Monday, August 1, 2011

first day puasa

Views
selamat berpuasa kepada semua rakan yang mengenali diri ini terutama sekali rakan2 bloggers sekalian...amacam puasa? hehe...masih di awal pagi lagi, first day puasa plak tu, takdelah rasa penat sangat kan, sebab sume masih fresh...

semalam, dah start tawarikh...errkkkk...itu upin dan ipin...tarawikh...ha, baru betol...tadi pagi jugaklah, dah start bangun sahur bagai...

pengalaman sahur pertama kali aku di perantauan?

hoho...kunci jam kul 3.45 lagi, punyalah awal nak bangun kan, sebab imsak kul 5.01am, bajet nak makan nasi la tu kan, rupenya hampeh gaklah...alih2, kul 4.30 jugak terjaga sebab housemate duk kecoh2 kat dapur...buka mata, basuh muka, hmmm...amek kurma 2,3 bijik, minum air....bantai roti ngan tuna 2 keping, dah setel sahurku...ahaks...

kalu duk umah ni, mau nak sahur mcm ni, huh...paling komang pun ada nasi, lauk, sayur...hohoho...nikmat2...

ari ni, buka kul 6.46pm...tak plan lagi nak masak apa...ececece...masak tu? bukan apa...praktis utk masa depan...agagaga...tambah2 ari ni aku cuti, jadi, sangatlah bertanggungjawab rasanya nak masak, kalu ari sekolah tu, lain cite la kan...

notakaki : nak usha resipi pun tak bape nak best, line tenet cam cipooot babi je...

No comments: