Wednesday, September 26, 2012

cerita hari selasa

Views
ari ni masih meneruskan keMCan aku untuk hari yang ke bape ntah....aish...yang pasti, belum cukup seminggu lagi, aku dah malas nak kira bape ari dah MC, hahaha...kalau dah masuk berminggu2, tak hengat hari apa lagi dah kot aku ni....

ari ni, tak byk yang aku buat...memang tak buat pape lah...baring dan ngadap laptop sambil mengiring, jenuh mengiring, aku amek laptop letak atas dada....hah...ni baru betul baring sambil ngadap laptop...apala yang best sangat ngadap laptop, bukannya leh keluarkan duit....apalagi yang best kalu bukan main game...wakakaka

game yang dari level 1 sampaila level 100, dah khatam dah aku main...mcm2 posisi berbaring...naik cramp jari aku nih...baby masih seperti biasa, bergerak dan bergerak...paling ketara, bila aku cuba untuk meniarap, tapi takdela aku bantai meniarap mcm before ngandung tuh, gaya2 meniarap je, letak banal bawah perot...tak lama, seminit pastu mula ah baby bergerak memberi reaksi seolah2 dia tak selesa dengan posisi mama dia itu...cepat2 aku tukar posisi...

petang selasa...sambil baring2 gudek2 game, tetibe aku terdengar jeritan manja sorang pompuan dan loghat semenanjungnya mengaduh sakit di luar umah...aku suh encek leo pi check, sebab aku intai ikut tingkap tapi tak nampak pape...yang dengar hanya kekecohan je...nak tahu apa jadi...?

*
*
rope2nya, nurse dari klinik kesihatan ibu anak datang nak lawat dan check aku, dia parking kete kat umah makcik sebelah umah, pastu nak le ketuk pintu umah aku....tapi kesian dia..tak sempat gamaknya nak ketuk, bagi salam pun setakat assa je yang terkeluar, dia telah digigit manja oleh anjing yang memang bermastautin duk tepi umah aku nih...adeh..kesian dia...hencot2 nurse tuh...basah tempat kena gigit tuh dek ayaq liur anjing tuh...kesian lagi sekali...tak pasai2 kena carik tanah buat basuh nanti....kesian untuk kali yang ketiga...

alkisah...depan umah aku nih ada sekor anjing yang memang suka sangat lepak depan umah aku...nak buek camno..penat dah halau, tapi dia buat derk je...malam2, landing depan pintu ni je...kesian...ada satu malam yang sejuk dan dingin tu, aku intai la kat luar kot celah tingkap, dan nampak anjing tu tido dalam kesejukan...menggigil2 badan dia aku tengok...nak je aku amek kain buat selimut ke hape kan, tapi kan..menyalahi plak dalam islam kalau bela anjing...so...aku biarkan je lah dia depan tu seolah2 dia tak wujud...

anjing nih dah mcm anjing rumah ni jer...dia pantang gile kalu ada orang yang tak dikenali dia mendekati umah aku...pasti orang tu sama ada dia acah2 buat muka garang atau memang dia gigit mcm apa yang terjadi kat nurse tu lah...nasib la aku tak sempat kena gigit...tapi masa mula2 aku duk umah ni pun, bape kali jugak aku hampir2 nak kena gigit....buat muka garang tu toksah cakap la bape kali...bila dia tgk aku masuk dalam umah, mula la dia buat muka heran...dah lama2 tuh, agaknya dia dah kenal kot bau aku, so, takdak dahla buat muka garang...buat muka manja ngan ekor tergedek2 sambil lagi 3 inci nak meneneng2 sebelah aku...haish....risau aku...

orang2 yang duk area umah aku nih, dorang halau anjing dengan siram anjing tu dengan air panas...aish...kejam sungguh...aku tak sanggup nak buat mcm tu kat anjing...kesian jugak kat dia walaupun tahu yang dia tu haram dibela...tapi kan, dia pun makhluk tuhan jugak...selagi dia tak mengganggu gugat hidup aku, takpelah...yang penting, aku tak bela dia...wassalam...

notakaki : cerita hari selasa yang diceritakan pada hari rabu...ekekekeke....kesian nurse tuh...

8 comments:

amani said...

adoi kesiannye nurse tu..
nasib anjing tak terkam muka...

therosputih said...

amani
memang sangat kesian...datang nak jalankan tugas, tapi kena gigit dek anjing plak...kesian kesian kesian (gaya upin ipin)

cik azLyzah⊙.☉ said...

kesian..kesian..kesian...untuk kali yang ke empat..hihihh.
ok pe anjing tu.Tak de lah perompak berani masok rumah..

therosputih said...

cik azlyzah
dari satu side mmg rasa okay je dgn anjing ni, tp satu side lg, kesian dekat kawan2 yang nak datang umah, takut2 dengan anjing, silap ari bulan, hbs kasut nak kena sertu bagai nih...

cik azLyzah⊙.☉ said...

AAhhh...tu lah ade keburukan jugak kan..ganas sangat anjing tu..

therosputih said...

cik azlyzah
ada orang pukul2 anjing kat sini, baby anjing....kesian sangat...kalaupun tak suka, janganla seksa binatang gitu...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Yeke...memang jahat lah dorang tu.dera binatang..Boleh buat laporan tu..

therosputih said...

cik azlyzah
nak buat laporan rase, tapi taktau nak melapor kat mana kat sini...tak ada badan khusus untuk melindungi binatang tu, maybe sebab kat sini sangat2 bersepah2 kot...