Thursday, November 17, 2011

kerinduan

Views

khas untuk dinda yang jauh di mata, walau di mana kamu, kamu tetap di hati ini

katon bagaskara - dinda di mana

dinda 
di manakah kau berada
rindu aku ingin jumpa 
meski lewat nada
kau dengarkan segenap rasa tertumpah
mengalun dalam gitaku
ngelangutkan jiwa

melangkah dari bayangan
kala aku pulang
terkenang kisah kita bersama
mengingat jalan yang panjang
pernah kita tempuh
namun badai memisahkan

dinda
di manakah kau berada
rindu aku ingin jumpa
meski lewat nada
kau dengarkan segenap rasa tertumpah
mengalun dalam gitaku
ngelangutkan jiwa

berkhayal tentang dirimu
telahkah berubah
sekian waktu jauh dariku
mereka-reka rencana
apa kan kita buat
bila ada perjumpaan

dinda
di manakah kau berada
biar kita isi malam
menangis tertawa
dan sampaikan kepada langit dan bintang
sebentuk cinta yang ada
kan tetap terjaga

denting dawai-dawai gitarku memanggil

dinda
di manakah kau berada
rindu aku ingin jumpa
meski lewat nada
kau dengarkan segenap rasa tertumpah
mengalun dalam gitaku
ngelangutkan jiwa


bila sendirian
namamu tak lekang dari mulutku
bila lena menjelma
wajahmu tak pernah sunyi
aku sentiasa hadir dalam diriku
kerana kau aku
adalah satu
hela nafas ini
terukir denyut nadimu
dinda
di mana kamu
aku ingin ketemu

notakaki : thanks to one of my sis sebab perkenalkan lagu ini, memang besh, memang masyuk, dalam maknanya....

2 comments:

siti ika said...

amboi.. kemain lagi lau dia..

ain.. lama da aku tak komen kat sini kan.. sory, idup aku haru sikit lately ni..

btw, thanks atas kata-kata semangat kau kat aku ehh..

aku sukaaa ade kawan mcm kau.. syg kau lebih la..

seyesly, aku hargai pertemuan dan persahabatan kita.. =)

therosputih said...

ika
hihi...kau bikin aku malu2 ja....

wei...dah2 ah haru2 tu eh...tak sesuai dgn kau...