Monday, February 13, 2012

dugaan lagi

Views
salam monday2 blues kalian

adeh...lama giler aku tak hupdate, satu sebab membizikan diri secara paksarela dengan kegiatan sukan2 sekolah, ajk buku program je kot...ahaks...aah..memang buku program je, dia punya sebok kalah orang lain sbb awal2 lagik dia dah sebok, tp part yang paling indah best lagi penuh romantik adalah bila mana orang sebok time sukan, akulah manusia lagi insan yang tersangatlah tatau nak buat apa...habis2, menyebok kat depan kaunter mc, kaunter keputusan rasmi, pastu menghabiskan duit depan kaunter jual beli makanan...hadeh...

ops2...aku bukan nak cite pasal ari sukan...entry ari sukan, nantilah kalau aku teringat nak hupdate, aku hupdate...

aku nak stowi2 pasal cerita aku semalam...aku buat blood test for any allergic...owh...sampai sekarang sakit lagi kat tempat dia amek darah...i can see clearly betapa besaqnya lubang jarum yang dia guna...huh...

2,3 ari nih aku tak leh tido malam, sebab tak tahan menanggung kegatalan pada beberapa tempat kulit aku, bila siangnya bolehla tgk kesan aku menggaru secara tanpa sedar...tak tahan woo...siang bolehla aku tahan, berkat iman senipis kulit bawang nih...tp bila malam, aku surrender, angkat tangan...

disebabkan ketidaktahan yang melampau, aku pun dengan berat hati pergila ke klinik, memandangkan ari ahad, mana ada klinik bukak melainkan klinik swasta, maka, ber'swasta'lah aku kat dalam tuh...

nasib baiklah aku first yang mendaftar, cepatla kerja2 aku siap...actually, dah dua kali dah aku ke klinik tu atas masalah yang sama, iaitu kegatalan yang melampau bukan sbb aku menggatal okay!! , so, doktor tu bila baca rekod kesihatan aku, terus dia belek2 tangan aku, pastu aku plak, tanpa dia tanya terus je gitau, err...doktor, saya rasa bukan sebab allergic makanan, saya tak makan seafood, telur, mahupun ikan bilis, jadi mcm ni secara tiba2 je dan dia pun mula ah naik heran...dia suspek aku ada ekzema...adeh...

dia nasihatkan aku buat blood test...aku pun dengan cepat merelakannya sbb aku perasan, aku nih banyak sangat pantang, makan tu je mula ah gatal sini, makan ni je mula ah gatal situ...apa kesss...so, dipendekkan cerita, result dari blood test ni hanya akan diketahui slps 5 ari, menurut doktor tu lagi, the test will be done in australia, not in malaysia....oooo...sebab tu kot gigil2 tangan aku nak membayar bilnya...adeh...

kalau test tu negative, means that aku ada alahan pada surroundings, senang cite ekzema, tp kalau positive, aku berkemungkinan ada blood allergic...errr...aku pun tatau jugak pe ke jenis penyakitnya tuh...tunggu dan lihat je lah...

notakaki : masih lagi merasai kegatalannya

4 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Rose putih..semoga keputusannya nanti okey lar ya...risau gak kan?

Cik NurulZaty said...

alloo..akak ros sakit ape lgi ni

be strong tau

meh cik zaty nk bgi ubat kt akak..

hee.

kite peluk rilakkuma!

therosputih said...

♥♥azatiesayang ♥♥
thanks dear...mestilah sangat2 risau sbb tatau nak expect apa...

therosputih said...

zaty
akak pun tatau lah dik non, byk sgt ujian...tapi takpe, kuat2 dan be strong no matter what happen...

rilakkuma? huh...kau tau dek non, akak terpanggil benda alah tu rilakumari, pastu rasa pelik2 sendiri, rupa2nya salah sebut...

mcm nama teman wanita kumpulan charm masa dia buat persembahan raja lawak akhir je...hahaha...tp yang tu minakumari...