Monday, July 8, 2013

alia demam

Views
                                      

for the first time ever...akhirnya, alia demam jugak...dahla demam mamanya ni pun masih belum pulih, masih duk bergelut lagi...anaknya pulak demam...

actually, tadi pagi bawak alia untuk check up 5 bulan, dan inject dtap dos ke 3, seperti yang telah dijangka, hasil borak2 ngan nurse tu, biasanya baby after inject 5bulan, akan demam...so, dari balik dari inject tu lagi aku dah beware dah...start kul 7 lebih2 before maghrib tadi, dah nampak dah tanda2nya, badan panas, kepala panas...aku amek tuala kecil, lap2 badan dengan tuala basah...

start balik dari klinik tu lah, dia dah tak aktif...senyap je, harapkan mulut je lah congceng2, tuan senyap je, tak banyak gerak...sakit kat tempat inject tu gamaknya...tadi masa inject, dia nangis kejap je, nangis masa inject je, pas cabut jarum, terus senyap, sambil mata tengok aku, agaknya nak gitau sakit la tu kot kan...

nasibla alia tak nangis lama, kalau tak...star of the day la anak mama...hahaha...alia alia...cepat2 okay ye sayang...mama demam takpe lagi, tapi kalau alia demam...gundah gulana hati mama...

setakat ni, dia menyusu macam biasa, so, lega lah hati ni kan, risau takut dia taknak menyusu....setakat ni jugak, aku tak bagi lagi ubat kat dia...tunggu dan lihat je dulu...if getting worse by tonight, then...baru aku suap ubat kot...

notakaki : susah jugak jadi ibu tunggal jaga anak sorang2 ni ek...sebab takdak tempat nak mengadu...



4 comments:

cik azLyzah⊙.☉ said...

semoga cepat sembuh yea cayang..auntie tak dapat nolong sebab jaoh..auntie cume dapat kirim doa untuk alia dgn mama..

Deqla Manjew said...

sayu je hati tgk wajah alia.. kesiannya.. moga cpt sembuh ye alia..

Sya Mimie said...

moga alia dan mama cepat2 sembuh ye.. xmo cakit2 ye alia..alia kan kuat..

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

huk alahai demam...kesiannya...