Wednesday, March 3, 2010

sesuatu kenangan

Views
*ngah syok having breakfast this morning

a dtg carik...

aku : iyer, ada apa a?
a : teringat kenangan lama...
aku : apa dia?


dulu, mase a kwn2 ngan b, ada a few people dlm kelas y admire kat b, maybe b je y taktau, a dah bgtau dia, tp biasalah, b tu kan poyo, mana dia nak percaya...mase tu, a baik ngan b, then, dorg tu agaknya kurang berkenan tgk a baik ngan b kot, dia jeling2 a, sindir2 a , takpelah, a tak kisah aje, tp dlm ati a, tuhan je y tau kan...takpelah...a redha aje...

ada satu ptg, mase tu a nak gi kelas, a jln sorang2 aje, pastu terserempak ngan dorg, pastu dorg sindir la
dorg : ai...mana cik abg?

a mase tu, mampu tersenyum je sbb berfikir, nape la smpai mcm tu sekali dorg ni, apa salah a...tp dlm ati, pernah gak terfikir, alangkah best kalu a dapat ckp, "apa dia, u tanya sayang i kat mana ke? ntahla, tp teringin nak makan ciku, tu y sayang pegi cari tu" biar padan muka dorang kan...tp a taknak la ckp mcm tu sbb nnti makin keruh keadaan...diam adalah lagi baik...

sekarang ni, selepas beberapa ketika, a teringin nak jumpa ngan dorg smbil bwk b, nak dgr apa kata dorng...jahat kan a nih...

dulu masa a kawan2 ngan b, a selalu berangan a akan bersama ngan b, setakat berangan je lah kan, takde apa2 usaha pun...mase tu, hati a selalu ckp a pasti akan bersama ngan b, bersama y mcm mana, a tak pernah terfikir...a selalu mimpi b, mimpi y a dan b bersama, menjalani hidup bersama....bila bangun tido, a rase seronok sbb dpt jumpa b...hahaha...kalau b tahu pasal ni kan, mesti dia gelakkan a sekarang ni...ain jgn cite kat org tau...a cite kat ain je...

a bersyukur sgt dgn apa y a ada ari ni, bersyukur a ada b di samping sekarang, tak sangka mimpi jadi kenyataan...

pada b, a berterima kasih sgt pada b sbb sudi menemani a sampai hari ini...terima kasih ya allah ya tuhanku...


wahh...syahdu aku dgr cite a ni...pada, moga kasih a dan b kekal sehingga akhir hayat...

No comments: