Sunday, March 30, 2014

masih aku cinta

Views
papinka - masih mencintainya

Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku
Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu
Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya
Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia
Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya
Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu
Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya wooo wooo
Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia
Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya

sentap gua sentap baca lirik lagu nih...sungguh indah...sob sob sob...ngalir  air mata sebab terlalu indah bait2nya...

notakaki : lagu tema minggu ini...sepanjang masa dengar...owh...bestnyerrr...

Wednesday, March 19, 2014

kursus sambil ditemani hujan lebat

Views
ari ni gigih datang awal sekolah, sebab gua ada taklimat beb...perghhhh...di kala orang tengah kalut nak cooooti, takpe2...redhakan hati, luaskan minda...



taklimat verifikasi data dan pelabelan guru...


hah...ekau labellh sendiri ekau di tahap mana...saje je nak verify data sebab nak tau adakah kita mengajar mata pelajaran mengikut bidang kita atau tak...macam aku ni la, bidang matematik, but then..i'm teaching english hokayyyy...

pasni senang la nak ngisi egtukar...miahahaha

okay...last sekali, tepek gambar selfie tuan tanah kedaun seround...kot2 ada yang rindu2kan aku, hahaha *perasan


psss...awak awak dan awak...saya rindu awak sangat2...

notakaki : esok datang awal lagi, result spm diumumkan...wish you gud luck my dearie sister...




wordless wednesday : yang indah itu pada pembacaan

Views



notakaki : berdoa itu lebih baik...



Tuesday, March 18, 2014

senyum nampak gigi

Views
nak tengok gambar terbaru anak dara aku yang sorang ni? kihkihkih


nah...ni namanya senyum nampak gigi..nasib ada pat batang je yang atas, kalau banyak lagi,jenuhl nak kasik nampak penuh barisannya...

alia2...ni la lagaknya bila mana aku request ngan dia suh senyum sebb aku nak snap picture, hajat ati nak mms mak aku...tu yang dia posing cenggitu tu..

tepek gambar anak, moh tepek gambar mak di pulak..ekekeke *nak jugak menyelit


anak nampak gigi, mak nampak mata je...alkisah...ni kat hospital bintulu, nak gi ziarah cikgu sekolah kena sakit tibi, jangkit ngan anak murid...sempat lagi ko posing depan pintu wad...ngan dua orang housemate terchenta...rindu korang sangat2...

gambar ni pun housemate aku share, katanya rindu, lama tak jumpa...hehehe...insyaallah, nanti kita jumpa eh korang2 sume...rindu...

notakaki : dah 3hari dah hujan rahmat kat tempat aku, balik sekolah dah malam, liatnyerrr nak mandi sebab air sejuk...hehehe



Monday, March 17, 2014

pink tetap di hati

Views
     sape tengok buletin utama tadi? miahahaha...aku sebelum jam 8 lagi dah terpacak...apa taknya, sebelum tu layan cite apa tah tajuknya...takdelah layan mana pun, lps solat bagai, rest2 jap...layan la 10minit yang terakhir tu...kikiki

dannnnnn...sekalik, buletin utama...perghhh...terus amek enset snap gambar...kikikiki...dan2 hupload kat fb...*gediks

                             
*caption : hensemnya saiful nizam pakai kemeja putih tie pink...auww...

*gelakguling2* oh yer...kepada isteri saiful nizam, aida...cheq mintak hampun yer...cheq hanya memuji keindahan ciptaan ALLAH, bertuah dapat suami hensem, isteri chanteq...semoga ikatan chenta semakin hari semakin hebat...

punyala aku minat pink sampai terbawak2 dah sekarang ni...oh my...dah dua tahun dah raya pakai kaler pink, tahun ni cadang nak pink lagi...*pengsan

syiok pakai pink sebab dapat geng dengan alia...kikikiki

owh yer...bila dah hupdate kat fb, terus kawansampaimati aku sorang ni komen, kikiki

                            

yang atas tu komen dia, yang bawah tu komen aku...miahahaha

kawan2 yang kenal aku dah tau dah perangai aku tatkala kesengalan melanda...miahahaha...malam ni mode pink menguasai...huh...

notakaki : hupdate blog memalam selepas gigih menidurkan alia..pehhh...makin panjang akai, takmo tidur selagi tak kena paksa ngan mama






Sunday, March 9, 2014

MH370 dalam doaku

Views
ya allah ya tuhanku, kau permudahkanlah urusan kami semua...bukakanlah apa yang tertutup, dan luaskanlah apa yang terlindung...aminnnn...




*gambar hasil perkongsian rakan2 di fb

notakaki : doa itu senjata orang mukmin




Saturday, March 8, 2014

sabtu - sekolah ganti

Views
assalamualaikum kawan2 sekalian...hari ni hari sabtu, dan aku kena kerja...pfitttt...tapi takpe, saya suka saya suka (baca dengan nada mei mei si upin ipin) saya sukaaaaa kerja...*nampak no nipunye)

sape yang tengah senang lenang cuti tu, cit...jelesnya aku...hahaha

actually, ari ni sangat stress...belum datang kerja dah stress...apa taknya..alia bantai nangis meraung sekuat atinya lebih setengah jam...tanda protes sebab aku tak layab dia nak menyusu sambil baring, dan nak ajak aku sama2 barung ngan dia, tidur ngan dia...


owh anak...janganla buat mama macam ni sayang..mama janji, kalau hari cuti, mama duk je bertepek ngan alia ye...hari ni mama kerja sayang...

bila anak dah meraung je, mana lah kita nak pakai baju, nak pakai tudung dengan aman lagi...ya allah...aku terpaksa biarkan dia meraung gitu, buat2 tak dengar.. 


dalam ati ni, tuhan je yang tahu..


gambar tu saje je aku cilok dari encek google, nak tepek gambar sebenar, kang bahaya plak...kikikiki...

tapi, dalam duk kalut tu, sempat lagi aku terfikir, kalau suami isteri, senang sket kot bab nak handle kalau anak nangis sambil kita nak bersiap...terus teringat sama kes liyana manan ngan suaminya yang tak bape suami tuh...pehhh...

dear suami, if isteri mu itu adalah ibu kepada anak2 mu sekalian, dan isterimu itu menjaga zuriatmu dengan baik, janganlah sesekali kau buat onar pada isterimu...jika sudah membencinya, lepaskanlah dia dengan cara baik, dan pergilah kau jauh2, jangan sesekali toleh pada zuriatmu kerana kau sudah membuktikan, kau tidak layak untuk dipanggil suami, jauh sama sekali, ayah..

notakaki : rumah tangga orang nampak di mata, rumah tangga sendiri, sendiri yang tahu..



Thursday, March 6, 2014

baibai jadual lama

Views
haha...last day guna jadual lama nih!!!


ingat lagi masa mula2 dapat jadual, stay up beb sebab study nak ngaja macam mana...pehhh...kusss semangat rasanya bila dikenang2...hahaha

dulu2...first time kan ngaja sains ngan geografi...tapi seriusss...aku tak bape feel nak ngaja sains, compared ngan subjek geografi...kihkihkih...apa taknya, terkial2 nak tunjuk eksperimennya kat depan...huh...

pasni tak payah masuk makmal lagi dah, pasni speaking london plak...miahahaha

terpeleot la lidahku...


notakaki : biru mata hitamku!!!




jadual baru bikin cikgu kelu

Views
cer tengok jadual baru yang aku baru dapat semalam, dan bakal berkuatkuasa this coming saturday...owh nom nom nom..


miahaha..ada tiga subjek which is GEOGRAFI TINGKATAN 2, ENGLISH FORM 1 *whattt?????* dan MATEMTIK TINGKATAN 1...owh owh...

tang matematik, okla lagi..cerah sket mata, dapat plak kelas yang quite okay...so, alhamdulillah sangat2...target aku sume dapat A nanti..insyaallah..

tang geografi tu, aku dah start ngaja dari awal tahun ni lagi, so, just continue je lah...setakat ni, ok je lagi kot..sume guna pengalaman sendiri masa zaman sekolah2 menengah dulu...

taaaaaapi, tang english tu...*semput semput sempuuuuutttttt* aku nak ngaja acanner tuh...bikin sasau juger...sebab basic english yang aku ada dah kelaut kelangit sume ada...pastu nak ngaja depa anak murid tuh? adoila..*fehsan fehning aku*

dah dua kelas yang berlainan latar belakang...satu kelas depan, dan satu kelas belakang...owh miaouw miaouw ler aku kekgi...janganla aku blurrrr2 plus senget2 time ngaja udahla...

notakaki : nak kena menuntut ilmu dari akak dan cengcikgu senior ler gamoknye derrr..


aku, dia dan selamanya

Views



notakaki : entry takdak kata2...