Sunday, June 21, 2009

anak ebbi, abu dan itam (ebbi junior)

Views
ni la perangai 2 ekor anak kucing ni, makan, tido, main2, makan lagi...hishhh...bab makan mengalahkan tuan..hehehe...dorg ni lahor tepat 21 april 2009, ari ni, da masuk 2bulan da umurnya, kira kalau convert ngan umur manusia, kiranya umur dorang dah masuk bape tahun ek...jap2...nak kira...3tahun dah kot umur manusia, patutlah nakal bukan main lagi...hihihi...

yang kat sebelah kiri ni, tak tau nak bg nama apa, disbbkan bulu dia agak gelap berbanding ngan y sekor lagi, senang2 je panggil dia itam, padahal ada lg sekor kucing kat umah nama dia itam, at least itam kecik ni, taklah fully black bulu dia, just like ebbi, sbb tu lah kalau tgk, hishhh...saling tak tumpah tol kaler dia, sbb tu nak je panggil ebbi junior, tp pjg sgt lak, tak sesuai, panggil je lah itam kan, senang...ari tu itam sakit, demam agaknya sbb badan dia panas semacam, penat aku bg dia susu, bg makanan dia tak nak, so, selama 4 ari dia sakit, bergantung pd susu tepung je, pastu abg aku bawak gi klinik haiwan, doktor ckp cacing, hihihi, bg mkn ubat, pastu makin teruk, tp alhamdulillah, syukur sgt2, ari ketiga pastu, nmpak dah dia ok sket...dah nak makan nasi, abah bgn pg2 bg dia nasik...seronok sgt sbb ebbi junior sihat...dpt lwn gigit ngan si abu...

ni plak abu, the 'nakal'est anak kucing, pantang kalau kami mkn, dia ngah lapar, kitorg lmbt bg mkn kat dia, huh...siaplah, nnti dia panjat, cangkuk kuku dia y tajam tu kat seluar kami, hahaha...berjaya2...apa y kitorg dpt?dpt sakit...huhu...mata sorg2...cantik kan?bersih je...papehal, kitorg syg sumenya...y paling kelakar, ma pun sayang kat dorg ni, kalau ma tak dpt tido kan, nnti dia bangun bg makan kat abu ngan itam, bertuah tol abu ngan itam nih, sbb sblm ni, ma pantang gile ada kucing atas rumah...hihihi...

No comments: