Monday, July 22, 2013

made in kelate

Views
*tak ada kena mengena ngan sesiapa, tapi kalau terasa, nampak sangat lah cerita ni pasal anda kot

tet tet...'bunyi sms masuk'...dibacanya...

"awak, saya sayang awak...saya takkan dapat untuk lupakan awak...awak hati saya...hati saya tetap untuk awak sampai sekarang dan selamanya..."

telefon ditutup tanpa dibalas...

tet tet...'bunyi sms masuk lagi'

"awak, semalam saya mimpi jumpa dengan awak...harap sangat la jadi kenyataan...miss you so much...saya masih sama awak"

tet tet...

"awak, saya sentiasa bawa awak ke mana pun saya pergi...hati awak ada dengan saya..."

telefon ditutup tanpa dibalas...

aku : wei...asal kau baca je sms tu, balas la...gaduh ngan pakwe pun, toksahla sampai lagu tu sekali...

dia : ahhh...buat apa aku nak reply...sume tu bohong aje...

aku : apa maksud kau?

dia : aku dah cukup ditipu selama aku dengan dia, hati aku ni dah betul2 hancur apabila aku dapat tahu semua kebenarannya, sungguh aku tak sangka, sanggup dia buat aku macam ni..

aku : serius, aku tak paham...

dia : dia cakap dia tak pernah berubah, masih sama, masih sayangkan aku...tapi dia tahu tak, dia dah berubah sepenuhnya, dia masih nak tipu aku...aku dah tak sanggup...

aku : maksud kau?

dia : kami sama2 satu negeri, asal pineng tu ha, anak kampung je, bahasa kami bahasa utagha, tapi kenapa sms aku dalam bahasa luar? tolongla wei...aku tahu awek dia sekarang ni orang luar, tapi toksahla nak tunjuk sangat dengan aku bahawasanya kau bercakap luar dengan dia, dengan aku pun kau nak bantai cakap luar, pastu kau nak aku percaya kau tak pernah berubah, masih sama, masih sayangkan aku? kau nak aku percaya yang kau masih simpan hati aku?

aku : mmmm...sabarlah kiah oi...

notakaki : suko kecek kelate bilo jupo sesamo kelate dan dok suko benar bilo ado anok kelate hok gelenya nok kecek luar bilo balik kelate, apekehel!! toksoh duk nyohor sangat eh..

pssss...ada yang terasa tak? kikiki


6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

he he he... tak terasa pun... lol... tapi seronok baca cerita ni... betul gak tu... one of the way nak identify sesuatu dalam perhubungan...

Budak Kampung said...

hehehe...iman kdg2 terckp bhse kelate walau hakikat bukan anak jati kelate.tpi betul la pe kisah diatas no

Deqla Manjew said...

x terasa laa.. sbb deqla mmg org kl.. kalo blk kelate pun org x ksh deqla ckp kl.. cuma deqla yg kdg2 suka je nk ikot loghat kelate mcm dorang.. hihi..

Sya Mimie said...

tak terasa, sebab bukan dari ngeri sana..hehe.. before ni pernah la kecek qlate sikit2..smpai orng llki dtng wat kije sini, boss ckap sy dah tersampuk..haha..
padahal masa sekolah dulu kwan qlate suka ajar ckap sana..

cik azLyzah⊙.☉ said...

tak terase pon...sebab cik org sabah..hahahhaaa..tapi suke taip text bahasa loghat smnjung sebab takut korang tak paheeeee..jhahahhaaa

cik azLyzah⊙.☉ said...

tak terase pon...sebab cik org sabah..hahahhaaa..tapi suke taip text bahasa loghat smnjung sebab takut korang tak paheeeee..jhahahhaaa