Thursday, June 17, 2010

kisah benar

Views
kisah ini disaksikan sendiri oleh aku and my sis

di suatu ketika matahari tegak di atas kepala, aku and my sis tgh tungguh lampu isyarat dr merah ke hijau

tetibe je nmpak kelibat sorg lelaki ngong ngeng ngong ngeng

senonong je dia jalan lintas simpang empat tuh, tak pandang kiri kanan tol, nasib baik la takde kete...

sekali dia angkat tangan (ala2 nak tahan kete)

kitorang dlm kete da cuak da, yelah, kami ni kan pmpuan

nak dijadikan cerita, ada sorg mamat ni naik moto sorg2, and conform2la belakang dia kosong, dah nama moto, mana ada cover2 lagi dah...laki tadi tu tanya la mamat tu sesuatu, tunjuk2 arah kat mamat tu

sekali dia naik moto mamat tu and suh mamat tu jadik pemandu pelancong dia, laki tu siap angkat2 tangan (gaya ala-ala mcm cite titanic tuh)

kitorang dalam kete dah gelak berbakul2 da, gelak2 jugak, tp aku kesian woo kat mamat tak berdosa tu, kesian dia menjadi mangsa keadaan, dah dia je time tu y naik moto, kalau tak, lehla jugak laki tadi tu pilih2 nak naik moto mana, kalu naik kete leh jugak lock kete tak kasi naik

agak jauh gakla mamat tu bawak laki tadi pusing2, aku berdoa2 agar laki tadi tu tak kena pape, dibuatnya laki tadi tu ngamuk taknak turun moto, tak ke jadi kes penderaan gitu

nasib baik lagi sekali, laki tadi turun kat satu tempat di mana mamat tu berenti, nasib baik la kan

notakaki : mamat tu balik umah, cite kat bini dia, td abg kena ganggu dek laki tak bape betul, nasib baik umur abg panjang, lalu bini dia mengucapkan kesyukuran y tidak terhingga sambil membawakan air sirap limau ais utk suami tercinta

*
*
the end

No comments: