde life ah kalu tak try benda baru"
hakhak...mungkin gak kan, tapi takpelah, aku dah mmg mcm ni...aku tulis entry ni sbb nak cite psl air bliss, midah beriya nak try perisa ni, aku taktau la plak sama ada perisa lemon+timun ni dah lama ada kat pasaran sbb aku mmg tak mengikuti perkembangan bliss ni, aku biasa minum perasa guava punya, selalu pau adik aku, sbb dia suka, aku tak pernah beli sendiri sbb kurang suka ngan tahap kemanisan y terkandung dlm botolnya...
td, midah beli bliss tu..dia minum beberapa teguk, dia suh aku try, aku tak nak, tp dia beriya gak suh minum, aku try la sket, sblm try, amek bau lu, hummmm...bau timun y sgt kuat, bila minum, agak masam2 manis, boleh la, tp aku tak gemar sgt kot, terlalu manis bg aku...
"rasa dia mcm makan laksa pinang je la"
"sebab kau dah set mind kau awal2 lagi tu"

Thursday, July 9, 2009

kisah aku

Views
sudah sekian lama aku tidak bercerita ttg aku, dulu aku pernah tulis entry psl aku, di manakah aku skrg, apa y sdg aku buat, semua tu bermain di kepala aku, tp semalam, aku dtg, ha?biar betul, kata aku dlm ati kan, dah lama dah mslhnya tak jmpe, tak dgr cite dia, bukanlah mengharapkan kisah sedih dia tu stil mcm dulu2 tu, tak terlintas pun dlm ati aku, aku cuma harapkan y terbaik buat aku...so, semalam, dia beriya nak dtg, aku nak buat mcm mana, takkan nak kata tak boleh kan, apa je, dtg je lah...jmpe aku, dia nmpak sedikit cekung, lemah longlai je, tanya dia, sihat tak, dia kata dia sihat, much better sket hari ni berbanding ngan dulu, aku terus tanya, mslh lama dia, mcm mana, dia kata, much better, hah?much better je?aku nak tau lebih lah aku wei...pastu dia cite,

"ok la sket, nak kata masalah lama tu dah fully setel, tipulah aku kan, mslh tu stil ada, cuma aku rasa pendekatan masalah tu dah lain, skop masalah tu pun dah lain, kau mesti tak phm kan, tgk muka pun blurr ngongngeng dah, mcm ni lah senang cite kan, kadang2 masalah tu aku rasa tak membebankan jiwa aku langsung, certain time aku rasa mcm nympah gak ngan masalah tu, awal2 dulu aku rasa cam nak gaduh ngan sume org tiap2 masa je, pastu aku fikir, iskhhh...bukan salah aku, jadi aku pun tekad anggap sume benda tu mcm part of my life je, buat taktau je, ada mslh ke, takde ke, sama je bg aku, biarlah kan, nak halau mslh tu, bukan senang, hidup dlm comunity ni susah, jadi, nak kata aku let go mcm tu, tak jugak, aku just hidup dgn mslh tu, dan menganggap tiada siapa dapat ganggu hidup aku apatah dr mslh tu, kau phm tak?

hihihi..aku phm?hummm...berbelit2 sket, tp aku rasa aku phm kot...takpelah aku, y penting aku jaga diri betul2...aku tabahlah ngan hidup aku ye, nnti masalah tu pergi gitu je, kita tak sedar pun nnti bila dia berakhir...harap2lah waktu masalah tu berakhir, masa tu tak terlambat lagi...

Wednesday, July 8, 2009

awak ada masalah

Views
doktor : iye, apa masalah awak?
aku : saya rasa sesak nafas la doktor, dr smlm lagi, mula2 sakit dada, bangun pagi, sakit kat tepi tulang belakang plak, kenapa ek doktor?
doktor : awak selalu sakit belakang ke?maksud saya, berapa kerap dah sakit belakang mcm ni?
aku : ni first time, tetibe je sakit ni
doktor : awak ada angkat barang berat ke, buat kerja2 lasak ke?
aku : takde lah plak
doktor : terjatuh?
aku : takde, eh...tapi hampir2 terjatuh tu adalah, saya tergelincir, tak sempat jatuh, cuma kaki, terbuka luas, mcm nak buat aksi akrobatik tu
doktor : ooo...mungkin disebabkan awak terjatuh tu kot, mari sini saya check, baring kat sana ye...
aku : baring ek...ok2

doktor : hurm...cuba tunduk
aku : aduh, smpai tahap ni je saya rasa, sakit dah...
doktor : ha, tgk ni, ini y wat awak sakit ni...saya bagi ubat, awak mkn utk dua hari tanpa miss ye, nnti ok ni, cuma awak kena jaga postur badan y betul, tido dgn betul, cepatla sket dia ok walaupun makan masa sket ye...
aku : ok doktor, terima kasih...

aku meniti hari seperti sebuah robot y bernyawa...halahai....

meeting block

Views
ha, aku nak kenalkan pada ayat y wat aku rasa kelakar n aku sedikit nakal ngan ayat ni...

"second year ke, third year ke, fourth ke, turun meeting...!!!ai, melenggang je ke?pen2 tak bawak ke, mcm tak biasa turun meeting!!!"

hahaha...aku dengar sayup2 je, rumate aku y cite kat aku, aku apa lagi, gelak besar je lah, aku cakap apa, "lantak ah..."

cite dia mcm ni, pg2 smlm, masa nak turun gi kelas, ada lah notis kat board mengatakan bahawasanya mlm ni ada meeting block, dihandle oleh warga mtr baru, msti nak kenalkan warga mtr baru pada pelajar baru kan, pelajar lama pun mesti nak kenal mtr, so, why not turun and meriahkan suasana, aku rasa kurang sihat, jadi tak bercadang nak turun pun, so, pada warga blok aku, i am sory sbb aku tak join semalam, satu lagi sbb nape aku tak bape kuat sgt semangat nak turun tu adalah, kerana masa dulu, aku ni da mmg liat nak turun meeting, takkan slps dah naik thn akhir ni, sibuk je muka nak ada dlm majlis2, meeting2 y sblm ni aku liat nak turun, aku taknaklah dipanggil hipokrit, aku just menjadi diri aku...tak kisah la pe org nak kata, y penting kawan2 aku tau aku mcm mana...ituitu pun dah sangat cukup bagi aku...

aduh2...takleh nak nafas

Views
naik tangga ke bilik di skyview, tetibe dada rasa sesak, aku abaikan je, sbb mungkin naik tangga banyak kot ari ni, aku abaikan je la, nnti hilang lah tu kan, awal2 tak biasa ngan struktur bangunan tinggi2, tp bila mlm je, iskhhh...asal makin sesak je dada aku ni, nak mati dah ke aku ni, ma ckp, aku banyak minum ais, maybe gak, sbb dua hari berturut2 ni aku asyik beli air asam boi, esok taknak dah beli, sapu2 mnyak angin le kan, rasa lega sket, bleh ah tido walaupun sedikit tak selesa, tapi pastu terjaga gak, sbb dah sakit sangat, kali ni bukan dada y sesak, tp tulang belakang, rasa tak thn sgt sebab rasa mcm ada tulang tusuk tulang belakang atau dgn erti kata lain, rasa mcm tension on my back, aku bangun, pastu duduk tegap, pastu try mengiring, haa....sakit2...mcm mana ni, nnti nak duk dlm kelas boleh ke, kalau nak duduk, takleh tegap sangat, takleh bongkok, mcm mana tu, nak rukuk, perghhh....rasa mcm main tarik tali lak....tegang and sakit....

Tuesday, July 7, 2009

bintang tak ada, bulan ada lah

Views
adulah....sejak dpt bilik skyview nih, aku asyik meronda blok je, bilik paling kerap dilawati, bilik niza, pastu midah, pastu linda...semalam, disebabkan malas nak keluar beli makanan, kitorg pun berkelah dlm bilik linda, makan meggi, aku cilok meggi niza, kari kapitan, pastu cik midah letak sedikit perahan lemon, waaa...terangkat, padahal setahu aku, meggi tu sgt dasat tak sedap dia, hampeh sgt...sambil mkn2, borak2, gelak2...ya allah, gelak besar, lama tak hang out mcm tu, sementara kuliah tak fully beroperasi, masa ni je y kami takkan lepaskan...tgh2 makan tu, smbil2 msg, tetibe rindu, nak tgk bintang ah, jenguk ke luar tingkap,
linda : wei ain, kau buat apa tu...
aku : nak tgk bintang
linda : halla...rindu lah tu
aku : hihihihi
midah : hurm...tgk lah...

alamak, bintang tak ada lah mlm ni, y ada nya bulan ngah mengambang, so, mcm mana ni, rindu ni, hah...balun je lah....
bintang tak ada lah plak mlm ni, bulan adalah, kira bulan tu abg je lah ek, hihihi

Monday, July 6, 2009

aku alergik

Views
tak habis2 aku ni ngan alergik...ari ni gi kelas, ada org tegur...
dia : amboi, dah pandai pakai blusher ke, byk dah berubah kau ni...
aku dlm ati, ha...blusher?since when lak aku pakai nih...
aku : wei...ni bukan pakai blusher la, aku alergik, makan apa tah smlm, gatal2 jadi muka aku, tu y merah ni, lagipun, kalau pakai blusher sekalipun, takkan sampai atas idung kot aku bantai pakai..

ha...tgk...ari ni dahla first day kelas, dalam kelas, tgn kanan sibuk menyalin nota, tangan kiri tergaru sana, tergaru sini, mcm apa dah aku ni...nak kata mcm beruk kena belacan, takdelah plak gatal2 satu badan, tp syukur jugak, nnti lagi haru rasanya idup nih...paling tak leh blah, bila balik bilik, aku citela kat my new roomate utk sem ni,
aku : hishh...gatalnye lah muka ni, tak tertahan2 rasanya, ikutkan ati, nak je garu sepuas2 ati, tp tahan je lah, takut nnti berparut muka ni duk syok sgt menggaru.
roomate : kenape nye?
aku : ni ha, alergik ngan makanan kot, makan apa tah smpai jadi mcm ni...merah2 ni...gatal2
roomate : oh...alergik ke, ingatkan pakai blusher dah td, terfikir gak, rasanya nmpak pakai bedak biasa je kan
aku : ???? (blusher?)

hadushh....takkan sume org tgk aku ingat aku pakai blusher kot, mungkin aku patut letak kat dahi besar2 kot, aku tengah alergik baru org tau bahawasanya aku tak pakai blusher kan...hmmmm...
mcm ni ke?

this is our love story

Views

taylor swift - love story
We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony in summer air
See the lights
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I know
That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said
Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes
So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this town for a little while
'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I said
Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes
Romeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story baby just say yes
Oh oh
I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you is fading
When I met you on the outskirts of town, and I said
Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head? I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring
And said, marry me Juliet
You'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes
Oh, oh, oh, oh
'Cause we were both young when I first saw you

really love this song, first2 dgr mase layan radio era, terus terpikat ngan lagu ni...cari punya cari koleksi lama, jumpa this nukilan...

"kisah kita, mungkin tiada siapa tahu, bila ia terjadi, bila ia berlaku, dalam kita, kita merelakan aliran yang ada, meniti hari, kita sampai di sini"

hari ni first day kuliah

Views
tengok jadual...hurmmm...kelas start kul 10, ok je lah, kul 10 nnti kite gi je lah, pe susah, cuma skang ni, satu je, boleh ke gi kelas sbb subjek tak key in sume lg, hampeh ah hidup aku sebagai student pada hari pertama sebegini, hushh..keadaan begini bisa melemahkan semangat waja aku (waja ke?..curious2...)...tp, apa2 hal, tidak kan ku bisa menjadikan ini semua sbg alasan aku...hahaha...asal aku pg2 nih? adakah disebabkan semangat lagu juwita citra terindah dr m nasir ni dah meresap dlm jiwa aku?menjadikan aku sedikit biol...oh...tidak2...aku rasa tidak sama sekali sbb aku tau, aku bukan tak biol, aku dah mmg biol...hihihi...tetibe terasa nak kutuk diri sendiri...hahaha

Friday, July 3, 2009

geram2

Views
hah, petang ni, at last, kat umah dpt guna tenet, kalau tak, cam apa je duk umah bongkang sana bongkang sini mcm org nak gile lagi 3 saat je rasanya, bosan siot...hehehe...so, dpt je online, nak le bukak ym kan, aiseh...2,3 kali klik nape takleh nak on nih, huh...pedap2...takleh ym lak, takpelah, buat je lah apa y boleh kan...bukak email, eh...dpt chat lak, chat ah sket2...mmm...jap2...sket ke? berjela2 nih, tp aku still nak assume sket je, hihihi...pedulik ah...aku y empunyer blog....

masa ngah chat2 ngan sorg ni, dia keep on saying the same word, geram2...hihihi...teringat kalau dulu, aku suke sebut gerang2...ala2 org teganu tu...ari ni, aku dgr word geram2 tu lagi, terpanggil lak nak tulis kat sini, sempena entry first aku dlm bulan julai 2009 ini...geram2....

"aku ni bukan apa, tak tahan sgt da nak tanggung perkataan geram ni, berat sgt la, nak ngadu takde tempat nak mengadu lak, tp kan, aku sendiri pun tak tau nak ngadu psl apa sbnrnya, ingat nak ngadu ngan mantan kau, tp segan lak sbb kau takde kat sblh, kalau kau ada nnti aku segan ngan kau lak....aku ni bukan apa, aku dpt rasakan y mslsh besar nak menimpa aku, kalau ikutkan ati, dah lama da aku perang besar...hishh...complicated lah, complicated..."

aku pun heran ngan member aku y sorg ni, dia mcm nak ngadu, tp tak bape nak ngadu, haduhai...pelik betol dia nih, mcm nak perang, tp nnti dia ckp, "aku ni nak perang ngan sape?" hah, alih2 aku lak y kena fikirkan utk dia siapa lawan dlm peperangan dia tu nnti, konpeeeus aku dibuatnya...disebabkan dia asyik sebut geram2, aku pun duduk ah sejenak berfikiran mengenai kegeraman dia kan, maknenya aku ni ada sense or caring gak lah kan...hahaha...skrg ni, aku ngah fikir, mcm mana kita nak setelkan org y bermasalah mcm dia ni, sejenis makhluk y tak bape nak memahami diri sendiri dan susah nak mentafsir apa y dia rasa, haduisshh...aku rasa kan, nnti birthday dia, aku nak beli and hadiahkan dia 'mesin mentafsir perasaan sendiri', sebut tu ala2 doraemon sebut bila dia keluarkan barang baru dr pokett ajaib dia, hummm...msti sesuai ngan dia kan, barulah dia sedar rupanya, 'ooo...ini ke perasaan aku bila kena mcm ni...', tak pun 'kini baru aku pasti ngan perasaan aku, baru senang nak cite kat org kan'...hehehehe...eh, aku tak perli tau, aku nak nolong, cume taktau nak nolong mcm mana, mcm ni je lah, kasi kau hepi sket kan kawan?

eh3... "mcm aku lak yang bermasalah..." ...hihihi