Saturday, July 21, 2012

tabah itu sebahagian daripada puasa

Views
alhamdulillah, berjaya menamatkan hari pertama puasa di bulan ramadhan dengan errr...dengan apa eh...dengan errr....ahh...takpelah...yang penting, berjaya puasa hingga selamat berbuka dengan jayanya...


tadi sahur, disebabkan memang malam2 tak dapat nak tido sangat, so, untuk bangun bersahur takdak masalah sangatlah...pagi2, goreng daging pastu sayur buat sup sayur...makan nasi, tak sampai separuh je nasi dalam pinggan, walhal perut tengah bersemangat dengan jayanya nak makan, tp tekak tak dapek nak terima...takpelah...paling best, sahur sama2 ngan buah tembikai...huhuhu....nikmat...


pas subuh, aku lena jap, mimpi macam2, dan bila bangun tido...aku dah gelap mata hampir2 nak pitam dah...pale dah pusing, muntah 2,3 kali, keluar angin je...kusss semangat...dalam ati, doa banyak2 hope dapat puasa penuh tahun ni, meanings...kena puasa la ari ni...banyak kali pesan kat baby, mama nak pose ni, baby pose sama2 ngan mama ye...


petang, baring je yang termampu...memang menahan diri sepenuhnya...berdoa agar ketabahan yang tinggi berpihak pada aku...


syukur sesangat, bila mana time berbuka, aku masih berstatus masih berpuasa...heheheh...tadi masa nak siapkan juadah berbuka, beberapa kali bantai muntah, hanya keluar air je...sangatlah perit tekaknya..alhamdulillah, petang ni, berbuka dengan menu tomyam ayam, telur dadar, sambal mangga muda, dan timun...burrpppp....alhamdulillah...kenyang...


sesungguhnya puasa itu memang tinggi nilai tersuratnya...


notakaki : tak sempat nak buat buah melaka sebab kat sini buka puasa kul 6.25pm...

No comments: