Friday, July 5, 2013

la tahzan

Views
aku tertarik untuk singgah ke satu blog ni, bila mana one of my friend share her post, berkaitan anak lelaki dia yang telah meninggal dunia akibat sakit pnemococal (neo mo ko kal) 2 bulan yang lalu...

                           
                                              http://whitevincci.blogspot.com/

sangat tersentuh hati aku baca pengalaman dia, kehilangan seorang amanah allah, benar2 memberi kesan...aku mengaku, sejak bergelar ibu, hati aku sangatsangatsangat mudah untuk tersentuh bila bercerita tentang anak...jadi, bila baca pengalaman2 macam ni, buat aku sedar...

sesungguhnya tiap2 satu yang kita ada hari ini adalah pinjaman allah semata2, kalau dia nak amek, sekejap je dia boleh amek semuanya...

kepada erna, harapan aku, semoga anda tabah setabahtabahnya...aku taktau nak cakap apa, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul...jadi, aku hanya mahu erna tahu, ramai di luar sana mendoakan kalian berdua...insyaallah...

notakaki : sobsobsob



5 comments:

Aine Ainun said...

Ya saya pn ada baca kisah dia..
salamm kenal. dari mini GA deqla...done follow..=)

cik azLyzah⊙.☉ said...

cik baru nak bace...
walaupon cik belom di kurniakan zuriat,tapi cik dah penah rase mcm mane kehilangan org yang tersayang.Samapai sekrang cik masih lagi teringat-ingat gelagat adik sepupu cik yang dah kembali ke penciptaNYA di depan mate cik akibat asthma..

Deqla Manjew said...

sedih kan kehilangan org yg kita syg. lagi2 insan yg bergelar anak.. deqla phm perasaan tu wlupun xde anak lagi..yela, xde rezeki anak pun kita dah sedih sgt apa lagi bila dah pergi dpn mata mcm tu...hukhuk... berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul.. moga dia trs tabah dan pastinya smua yg berlaku ada hikmah yg tersembunyi..

Deqla Manjew said...

deqla dah baca entri dia.. ya Allah.. tak sedar menitis airmata ni...sedih sgt.. T_T

Adie Ikah Akmal Rahimin said...

sedihnya...