Tuesday, June 7, 2011

apa beza bizi dengan tak sempat?

Views
adik2 sekalian...meh duduk rapat2 sket, yang lain jantina, takpe2...takyah duk dekat2, kamu boleh duk renggang2 sket...

akak ni bukan apa adik2 sekalian, akak nak bagi adik2 sume paham apa beza antara bizi dengan tak sempat...okay, kita masuk satu2...

bizi ni merujuk kepada keadaan di mana kita dihumban dengan berbakul2 kerja dan tugasan sampaikan kita rasa nak je buat hajat "i wish i have 28hours per day"

manakala

tak sempat merujuk kepada keadaan di mana perancangan kita melebihi kuasa yang mampu kita laksanakan sehinggalah pada satu tahap banyak kerja atau rancangan kita tu tadi tak berjaya dilaksanakan dengan jayanya

dah boleh beza dan antara bizi dengan tak sempat?

notakaki : beberapa ari ni aku tak menyempat nak hupdate sebab bizi

No comments: