Saturday, September 1, 2012

salam kemerdekaan dari perantauan

Views
gambar amek ngan pakcik google

mak aih...perantauan la sangat kau tuh cik kiah...over tau...ahaks...ape....duk sabah nih, bukan dikira perantauan ke? kira laaa....nak balik kampung sendiri, mau 3 kali flight, ko ade? huh....sadis....3kali flight, meanings, 3kali tiket, details....3kali gegor2 tangan nak membayor rege tiket...tu baru balik kampung, belum kira balik sini balik....uwaaaaaaa.....darab dua la kuasa gegoran tangan tuh....sobsobsob...


alkisah, nak mengucapkan selamat hari kemerdekaan buat malaysia yang ke 55 tahun ~janji ditepati~ kepada semua rakyat malaysia, khususnya kepada mereka yang terlibat secara langsung atau secara tidak langsung dalam prosese memerdekakan negara 55 tahun dulu...sekarang ni, tanggungjawab anak muda, generasi baru untuk mengekalkan kemerdekaan dan keharmonian yang ada untuk masa yang terkehadapan....insyaallah, sama2 kita jayakan demi generasi anak2 kita nanti....jangan sampai semangat patriotik aku mencanak2 naiknya...

sempena cuti hari kemerdekaan semalam, tak banyak aktiviti yang membanggakan...dapur tak berasap2 dari mula2 sampai umah sini...asik makan kat luar je, tak pun tapau dari kedai...sungguh takdak apa2 untuk dimasak sebenarnya....yang ade, beras ngan sardin...kussss semangat mak buyong ni nak makan sardin di musim orang masih mood beraya...

ari ni, plan nak gi bandar yang sejauh sejam setengah itu untuk membeli beberapa keperluan rumah dan diri sendiri...so, berenti sini dulu la, mau iron tudung, sebab pasni rasa nak menggedik amek gambar kat kedai makan je...tekak nih asik teringin nak makan tomyam sedap, kek coklat sedap....adeh....mane nak dapek....secreto recipeto kot...

notakaki : dah banyak baju2 yang ado tak dapek nak disarungkan lagi.....sobsobsobsob

No comments: