Thursday, June 19, 2014

alia oh alia

Views
dah dekat sejam lebih dah masuk bilik, tutup lampu bagai, sebab nak tidurkan si alia...apa yang berlaku? meh aku nak story kan...

8.50pm 
baring sebelah2 ngan mama...main tunjuk2 tangan...ajak dia menyusu...

9.00pm
ingatkan dia dah lena, sekalik...dia bangun, duduk sebelah mama...main golek2 pusing2 atas katil...pastu cucuk perut mama la, korek2 mata mama la...macam2 dia buat, pastu dia gelak sorang2...last sekali, dia tarik hidung mama, pastu dia tarik hidung dia plak...

9.15pm
amek bantal kesayangan mama, dia buat teman borak dia...ntah hape benda yang dia cakapkab, macam2 jenis suku kata yang keluar dari mulut dia...peku putu nani wopu mame dan macam2 lagi lah...punyalah rancak dia berborak...nak tergelak pun ada, tapi layankan aje lah..tengok je dia main...

9.40pm
tetibe je alia datang dekat mama, selak baju, sambil cakap "nak enen"...okay...penat borak la tu, kering tekak...bagi dia susu...dalam hati aku, 
'sambil menyusu nih, harapnya sampai tertidolah gamaknya' tapi sangkaanku meleset...hadoila...

10.00pm
ingatkan dah lena...sekalik dia bangun, duduk...pastu cakap hape ntah, pastu dia golek2, pusing2...mentang2la dia dengan mama je, jadi luas la katil untuk dia buat rolling tuh...

10.15pm
sekalik lagi dia mintak nak menyusu, tapi diikuti dengan nada merengek yang dia biasa buat kalau dia dah ngantok nak tido...okay...ada pun nada merengek tuh...punyala lama bergelap dalam bilik nih, nak tidurkan dia punya pasal...

10.25pm
alhamdulillah...dah lena pun dia...sambil mamanya duk menghupdate blog...orang lain hupdate kat fb, tapi aku lebih prefer medium blog...tapi konsepnya sama je..

phewwww....akhirnya tidur jugak anak dara mama yang sorang nih...punyala lama...adoila alia weiiii...nasibla esok jumaat, tapi lusa sekolah ganti alia ooiii...dah pening dah kepala mama ni gara2 tak cukup tidur malam tadi, tekanan darah rendah menyerang lagik...

bila anak dah tidur, maka...mama pun plan nak buat kerja sket, tapi...mata mama pun dah berat alia oi...mohla kita tidur sama2...roomate pun dah terbungkang tidur dah nampaknya...penat sangatla tu kat sekolah...

notakaki : banyaknyer kerja yang tertunggak...adoila...nasibla hari ni hati berbunga riang...

2 comments:

Cik Puan said...

Alahaiiii...alia...alia...dah bijak dah...hihihi

Cik Puan said...

Alahaiiii...alia...alia...dah bijak dah...hihihi