Thursday, October 13, 2011

fisio dan fisio

Views
hari rabu lepas, aku selamat menjalani fisio kali yang kedua, kali ni, aku datang seorang diri...seperti biasa, keseorangan...nak buat mcm mana, hidup kena tabah beb, bukan sume yang kita nak kita akan dapat...

kita mintak dengan allah kita nak rama2, tapi allah bagi kita beluncas, lama2 beluncas tu hidup dalam kepompong, dan satu hari, dia berubah jadi seekor rama2 yang cantik...itu lebih manis kan?

tak sampai 10 minit menunggu, nama aku dipanggil....mungkin sebab cuaca pun tak bape nak elok, hujan yang kadang lebat, kadang reda...lagilah buat kita sedih ngan diri kita sendiri bila mana keadaan hujan mcm tu kan...okeh, sambung story...

first treatmnent kat bahagian belakang, masih menggunakan teknik haba, tapi kali ni bukan setakat bahagian upper back, whole back dihabakan...nasib tak dipanggang mak ni nyah oi...kalu tak, untung tak yah masak kau nyah, tinggal buat air asam je, cecah mak...ada selera kau nak makan aku nyah?

pas almost 15minutes dipanggang, dia suh aku rehat, baring dalam keadaan paling selesa...adeh...nurse chanteq...katil nih tak bape nak empuk, camno mak nak selesa...mak lenguh pinggang nih...

nurse chanteq seperti biasa check keadaan lelutut *kata ganda bagi lutut, maka lelutut lah ia (cikgu bm jangan marah saya) nurse chanteq cakap keadaan lutut tak banyak perkembangan, so, no need to bagi treatment...adeh...minggu lps, nurse chanteq jugak yang pesan no more heels, as flat as you can, no active movement, as slow as you can, and have lots of rest, less movement bila mana aku buat sume tuh, dia kata susah nak check condition lelutut aku, so, no need any treatment from now...hmmmm...siaplah kau, tiap2 ari aku pakai heels, tiap2 ari aku mengaktifkan diriku dengan hotlink dan bila kita jumpa lagi minggu depan, kita pakat2 menung nak buat apa kat lelututku sekalian...

notakaki : minggu depan bleh jumpe nurse chanteq lagik...suke3...

4 comments:

siti ika said...

stay strong, stay healthy, n stay rock ye mak!! =)))))

therosputih said...

ika
itu sudah semestinya nyah oi..mak kan kuat...*bluekkkk

Enh Ear said...

hihhihi.... ko jalan ala2 bru lepas abih pantang tau..
lemah gemalai..
ahks...
nasib baiklah ko bukan aku..

therosputih said...

enhear
aku tak kira...aku taknak dgr dah nasihat dorang, aku nak dgr nasihat aku sendiri jer...

kalau tak sakit, redahkan jer, kalu sakit, hold dulu...

amacam? nasihat aku tu...