Wednesday, June 1, 2011

day 1 in semenanjung

Views
walaupun aku tau dan hangpa sume pun tau, ini cerita sume sudah basi, tp aku tetap jugak nak hupdate...tak salah kan kan kan...ekekeke

okah...aku naik flight dari bintulu lebih kurang kul 10 pagi, pastu sampai lcct dekat2 kul 12...encek leo dah siap2 tunggu aku kat situ...pastu laju je kami amek bus ke kl sentral, simpan beg kat situ, solat zohor sekali ngan asar...

perut kami dah bunyik2 dah time tu, aku ajak makan, encek leo pun laju je ajak makan nasi ayam...hmmmm...marvelous...  

crispy apa tah nama menu yang kami amek, sedap sehingga menjilat sudu...err...aku lah tu yang sampai mcm tu sekali, encek leo makan ngan tangan, jadi dia sesuai kalu kita cakap sedap sehingga menjilat jari...

hajat asal, aku nak gi ronda2 kl, gi jalan tar, gi sogo, tapi tak jadi la plak, sbb kat luar ujan...last minute plan aku berubah...kita gi mid, jom!!

hajat nak nengok cite hantu "KARAK" tu, tp bila tgk suasana orang ramai yang duk beratur kat situ, hajat nak nengok wayang pun dibatalkan jugak...melepas la aku nak menjerit2 tgk cite antu....huh...

mengisi masa yang ada dengan memenuhi segala kekempunan aku yang hado...hahaha...nasib baik la encek leo sanggup nak melayan karenah aku hari tu, syukur alhamdulillah...

kempunan aku yang pertama, big apple - aliens....
 nyummmmm3...sangatlah heaven...

encek leo dah tobat2 dah tak larat nak makan lagi dah, tapi dengan hati yang kental, nak jugak singgah satu lagi tempat, nak jugak nak jugak....tak kira...

secret recipe - tom yum
chopstick sudah semestinya

mmmmm...marvelous beb!!!

huh...encek leo terkejut tgk aku makan ari tu, nasib la dia tak sound aku ada bela pape ke dalam perut smpai makan camtu sekali...hahahaha....

dah habis makan sume, cepat2 gerak ke kl central, naik bus ke lcct sekali lagi, sebab aku flight kul 9.15pm plak...

hari yang sangat memenatkan tetapi sangat membahagiakan...juga menyedihkan....sebab kejap je jumpa ngan encek leo, setelah berbulan2 tak jumpa, menghabiskan beberapa jam yang ada dengan borak2 dan makan...

notakaki : lagi best makan sebab ada orang belanja, hahaha...thanks sayang...

2 comments:

s1t1 2uL41k4 said...

amboi, amboi.. dating.. kem salam ye kat cik leo.. klu nk turun mid lagi roger2 la aku..

therosputih said...

ika
hakhakhak...ala...bukan selalu dating pun....dalam setahun, belum tentu cukup 3 kali setahun datingnya...

aiseh...nnti upcoming cuti, nak turun mid, aku roger kau...