Thursday, September 15, 2011

kanang anak langkau

Views
semalam, sekolah aku ada menganjurkan majlis penutupan bulan kemerdekaan, hajat nak buat khamis malam, yakni malam ni, tp disebabkan esok cuti2 mesia, maka, diawalkan sehari....aku punyalah berkejar2, pas balik sekolah, terus siap2 nak ke sekolah lagik...

majlis rancang bermula kul 7.15, tapi last2, kul 8 jugak startnya, mungkin ada masalah teknikal kan...takpelah, itu sume boleh diabaikan...

nape aku excited sangat terlibat? sbb tetamu jemputan dia adalah someone yang aku cukup2 teruja nak tgk, kanang anak langkau

ketibaan tetamu jemputan

siapa kanang? dulu, mase aku form 3, novel komsas kami adalah berkaitan sejarah hidup kanang anak langkau, sebab tu aku sangat2 teruja bila dgr nama tetamu jemputan, terus pasang niat nak join, kalau aku lambat dtg sekalipun, aku tetap nak dtg...smpai mcm tu sekalik kau tahu...hahaha

novel kanang anak langkau

kanang anak langkau
*gambar sangat kurang jelasnya

menceritakan pengalaman semasa kecilnya

punyalah aku excited wei...hakhakhak...paling best, last2, sempat bergambar ngan dia...hajat ati nak amek gambar ngan dia dua orang je, tp segan ngan bebudak yang ado, kang kekgi, masuk kelas nak ngajo nnti, tak pasal2 aku kena bahan ngan dorang...sbb aku tau la, aku memang gile bergambar...sila terima hakikat ini dengan hati yang tenang dan ikhlas ye...


notakaki : agi idup agi ngelaban

4 comments:

Enh Ear said...

ahks... riba2 aku rasa.. ko ni patriotik org nya....
ahks...

http://norhamidahrahman.blogspot.com/

therosputih said...

enhear
patriotik? hehehe...baru aku perasan...hehehe

Anonymous said...

Bila saya dengar khabar beliau meninggal dunia, saya sedih kerana ada satu kisah yang telah berkubur bersamanya. Kisah ini tidak diceritakan oleh beliau. Pada masa itu, beliau berpangkat sarjan tidak menceritakan kisah sebenar siapa (hero) yang membantunya semasa beliau terkena tembakan musuh dan pada pandangan saya adalah wajar kumpulan tersebut patut dianugerahkan pingat yang sama taraf (PGB) yang telah dikurnia kepadanya.

therosputih said...

cik anony
itulah...rahsia itu pergi bersama2nya...