Friday, June 8, 2012

iklan percuma : BOH peppermint untuk penggemar teh seperti aku

Views
sape suka minum teh? sila angkat tangan, aku nak bagi duit dua posen sorang, dengan syarat, mai tuntut sendiri dengan aku, no transfer2 tru internet banking aaa...ahaks

aku baru tahu kewujudan teh berperisa macam ni di kedai2 terbuka...ye la, aku ingatkan kalau teh2 mcm ni, kena beli kat tempat tertentu sahaja, sebagai contoh, gi cameron ke, luar negara ke...yang aku tahu, sambil2 gi mkn big apple, aku mesti order apple tea, masyuk2...first time aku cuba, tu pun secara terkebetulan jer, terus jatuh cinta sehingga lah ke hari ini...owh...i felt in love with the tea...

ini adalah teh berperisa pertama yang aku beli dari kedai

ari tu, ada sekali aku termengidam nak minum teh strawberry, taktaula wujud ke tak, tapi nak sangat2, smpai ke sudah tak dapat minum...latest, mase soping2 barang keperluan, aku ternampak teh mcm ni, ada lima jenis sebenarnya, tapi ari tu kat kedai tu ada tiga jenis je...

perisa strawberry rasberry

perisa oren
 
perisa limau

perisa teh hijau

perisa bunga camomile

perghhhh...banyak upenya...(belajar tentang teh plak aku petang2 mcm ni, ahaks...) sekotak teh boh nih ada 25 uncang, paling tak leh blah...harganya...mak aih...teh perisa peppermint yang aku beli tuh, rm9.50 harga sabah sarawak tuh, kalau harga semenanjung, tak bape pasti plak aku...mahal jugaklah, tp sebab beriya nak, beli jugaklah...try dulu sekotak, nnti dah habis sekotak, kita beli perisa lain plak eh...hehehehe...ayat pujuk diri namanya tuh...

ekceli, aku nih sekarang tersangatlah suka minum teh, aku pun taktau kenapa...angin sebabak kot namanya nih...perubahan hormon...pandang air lain, tak bape nak minum je, tp kalau pandang air teh...perghhh...beriya2 aku nak order...kalau kat kedai makan tuh, sampai2 je kat kedai, tak yah tgk menu, terus order, teh o peng sigek --translate-- teh o ais satu 

pada sape yang tak pernah try teh boh peppermint nih, nak tahu rasanya? mmmm...rasanya mcm makan gula2 mentos yang berangin tuh pastu minum teh...rasa teh dengan kuasa berangin dalam mulut...best...hihihi...tapi ni adalah pendapat masing2 kan...ada yang tak suka, ada yang suka...pendek kata, panjang pun kata...terserah kepada citarasa masing2...

notakaki : minum petang dengan boh peppermint, sejukkkkkkk perut mak nyah oi....

2 comments:

adyna said...

akak beli banyak masa kt cameron ritu..seri songket nyer.. ada teh rose+laici..sedap sgt :)

therosputih said...

kak adyna
tak pernah sampai lagi nih cameron...insyaallah, kalau sampai sana, ingat nak borong teh2 berperisa gini...nak tek perisa strawbery...bila la nak dapat nih...