Monday, April 27, 2009

dari rusa ke seladang

Views
en ajis, saya nak hantar kunci ngan nak sewa bilik spjg cuti sem ni
kunci anta kat pb blok masing2, apa tjuan awak nak sewa bilik kat sini
saya keje ngan jabatan, jadi ra
apalah hai keje, balik lah umah, jumpa mak ayah, sementara mak ayah ni masih hidup, balik lah, nanti dah tak ada, baru nak bising, meraung kuar air mata darah sekalipun dah tak jadi pape dah, baliklah, mcm la saya tak tau awak nak buat apa, alasan je tu keje, padahal ada benda lain nak buat, ni mesti dah janji ngan pakwe ni, weih..badang, dia ni, pakwe dia duk mana
manalah saya tau encik ajis, dia pun saya tak kenal, inikan plak pakwe dia
ala...bukannya ada kat sini pun, kalau ada pun, saya bukannya nak buat benda tak senonoh, saya ada akal lagilah nak fikir mana buruk, mana baik
balik je lah, nak stay duk sini plak...aiii...gi ah nuh, isi borang ngan en alias

ai...geram4...kalau tak bagi, takyah lah bg, ni tak, nak suh aku tadah telinga dengar bebelan dia y always nak pandang serong kat sume org, walhal, cuba tenung balik, sape y menyerongkan situasi sekarang, sape y meletakkan diri sendiri di tempat serongan, bukan salah sape2, kalau betul taknak bagi stay, takpe2, atleast ckp awal2, bukan masa aku tanya mnggu lps, ckp bolehs ewa, alih2, aku nak sewa tak bg lak, siap suh aku menyewa kat luar lg, aku tak kisah pun nak sewa kat mana2, tp atleast inform earlier lah, dasar ntah pape je lah pengurusan kolej nih, nympah2....dia ingat dia tu sape, aku tau dia pgg jwtn tu, tp dia kena sedar gak, smpai bila dia pgg jwtn tu, smpai bila dia mmpu berkata gagah mcm tu, ingat2 dunia, ingat2 akhirat sekali, kita ni bukan hidup smpai bila2, sume org akan mati, jadi toksah nak berlagak lah dgn apa y kita ada hari ini sbb tak semestinya kita bgn pg esok, kita ada lagi apa y kita ada semalam, tak mungkin ah jd mcm tu...kita tunggu dan lihat je lah...

dari rusa ke seladang, dari 1104 ke 3110, aku tak kisah mana pun, bilik baru gile sepah siot, apalah 2org budak y stay kat bilik tu dulu buat ek, ntah pape je, sepah tahap gaban, pembalut gula2, pmbungkus biskut, plastik, hishhh...merata2...pelik aku pelik...

No comments: