Saturday, March 8, 2014

sabtu - sekolah ganti

Views
assalamualaikum kawan2 sekalian...hari ni hari sabtu, dan aku kena kerja...pfitttt...tapi takpe, saya suka saya suka (baca dengan nada mei mei si upin ipin) saya sukaaaaa kerja...*nampak no nipunye)

sape yang tengah senang lenang cuti tu, cit...jelesnya aku...hahaha

actually, ari ni sangat stress...belum datang kerja dah stress...apa taknya..alia bantai nangis meraung sekuat atinya lebih setengah jam...tanda protes sebab aku tak layab dia nak menyusu sambil baring, dan nak ajak aku sama2 barung ngan dia, tidur ngan dia...


owh anak...janganla buat mama macam ni sayang..mama janji, kalau hari cuti, mama duk je bertepek ngan alia ye...hari ni mama kerja sayang...

bila anak dah meraung je, mana lah kita nak pakai baju, nak pakai tudung dengan aman lagi...ya allah...aku terpaksa biarkan dia meraung gitu, buat2 tak dengar.. 


dalam ati ni, tuhan je yang tahu..


gambar tu saje je aku cilok dari encek google, nak tepek gambar sebenar, kang bahaya plak...kikikiki...

tapi, dalam duk kalut tu, sempat lagi aku terfikir, kalau suami isteri, senang sket kot bab nak handle kalau anak nangis sambil kita nak bersiap...terus teringat sama kes liyana manan ngan suaminya yang tak bape suami tuh...pehhh...

dear suami, if isteri mu itu adalah ibu kepada anak2 mu sekalian, dan isterimu itu menjaga zuriatmu dengan baik, janganlah sesekali kau buat onar pada isterimu...jika sudah membencinya, lepaskanlah dia dengan cara baik, dan pergilah kau jauh2, jangan sesekali toleh pada zuriatmu kerana kau sudah membuktikan, kau tidak layak untuk dipanggil suami, jauh sama sekali, ayah..

notakaki : rumah tangga orang nampak di mata, rumah tangga sendiri, sendiri yang tahu..



2 comments:

Cik Puan said...

Alahaiiii...cik dapat bayangkan tu...hiihh

therosputih said...

cik
berat mata mandang, berat lagi bahu mikulnya..