Tuesday, November 8, 2011

pengalaman pertama ke bengkel motor

Views
bace tajuk entry dah tau dah aku nak cite pasal apa kan? kau nyah, jangan duk gelakkan mak sesungguh gitu nyah, sekalik mak hayun betis berbulu mak nih, sunyi sepi kau nanti nyah...

mak tau mak jakun sket bile bercerita bab2 gini, tapi nak buek camno, mak mengaku mak memang jakun nyah...mak tak pernah ada pengalaman cenggini...kalau adapun korang2 cakap alahaih, bapak ah cikai pengalaman aku, mak tak kesah kau nyah, mak memang cikai pun bab2 ginik...hauuuu*sebak

alkisah, adala sorang kawan mak nih, motor dia pancit area2 umah mak, maka, mak pun volunteer la tukar kete mak ngan motor dia, ado orang lain buek camni? huh...nan hado kau nyah...nak anto bengkel terus, bengkel dah tutup, maka, mak pun tunggulah esok paginya tu nak anta moto gi bengkel...

berkat jakun yang mak ada, mak bangun sepagi umat tapi takdelah sebelum subuh tu mak dah bangun nyah oi semata2 nak kejar masa nak anta moto gi bengkel, mak ingatkan ade lah amek mase sejam dua...ahaks...kan mak dah kata mak memang jakun...upe2nya, tukar tayar motor nih amek masa 15 minit jer...ceh...betul2 jakun lah mak nih...

anta moto

sudah togel

tadaaaaaaaaaa
mcm baru dibeli je kan? ahaks....*melampau

first time mak nunggang motor pancit, mcm nak kematu vontot mak nih, mcm naik kete lembu pun hado jugak...kedugek kedugek dia nye pusing...ahaks...

first time mak pegi bengkel moto, nasib tak kena cincau2 ngan apek baiki motor tuh, punyalah mak cuak kot2 dia tgk mak nih ayu2 cikadak , terus kena bayar 2x ganda harga standard baiki moto, tp nasib baiklah tak de pape...apek tu punyalah baik, siap nak anto mak balik umah lagik...errrr...mak tipu2 jer lah...ekekekeke

notakaki : tunggu mak belaja baiki sendiri moto pancit ye nyah...errrrr...mak acah2 jer

No comments: