Saturday, December 19, 2009

ulasan awal

Views


ngah tgk baki cite charlie and the chocolate factory kat tv3...sanggup tunggu nightline habis td, tak pasal2 aku tgk berita di malam yang makin lewat nih, nak suh tgk buletin utama y kul 8pm tu pun bukan main panasn lagi punggung aku nak duduk, inikan pulak berita di tengah malam...wahhh...kagum aku ngan diri sendiri secara tiba-tiba...

cite ni tak hbs pun lagi, tp aku dah siap sedia nak bagi kritikan berdasarkan dialog best...hakhakhak...ni la kot kerja terbaru aku jika nonton tv sambil bertenet...mesti menyibukkan diri utk memberi komen...terimalah komen dari pengomen yang tidak bertauliah ini...lalalala...

charlie : saya tak akan tinggalkan keluarga saya ini dengan semua coklat yang ada di dunia...

komen aku? hah...terkejut aku...walaupun charlie, ibu bapanya, dan 4 org atuk dan nenek, tinggal di umah usang, mmg sgt usang, tapi dia tetap sayangkan keluarganya melebihi kekayaan duniawi ini...bagus2...mase awal2 tgk cite ni aku dah seram sejuk, ye lah, cite ape ni, mcm mengarut je utk ditonton oleh insan yang complicated mcm aku nih, (my sister always said that aku ni susah nak difaham, iye ke?)...hah...berbalik pd cite nih, cerita y penuh ngan khayalan dan fantasi, mengarut je lebih...tp aku tercongok gak dpn tv smpai hbs cite ni...bila dah nak last tu baru aku leh terima jalan cite dia, y awal2 tu haih...mengarut je sume tp aku sekali lagi cakap aku tgk gak smpai habis...

moral of the story : keluarga anda adalah keutamaan yang paling penting compared ngan sume2 yang ada atas muka bumi ini, tak kisah la duit ke, harta ke, tanah ke hape ke, keluarga adalah segalanya...walau sesedap mana coklat yang anda ada, share lah ngan ahli keluarga anda...tp kalau ada ahli keluarga anda penghidap diabetis, jadi makanlah di belakang mereka...hahaha

makan coklat umpama dilamun cinta...emmm...bahagia...

2 comments:

ferra said...

i love this muvie damn much!

therosputih said...

me too...damn suke..ngeee