Monday, January 27, 2014

guru giler kuaser

Views
 petang2 yang damai yang penuh dengan keroje yang idok le reti nak berkurang...aku nak share something yang aku rasa tak ramai yang tahu...

kerja guru bukanlah sekadar masuk kelas mengajar pung pang pung pang...aku nak share sebahagian koleksi buku-bukuan pelajar yang nak kena semak pada setiap hari, paling2 busuk pun seminggu mesti kena semak 2 atau 3 kali...

                                                   
rak ni sebenarnya 5tingkat, tapi segan2 sipoot plak aku nak terkinja2 ngalihkan kerusi semata2 nak hamek gambar nak tepek kat sini...hahaha...dahler tu gambarnya kusam gelap jer...kihkihkih...pakai enset cabuk je cik kiah...

almari tu beli sendiri hokay, melayang duit...terima kasih sebab belanja saya wahai housemate ku merangkap jugak roomate...hahaha...bukan selalu dapat merasai belanjaan oleh roomate untuk hal ehwal kerja nih...

tu baru yang kat rak...ni yang kat atas meja aku plak...sebab tak muat rak, terpaksa makan ruangan meja...

                               

yang ni meja sebelah aku, hauhauhau...haru...

                             

sebelum ni, kalau nak berborak, telengkan pale aje...la ni, kalau nak borak, kena bangun, sebab tak nampak batang hidung...terasa budak nerd je dikelilingi buku, ala2 budak nerd yang selalu baca buku tebal2, banyak2 kat library tuh...*banyak sangat tengok cerite omputeh*

ni pun ada lagi, tapi aku paksa budak2 kelas aku pegang sebab aku taktau nak letak mana lagi dah...buku2 yang aku pegang tu adalah antara evidens pelajar untuk PBS tu lah, pentaksiran berasaskan sekolah...walaweih...

notakaki : tiap2 kena datang awal sekolah atau pulang lewat dari sekolah sebab nak kena semak sume buku2 tu sebab nak kena pantau setiap seorang pelajar dapat jawab soklan atau tak...kalau tak dapat, nak kena ajar balik, dan buat pembetulan

keroje keroje keroje





5 comments:

Sue Bee said...

pemandangan biasa tu..kekadang mcm hubby SB..berkotak-kotak kertas pbs di bawa pulang, blum lagi termasuk buku latihan budak2 lagi..

JaSSNaNi said...

bagus nya cikgu.. hehehe.. siap kuar duit poket sendiri utk tu.. patut letak tajuk tadi cikgu dan pengorbanannya.. heheh
baby apa khabar ain.. dok ngan sapa? mesti pandai dan jalan..

ayut said...

Skrg kje cikgu la plg sibuk...sabar jela..btingkat tu ha buku yer..jgn men2x..muntah darah klu x btul2x ni.haha

Sya Mimie said...

teringat masa sekolah dulu.. kalut cikgu suh hntar buku..bila dah peram lama, sekali tgk xdan pun nak bertanda.. tak syok camtu..

Cik Puan said...

makkkaihh...seram cik nengok..berlambak buku..hahhaa..juling mate nak semak sesatu..