Monday, September 12, 2011

tidak sihat atau kurang sihat

Views
mana satu yang sesuai digunakan...
tidak sihat 
atau 
kurang sihat?

masa aku kat sekolah2 dulu, kalau sebut je tidak sihat, maksudnya gila, tapi bila sebut je kurang sihat, maksudnya sewel...habis tu, mana satu sesuai digunakan dalam perbualan yang waras? sampai ari ni aku jadik cam fobia nak guna both terms sebab takut jadik bahan sesape, walhal, takdak sorang pun kengkawan sekolah aku keje sama ngan aku....hehehehe

pas kawin itu hari, aku amek crk (cuti rehat khas) 2ari, flight aku ke bintulu selasa pagi...kiranya, sebelum zohor lagi aku dah selamat berada kat umah...ingatkan aku cuti smpai tu je, upenya melarat sampai ke hari khamis...

alkisah....

aku sampai je bintulu selasa pagi tu, aku dah rasa lain macam...ekceli, since ari ahad lagik aku dah rasa badan aku cam tak bape nak mencapai tahap piawaian sehat je, tapi aku buat2 endah tak endah je...sekalik, smpai je bintulu...huh...hamek kau....aku tak boleh makan pape, masuk makanan je, belum sempat diproses, aku dah selamat muntah...hadoi...tensen beb idup mcm ni...minum air pun sama...muntah jugak...badan pun cam demam semacam je...

esoknya, meanings...ari rabu...kawan aku temankan aku pegi klinik, time kasih banyak2 kawan.... serius aku dah tak larat sangat dah, doktor cakap takde pape, maybe aku gastrik...dia bagi ubat gastrik, ngan ubat tahan muntah, dapat mc...malam tu, aku makin teruk demam plus2 ngan muntah....

esoknya, meanings...ari khamis, sekalik lagik aku gi klinik, kali ni sorang2 je...hehehe...doktor cakap akunye tonsil bengkak, plus2 ngan demam...dapat mc lagik...

ari jumaat, aku rasa tak tahan lagik, tapi terpaksa gagahkan diri gi sekolah, tapi serius, aku tak dapat nak mengajar dengan baik...baru je bincang soklan exam smpai no 5, aku dah takde suara...huh...tahniah untuk diri sendirik...

even ari ni, ari isnin...badan aku masih lagi panas2, muntah2, tp syukurlah, muntah2 tu dah kurang, sbb rase je nak muntah, aku bantai minum air mcm2...100plus la, soya la, air kundur la....haih...mcm2...padan muka kau muntah...hahahaha...<gelakkan diri sendiri cam orang sewel>

ari ni, tataulah nak ngaja mcm mana...haih...kesian dak kelas aku kan, dapat cikgu selalu sakit cam aku...rekod mc aku kat sekolah tu, mmg terbaekkk kot...ahaks...

notakaki : fizikal sakit, mental sakit, rohani pun sakit...perfect!!!

moral of this entry :
tidak sihat ke kurang sihat? 
hmmmmm

ntahlah labu

2 comments:

angah said...

terbaek ado cikgu mace mu..sakit2 pung gi skolah..kalu ore biaso sebut homesick..mu buke homesick doh tapi wedsick (sakit kawin)..hahaha

therosputih said...

angah
aish...itu dah terlebih sudah...hahahaha...

aku home+wed sick...equal to, sickness...