Wednesday, January 29, 2014

permata hati mama

Views
  pejam celik pejam celik...dah nak genap setahun dah si permata hati mama, sape lagi kalau bukan alia...tak rancang pape pun, cukup sekadar sambutan pelok2 kiss2 ngan mama je ini malam...miahaha...

ini adalah aktiviti kegemaran dia sekarang, kira duit yang mama ada dalam purse...

                              

                                                    

                                                    

pantang nampak handbag mamanya, pasti nak seluk amek purse, pastu keluarkan sume kad yang ada, last sekali, kira duit...adoila...kalau tengah2 nangis tu, tunjuk purse je, otomatik senyap dan senyum nakal...adoila anak...pantang betol kalau kita kemas depan dia, nanti dia buat nada keras tanda marah...nak tak nak...layankan aje lah...

ari tu kak jassnani ada tanya, dah boleh jalan belum...hihihi...belum lagi kak...baru pandai pegang2 pastu diri je, belum mampu diri sendiri tanpa perlu pegang2 lagi...orang tua2 cakap, kalau gigi naik dulu, lambat berjalan kan...ye lah tu kot, sebab gigi je dah 8batang dah sekarang nih...mulut paling terer kalau memanggil mamanya..."ma ma, enen..."itulah ayat famos amos bila malam2, tanda nak tido la tuh...

kalau tengah syiok main, pastu dia rasa nak menyusu tuh, dan2 la dia datang kat kita, pastu kiss mulut banyak2 kali...hah...tanda lah tuh...nak enen...hahaha...

notakaki : mula terbayang dan teringat sakit nak bersalin...ma abah...i love you both...

psss...roomate...jom makan kat luar, i belanja!!


3 comments:

JaSSNaNi said...

alahai.. cutenye alia.. haiippp mata duitan ek? wahahahah sabor jer ler.. geram auntie dengan alia ni.. comel.. ma.ma.. enen... hehehe

kalau fiyya lak nak pakaikan pampers umpan je duit rm1 sekeping.. dia main sampai boring.. lepas tu kalau nak nenen, dia cakap nak nak nak nakkkkkkkkkkkkkkkkk!!! lain tak tau sebut.. lepas tu kalau nampak kucing cakap miaw.. kalau nampak bird cakap miaw.. kalau nampak dog pun cakap miaw.. tengah2 malam pun sebok nak intai kot tingkap cari miaw.. hmmmm.. alahaiii la anak.. heheheh..

Sya Mimie said...

besar dah alia.. :)

ehh..duit mana napa bnyk yng biru je..heheh

ayut said...

Amboi alia...sakan dia men duit tu...happy gitu ha..kngn sakit bsalin bt kita akn lbh syg mak kita dan ank kita tu.kan??